Rosacea - kjerringråd

Rosacea er en ganske vanlig men lite kjent diagnose. Det er en sykdom som angriper ansiktet. Kjerringråd mot rosacea er todelt i og med at den fungerer på noen mens det har en forverrende effekt på andre. En innsender sier at tipset rett og slett går ut på å utsette huden for soling. Dette bør man eventuelt ta i samråd med lege siden denne behandlingen kan slå begge veier.

På grunn av at man blir rød i ansiktet av rosacea og at det ligner på akne kan dette ha store psykososiale konsekvenser for den som er rammet av problemet. En undersøkelse som er gjort i USA viser at hele 70% av de som hadde fått diagnosen hadde lavere selvtilfredshet. Så mye som 41% av de spurte sa at de vegret seg for å oppsøke offentlige steder.

Som sagt dette kjerringrådet hjelper ikke i alle tilfeller med rosacea, men det kan være forsøket verdt?

Soling mot rosacea
Soling mot rosacea : Foto : kjerringrad.com

Randi skrev:

Flere her som har lavt stoffskifte, og ble kvitt Rosacea når dere begynte på medisin? Jeg opplevde det, og har kun lette utbrudd hvis jeg er feildosert i fht stoffskifte. Det er 3,5 år siden jeg fikk lavt stoffskifte.

Gudny skrev:

Jeg bruker renset økologisk eplesidereddik på en bomullsdott som jeg stryker over utslettet ved utbrudd. Det funker for meg.

Laila skrev:

Jeg har fått rosacea og bruker en ansiktsmaske hver kveld jeg er hjemme. Den demper utslettet. Jeg bruker 1ss yoghurt naturell, 1 ss honning og 1 ss gurkemeie. Dette blandes og smøres på ansiktet. La det virke i minst 20 min. Det er en forbløffende effekt av naturlige ting.

Pål skrev:

Jeg har hatt Rosacea siden 1991. Det kommer og går, men er blitt verre med årene. I fjor fikk jeg lungebetennelse og ble behandlet med antibiotika. Det virket straks på utslettene som forsvant som dugg for solen og jeg hadde ingen utslett i over et halvt år. Nå er det tilbake, men i Norge skriver ikke legen ut antibiotika. I utlandet derimot er det ikke noe problem.

Mor skrev:

Min sønn har hatt rosacea i 17 år. Har prøvd mye, men det som hjelper han er laser. Er blitt mye bedre med det. Spør hudlegen din om mulighetene for den behandlingen. Vet at det finnes på noen sykhus i landet.

Tonje skrev:

Jeg har fått konstantert rosacea og skal gå til lysbehandling med uvb stråler. Har noen andre noen erfaring med uvb behandling?

Tonje skrev:

Jeg skal til hudlege idag og se om det er rosacea jeg har. Sist fikk jeg rozex gel kremen men den hjelper ikke, og antibiotika tåler jeg ikke så er det rosacea jeg har sliter jeg. Jeg er bare 26 år. Åh store blemmer jeg får og ansiktet brenner.

Caroline skrev:

Hei, etter tre år med diagnosen rosacea, og etter å ha prøvd ulike behandlinger som ikke har funket, men vært veldig tøffe mot hud og kropp. Så begynte jeg å se til alternative behandlinger. Har prøvd akupunktur, funket ikke noe spesielt for meg, men har hørt at andre har hatt positive erfaringer. Også googler jeg litt ganske jevnlig og kom over noen ulike franske forumsider hvor folk pratet om alepposåpe, og jeg har prøvd det, og jippi, jeg har hatt positiv effekt. Som dagkrem har jeg fortsatt med Avene Skin recovery cream, som ikke gjør noe fra eller til med rosaceaen, men som huden min tolererer bra. Jeg har ikke hatt noe utbrudd siden jeg begynte med det. Jeg har rosacea type 2. Jeg kjøpte det via ebay og prisen inkl. frakt ligger godt under halvparten av det man betaler i Norge. Måtte bare dele det her med andre! Jeg fikk resultater av Savon d’alep 40%, dess høyere prosent, desto sterkere virkning. Håper dette var nyttig. Ellers finnes det også norske og engelske sider som gir utfyllende info. For øvrig er det mange på engelske og franske sider som sier det er gunstig å kutte ut sukker, har ikke prøvd det enda. Må bare legge til at jeg har i perioder kuttet ut gluten og laktose, og det har hjulpet en del men ikke helt.

