Skjærer - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om skjærer.

Lise skrev:

Hjelper det å kaste plastikk slager / orm på taket hvor de sitter å synger når jeg kommer fra nattevakt? Har noen erfaringer med det?

Roger skrev:

Jeg lurer på hvorfor skjærene bygger reir på denne tiden av året når vi er på vei til vinter.

Kjersti skrev:

Men fuglene er jo dyr, å vi kan ikke bare fjerne alt som ikke passer oss. Vi må tåle såpass.

Tim skrev:

Skjærer tømmer fulglehusene for mat og skremmer bort småfuglene. Jeg fyller på med frø og henger stadig opp fettboller, men de tømmer det på en dag i flokk igjen. Har noen tips hvordan jeg får de vekk?

Mona skrev:

Jeg har veldig mange skjærer konstant i min hage. De er veldig nærgående. Hva skal jeg gjøre? Det største problemet er at de gjør fra seg på terrassen, overalt, rett utenfor terrassedøra, også på hagemøblene mine. Jeg vasker hagemøblene for skjæreeksrementer hver dag. Det er ikke koselig. Og de spiser stearinslysene mine. Er det noen andre som har hørt om dette? Jeg har en del lyslykter med telys, og disse har nå faktisk begynt å forsvinne om natten. Da jeg kom ut i morges var alle borte.. og det er spor av hakking (nebb) hvis det er rester av stearin i lyktene.

Nå er jeg kjempelei. De sitter også i ei bjørk rett utenfor soveromsvinduet mitt om natten og bråker, men det kan jeg leve med. Men jeg orker ikke leve med at de skiter ned hele terrassen min. Det ser vel fryktelig dumt ut hvis jeg skal legge et stort, rødt stoff over hagemøblene og terrassen - men det ser det ut til at jeg er nødt til å begynne med, hvis det sies å funke.

Ellen skrev:

Vi har en diger villvin oppover en furustamme. Inni der har det vært småfuglrede før. Nå ser det ut som hvertfall et skjærepar har tenkt å lage seg hus der. De bråker og skremmer alle småfuglene. Vi har mange småfugler i hagen, og jeg er redd de dumme skjærene skal jage dem vekk. Vil ha småfuglene, men hvordan får vi vekk skjærene? Noen som har gode råd?

Trine skrev:

Til Rolf: Prøv å heng ut en not foran vinduene. Dette er smarte fugler som lærer fort, så du trenger ikke å ha den hengende lenge. Har prøvd dette selv, det var effektivt og vellykket.

Martha skrev:

Har fått skjærer rett utenfor altanen min i hagen i et tre. De går rundt på rettverk og plen, bråker og er stadig rundt oss. Har hørt at en ikke skal fjerne disse reirene, men det må da gå an å få de bort på en human måte uten å slakte de. Hvordan og når tid er det greit å fjerne disse reira?

Rolf skrev:

Er plaget med en skjære som stadig klasker i stuevuinduene mine, så fjæra fyker. Den sloss med sitt eget speilbilde. Dette har pågått i en måned. Trenger gode råd for å bli kvitt dette.

Torstein skrev:

Skjæren bråker og holder mennesker våken om nettene, slik blir mennesker syke og slitne. Skjærebestanden er også unaturlig høy siden den spiser boss mm. På tide å klassifisere skjæren som skadedyr i norske storbyer. Skuddpremie på de skjærene som bygger reir i boligområder og holder folk våken om natten.

Chærra skrev:

Jeg er glad for at det ikke er lov til å skyte dem.

Fuglehater skrev:

Skjæra er stygg, fæl og ekstremt bråkete. Jeg hater både skjærer og kråker. Skulle vært lov til å skyte dem. De er jo et skadedyr på flere enn en måte.

Eer skrev:

Istedet for å irritere seg, studer heller skjærens vakre former, farger og nydelige vingebevegelser i flukt. Den er rask så ikke mange har foreviget den i flukten.

Flere kommentarer:
0 1
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...