Oppkast - kjerringråd

Kvalme, oppkast og diare er det man på godt norsk kaller omgangssyke. Fra tid til annen går det epidemier med sykdommen som gjør at mange blir syke på en gang. Ofte er dette virussykdom og det går som regel over av seg selv etter 2-3 dager.

Dette er ikke et råd om å bli frisk av oppkast og oppkastsyke. Men man føler seg i alle fall bedre. Cola er en drikk som fra begynnelsen av var tenkt som medisin. På grunn av sin gode smak har den nå blitt verdens største merkevare.

Cola er sur og inneholder mye sukker. Og har man oppkast vil denne sure væsken være med på å roe ned magen. I tillegg vil sukkeret gjøre at man får i seg sårt tiltrengt energi. Og som om det ikke var nok så er det også væske, og det trenger man mye av når man har oppkast og diaré.

Cola mot oppkast
Cola mot oppkast : Foto : kjerringrad.com

Lege skrev:

Bland Farris med eplemost eller eplejuice, halvt om halvt. Det er viktig å få i seg væske. Tilsett gjerne saften fra ingefær, det hjelper mot kvalmen.

Katarina skrev:

Da ungen var 1 år og oppkast sa legevaktlegen at å koke opp 1 liter vann ha i 1 stor ss sukker og en liten klype salt og avkjøle og gi 1 ts hvert 5 minutt. Ikke kjerringråd, Hindret sykehusinnleggelse da intravenøst drypp er samme innhold.

Evy-Ann skrev:

Jeg har en sønn som jeg nesten mista da han var 3 år gammel på grunn av oppkast å diaré. Fikk vite at hadde jeg kommet en halvtime senere på sykehuset enn da jeg kom, hadde han vært borte! Han ble liggende med intravenøst i 3 dager, men fikk også mye å drikke så snart han klarte det. Og jeg lærte der at det viktigste å få i seg når en ble sånn syk var væske med masse mineraler. Han fikk eplenektar blandet med farris. Det binner magen og det gir de mineralene og saltene kroppen trenger for å bli frisk. Det smaker ikke så himla godt, men det hjelper.

Maya skrev:

Kok opp vann, tilsett sukker og salt. Avkjøl og tilsett nypusset sitron. Da får man i seg det kroppen trenger.

Nyellen skrev:

Jeg har gode erfaringer med 1/3 Farris (saltet), 1/3 eplejuice (syre til magen) og 1/3 cola (sukker til hjernen) Drikk ett eggeglass hvert 15.min.

Nikita skrev:

Her var det mange myter. Kroppen skal ikke ha sukker eller salt ved oppkast. Begge deler øker kroppens væsketap.

Karoline skrev:

Jeg er for øyeblikket sengeliggende med spysyken. Det som hjelper for meg er å puste dypt og å drikke litt cola og masse vann så kroppen alltid har noe å spy opp. Kan det hjelpe å spise frukt og grønnsaker? Det er det eneste som kunne vært mulig å innta, føler jeg.

Nikita skrev:

Hvis jeg er småkvalm/uggen hjelper iskald cola. Lunken cola blir jeg kvalm av. Har jeg først spysyke smaker ingenting godt og cola er helt pyton. Det er alt for søtt. Jeg blir kvalm av søte ting.

Justis skrev:

Drikk cola blandet ut med vann. Lykke til og god bedring.

Sørlandet skrev:

Min datter har oppkast og diare for tredje dagen nå. Råd fra Helsestasjonen var å drikke mye. Det ble anbefalt farris blandet med eplemost og salte kjeks. Cola inneholder alt for mye sukker og det ble ikke anbefalt, heller ikke rene melkeprodukter.

Iian539 ;-) skrev:

Cola, jeg ble kvalm i siste skoletimene i dag, kastet opp når jeg kom hjem jeg fikk cola etter en stund, har aldri smakt noe så forfriskende. Om det hjalp vet jeg ikke siden jeg kastet opp etter dette og, riktignok etter ca 3,5 time.

SUKKERBIT:Hjelper få tankene vekk fra syken og justerer PH balansen i magen. Skal nå prøve cola med sitron i, og mineralsalt.

MITT TIPS: Få i dere litt sukker og næring og noe forfriskende, så kommer dere nok i form.

Småbarnsmor skrev:

Like deler med farris og eplemost. Eplemosten gir næring som en sårt trenger og farris gir diverse salter. Fikk råd av legevakten.

Sophie skrev:

Da jeg var jentunge brukte vi å få sitronbrus. Vi slutta som regel å spy, neste dag var vi krute go.

Ole skrev:

Selvfølgelig funker ikke pepsimax eller colalight. Det er det jo så masse kunstig søtning som gjør alt bare verre.

Iste lover skrev:

Hjelper det eller er det ikke lurt å drikke iste når man har omgangsyken?

MR skrev:

Noe jeg syntes er rart er at de sier at colaen hjelper best når den er uten kullsyre. Men de sier også at farris er bra, og den er det jo masse kullsyre i?

BK skrev:

Jeg tar to cell u loss og en vitamin. Det hjelper.

Du skrev:

På Wikipedia og andre sider står det ofte at cola bare gjør magen løsere. Men du kan faktisk bli frisk av det.

Løpegutt skrev:

Hei, hjemme hos oss er det full guffe med spy og diaré, og selvfølgelig er jeg den eneste som må løpe rundt i huset å finne ting som de vil ha. De maser og sier kan ikke du lage noe godt til oss? Hva skal jeg lage?

Cola skrev:

Cola er vanndrivende, men du skal drikke uante mengder før det er så vanndrivende at det har motsatt effekt i forbindelse med spysyken. Mange leger anbefaller å holde seg unna cola pga kulsyren kan skape uroligheter i magen. Cola uten kulsyre funker som bare det.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter oppkast

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...