Gjest skrev:

Jeg har hatt rosacea i 2 år uten at jeg visste det. Det ble bare verre og verre. Jeg trodde bare at det var kviser/akner/utslett som skulle gå over etter hvert, men nei. Mareritte hadde bare begynt.

Det er så deprimerende å høre at det ikke finnes svar på årsaken til den kroniske sykdommen. Noe av det verste ever.

Hakiko skrev:

Hei.(Jeg er ikke ei dame). Er en gutt her på 26 år og som er rammet av den kroniske sykdommen rosacea i tre år. Jeg har undersøket mange områder på internett med tanke på slik nett-side hvor både kvinner og menn deler neoen gode råd om rosacea, men mislytes. Vil gjerne skrive til alle her om jeg er ønsket som en gutt og som er plaget av det samme grunn.

De nye Avêne produktene som har tatt sin nye plasser hos alle apotekene hjelper veldig mye. Dra innom en apotek og spør om solkremen avêne som fåes i faktor 50 i oransje farge i liten tube, smør den på etter vask med avêne cleaneance (flytende rense såpe for ansikt, som kommer i grønn middel). Det beste som har hjulpet meg hittil.

Mercy skrev:

Hei! Har fått konstatert rosacea for en tid tilbake, hadde ikke så veldig store utbrudd, og hadde god hjelp av rozex gel, men en annen ting som virkelig har hjulpet meg er å drikke biola hver dag, vet ikke hvorfor det virker, men hvis jeg slutter å drikke biola så blir utslettet merkbart verre. Ville bare legge inn dette tipset her, kanskje det kan være til hjelp for andre.

Rose skrev:

Jeg fikk utslett i forbindelse med graviditet når jeg var 23 år. Diagnosen Rosacea fikk jeg først mange år senere. Har lest meg nesten blind på det meste om Rosacea og begynner å lure på om det er det jeg har eller ikke. Man har ikke hudormer står det å lese ett sted, og videre er utslettet på hake, panne, kinn og nese. Jeg har utslett på hake, under nesa og mellom øynene. Har brukt noen tabletter, men utslettet varer ca. 3 mnd. før det går tilbake uansett og nå var det 2 år siden jeg hadde det sist. Denne gangen kom det etter en lang psykisk periode. Jeg har tatt sol i solarium og fått tørket ut utslettet raskere. Men det tar tid, og sol med måte.

Rosacea skrev:

Advarer mot å sole seg om du har rosacea. Selv om kanskje noen kan forbedre tilstanden ved å sole seg, vil de fleste forverre "sykdommen" noe ekstremt. For de som har rosecae vil jeg anbefale å oppsøke en hudspesialist. Alle er forskjellige, så dermed vil ikke alle kurer funke for alle, men det er bare å prøve seg fram. Jeg er en av de veldig uheldige som lider av et ekstremt tilefelle av Roasacea, som ikke finner noen behandling. Men de fleste vil nok finne en noe som kan holde symptomene i sjakk. Så det beste tipset er å oppsøke en hudlege, og prøv dere fram.

Frida skrev:

Jeg har så rød nese at jeg prøver å unngå å møte andre mennesker. Nesen min lyser som en rød lampe, og mange "mobber" meg med portvinsnese. Ønsker meg en kur mot rød nese, men finnes det?

Sunny skrev:

Man må ikke vegre seg for og møte andre når man har ett utbrudd..Dette er noe vi ikke kan noe for...Men unngå sol er det viktigste..Har ikke fått beskjed om att det forrverres med mat....Smøre ofte med fuktighets krem ..Mitt har vart i ca 10 dager nå..men er på vei tilbake nå..Heldigvis....

Diskuter rosacea

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Stemmeløshet

Jeg prøvde varmt vann med sitron og ingefær. Det funka bra for meg....

Leggkrampe

Hjemmestrikkede ullsokker i ren ull funker best for meg. Det holder krampen i be...

Brannsår

Jeg har en 2. grads forbrenning på hånden og 1. grad på armen. Jeg brukte tan...

Tannverk

Åh internett, jeg elsker deg. Nellik funka gull....

Hudormer

For å hindre i å få nye svarte prikker bruker jeg en ansiktsåpe fra merket L...