Magesyre - kjerringråd

Mange mennesker sliter idag med magesyren. Ikke i den forstand at man ikke har det. For det må man ha for å ha et fungerende fordøyelse system. Nei, ofte kan magesyren være til bry når den kommer opp gjennom spiserøret. Et tips som kan være til hjelp er druekjerne olje. En spiseskje druekjerneolje om dagen kan dempe plagen av magesyre og halsbrann.

Druekjerneolje mot magesyre
Druekjerneolje mot magesyre : Foto : kjerringrad.com

Eigil skrev:

Press en halv sitron og bland det med en lik del vann, det fungerer kjempebra.

Nissen skrev:

Love hearts, sånn godteri dere vet, er det som har virket best på meg. Har fått mye på resept men ikke noe av det virker.

Ulf skrev:

Jeg har vært plaget med magesyre siden rundt 1980 og måtte sitte i stresslessen for å sove innen jeg fikk en medisin som virket. For en måned siden fikk jeg et råd om å ta et glass varmt vann med to sitronskiver oppi før jeg spiser frokost. Dette hjalp umiddelbart og jeg har ikke rørt medisinen siden da.

Li skrev:

Ikke bruk natron. Det hjelper med det samme, for det nøytraliserer syren, men det fører til dobbelt så mye problem straks etterpå. Da nemlig maven produserer syre for å nøytralisere natronen igjen. Mye bedre med milde midler som legger seg som en beskyttelse i maven og virker naturlig. Kjemiske midler skal man ikke bruke. Natron er kjemi. Tenk ellers på refluks, litt slapp lukkemuskel og spis små måltider.

Dicte skrev:

Jeg er dårlig i maven. Jeg har diare og løs mave. Jeg trenger et veldig godt råd. Det svir og det føles ut som at det er noe som spiser opp magen min. Når jeg spiser reagerer magen min. Jeg blir først mett, men noen minutter senere er jeg helt tom i magen og er sulten.

Sigrun skrev:

Jeg fikk et godt råd av en svensk venninne for over 20 år siden og som jeg fortsatt følger hver eneste dag: 1 ss. eplecidereddik i 1 glass vann på fastende hjerte 30 min. før frokost. Jeg drikker det samme også før jeg skal spise stekte og/eller sterke matretter, noe som har bidratt til at jeg unngår sure oppstøt og halsbrann av slik mat.

Apoteket mistet meg som fast kunde etter å ha fått dette tipset, da Linktabl., Biserirte eller Titralac var en nødvendighet så godt som hver dag. Ica äppelcidervinäger, eller Druvan äppelcidervinäger synes jeg er best å drikke, da de er milde i smaken. Om nødvendig kan du helle litt saft i blandingen.

Anu skrev:

Hei, jeg har for mye magesyre. Kan noen av dere gi meg god tips hva kan jeg spise?

Hurra skrev:

Natron smakte høgg, salt egentlig, men det funket helt utmerket i løpet av et lite minutt. Da var det bare hodepinen og trøttheten igjen. Det er morro å være gravid, gitt. Jeg satser på at det blir bedre etter hvert.

HS skrev:

Natron og vann fungerte for meg.

Cecilie skrev:

Til deg som er gravid i 11 uke. Jeg ble lagt inn på sykehuset og gikk ned 15kg på 2 uker. Ikke fikk jeg i meg væske eller mat. Så det måtte bli intravenøst. Det err farlig for barnet og deg selv.

Synnøve skrev:

Noe som også fungerer ganske bra er nyko pulver. Bland en ts. i et halvt glass med vann og drikk.

Lange skrev:

Utrolig men sant om halsbrann:Ta en teskjed med smått sukker, legg det på tungen, svelg etter hvert som det smelter.God bedring!

Mariannefroholdt1 skrev:

Psykisk så er halsbrann frykt. Hva er det du frykter?

Elise skrev:

Ta deg et glass melk, en yoghurt eller ta Gaviscon. Styr unna kaffe, Cola, mørk sjokolade og juice.

Dragen skrev:

Enig med Nøtta. Mandler hjelper mot halsbrann.

C skrev:

Til Noen: Pepcid duo tyggetabletter er det som har funket best for meg, og man kan finne det på apoteket reseptfritt. Men hvis du heller vil prøve ett billigere alternativ, kan du prøve Lovehearts, det godteriet(men Pepcid duo er noe bedre). Begge deler skal spises når halsbrann oppstår og skal lindre omtrendt med det samme. Jeg anbefaler ikke piller som man skal ta om morgenen, og liksom skal vare en hel dag. I mitt tilfelle har de vært bare tull.

Noen skrev:

Jeg har kraftig halsbrann. Det er helt forferdelig. Jeg får nesten ikke puste og det svir kjempe mye. Har noen gode råd? Vær så snill så raskt som mulig.

Benters skrev:

Min lege ba meg slutte helt med hvetemel, meieriprodukter, egg og nøtter. Dette har hjulpet helt utrolig. Særlig hvetmelet har vært nyttig å kutte ut.

Alexander skrev:

Bruk Natron. Det nøytraliserer magesyren umiddelbart. Løs opp en halv teskje i et glass vann og drikk.

Anne skrev:

Hei! Jeg er gravid i ellevte uke og er kvalm 24 timer i døgnet. Jeg har gått ned 11 kilo siden 17 juli, har nesten hatt konstant oppkast. Nå er magen skikkelig sur. Litt mat i magen så kjennes det ut som om magesyra bobler og bare vil opp. Har noen noen gode råd?

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter magesyre

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Fotvorter

Sønnen vår på 6 år hadde en stor fotvorte under hælen. Vi prøvde Vortefri ...

Kviser

Pass på å ikke ta deg så mye i ansiktet. Bakterier på hendene og under negle...

Tyggegummi eller stearin flekker

Jeg har fått fjernet stearinen, men har fortsatt en flekk på duken av fargen p...

Senebetennelse

Varme er ikke bra ved betennelse. Det gjør at opphovningen/betennelsen utvider ...

Brannsår

Når det gjelder 1. grads forbrenning, altså rødt og svie men ingen blemmer, h...