Munnsår - kjerringråd

Et kjerringråd mot munnsår og sprekker i munnviken er å pirke ut litt ørevoks og smør på hudsprekkene. Dette er et gammelt og effektivt kjerringråd. Gjenta påsmøringen ved behov. Spesielt er det gunstig å gjøre dette om kvelden før sengetid. Da får såret fred til å gro gjennom natten.

Ørevoks mot munnsår
Ørevoks mot munnsår : Foto : kjerringrad.com

Ingrid skrev 11. oktober:

Noe som er lettvint er potetmel. Det tørker ut munnsåret veldig raskt, akkurat som tannkrem, bare at man slipper sviingen. Etter min mening er potetmel mer effektivt også. Den eneste ulempen er jo at det drysser litt, men om man sitter alene og ser på tv eller noe sånt uten å snakke så er det bare å klabbe på litt, og også ha litt i ett eggeglass ved siden av seg så man kan påføre jevnlig. Bare husk å ha rene hender, da forsvinner munnsåret raskest. Dessuten kan man bruke potetmel på kviser.

Tone skrev 15. august:

Smør på med lavendelolje, og hold det mykt med den hele døgnet, og det forsvinner utrolig fort. Og ikke stikk hull på blemmene, da spres viruset lettere. Oljen tørker blemmene inn effektivt. Den er også rensende, og dreper utbruddet. Lavendelolje kan brukes på alle typer sår, som trenger å renses. Den stopper infeksjoner i huden. Den brukes utynnet, men ikke på store områder, den er utrolig sterk. Som massasjeolje må den alltid tynnes sterkt ut.

Lavendelolje skrev 07. august:

Smør på lavendelojle, den er et fantastisk hjelpemiddel. Den må være konsentrert og ikke blandet med en baseolje. Gjør det mange ganger om dagen, men ikke innvortes, bare utvendige blemmer, uten å stikke hull på dem. Sikkert ikke farlig inne i munnen, men dette vet jeg ikke for sikkert, så defor vil jeg ikke gå god for det. Oljen dreper bakteriene.

Anonym skrev 02. januar:

Kan kanskje høre ekkelt ut men håper det fungerer, jeg har prøvd mye, en dag tok jeg og fjernet sminken. Jeg hadde munnsår og jeg prøvde å dekke det med brunkrem, men det ble bare rødt igjen så jeg skulle fjerne det med en sminkerenser fra Lorial. Da begynte det å svi og jeg ble helt rød rund hele munnen. Jeg anbefaller ikke å bruke sminke fjerner på leppene.

Øyvind skrev 02. januar:

Å smøre på litt ørevoks er fullstendig ufarlig, ikke det minste ekkelt (det er jo ditt eget) og meget effektivt. Smøres tynt på (nærmest usynlig) om kvelden og allerede neste dag vil munnsåret på det meste være borte. Munnsår kommer som kjent av vitamin B2-mangel men er også forårsaket av stress.

Charlotte skrev 02. desember:

Selv bruker jeg anti bak. Det renser og får den bort på noen få dager.

LilleMy89 skrev 24. november:

Jeg fikk lyst å spøve det siden jeg har såre vonde lepper nesten hele året. De sprekker og blør og jeg får blemmer.

Tuyen (uttales Tvin) skrev 17. oktober:

Vaselin hjelper alltid. Ørevoks på leppa? Yuch! Jeg vil anbefale Vasselin istedet.

Chris91 skrev 18. august:

Jeg sier bare en ting: Vademekum munnskyldevann. Jeg har prøvd det meste av tabletter, salver og kjerringråd. Men ingenting jeg har prøvd har fungert så fort som det. Tar du det når probleme kommer så er de borte over natta. Det er verdt ett forsøk.

Hedda skrev 24. mai:

Kanskje for noen høres det ekkelt ut. Men jeg vet med sikkerhet at dette virker. Ørevoks hjelper mot munnsår har jeg hørt da jeg var liten, av en lege.

MariaRe skrev 22. mai:

Jeg har brukt Oriflame's øyekrem for munnsår i mange-mange år. Utviklingen av såret stopper øyeblikkelig når jeg smører på (når jeg kjenner at det begynner å verke). Smører på til alt er over

Mads skrev 22. mai:

Munnsår er ikke forårsaket av mangel på B2. Hvis det var så enkle løsninger mot herpes så hadde ingen hatt herpes. Munnsår er forårsaket av en rekke ting, ikke bare en enkelt, for eksempel sterk sol, sterk kulde, fysisk eller psykisk stress og ernæring.

Berit skrev 26. april:

Du får kjøpt Myrratinktur på apoteket. Hvis du bruker det straks du kjenner at noe er i gjære så stoppes utbruddet. Råd fra en hudlege.

Silje skrev 07. januar:

Noe som heter Longo Vital virker kjempe bra mot munnskold, jeg ble kvitt munnsåret på bare et par dager.

Kamilla skrev 21. desember:

Faktisk så er det ikke noe ekkelt å smøre på ørevoks som kommer fra ditt eget øre. (jeg tror dere har gjort det som sier esj!) Jeg har hatt fult av kviser i panna, jeg smurte på litt ørevoks, det kom vekk etter 2dager, så nå har ikke jeg en eneste kvise. Jeg lover deg at det skal funke, men det funker ikke like fort med alle.

Meg skrev 28. juli:

Lillebroren min var plaget med munnsår, spekker i leppene og så til tider ikke ut da han var mindre. Inenting fungerte, ingen salver. Vi prøvde dette kjerringrådet, og han har aldri mer vært plaget. Det er ingen som ser deg på natta uansett.

Henna skrev 14. juli:

Legg et persilleblad på munnsåret.

Lattas skrev 01. juni:

Smør tannkrem på munnsåret. Det er ganske effektivt.

Kathrine skrev 24. februar:

Æsj, bedre å ha leve med munnsåret en dag ekstra.

KA skrev 09. desember:

Det hjelper kansje, men det er ekkelt kan ikke noen gi et annet råd.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...