Slim i halsen - kjerringråd

Slim i halsen kan både barn og voksne ha. Alle opplever vi det i større eller mindre grad en eller annen gang. Noen opplever også å ha slim i halsen over lengre tid. Ofte kommer det i forbindelse med allergi. Noen får også slim i halsen etter et måltid eller ved trening.

Årsakene og utløsende faktor kan altså være mange. Selv om man har det i luftveiene og prøver å hoste det opp er det ikke sikkert at man får opp noe. Da er det greit at det finnes enkle tips til behandling av problemet.

Få opp slim i halsen

Her er noen tips for å bli kvitt slimet

Hvis du brenner inne med flere råd, må du være snill å kommentere i kommentarfeltet.

Honning mot slim
Honning mot slim : Foto : kjerringrad.com

Tuntrollet skrev:

Jeg hadde slim i halsen i mange år, så ble jeg tipset om salvie. Kok salvieblader/te og drikk det. Det må ikke være for varmt for det irriterer halsen.

Karen skrev:

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. Det har redda meg.

Gunar skrev:

Går det med te også? Hvis man blander sukker i te-en så skulle vel det bli det samme som sukkervann, eller?

Nico skrev:

Jeg har slim i halsen og må få den bort på 1-2 døgn, kan noen hjelpe meg?

ILLA skrev:

Kroniske bihulebetennelser og store nesemuslinger med hovne slimhinner kan gi en voldsom sliming. Har selv slitt med dette selv i mange år, men skal nå om noen dager opereres for det. Håper på bedring. Kanskje en løsning for noen andre også.

Mona skrev:

Jeg mister iblant stemmen helt. Det kan variere fra 2 til 6 uker. Jeg får da et forferdelig ubehagelig slim i halsen, som jeg ikke får hostet skikkelig opp. Jeg sliter med å få puste når jeg har lagt meg. Det er slitsomt å ikke få sove.

Tormod skrev:

Min gamle mor har slitt med slim i halsen og kløe samt oppkast. Det har pågått noen år. Hun kuttet ut yoghurt og alt ble bra.

Lisa skrev:

Allergi mot div inneklima er også blitt veldig vanlig. Fukt, mugg, algevekst, malingsallergi og allergi mot div andre kjemikalier som finnes i bygningen i blant annet linoleum og sponplater. Det beste er vel og bygge/bytte ut med ubehandlet tre, spesielt på soverom. Det kan også komme av møbler, bla a flammehemmere, og div kjemikalier som brukes til langtidsbehandling mot bakterier og parasitter.

Janita skrev:

Mannen min sliter med slim og hoste daglig. det har holdt på i flere mnd. Allergi er det ikke, han har vært og testet seg. Han drikker ikke melk heller. Legene kan ikke finne ut hva det er.

Ann skrev:

Jeg spiste honning, enten alene eller blandet ut i lunkent vann. Det hjalp med en gang.

June skrev:

Skyll nesen med saltvanns spray morgen og kveld, mye kan komme ned i svelget fra nesen. Prøv også å gurgle saltvann. Ta et glass lunka vann med halv ts salt i og gurgle det 3 ganger daglig, det løsner opp godt, ikke svelg vannet. Saltvannet dreper også bakterier og kan forhindre streptokokk infeksjon i halsen.

Refluks skrev:

Slim skyldes ofte refluks, altså syre fra magesekken som kommer opp pga. slapp lukkemuskel på toppen av magesekken. Søk på refluks på Internet, står mye om det. Har man astma eller en allergi så påvirker det også refluksen.

Kristian skrev:

Jeg sliter med slim og snørr i halsen når jeg trener og gjennom hele året. Noen tips/råd til hva som kan hjelpe?

Nathalie skrev:

Jeg er en jente på 16 år, å plages volsomt med slim, dårlig ånde og hoste. hva skyldes dette av? Er det snusen?

Ingrid skrev:

Til meg: Det er ikke noe problem å kutte ut alt av melk. Man må bare lage maten fra bunn av selv og slutte å ty til posemat som allikevel inneholder et tonn med usunne estoffer og salt. Jeg lever på et kosthold helt uten gluten, melk og egg og det går så det suser.

Det har ikke hjulpet mot slimet for meg da. Slimer like mye nå som før, spesielt på kveldene og morgene. Ikke har jeg astma heller, det har jeg blitt undersøkt for. Allikevel slimer jeg så jeg ikke får puste og sitter og kremter og hoster som et uvær her i perioder.

Meg skrev:

Ja, jeg har prøvd det 1000 ganger. Prøvde det mot hoste, ikke mot slim i halsen. Mot hoste hjalp det litt, men slim i halsen har jeg enda, og har hatt det i flere år nå. Og tror nok det er umulig å unngå melk. Mener melk i maten, det er melk i mange produkter, pluss middagen blir ofte forberedt med melkeprodukter. Hva gjør man da?

Drikker selv ikke melk, men har slim for det. Var hos legen, dem slet med å finne ut hva det var. Til slutt sa de at jeg har en slags astma bettennelse. Så, ja, har hatt det vel lenge og legen sa er ikke sikkert den går bort.

Nora skrev:

Noen som har prøvd sukkervann? Fungerte det?

Melk er godt skrev:

Jeg sliter også med slim i halsen og i nesa. Er allergisk mot gress, og mindre allergisk mot burrot, bjørk og husstøv. Jeg skal støvsuge rommet mitt, så skal jeg prøve sukkervann. Hvis det ikke fungerer skal jeg drikke sitron. Og hvis det ikke fungerer skal jeg minske inntaket av melk og hvete. Håper jeg blir kvitt problemet. Tusen takk for alle tipsene.

Charlotteeee skrev:

Jeg sliter med mye slim i halsen. Når jeg er ferdig å spise dannes det nytt slimlag. Og det gjør meg kvalm. Får håpe sukkervann hjelper. Takk for rådet.

Meg skrev:

Jeg har også mye slim i halsen, det bare plutselig kom for noen år siden og har ikke forsvunnet. Selv drikker jeg ikke melk for jeg hæler det rett og slett ikke. Har noen tegn på astma men vil liksom ikke dra til legen for jeg er redd for å finne ut at jeg faktisk har det. Jeg har også pollenallergi, kan det også ha noe med slimet?

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter slim i halsen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...