Munnsår - kjerringråd

Munnsår er noe mange er plaget av, men det finnes kjerringråd mot det. Huden på leppene klør, prikker og blir rød, deretter kommer små blemmer som brister og blir til munnsår.

Kosttilskuddet Longo Vital har vist seg å ha en gunstig effekt på personer som plages av stadig sårdannelse og munnsår. Longo Vital kan kjøpes i helsekostbutikker og på enkelte apotek. Følg angitt dosering på esken og du har et kjerringråd som fungerer.

Longo Vital mot munnsår
Longo Vital mot munnsår : Foto : kjerringrad.com

Mads skrev:

Jeg vil foreslå Prolip. Apoteket har den. Den er laget av propolis, som er et antibakterielt og antiviralt stoff som biene lager. Det er ekstremt effektivt mot munnsår.

Gandalf skrev:

Jeg pleier å ta vademecum blandet med vann i munnen, og så lar jeg det renne ut så det renner over munnsåret. Har fått et skikkelig munnsår nå som ikke ser ut til å gi seg med det første, og siden jeg ikke orker å ha vedemecum i munnen hele dagen tok jeg noen dråper på en plasterlapp som jeg festa på munnsåret. Det lindrer, pluss at det hindrer meg fra å åpne opp munnen.

Daisy skrev:

Jeg brukte en tablett zyrtec, som jeg fuktet litt og smurte på, så det ble hvitt over hele utbruddet. Dette sov jeg med, og om morgenen er utbruddet ikke hissig mer. Det ser ut som det er tørket litt inn. Da slipper jeg åpne sår. Smører med propolis om dagen, eller eight hour krem, og så bruker jeg tabletten igjen på kvelden.

Blistex skrev:

Jeg fikk munnsår minst én gang i måneden i mange år. Så begynte jeg å bruke Blistex (leppepomade i blå boks med rød skrift) fra apoteket. Jeg påfører den hver dag, 3-4 ganger om dagen. Det er ett år siden jeg begynte og jeg har faktisk ikke hatt ett eneste munnsår siden. Jeg lurer på om det er mentolen i den som virker forebyggende.

Emilie skrev:

Jeg har stort sett 1-2 munnsår i måneden som varer over tid. Jeg går med munnsår-plager nesten hele tiden og plages så mye med det at jeg sliter med søvn og helse. Jeg bruker carmex, den funker greit, men ikke nok. Jeg trenger noen gode råd og tips.

Anne skrev:

Jeg våknet med minst 8 blemmer i dag og er helt desperat etter å få de vekk. Jeg føler ikke jeg kan gå ut av huset en gang. Jeg ser jo ut som om jeg har skabb. Nå har jeg prøvd både zovitax, den andre lilla salven en får på apoteket uten resept, og å smøre på cordosyl og basymisin. Er det noen som har noen flere forslag?

Anonym skrev:

Jeg har munnsår i munnvikene. Jeg finner ingen kjerringråd om akkurat det. Har noen tips om det?

Anette skrev:

Vikingsalve fra helsekost er helt fantastisk.

J skrev:

Er det flere som opplever at når munnsår er på det verste, at leppen er som bedøvd? Jeg har munnsår nå på overleppa og det kjennes som om jeg har fått bedøvelse på området. Jeg er svært lei av munnsår-utbrudd, men har lest mange gode tips her.

Artmun artishock gjert skrev:

Jeg hater munnsår. Kan ikke noen finne noe vindunder kur mot dette? Jeg fikk 2 blemmer (gul veske) som irrierer meg. Det er tørt nå og er på leppa ikke over som vanlig, noen tips?

Cruella skrev:

For å forebygge munnsår, bruker jeg mentholatum lipbalm, som du får kjøpt på apoteket. Jeg har i alle år vært veldig plaget med munnsår både på leppene og inni munnen. Etter at jeg begynte å bruke denne lypsylen, har jeg sjelden munnsår. Jeg smører den også på når jeg har munnsår.

:) skrev:

Honning hjelper litt, ellers kan jeg annbefale carmex lepsyl som er sterk og god.

Annette skrev:

Har hatt munnsår i en uke nå, og går på Zovirax, men fikk ikke tak i det før det var blitt blemme og sår. Har bestilt Elisabeth Ardens 8 hour cream, men skal dette smøres på mens man har munnsår? Trodde hele poenget var å tørke munnsår ut jeg? Når skal jeg slutte på behandling forresten?

Susan skrev:

Det høres kanskje rart ut, men blant annet vibratorrens funker bra. vasker området godt, tørker litt, smører på et lag det svir de første sekundene men, det hjelper. jeg pleier å rense huden godt med en detox ansiktsrens, smører på med det, lar det virke noen minutter så det trekker seg inn i såret og tørker det ut, så vasker jeg det forsiktig av, å smører på med antix, på bare to dager merker jeg at såret minsker noe ekstremt, og ved å bruke vibratorrens hindrer jeg at det sprer seg videre. anbefalles så klart ikke å gå det i munnen siden det ikke smaker noe godt, men jeg opplever personlig at det er en veldig effektiv måte å bli kvitt såret fort på. hvis du ikke har det funker også antibac veldig godt, flytende eller gel er det beste, alt antibaktrielt trekker jo inn å tørker inn bakterier og infeksjoner, da blandt annet munnsår.

Susann skrev:

Har vært plaget med munnsår så lenge jeg kan huske, og noen ganger har det virkelig vært så forferdelig at jeg har måttet være hjemme fra skolen. For et par år siden fant jeg redningen. ZOVIRAX! Takk for at den salven finnes. Den er super så lenge man oppdager munnsåret før det blir stor blemme av det. Helt fantastisk. Og om man ikke oppdager det før blemmen har kommet, så blir det i alle fall ikke større om man bruker zovirax 5-6 ganger daglig.

Holfi skrev:

Det beste mot herpes er krem som inneholder stoffet aciclovir. Testet og funnet best!

Mads skrev:

Herstat/Prolip som du får på apoteket er veldig bra mot munnsår. Det går også an å bruke flytende propolis, altså i en alkoholløsning. Jeg så det var en som sa propolis ikke var hjelp i, for munnsåret kom tilbake. Altså, munnsår er et virus, og det går ikke an å drepe det samme hva du smører inn leppene med. Men jeg garanterer at propolis vil redusere ubehaget og korte ned på antall dager munnsåret er aktivt.

Kjell skrev:

Tok opp problemet med tannlegen min. Han anbefalte å gå bort fra tannkrem med baking soda. Problemet med sår i munnen ble betydelig redusert.

Helene skrev:

Basemusin hjelper veldig hos meg. Jeg smører på fra det begynner å prikke, og så 3-4 ganger daglig. Så blir det borte på null komme niks.

Lilla skrev:

Oliven olje gjør susen for meg. Smører på jevnlig fra jeg kjenner det prikker i leppen. Fra prikking, blemmer og til skorpe tar det sjeldent mer enn 3 dager.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...