Munnsår - kjerringråd

Et kjerringråd mot munnsår og sprekker i munnviken er å pirke ut litt ørevoks og smør på hudsprekkene. Dette er et gammelt og effektivt kjerringråd. Gjenta påsmøringen ved behov. Spesielt er det gunstig å gjøre dette om kvelden før sengetid. Da får såret fred til å gro gjennom natten.

Ørevoks mot munnsår
Ørevoks mot munnsår : Foto : kjerringrad.com

Ingrid skrev:

Noe som er lettvint er potetmel. Det tørker ut munnsåret veldig raskt, akkurat som tannkrem, bare at man slipper sviingen. Etter min mening er potetmel mer effektivt også. Den eneste ulempen er jo at det drysser litt, men om man sitter alene og ser på tv eller noe sånt uten å snakke så er det bare å klabbe på litt, og også ha litt i ett eggeglass ved siden av seg så man kan påføre jevnlig. Bare husk å ha rene hender, da forsvinner munnsåret raskest. Dessuten kan man bruke potetmel på kviser.

Tone skrev:

Smør på med lavendelolje, og hold det mykt med den hele døgnet, og det forsvinner utrolig fort. Og ikke stikk hull på blemmene, da spres viruset lettere. Oljen tørker blemmene inn effektivt. Den er også rensende, og dreper utbruddet. Lavendelolje kan brukes på alle typer sår, som trenger å renses. Den stopper infeksjoner i huden. Den brukes utynnet, men ikke på store områder, den er utrolig sterk. Som massasjeolje må den alltid tynnes sterkt ut.

Lavendelolje skrev:

Smør på lavendelojle, den er et fantastisk hjelpemiddel. Den må være konsentrert og ikke blandet med en baseolje. Gjør det mange ganger om dagen, men ikke innvortes, bare utvendige blemmer, uten å stikke hull på dem. Sikkert ikke farlig inne i munnen, men dette vet jeg ikke for sikkert, så defor vil jeg ikke gå god for det. Oljen dreper bakteriene.

Anonym skrev:

Kan kanskje høre ekkelt ut men håper det fungerer, jeg har prøvd mye, en dag tok jeg og fjernet sminken. Jeg hadde munnsår og jeg prøvde å dekke det med brunkrem, men det ble bare rødt igjen så jeg skulle fjerne det med en sminkerenser fra Lorial. Da begynte det å svi og jeg ble helt rød rund hele munnen. Jeg anbefaller ikke å bruke sminke fjerner på leppene.

Øyvind skrev:

Å smøre på litt ørevoks er fullstendig ufarlig, ikke det minste ekkelt (det er jo ditt eget) og meget effektivt. Smøres tynt på (nærmest usynlig) om kvelden og allerede neste dag vil munnsåret på det meste være borte. Munnsår kommer som kjent av vitamin B2-mangel men er også forårsaket av stress.

Charlotte skrev:

Selv bruker jeg anti bak. Det renser og får den bort på noen få dager.

LilleMy89 skrev:

Jeg fikk lyst å spøve det siden jeg har såre vonde lepper nesten hele året. De sprekker og blør og jeg får blemmer.

Tuyen (uttales Tvin) skrev:

Vaselin hjelper alltid. Ørevoks på leppa? Yuch! Jeg vil anbefale Vasselin istedet.

Chris91 skrev:

Jeg sier bare en ting: Vademekum munnskyldevann. Jeg har prøvd det meste av tabletter, salver og kjerringråd. Men ingenting jeg har prøvd har fungert så fort som det. Tar du det når probleme kommer så er de borte over natta. Det er verdt ett forsøk.

Hedda skrev:

Kanskje for noen høres det ekkelt ut. Men jeg vet med sikkerhet at dette virker. Ørevoks hjelper mot munnsår har jeg hørt da jeg var liten, av en lege.

MariaRe skrev:

Jeg har brukt Oriflame's øyekrem for munnsår i mange-mange år. Utviklingen av såret stopper øyeblikkelig når jeg smører på (når jeg kjenner at det begynner å verke). Smører på til alt er over

Mads skrev:

Munnsår er ikke forårsaket av mangel på B2. Hvis det var så enkle løsninger mot herpes så hadde ingen hatt herpes. Munnsår er forårsaket av en rekke ting, ikke bare en enkelt, for eksempel sterk sol, sterk kulde, fysisk eller psykisk stress og ernæring.

Berit skrev:

Du får kjøpt Myrratinktur på apoteket. Hvis du bruker det straks du kjenner at noe er i gjære så stoppes utbruddet. Råd fra en hudlege.

Silje skrev:

Noe som heter Longo Vital virker kjempe bra mot munnskold, jeg ble kvitt munnsåret på bare et par dager.

Kamilla skrev:

Faktisk så er det ikke noe ekkelt å smøre på ørevoks som kommer fra ditt eget øre. (jeg tror dere har gjort det som sier esj!) Jeg har hatt fult av kviser i panna, jeg smurte på litt ørevoks, det kom vekk etter 2dager, så nå har ikke jeg en eneste kvise. Jeg lover deg at det skal funke, men det funker ikke like fort med alle.

Meg skrev:

Lillebroren min var plaget med munnsår, spekker i leppene og så til tider ikke ut da han var mindre. Inenting fungerte, ingen salver. Vi prøvde dette kjerringrådet, og han har aldri mer vært plaget. Det er ingen som ser deg på natta uansett.

Henna skrev:

Legg et persilleblad på munnsåret.

Lattas skrev:

Smør tannkrem på munnsåret. Det er ganske effektivt.

Kathrine skrev:

Æsj, bedre å ha leve med munnsåret en dag ekstra.

KA skrev:

Det hjelper kansje, men det er ekkelt kan ikke noen gi et annet råd.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...