Migrene eller hodepine - kjerringråd

Migrene kan føre til så mye hodepine at man ikke fungerer skikkelig i dagliglivet. Man kan få synsforstyrrelser og trøbbel med å huske ting. Vi har fått innsendt et lite tips som innsenderen sier at har hjulpet henne. Hun sier hun bruker følgende oppskrift.

Ta en stor potet og rasp den. Putt så dette i en stor mugge vann. Potetvannblandingen skal stå i ett døgn før vannet siles fra potetmassen. Dette skal så drikkes jevnlig gjennom hele dagen til hjelp mot hodepine og migrene.

Poteter mot migrene
Poteter mot migrene : Foto : kjerringrad.com

Anne skrev:

Etter at jeg begynte å drikke potetvann, så har migreneanfallene mine blitt kraftig redusert. Det hjalp også på min irritable tarm. Jeg drikker 1 dl. morgen og 1 dl. kveld. Det er så lite at det klarer man selv om man ikke liker smaken av poteter.

Lena skrev:

Jeg har lest at man skal sette seg med både føtter å hender i varmt vann og legge en pose frossene grønnsaker på nakken. Det skulle vist få fart på blodsirkulasjonen. Foreløbig har jeg ikke prøvd dette. Det eneste som virker for min del er sterkere medisin og kalde, stille rom. Men jeg har merket at Fersken Iste, sjokolade og kaffe gir meg migrene.

Tintin skrev:

Ta en tur til kiropraktoren når du har migrene. Det gjorde jeg og det hjalp.

Carl skrev:

En varm lang dusj er tingen, det hjelper veldig.

OveM skrev:

Kald klut i panna gjør vondt værre, da kulde får blodårene til å trekke seg sammen, noe som igjen fører til økt blodtrykk. Skal du ha en klut i panna bør den være varm.

Ida skrev:

Jeg prøvde potetvannet, gikk fra være plaget med hodepine hver dag til å ikke ha det i det hele tatt. jeg drakk et halvt glass morgen og kveld. Jeg fant faktisk også ut at potetvann er litt forfriskende, og ikke så vemmelig som det høres ut, litt godt når man venner seg til det.

Mr.muskel skrev:

Migrene kommer av stress, så for og forebygge dette må man ikke stresse, men det er ikke enkelt. Når du først har migrene så hjelper det ikke og bevege seg så mye. Man bør helst ligge i ro avslappet, og lukke øynene. For synet kan også være med på å forårsake migrene anfall. For lite søvn kan også forårsake det, så det hjelper å sove litt, eller legge seg nedpå. Man kan også varme opp nakkemusklene og massere dem. Husk da at man må varme musklene med en varm klut stein elle en mikropose først. Å slappe av i mørke omgivelser hjelper også.

Martine skrev:

Jeg har ikke migrene, så jeg skal ikke si så mye. Når jeg har vondt i hodet syntes jeg det er godt å legge en kald vaskeklut på pannen. Kanskje dette hjelper?

Johanne skrev:

Jeg pleier og skylle leggene mine med kaldt vann så lenge jeg klarer. Fra anklene og ned, eller fra kneet og opp. Dette hjelper.

Frosken skrev:

Det finnes faktisk en bittskinne som er godkjent mot migrene. Den har hjulpet hundrevis i Norge. Går på årsak istedenfor symptomer.

KB skrev:

Aktivitet under et migreneanfall er absolutt ikke aktuelt. Må nok få opp blodsirukulasjonen på en annen måte.

Migrene skrev:

Å hoppe og sprette under et migreneanfall kan være en umulig oppgave. Tro meg, dette sier jeg av erfaring.

Anonym123 skrev:

Hopp og sprett, rull på gulvet. Få blodsirkulasjon i rygg, skuldre og nakke.

Anette skrev:

Dusj og skyld varmt vann over hode mens du bøyer deg fram over og stå sånn en stund. Det hjelper bra.

Hans Petter skrev:

Det går faktisk å holde armen/hånden over hode. Det fungerer i alle fall alltid med meg, prøv davel.

Vibece skrev:

Det står vel også at du skal raspe den poteten. Men potetvann?? Noen som har prøvd dette eller? Det høres ihvertfall ikke godt ut, men så er jo ikke migrene i seg selv noe godt heller da. Grrr....ja, jeg har migrene i dag.

Music skrev:

Var nettopp det jeg også tenkte, Elisabeth.

Elisabeth skrev:

Det står jo "dette skal drikkes jevnlig......."

Stine skrev:

Hmm.. Det skal jeg huske på. :P

Elisabeth skrev:

Vel, jeg går ut ifra at potetvannet skal drikkes. Jeg tviler på at det skal ha noen magisk virkning mot migrene eller hodepine hvis det bare står i kjøleskapet :-D Selvfølgelig skal det drikkes, Anne, det går jeg i alle fall sterkt ut ifra. Eller kanskje man skal helle det på potteplantene? Da blir man nok kvitt hodepinen ;-)

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter migrene eller hodepine

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...