Sår hals - kjerringråd

Sår hals, tørr hals og kløe i halsen er alle lidelser som lett kan kureres. Ofte kommer dette i forbindelse med forkjølelse. Man kan bli kvitt en sår hals ved å gurgle den med en gurgledrikk laget av salvie og timian.

Tør luft kan være årsak til at man blir sår i halsen. Dette kan føre til at man blir hes og mister stemmen. Dette er på grunn av at stemmebåndene blir betente og ikke så elastisk som vanlig. Salvie og timian er derfor en svært nyttig gurgledrikk når man sliter med en sår hals.

Urter mot sår hals
Urter mot sår hals : Foto : kjerringrad.com

Peace skrev:

Jeg merker at når jeg spiser mye hvitløk, så får jeg sår hals. Kanskje dette er noe å tenke over?

Serina skrev:

Jeg har vondt i halsen nå og vil helst få den frisk innen 2 dager. Hva hjelper unntatt salvie og timian? Jeg vil helst ha noe varmt.

Kali skrev:

Kok opp litt melk med en 1/2 ts hvit pepper og rør litt. Så drikker du den. Jeg lover at alt av bakterier fordufter. Dette er effektivt.

Honning skrev:

Jeg erfarer at en teskje med honning I et glass varm melk fungerer som et underverk. Hvis man ikke tåler melk, kan man ha en teskje honning i varmt vann, men jeg synes det har litt mindre effekt. Ellers er is veldig godt og kjøler ned halsen og lindrer litt. Hvis man har vondt i halsen i over en uke burde man ta seg en tur til legen, da det kan være noe mer alvorlig. God bedring.

Torstein skrev:

Greit nok med noen dager. Men 5 uker? Jeg snuser jo da, så kan ha en sammenheng, men vet ikke om jeg burde se lege for det.

Tull skrev:

Salvie som man får kjøpt her i landet kan man ikke ruse seg på nei. Salvia divinorum, en annen strain av salvie derimot kan man ruse seg på.

Pia skrev:

Varm melk med honning hjelper veldig bra. Er også litt sløvende, så jeg drikker det før jeg legger meg, og sover veldig godt etterpå. Også Fishermans Friend er godt for sår hals.

Sisi09 skrev:

Jeg har kjempesår hals og det svir etter at jeg har spist. Jeg trenger råd.

SL skrev:

Sår hals bedres av mat som kombinerer en lokalt lindrende og desinfiserende virkning med deres generelle innvirkning på kroppen, da burde man spise mer:

Får man tak i Propolis eller agurkurt (borago officinalis) hjelper disse godt også. Tips til agurkurten: Den er mest effektiv kokt og spist sammen med kokevannet, eller drukket som kald juice.

Sandra skrev:

Det er forskjell på Salvie og Salvia. Salvia ble ulovlig i Norge for noen få år siden, og vanlig Salvie får man ingen ruseffekt av.

Ms skrev:

Doc i lakris smak hjelper meg ganske mye, merker jo nesten ikke at jeg har vondt i halsen når jeg tar en, og yoghurt hjelper litt.

HH skrev:

Jeg har vondt i halsen, og har hatt trøbbel med å sove i natt. Jeg spiser mye is og tar masse Doc, Repsils og C-vitamin, dette funker kjempebra for meg.

Cærr skrev:

Jeg har vært oppe hele natten med sår hals og kløe både i halsen og utsiden, og må si gjør susen.

Emilie skrev:

Jeg våknet opp med sår hals i dag, og det er veldig plagsomt. Til lunsj lagde jeg meg en kopp med hjemmelaget salvie- og timian-te. Jeg brukte frisk salvie og timian fra trappa (vi har en slags potte stående der med mange forskjellige urter o.l) og kokte det opp i vann. Når den var ferdig tok jeg oppi en teskje med honning. Personlig så HATER jeg honning, men gjorde det for helbredningens skyld. Med en gang jeg hadde drukket opp merket jeg forskjell, det hjalp sykt.

Marita skrev:

Hva med å spise vingummi?

Moorina skrev:

Hvitløk hjelper. Jeg pleier å raspe litt hvitløk i en kopp med varm melk og drikke dette før jeg legger meg. Som oftest så er den såre halsen borte til dagen etter. Det er best å være hjemme dagen etter for man lukter virkelig ille. Ellers kan også ingefærrot te hjelpe.

Sår hals skrev:

Jeg har fått en veldig sår hals nå så jeg prøver og finne råd om kva jeg kan gjøre med det, har dere noen råd?

Sivert skrev:

Jeg vet ikke hvor man får kjøpt salvie?

Minge skrev:

Helt enig i dette med honning, sitron,o.s.v. Jeg prøvde å gni hvitløk rundt nesa og oppi nesa ved en neseforkjølelse. Tro det eller ei, det svir noe p.g.a. at hvitløken arbeider, men etter ca. 2 timer var forkjølelsen borte. Også ved halsbetennelse/forkjølelse, svelg knust hvitløk sakte. Prøv å få det til. Den virker. Halsforkjølelsen forsvinner.

Anders skrev:

Curamed hjelper i følge mor. Begynner å få sår hals/feber nå så stikker ned på butikken og kjøper det as we speak. Kanskje jeg kjøper Salvie te også.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter sår hals

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...