Magesyre - kjerringråd

Mange mennesker sliter idag med magesyren. Ikke i den forstand at man ikke har det. For det må man ha for å ha et fungerende fordøyelse system. Nei, ofte kan magesyren være til bry når den kommer opp gjennom spiserøret. Et tips som kan være til hjelp er druekjerne olje. En spiseskje druekjerneolje om dagen kan dempe plagen av magesyre og halsbrann.

Druekjerneolje mot magesyre
Druekjerneolje mot magesyre : Foto : kjerringrad.com

Lovise skrev:

Spis tørre havregryn, det funker veldig bra. Det har gjort det for meg i alle fall. Det kommer på det samme om det er langkokte eller lettkokte.

Mettemor skrev:

Hei Dicte. For løs mage og oppkast er det effektivt å ta 2 ts potetmel i et glass vann Det har garantert virkning.

Eigil skrev:

Press en halv sitron og bland det med en lik del vann, det fungerer kjempebra.

Nissen skrev:

Love hearts, sånn godteri dere vet, er det som har virket best på meg. Har fått mye på resept men ikke noe av det virker.

Ulf skrev:

Jeg har vært plaget med magesyre siden rundt 1980 og måtte sitte i stresslessen for å sove innen jeg fikk en medisin som virket. For en måned siden fikk jeg et råd om å ta et glass varmt vann med to sitronskiver oppi før jeg spiser frokost. Dette hjalp umiddelbart og jeg har ikke rørt medisinen siden da.

Li skrev:

Ikke bruk natron. Det hjelper med det samme, for det nøytraliserer syren, men det fører til dobbelt så mye problem straks etterpå. Da nemlig maven produserer syre for å nøytralisere natronen igjen. Mye bedre med milde midler som legger seg som en beskyttelse i maven og virker naturlig. Kjemiske midler skal man ikke bruke. Natron er kjemi. Tenk ellers på refluks, litt slapp lukkemuskel og spis små måltider.

Dicte skrev:

Jeg er dårlig i maven. Jeg har diare og løs mave. Jeg trenger et veldig godt råd. Det svir og det føles ut som at det er noe som spiser opp magen min. Når jeg spiser reagerer magen min. Jeg blir først mett, men noen minutter senere er jeg helt tom i magen og er sulten.

Sigrun skrev:

Jeg fikk et godt råd av en svensk venninne for over 20 år siden og som jeg fortsatt følger hver eneste dag: 1 ss. eplecidereddik i 1 glass vann på fastende hjerte 30 min. før frokost. Jeg drikker det samme også før jeg skal spise stekte og/eller sterke matretter, noe som har bidratt til at jeg unngår sure oppstøt og halsbrann av slik mat.

Apoteket mistet meg som fast kunde etter å ha fått dette tipset, da Linktabl., Biserirte eller Titralac var en nødvendighet så godt som hver dag. Ica äppelcidervinäger, eller Druvan äppelcidervinäger synes jeg er best å drikke, da de er milde i smaken. Om nødvendig kan du helle litt saft i blandingen.

Anu skrev:

Hei, jeg har for mye magesyre. Kan noen av dere gi meg god tips hva kan jeg spise?

Hurra skrev:

Natron smakte høgg, salt egentlig, men det funket helt utmerket i løpet av et lite minutt. Da var det bare hodepinen og trøttheten igjen. Det er morro å være gravid, gitt. Jeg satser på at det blir bedre etter hvert.

HS skrev:

Natron og vann fungerte for meg.

Cecilie skrev:

Til deg som er gravid i 11 uke. Jeg ble lagt inn på sykehuset og gikk ned 15kg på 2 uker. Ikke fikk jeg i meg væske eller mat. Så det måtte bli intravenøst. Det err farlig for barnet og deg selv.

Synnøve skrev:

Noe som også fungerer ganske bra er nyko pulver. Bland en ts. i et halvt glass med vann og drikk.

Lange skrev:

Utrolig men sant om halsbrann:Ta en teskjed med smått sukker, legg det på tungen, svelg etter hvert som det smelter.God bedring!

Mariannefroholdt1 skrev:

Psykisk så er halsbrann frykt. Hva er det du frykter?

Elise skrev:

Ta deg et glass melk, en yoghurt eller ta Gaviscon. Styr unna kaffe, Cola, mørk sjokolade og juice.

Dragen skrev:

Enig med Nøtta. Mandler hjelper mot halsbrann.

C skrev:

Til Noen: Pepcid duo tyggetabletter er det som har funket best for meg, og man kan finne det på apoteket reseptfritt. Men hvis du heller vil prøve ett billigere alternativ, kan du prøve Lovehearts, det godteriet(men Pepcid duo er noe bedre). Begge deler skal spises når halsbrann oppstår og skal lindre omtrendt med det samme. Jeg anbefaler ikke piller som man skal ta om morgenen, og liksom skal vare en hel dag. I mitt tilfelle har de vært bare tull.

Noen skrev:

Jeg har kraftig halsbrann. Det er helt forferdelig. Jeg får nesten ikke puste og det svir kjempe mye. Har noen gode råd? Vær så snill så raskt som mulig.

Benters skrev:

Min lege ba meg slutte helt med hvetemel, meieriprodukter, egg og nøtter. Dette har hjulpet helt utrolig. Særlig hvetmelet har vært nyttig å kutte ut.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter magesyre

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...