Neseblod - kjerringråd

Lugg deg hardt i håret og neseblodet kan stanse. Ta tak i en liten hårlokk rett bak hvert øre og lugg hardt nedover et par ganger hvis du ønsker å stanse en neseblødning.

Et annet råd er å legge en kald klut i nakken. Neseblodet skal stanse raskt etter at man har lagt kluten der, sier en innsender.

Kald klut mot neseblod
Kald klut mot neseblod : Foto : kjerringrad.com

Rasende skrev:

Jeg hadde store problemer med neseblødning. Jeg dro til en øre-nese-hals-klinikk flere ganger. De brant i nesen min med en lysmaskin hver gang og sa at jeg måtte skylle. Så en dag dro jeg til sykehuset og der brant de med syre og sa at den brenningen med maskin er bare hvis du har en helt spesiell sykdom. Dette var etter et helt år med besøk hos dem. Jeg er rasende på den idiotlegen som brant nesen min med lysmaskin et år uten uten grunn. Hvis noen gjør det samme, så dropp det og dra til et sykehus og hvor de vet hva de driver med.

Anonym skrev:

Papiravismetoden under tunga fungerer utrolig bra. Før kunne jeg blø i opp til 10-15 minutt, men nå stopper det 10 sek etter jeg plasserer avisbiten under tunga.

Monika skrev:

Jeg sleit med mye neseblod før. Det som alltid hjalp på meg var å ta en q-tips med vaselin å smøre innsiden av neseboret og klemme igjen nesa i ca 1-2 min. Det kan være lurt hvis en blør kraftig å ha en liten papirbit med vaselin i tillegg i nesa mens man klemmer.

Nina skrev:

Jeg blør neseblod i perioder og hvis jeg gjør det så er det annenhver dag. Det er veldig irriterende når du bare sitter f.eks på pcen og det bar plutselig begynner og blø. Er det noen andre råd en vann?

Mona skrev:

Jeg kan aldri huske jeg har blødd neseblod, men vet om en som gjør det unomalt ofte. Og det hun gjør da er å knyte en ulltråd stramt rundt lillefingeren så stopper det nesten med en gang.

Fornavn skrev:

Guttungen på 8 blødde mye i tre kvarter på morgenen. Is mellom skulderbladene og nakken stoppet det med en gang.

Bjørn skrev:

Lukt på salmiakkflaska. Da trekker årene i nesen seg ihop og blødningen stopper umiddelbart. Ofte brukt i kampsportmiljø

Blør mye neseblod skrev:

Jeg plagdes veldig med nesblod, men jeg tok en operasjon og brente blodårene oppi nesa. Men før jeg gjorde dette og når jeg begynte å blød, tok jeg en klut og klempe på nesen(alstå akuratt som du skulle ha holdt pusten) mens jeg bøyde meg fram så satt jeg satt i 1 min. og da var det helt slutt.

Den kule skrev:

Har nettop blødd nesblod og da stappet jeg masse toalettpapir opp i nesen. Det hjalp

Ronja skrev:

Det har hendt at jeg bare har begynnt å blø neseblod selv når jeg sminker meg ol. Takk for tipset.

Emma skrev:

Takk for mange gode tips. Jeg har enkelte perioder jeg blør neseblod hver dag. En gang i et prøverom. Neste gang skal jeg prøve dette.

Agnes skrev:

Jeg har hatt problemer med neseblod fra jeg var liten, men nå har jeg funnet et triks som gjør at det stopper med en gang. Når du blør neseblod ta en liten avispapirbit under tungen, da stopper det kjempefort.

Karianne skrev:

Å ta iskaldt vann i hånden funker hver gang.

Hassan skrev:

Jeg har merket en rar ting. Jeg blør aldri neseblod, men hver gang jeg tar tran, blør jeg oftest dagen etter, kanskje jeg tar for mye?

Doffen skrev:

Ja jeg har det på samme måte, har vært på rikshospitalet flere ganger til laser behandling. Syns du skulle ta prøve for å se om du har en gen feil.

L skrev:

Hei, jeg er en jente på 16 som har vært utrolig preget av neseblod. Har vært hos legen og fått svidd det værste boret. Men det ble bare verre. Nå har jeg gått fra å blø neseblod annenhver uke til hver eneste dag og flere ganger om dagen. Noen som har det samme?

Woho skrev:

Takker! Det funka på sekundet.

Jon skrev:

En spiseskje tran om dagen hjelper mot neseblødninger.

Uff skrev:

En gang blødde jeg opp en hel tørkerull før det stoppa...prøvde alle slags mulige metoder men det stoppet ikke, men av og til pleier det å hjelpe å snyte seg.

Miss Neseblod skrev:

Jeg blør minst en gang hvær uke. (drit lei!)

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter neseblod

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...