Munnsår - kjerringråd

Munnsår er sår i munnen eller på leppene. Som et middel mot munnsår kan man strø vanlig koksalt i såret. Dette høres veldig vondt ut men det rensker utrolig godt, og alt blir bra igjen.

Munnsår er ofte forbundet med smerte. Særlig er det smertefullt når man skal spise. Men munnsår kan til og med være ubehagelig når man skal prate. Derfor er det bra at det finnes hjelp mot plagen. Hvis du finner ut at dette kjerringrådet hjelper så er du hjertelig velkommen til å kommentere det under.

Salt mot munnsår
Salt mot munnsår : Foto : kjerringrad.com

Linda skrev:

Jeg bruker zinksalve så fort jeg kjenner det begynner å prikke på leppen. Det forhindrer utbrudd, og demper allerede utbrudd. Og så får jeg ikke skorper og sår.

Serine skrev:

Jeg kjente jeg fikk munnsår i går kveld. Jeg smurte med carmex helt frem til jeg skulle legge meg samt like før jeg la meg. Så tok jeg munnskyllevann på en q-tips og smurte over der jeg kjente det kom. Etter det tok jeg på et ikke altfor tykt lag med tannkrem, før jeg la meg. Da jeg våknet i dag så er det helt borte. Det var utrolig godt hvordan det hjalp. Jeg må tilføye at jeg ikke tok hull på eller sprakk blemmen heller, jeg smurte bare carmex på den og etter det munnskyllevann og så tannkrem. Kanskje det hjelper andre?

Trønder skrev:

General løs (snus) fungerer hos meg.

En Person skrev:

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best etter de svarene jeg leste. Jeg skal prøve honning og kanskje salt og sikkert ørevoks, takk.

Harald skrev:

Jeg har slitt veldig med munnsår hele livet, har alltid hatt 1-3 stk. Begynte med Zendium tannkremen, og siden har jeg ikke hatt problemer. Nå er jeg i Spania, og fant ikke den tannkremen, så nå har det selvfølgelig blussa opp igjen.

TED skrev:

Prøv Longo Vital, det er en urtemedisin som forebygger munnskold.

Mary skrev:

Ørevoks funker utrolig bra. Det er litt ekkelt kanskje, men munnsår er ganske ekkelt det også.

Jotundamen skrev:

Colgate tannkrem er full av såpe. Jeg får alltid blemmer i munnen av det. Zinktilskudd hver dag hele året holder munnsår vekk.

Bi skrev:

Med det samme man merker prikkingen på leppen, hold en isbit over stedet. Man må holde så lenge at stedet nesten føles numment, gjerne til isbiten har smeltet. Det er viktig å gjøre dette med det samme man kjenner prikking/kløe. Hvis ikke er det for sent. Jeg har lenge vært plaget av munnsår på leppene, men etter at jeg begynte med dette, har det funket hver gang. Hvis jeg er ute med isbiten tidlig nok.

Munnsår i mange år skrev:

Jeg har hatt munnsår så lenge jeg kan huske. Det hjelper for meg å ta allergitablett og smøre med salven man får kjøpt på apoteket.

Eli skrev:

Honning er utrolig bra, det er jo også antibakteriellt. Trekker ut bakteriene som herpes har. Kan brukes hele dagen, naturlens medisin.

Chrise skrev:

Lysin og betaglukan kapsler som styrker immunforsvaret er veldig effektivt. De fåes på helsekost. Jeg starter med 4 tabletter, mer enn det står på pakken første gang ved tegn til utbrudd. dette gjør at munnsåret varer bare et par dager og ikke en til to uker. Det er helt genialt.

Meg skrev:

Eplecidereddik funker, bland det med en lik del vann og smør på med bomull e.l. Det hjelper mot smerter og såret forsvinner fortere.

Tjeld skrev:

Jeg hadde en i familien som slet mye med munnsår. Denne personen fant ut at å dynke uparfymert sink-salve i en bomullsdott, kunne forkorte levetiden på munnsåret. Jeg prøvde selv, og var kvitt munnsåret over natten. Men ved de siste gangene, så funket det ikke fult så bra. Det kan ha med størrelse på sår å gjøre. Jeg tror det er viktig å ikke ha bomullsdotten direkte på såret. Jeg skal prøve over natten igjen, nå som jeg har et veldig kjipt sår, og se om det bedres.

Jente skrev:

Jeg får munnsår hver 6. måned og det varer i ei uke før det går vekk. Jeg har ingen peiling på hva dette er, men jeg trenger hjelp.

Eliz skrev:

Jeg prøvde Flux Pro Klorhexidin. Jeg prøvde denne på veldig hoven og øm leppe full av gule prikker for ca 2 timer siden. Jeg strøk på med q-tip, lot tørke og la på et lag med sinksalve over. Hevelsen har gått ned veldig mye, og leppen har blitt mindre øm. Jeg tar ny behandling nå, håper effekten vedvare.

Mina skrev:

Når jeg har sår i munnviken smører jeg alltid med zinksalve. Det fungerer bedre enn alle andre kremer eller plastre jeg har brukt.

Ungdomm skrev:

Jeg får ofte munnsår. Når de er kjempe store er det vanskelig å få dem vekk. En hvit tannkrem hjelper hvis du smører deg før du legger deg.

Auu blemme skrev:

Jeg har 3 blemmer jeg ikke blir kvitt, tror jeg har prøvd salt, munnskyll, longo vital men ingen ting hjelper. finnes det andre tips enn de som står over?

Andreas skrev:

Mot plagen så bedøver jeg munnsåret med enten vademecum eller sprit på en q-tips. Det funker bare midlertidig og gjør vondt å ha på, men det gjør slik at munnsåret ikke gjør vondt lengre.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...