Munnsår - kjerringråd

Munnsår er sår i munnen eller på leppene. Som et middel mot munnsår kan man strø vanlig koksalt i såret. Dette høres veldig vondt ut men det rensker utrolig godt, og alt blir bra igjen.

Munnsår er ofte forbundet med smerte. Særlig er det smertefullt når man skal spise. Men munnsår kan til og med være ubehagelig når man skal prate. Derfor er det bra at det finnes hjelp mot plagen. Hvis du finner ut at dette kjerringrådet hjelper så er du hjertelig velkommen til å kommentere det under.

Salt mot munnsår
Salt mot munnsår : Foto : kjerringrad.com

En Person skrev 17. november:

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best etter de svarene jeg leste. Jeg skal prøve honning og kanskje salt og sikkert ørevoks, takk.

Harald skrev 04. august:

Jeg har slitt veldig med munnsår hele livet, har alltid hatt 1-3 stk. Begynte med Zendium tannkremen, og siden har jeg ikke hatt problemer. Nå er jeg i Spania, og fant ikke den tannkremen, så nå har det selvfølgelig blussa opp igjen.

TED skrev 24. juni:

Prøv Longo Vital, det er en urtemedisin som forebygger munnskold.

Andreas skrev 13. januar:

Mot plagen så bedøver jeg munnsåret med enten vademecum eller sprit på en q-tips. Det funker bare midlertidig og gjør vondt å ha på, men det gjør slik at munnsåret ikke gjør vondt lengre.

Bjørn skrev 10. september:

Etter at jeg for noen måneder siden beygynte å skylle munnen med Vademecum morgen og kveld, har jeg ikke hatt munnsår.

Lena skrev 01. september:

Jeg har munnsår på innsiden av munnen, etter at hesten min slo nesebenet sitt i leppa mi. Det svir.

Studenten skrev 12. april:

Munnsår i munnen er det ingen som helt sikkert vet hvorfor kommer. Man tror at det skyldes en rekke årsaker, som bla.a bryter ned munnhulens barriere. Et godt tips er å bruke tannkrem som ikke inneholder SLS, SLS er et såpestoff som bla brukes i shampoo. Det er det som får tannkremen til å skumme. SLS bryter ned proteinaggregater i spyttet og kan føre til nedsatt slimhinnebarriere. Zendium inneholder ikke SLS. Ellers tror man at noen typer E-stoffer i mat kan skyldes utbrudd. Det samme med tomatsaus, krydder, citrusfrukter, melk.

Stress og B-vitaminmangel kan også føre til munnsår (after). Det er ulike typer after, men den vanligste går som regel ove av seg selv og gror uten arr. Prøv å skrive en dagbok som sier noe om når, hvor mange sår, om du har stresset? Hva har du spist? Sovet godt? Det kan være en hjelp.

Ac skrev 08. april:

Typen sliter mye med munnskold (sårene inne i munnen) og nesten ingenting fungerer, men vi fikk anbefalt noe som heter oralmedic. Det er bland annet svovelsyre i den, hvilket innebærer at det svir veldig, men det forhindrer at det blir fler, og det blir borte etter noen dager. Men det SVIR!!!

Marie skrev 07. april:

Jeg må bare si noe, til alle dere som sliter med munnskold eller sår inne i munnen. Du tenker sikkert at ingenting hjelper og har slitt med det i mange år. Jeg har hatt det siden jeg var 4 år, og ingenting har hjulpet. Men så en vakker dag fant jeg noe som heter oralmedic på apoteket. Den er ganske dyr, det er to behandlinger i pakken og den koster 140,- sånn ca. Det er vel den eneste løsningen. Det svir når du tar det på, men så tar det 10 sec, så er all smerten borte. Jeg kan garantere dere at dere ikke vil angre. Dette gjelder sår inne i munnen, ikke på leppene eller noe.

Linnse skrev 02. april:

Utenpå munnen: Smør inn med Vaselin/annen tykk uparfymert krem ofte. Bruk en børste og børst over munnsåret, skyll det derretter med vann og klapp det forsiktig med papir. Ikke dra papiret for det bare forflytter bakteriene. Gjør dette hver morgen eller kveld. Jeg gjorde det ikke mer enn en gang dagelig, vet ikke om jeg skal anbefale dere å gjøre det mer enn det.

Overlykkelig skrev 20. februar:

Hei, må bare dele med alle dere som plages med herpes munnsår. Fredag fikk jeg utbrudd på 3 plasser på leppa. I dag er blemmene så og si borte. Ser ut som jeg har funnet en vidunderkur. Alternativdoktorn selger en kur for dette, i tillegg tok jeg en aminiosyre (produseres av kroppen) som heter L-Lysine, blemmene mine er nesten borte og jeg er overlykkelig.

Jane skrev 21. januar:

Jeg prøvde vademecum på munnsåret og da gikk det over til sår. Jeg fikk skorpe og nå har jeg fått arr, noe som er ganske surt siden munnsår ikke skal gi arr. Mulig jeg brukte vademecumen for sent eller for lenge, eller noe annet, men jeg vil ikke anbefale det. Det er bedre å gå et par dager ekstra enn å få et arr.

Peter skrev 09. januar:

Jeg har fått sprekk i midten av nederleppen. Hva skal jeg gjøre?

Tips skrev 02. januar:

Jeg har prøvd en del munnsår kremmer, men det eneste som hjelper meg er jenvnlig påsmøring av alovera, rett fra planten.

Karl skrev 31. desember:

Jeg hadde et gult munnsår under på tunga. Jeg gnei salt i såret. Munnsåret var borte samme kvelden.

Hilde skrev 21. desember:

Jeg hadde et gigantisk munnsår på leppa. Det så ut som den verandaleppa, men det som var at det var værk i såret. Så pass på å få ut all verken.

Micilla skrev 26. november:

Citrosept/grapefrukt dråper er veldig effektivt. Det kjøpes i helsekost. Brukes både utvortes. En dråpe sammen med litt olje p en q-tip og innvortes flere ganger daglig. Dette er for å styrke immunforsvaret som jo er en av grunnenen til herpes bryter ut.

Karibu skrev 25. november:

Munnsåret kommer av nedsatt immunforsvar. Når jeg har spist mye sukker eller drukket alkhohol over tid, har det tendens til å bryte ut. Den beste kuren er å spise/leve sunt.

Chris skrev 24. november:

Er da bare å leve med smerten? Det går bort etter hvert.

Tea tree oil skrev 17. november:

Kjøp tea tree oil på apoteket å smør på munnsåret så blir det borte etter 2-3 dager.

Eldre kommentarer: 1 2

Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...