Negler - kjerringråd

Negler er en overhudsdannelse som består av forhornede celler. Dette er menneskenes form for klør. Neglene vokser normalt cirka 0,1 millimeter i døgnet, men dette kan være svært individuelt fra person til person. Negleveksten hos noen kan være mye raskere en det.

Negler vokser heller ikke likt på alle fingre og tær. Langfinger-neglen er den som vokser raskest. Deretter kommer resten av fingrene og til slutt kommer tåneglene. Det er de som vokser absolutt senest.

Neglesykdommer kommer som oftest av mangelsykdommer i form av vitaminer eller mineraler. Slike mangelsykdommer kan føre til at konsistensen på neglene blir dårligere. Det kan dreie seg om tynne negler, eller at de blir tørre og sprø slik at de brekker av eller sprekker opp.

Tips til finere negler

Vi har fått sendt inn et råd som kan være til hjelp for de som plages med forskjellige lidelser forbundet med neglene. I og med at negler består av de samme stoffene som hår gjør, så sier en innsender at B-vitaminer hjelper. Gjær inneholder veldig mye B-vitaminer så innsenderen sier at man bør ta det for å styrke neglene.

Vi mener jo at det går an å gjøre det litt enklere for en negl også. B-vitaminer kan man få kjøpt som kosttilskudd. Så hvis det hjelper mot finere og sterkere negler så kan man jo ta det i form av kapsler. Men det kan nok ikke karakteriseres som kjerringråd, da.

Gjær for negler
Gjær for negler : Foto : kjerringrad.com

Vi kan ta det navnet senere skrev:

Jeg prøver og ikke bite negler, men det er vanskelig. Jeg har hørt at det funker å ta på kokosolje og smøre neglene og neglebåndene med det. Å drikke vann har jeg også hørt er bra. Å blande vann og sitronsaft, å bade neglene og ha på lakk hver dag så neglene ikke knekker og blir tørre er bra. Kan noen gi meg tilbakemelding/tips?

Maddepadde skrev:

Det hjelper litt og slutte med å lakkere neglene hver dag/ofte. Jeg har nesten ikke tid til å lakkere neglene mine pga skole og andre ting. Du kan også blande vann med sitron og bade neglene dine i det en liten stund. Og drikk mye vann, det hjelper det meste med å vokse. Og det er sunnere enn å drikke cola, juice osv.

Thea Louise skrev:

Jeg har hørt at det hjelper å drikke mye vann. Jeg har testet det, nå drikker jeg vann som aldri før og føler neglene mine har blitt mye sterkere. De er ikke så flisete og stygge lenger.

Marthe skrev:

Jeg har bitt negler før, men nå har jeg sluttet. Jeg sliter med svake negler pluss at jeg får veldig ofte sprekker i dem. Jeg bruker å polere neglene og så ha på neglelakk-forsterker og hvit lakk på tuppene og til slutt blank lakk. Det er mange som sier at det hjelper å drikke melk. Jeg prøver å drikke melk, men er ikke så veldig glad i melk. Er det noen som har noen råd om hvordan holde neglene fine, uten hakk, sterke og fine?

Ingvild skrev:

Det beste er å file neglene ned. Når du filer så må du bare file i en retning.

Julie skrev:

Bruk B-vitaminer, underlakk før neglelakk, neigllakkfjerner uten aceton, ikke mye i vann med neglene, bruke oppvaskhansker. Det hjelper å drikke mye vann. Mandel eller jojoba olje er også bra. Ikke bruke neglene som verktøy.

Negleentusiastene skrev:

Unn neglene dine et lite sitronbad.

Sara skrev:

Neglen på høyre tommelen min splitter seg i to biter. Det er en skarp linje som går fra roten midt over neglen til enden og neglen deler seg i to hele tiden og ofte alt for langt innover at det faktisk gjør vondt. Jeg må ha arvet det fra bestemoren min for hun hadde det også på samme fingren. Noen tips for hva kan gjøres mot det?

Morten skrev:

Det er ekkelt at neglene vokser i hvert fall på tærne. Å holde rolig så jeg får klipt er ikke så lett. Verre på høyre enn på venstre å klippe.

Cathrine skrev:

En må blande forskjellige råd for å oppnå det maksimale. B-vitaminer og masse vann. Bruker man i tilegg en lakk for å styrke neglene blir neglene dine ustoppelige.

Heihie skrev:

Vann er det beste. drikk mye vann hver dag så hjelper det ikke bare neglene.

Irene skrev:

Sink og spisekisel, mener jeg er det beste for neglene. Det fåes kjøpt hos naturkost.

Emma skrev:

Jeg bet negler før, men har sluttet. Jeg merket at neglene mine ble mye sterkere. De knekker nesten aldri heller. Jeg filer og polerer mine, tror det hjelper en del også.

Ane skrev:

Jeg har hørt at det hjelper å klippe neglene ofte.

Line skrev:

Jeg er veldig glad for at jeg aldri har bitt negler, har hørt at hvis du biter negler får du i deg like mye bakterier som hvis du skulle ha slikket en doskål, æsj. Men over til poenget, Vaseline intensive care har en hånd krem som heter Hand and nail eller noe sånt. Og da jeg begynte å bruke den hjalp det litt, neste gangen jeg måtte klippe neglene mine slet jeg med å få klipt den ene neglen min.

Anonym skrev:

Jeg tar Nycoplus B-kompleks som man får kjøpt på apoteket. Tar en tabelett daglig, og jeg merket forbedring allerede etter en uke med behandling. Nå har jeg kjempesterke negler.

Atina skrev:

Det finnes bare en neglforstærker som virker og den heter Herome nail hardner extra strong. Den finnes ikke i Norge men kan bestilles eller handles i utlandet.

Chilihjerte skrev:

Jeg har brukt en spesiell lakk som har hjulept kjempegodt, nå er ikke neglene flisete lenger!

K2 skrev:

Jeg har hørt at det gjelder å bygge opp neglene innenfra.

Diskuter negler

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...