Sår hals - kjerringråd

Sår hals, tørr hals og kløe i halsen er alle lidelser som lett kan kureres. Ofte kommer dette i forbindelse med forkjølelse. Man kan bli kvitt en sår hals ved å gurgle den med en gurgledrikk laget av salvie og timian.

Tør luft kan være årsak til at man blir sår i halsen. Dette kan føre til at man blir hes og mister stemmen. Dette er på grunn av at stemmebåndene blir betente og ikke så elastisk som vanlig. Salvie og timian er derfor en svært nyttig gurgledrikk når man sliter med en sår hals.

Urter mot sår hals
Urter mot sår hals : Foto : kjerringrad.com

Torstein skrev 29. desember:

Greit nok med noen dager. Men 5 uker? Jeg snuser jo da, så kan ha en sammenheng, men vet ikke om jeg burde se lege for det.

Tull skrev 16. desember:

Salvie som man får kjøpt her i landet kan man ikke ruse seg på nei. Salvia divinorum, en annen strain av salvie derimot kan man ruse seg på.

Pia skrev 09. oktober:

Varm melk med honning hjelper veldig bra. Er også litt sløvende, så jeg drikker det før jeg legger meg, og sover veldig godt etterpå. Også Fishermans Friend er godt for sår hals.

Sisi09 skrev 25. juli:

Jeg har kjempesår hals og det svir etter at jeg har spist. Jeg trenger råd.

SL skrev 21. juli:

Sår hals bedres av mat som kombinerer en lokalt lindrende og desinfiserende virkning med deres generelle innvirkning på kroppen, da burde man spise mer:

Får man tak i Propolis eller agurkurt (borago officinalis) hjelper disse godt også. Tips til agurkurten: Den er mest effektiv kokt og spist sammen med kokevannet, eller drukket som kald juice.

Sandra skrev 07. juli:

Det er forskjell på Salvie og Salvia. Salvia ble ulovlig i Norge for noen få år siden, og vanlig Salvie får man ingen ruseffekt av.

Ms skrev 06. juli:

Doc i lakris smak hjelper meg ganske mye, merker jo nesten ikke at jeg har vondt i halsen når jeg tar en, og yoghurt hjelper litt.

HH skrev 28. juni:

Jeg har vondt i halsen, og har hatt trøbbel med å sove i natt. Jeg spiser mye is og tar masse Doc, Repsils og C-vitamin, dette funker kjempebra for meg.

Cærr skrev 17. juni:

Jeg har vært oppe hele natten med sår hals og kløe både i halsen og utsiden, og må si gjør susen.

Emilie skrev 12. juni:

Jeg våknet opp med sår hals i dag, og det er veldig plagsomt. Til lunsj lagde jeg meg en kopp med hjemmelaget salvie- og timian-te. Jeg brukte frisk salvie og timian fra trappa (vi har en slags potte stående der med mange forskjellige urter o.l) og kokte det opp i vann. Når den var ferdig tok jeg oppi en teskje med honning. Personlig så HATER jeg honning, men gjorde det for helbredningens skyld. Med en gang jeg hadde drukket opp merket jeg forskjell, det hjalp sykt.

Marita skrev 09. juni:

Hva med å spise vingummi?

Moorina skrev 25. april:

Hvitløk hjelper. Jeg pleier å raspe litt hvitløk i en kopp med varm melk og drikke dette før jeg legger meg. Som oftest så er den såre halsen borte til dagen etter. Det er best å være hjemme dagen etter for man lukter virkelig ille. Ellers kan også ingefærrot te hjelpe.

Sår hals skrev 13. april:

Jeg har fått en veldig sår hals nå så jeg prøver og finne råd om kva jeg kan gjøre med det, har dere noen råd?

Sivert skrev 09. januar:

Jeg vet ikke hvor man får kjøpt salvie?

Minge skrev 23. oktober:

Helt enig i dette med honning, sitron,o.s.v. Jeg prøvde å gni hvitløk rundt nesa og oppi nesa ved en neseforkjølelse. Tro det eller ei, det svir noe p.g.a. at hvitløken arbeider, men etter ca. 2 timer var forkjølelsen borte. Også ved halsbetennelse/forkjølelse, svelg knust hvitløk sakte. Prøv å få det til. Den virker. Halsforkjølelsen forsvinner.

Anders skrev 21. august:

Curamed hjelper i følge mor. Begynner å få sår hals/feber nå så stikker ned på butikken og kjøper det as we speak. Kanskje jeg kjøper Salvie te også.

Munn skrev 19. august:

Ta en klype salt på såret og skrubb forsiktig og skyll ut, så ta en sukkerbit å smerten og sårene blir borte.

Åsmund skrev 04. august:

Ingen har nevnt halstabletter? Fungerer de? Og hvilke er best?

Vero skrev 24. juni:

Spis yoghurt, det lindrer og er sunt.

Ilayda skrev 08. mars:

Jeg har nesten ikke sovet nå. Jeg har kjempe sår hals og masse slim som jeg må spytte ut i en kopp. Noen råd som funker fort?

Eldre kommentarer: 1

Diskuter sår hals

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...