Sår i munnen - kjerringråd

Vi blir nesten alle smittet av et munnsår virus som heter Herpes simplex type 1, de fleste i ung alder. Har du sår i munnen eller munnsår, kan et godt kjerringråd være å smøre på tyttebærsyltetøy. Gjenta påføringen flere ganger til såret har grodd.

Tyttebær mot sår i munnen
Tyttebær mot sår i munnen : Foto : kjerringrad.com

Willy skrev:

Er du plaget med herpessår, bruk Zovirax salve. Denne salven kan kjøpes på apotek i Sverige og ikke minst i Spania. Vi har den fast i kofferten med oss uansett hvor vi reiser. Den hjelper garantert.

Listerin skrev:

Jeg sliter ganske ofte med disse munnsårene. Det kan være forskjellige grunner til at jeg får dem. Slik som nå, jeg hadde en "nuppekvise" ved siden av munnen, og dum som jeg var klemte jeg på den. Ikke gjør det! Mitt beste tips så langt er grønn listerin. Jeg bruker også ting som mentulatum og antix. Munnsårplaster hjelper ikke for meg, fordi det holder såret fuktig. Den beste kremen jeg har fått var fra Thailand, men syns jeg så den på apoteket her om dagen, det er en liten hvit lepomadeboks med grønt lokk og hvit skrift. Jeg bruker den.

Ana skrev:

Har så ondt i munnen, klarer ikke spise eller snakke. Får feberanfall innimellom og føler meg sprekksjuk. Det svir og brenner i munnnen hele dagen og er nødt å gå på smertestillende. Har byller på tunga og er hovnet opp i tannkjøttet. Er det herpes?

Lillemei skrev:

Om man smører tannkrem på blemmen så funker det også. Det blir et hvitt belegg, men heller det enn en stor pose blemme.

Cilla skrev:

Ja, du som lurer på om honning kan brukes mot kviser. Honning er bakterie drepende, så jeg bruker honning, fuker fint det.

Siv skrev:

Jeg bruker vademecum både på kviser og munnsår. Jeg er vant til å ha herpesmunnsår, men har for første gang nå brukt vademecum. Bare etter 1 dag begynte skorpene å komme. Regner med at det ikke vil ta lang tid før det går bort.

Lise skrev:

Er det best å stikke hull på blemmene før man tar evt. vademecum på, eller bare rett på blemmene?

Annonym skrev:

Longo Vital fungere mot munnskold/herpes i munnen. Dagsdose på 3 tabletter holder det i sjakk for meg. Det har ikke umiddelbar virkning, men må bli brukt en periode før man merker bedring. Longo Vital er et helsekosttilskudd med masse andre vitaminer og mineraler som også er fint for kroppen, så en vinn-vinn ting.

Kristin skrev:

Det beste mot herpessår er L-Lyside, som er en aminosyre. Desverre er den ikke å få kjøpt i Norge, men dra til sverige og bunkre opp. 2000 gr. når du kjenner antydning til herpes og de bryter aldri ut.

Anonym skrev:

Noen tips mot såre mandler? Det er veldig vondt å svelge.

Anonym skrev:

Er det meningen at man bare skal bruke Vademecum eller skal man først stikke hull på blemmen? Hvor lang tid vil det ta hvis man bare bruke Vademecum? Hvor lang tid vil det ta hvis man sprekker blemmen og så bruker Vaddemecum? Har dere andre noen tips hvis man har i nederst i munnen på den linja?

Mr Vademecum skrev:

Prøvd vademecum for første gang nå, og det ser ut til å fungere utmerket. Anbefales, selv om det svir greit til å begynne med.

Elvis skrev:

Munnsår kommer bl.a fra nedsatt immunforsvar, og dermed kan det også komme fra stress, som jo kan sette ned immunforsvaret. Vademecum er sterkt, men min erfaring er at hvis det først nærmer seg utbrudd, da er det sterke saker som teller. Jeg bruke teatree olje, det har nok mye samme effekten som vademecum. Men som forebyggende forsøker jeg å bruke lypsyl med uv filter når jeg er i solen, jeg er observang når jeg kjenner at kroppen er i ulage. Og kanskje aller viktigst, jeg prøver å være flink å få nok hvile. Søvn er kanskje den enkeltfaktoren som har mest å si for helsen vår mener jeg. Noen enige, uenige?

Vondt i munnen skrev:

Akkurat nå har jeg flere munnsår i munnen. Kan nesten ikke spise,snakke. Jeg vet at vitamin C sprer enda mer herpes simplex virus, men har brukt flere forskjellige medisiner, ingen av de har påvirket munnsåret. Det eneste som jeg er enig om er at munnsår kommer fra stress.

Hanne skrev:

Jeg er 14 år og får munnsår en gang i kvartalet. Jeg har prøvd alt. Bortsett fra det med vademecum. Jeg bruker mest myrratinktur. Det tørker ut såret fort og er lite smertefullt.

Gunn skrev:

Jeg får ofte munnsår ved soling og når jeg spiser appelsin uten å vaske hender når den er ferdigskrellt. Vask hender. Og pass på at du aldri lar leppene bli tørre, smør noe på med en gang man kjenner at de blir tørre. Bruker selv Vectavir når jeg først får utslett. Starter man med en gang det begynner å klø kan du stoppe angrepet.

MsJ skrev:

Har en datter som er plaget av sånne utbrudd og det som vi har funnet ut er mest effektivt er å smøre på rein aloe vera fra planten.

Ingeborg skrev:

Jeg får utrbudd hvis jeg ikke er flink til å bruke solfaktor på leppene eller i forbindelse med forkjølelse. Men jeg får det også hvis andre venninner låner lepomade av meg. Så selvom du kanskje føler deg litt kjip, vil jeg råde deg til å holde lepomadene dine for deg selv. Jeg sverger til Antix, som er det beste jeg så langt har kommet over. Dette fåes respeptfritt på apoteket. Jeg anbefaler deg som en hovedregel å holde munnsåret rent, og ville vært forsiktig med kjerringråd som kan forverre såret.

Mormor til 2 skrev:

Har noen råd om sår tunge og blemmer på den?

Lalla skrev:

Liker kjerringråd og alternative metoder, men mot mine munnsår sverger jeg til vanlig medisin. Smører det på med en gang en kjenner antydning, og det blir ikke flere blemmer, og dem man har blir ikke større.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter sår i munnen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...