Slim i halsen - kjerringråd

Slim i halsen kan både barn og voksne ha. Alle opplever vi det i større eller mindre grad en eller annen gang. Noen opplever også å ha slim i halsen over lengre tid. Ofte kommer det i forbindelse med allergi. Noen får også slim i halsen etter et måltid eller ved trening.

Årsakene og utløsende faktor kan altså være mange. Selv om man har det i luftveiene og prøver å hoste det opp er det ikke sikkert at man får opp noe. Da er det greit at det finnes enkle tips til behandling av problemet.

Få opp slim i halsen

Her er noen tips for å bli kvitt slimet

Hvis du brenner inne med flere råd, må du være snill å kommentere i kommentarfeltet.

Honning mot slim
Honning mot slim : Foto : kjerringrad.com

Karen skrev 17. november:

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. Det har redda meg.

Gunar skrev 26. juni:

Går det med te også? Hvis man blander sukker i te-en så skulle vel det bli det samme som sukkervann, eller?

Refluks skrev 23. november:

Slim skyldes ofte refluks, altså syre fra magesekken som kommer opp pga. slapp lukkemuskel på toppen av magesekken. Søk på refluks på Internet, står mye om det. Har man astma eller en allergi så påvirker det også refluksen.

Kristian skrev 05. juli:

Jeg sliter med slim og snørr i halsen når jeg trener og gjennom hele året. Noen tips/råd til hva som kan hjelpe?

Nathalie skrev 02. juli:

Jeg er en jente på 16 år, å plages volsomt med slim, dårlig ånde og hoste. hva skyldes dette av? Er det snusen?

Ingrid skrev 10. april:

Til meg: Det er ikke noe problem å kutte ut alt av melk. Man må bare lage maten fra bunn av selv og slutte å ty til posemat som allikevel inneholder et tonn med usunne estoffer og salt. Jeg lever på et kosthold helt uten gluten, melk og egg og det går så det suser.

Det har ikke hjulpet mot slimet for meg da. Slimer like mye nå som før, spesielt på kveldene og morgene. Ikke har jeg astma heller, det har jeg blitt undersøkt for. Allikevel slimer jeg så jeg ikke får puste og sitter og kremter og hoster som et uvær her i perioder.

Meg skrev 23. februar:

Ja, jeg har prøvd det 1000 ganger. Prøvde det mot hoste, ikke mot slim i halsen. Mot hoste hjalp det litt, men slim i halsen har jeg enda, og har hatt det i flere år nå. Og tror nok det er umulig å unngå melk. Mener melk i maten, det er melk i mange produkter, pluss middagen blir ofte forberedt med melkeprodukter. Hva gjør man da?

Drikker selv ikke melk, men har slim for det. Var hos legen, dem slet med å finne ut hva det var. Til slutt sa de at jeg har en slags astma bettennelse. Så, ja, har hatt det vel lenge og legen sa er ikke sikkert den går bort.

Nora skrev 30. september:

Noen som har prøvd sukkervann? Fungerte det?

Melk er godt skrev 22. august:

Jeg sliter også med slim i halsen og i nesa. Er allergisk mot gress, og mindre allergisk mot burrot, bjørk og husstøv. Jeg skal støvsuge rommet mitt, så skal jeg prøve sukkervann. Hvis det ikke fungerer skal jeg drikke sitron. Og hvis det ikke fungerer skal jeg minske inntaket av melk og hvete. Håper jeg blir kvitt problemet. Tusen takk for alle tipsene.

Charlotteeee skrev 22. juni:

Jeg sliter med mye slim i halsen. Når jeg er ferdig å spise dannes det nytt slimlag. Og det gjør meg kvalm. Får håpe sukkervann hjelper. Takk for rådet.

Meg skrev 27. mai:

Jeg har også mye slim i halsen, det bare plutselig kom for noen år siden og har ikke forsvunnet. Selv drikker jeg ikke melk for jeg hæler det rett og slett ikke. Har noen tegn på astma men vil liksom ikke dra til legen for jeg er redd for å finne ut at jeg faktisk har det. Jeg har også pollenallergi, kan det også ha noe med slimet?

Tutta skrev 21. mars:

Krydderet fennikel har hjulpet meg mot slim i halsen. Jeg knuser i en morter og har jeg det på havregrøten til frokost. Jeg synes det er meget effektivt og smaker godt av anis (lakris) - hvis man liker det. Fint å ha i brød hvis man baker selv. Det hjelper også mot luft i magen. Fåes kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger eller innvandrerbutikker.

Jeg skrev 16. september:

Jeg drikker masse melk. Jegg har ofte slim i halsen. Må prøve sukkervann.

Sekretæren skrev 26. mars:

Jeg jobber sammen med en ønh-lege og han anbefaler å kutte melk og evt. melkeprodukter dersom man har problemer med sliming. Jeg har selv hatt en del problemer med sliming, og løsningen for meg ble å kutte ut melk til måltidene :)

Jenta skrev 22. januar:

Oi, men jeg har en god del slim i halsen og jeg er allergisk om hvete

Anki skrev 08. oktober:

Takk for tips:)

Krepsen skrev 15. juni:

Stadig slim i halsen kan også bety at man ikke tåler hvete. Jeg var lenge plaget, men det ga seg da jeg kuttet ut hvete. Jeg fikk dette rådet av en som driver med alternativ medisin.

Diskuter slim i halsen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...