Oppkast - kjerringråd

Kvalme, oppkast og diare er det man på godt norsk kaller omgangssyke. Fra tid til annen går det epidemier med sykdommen som gjør at mange blir syke på en gang. Ofte er dette virussykdom og det går som regel over av seg selv etter 2-3 dager.

Dette er ikke et råd om å bli frisk av oppkast og oppkastsyke. Men man føler seg i alle fall bedre. Cola er en drikk som fra begynnelsen av var tenkt som medisin. På grunn av sin gode smak har den nå blitt verdens største merkevare.

Cola er sur og inneholder mye sukker. Og har man oppkast vil denne sure væsken være med på å roe ned magen. I tillegg vil sukkeret gjøre at man får i seg sårt tiltrengt energi. Og som om det ikke var nok så er det også væske, og det trenger man mye av når man har oppkast og diaré.

Cola mot oppkast
Cola mot oppkast : Foto : kjerringrad.com

Maya skrev:

Kok opp vann, tilsett sukker og salt. Avkjøl og tilsett nypusset sitron. Da får man i seg det kroppen trenger.

Nikita skrev:

Her var det mange myter. Kroppen skal ikke ha sukker eller salt ved oppkast. Begge deler øker kroppens væsketap.

Karoline skrev:

Jeg er for øyeblikket sengeliggende med spysyken. Det som hjelper for meg er å puste dypt og å drikke litt cola og masse vann så kroppen alltid har noe å spy opp. Kan det hjelpe å spise frukt og grønnsaker? Det er det eneste som kunne vært mulig å innta, føler jeg.

Nikita skrev:

Hvis jeg er småkvalm/uggen hjelper iskald cola. Lunken cola blir jeg kvalm av. Har jeg først spysyke smaker ingenting godt og cola er helt pyton. Det er alt for søtt. Jeg blir kvalm av søte ting.

Justis skrev:

Drikk cola blandet ut med vann. Lykke til og god bedring.

Sørlandet skrev:

Min datter har oppkast og diare for tredje dagen nå. Råd fra Helsestasjonen var å drikke mye. Det ble anbefalt farris blandet med eplemost og salte kjeks. Cola inneholder alt for mye sukker og det ble ikke anbefalt, heller ikke rene melkeprodukter.

Iian539 ;-) skrev:

Cola, jeg ble kvalm i siste skoletimene i dag, kastet opp når jeg kom hjem jeg fikk cola etter en stund, har aldri smakt noe så forfriskende. Om det hjalp vet jeg ikke siden jeg kastet opp etter dette og, riktignok etter ca 3,5 time.

SUKKERBIT:Hjelper få tankene vekk fra syken og justerer PH balansen i magen. Skal nå prøve cola med sitron i, og mineralsalt.

MITT TIPS: Få i dere litt sukker og næring og noe forfriskende, så kommer dere nok i form.

Småbarnsmor skrev:

Like deler med farris og eplemost. Eplemosten gir næring som en sårt trenger og farris gir diverse salter. Fikk råd av legevakten.

Sophie skrev:

Da jeg var jentunge brukte vi å få sitronbrus. Vi slutta som regel å spy, neste dag var vi krute go.

Ole skrev:

Selvfølgelig funker ikke pepsimax eller colalight. Det er det jo så masse kunstig søtning som gjør alt bare verre.

Iste lover skrev:

Hjelper det eller er det ikke lurt å drikke iste når man har omgangsyken?

MR skrev:

Noe jeg syntes er rart er at de sier at colaen hjelper best når den er uten kullsyre. Men de sier også at farris er bra, og den er det jo masse kullsyre i?

BK skrev:

Jeg tar to cell u loss og en vitamin. Det hjelper.

Du skrev:

På Wikipedia og andre sider står det ofte at cola bare gjør magen løsere. Men du kan faktisk bli frisk av det.

Løpegutt skrev:

Hei, hjemme hos oss er det full guffe med spy og diaré, og selvfølgelig er jeg den eneste som må løpe rundt i huset å finne ting som de vil ha. De maser og sier kan ikke du lage noe godt til oss? Hva skal jeg lage?

Cola skrev:

Cola er vanndrivende, men du skal drikke uante mengder før det er så vanndrivende at det har motsatt effekt i forbindelse med spysyken. Mange leger anbefaller å holde seg unna cola pga kulsyren kan skape uroligheter i magen. Cola uten kulsyre funker som bare det.

Arn skrev:

Noen skriver her at Cola er bra bl.a. fordi det gir væske, mulig det er bra av andre grunner. Men cola er vanndrivende og stjeler væske fra kroppen.

Rosemarie skrev:

Det er mye bedre å drikke farris hvis du har oppkast.

Smarten skrev:

Det som også er veldig lurt er å puste litt dypt, og når du først har kastet opp en gang, vil det antagelig vist komme en gang til, og da er det også lurt å drikke vann, bare for å minske smaken av spyet.

Chrisblo skrev:

Tror ikke Cola er noen god ide. Jeg har spydd flere ganger på grunn av at jeg har drukket cola, så det funker i alle fall ikke for meg.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter oppkast

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flueplage

Hva gjør man når de allerede er inne? De setter seg på meg hele tiden, noe so...

Øreverk

Oppskjært løk inni en sokk, inntil øret, med pannebånd rundt funket supert p...

Bananfluer

Elektrisk fluesmekker funker som fjell. Ha en sitron kuttet i 2 som lokkemat så...

Kalde føtter

Jeg fryser på begge føttene, spesielt på høyre. De er konstant kalde. Jeg f...

Halsbrann

Ta 1 ts. med potetmel rørt ut i et glass vann. Det virker øyeblikket på halsb...