Sti på øyet - kjerringråd

Sti på øyet kan være både ubehagelig og sjenerende. Noen kaller også sti på øyet hovne øyelokk. Sti på øyet er en betennelse i en av mange kjertler som ligger rundt øyet. Man kan se lidelsen som en øm rødlig hevelse i øyelokket.

Ved inntak av daglig maksimal dose av fiskemel (følg eskens anvisning) blir man kvitt plagene med sti på øye. Fiskemel er et godt råd mot sti på øyet og det kjøper man på helsekost butikker.

Sti på øynene
Sti på øynene : Foto : kjerringrad.com

Astrid skrev 20. juli:

Jeg har sti på øyet nå, jeg har hatt det i 4 dager. Men det begynner heldigvis og gå bort nå, det viktigeste er og ikke ta så mye i det.

Ine skrev 15. mai:

Jeg har sti, eller som det også kalles, øyelokkatar på venstre øye. Lurer på hvor lang tid de tar før det går bort av seg selv.

Sukk skrev 05. april:

Kattehale refereres vel til planten og ikke en faktisk kattehale. Så allergi mot katter har ikke så mye å si.

Katrine skrev 20. februar:

Jeg er 18 år gammel og har fått sti på øyet og jeg har aldri fått det før. Dro til apoteket og da fikk jeg høre at jeg har sti på øyet. Men spørsmålet mitt er hvor lang tid vil øyet mitt være slik? Siden jeg har en ukes ferie nå (vinterferie), men ønsker ikke å dra til skolen med slike øyne.

Monica skrev 17. februar:

Går vekk av seg selv.. Jeg har prøved den teroien i 4 måneder nå. Skal lete opp katten nå.

Marie skrev 29. desember:

Hvor lang tid tar det som regel før stien på øyet går vekk av seg selv?

Kitty skrev 08. desember:

Jeg gnei halen til katten min på stien på øyet mitt to ganger i går, og i dag er øyet helt fint! Fantastisk! Jeg kaller katten min bare Snåsa-Ludde.

Knut skrev 25. november:

Hvordan skal man bli kvitt dette med kattehale hvis man har pelsdyr allergi?

Alf skrev 15. november:

Jeg har vært plaget med sti siden jeg var liten (28 nå) og kan absolutt gå god for gullring behandling. Da jeg fortalte legen min at jeg brukte gullring fikk jeg beskjed om at det måtte jeg aldri gjøre igjen pga bakterier osv. Salvene og øyedråpene brukte minst dobbelt så lang tid på å kurere meg kontra gullring og jevnlig vasking av øyet. 25 år med selvkur lyver ikke. Hvorfor gull fungerer har jeg aldri funnet ut. Det holder for meg at det gjør det.

Marius skrev 25. oktober:

Jeg ville vaska evt. gullsmykker godt først. Ringer er gjerne en av bakterieverstingene på kroppen, så å gni en ring mot øyet høres ikke ut som en særlig god ide.

Ragnhild skrev 18. oktober:

Ja, det går bort av seg selv etterhvert.

Mr Awesome skrev 23. august:

Går det bort av seg selv etterhvert?

:) skrev 22. juli:

Jeg har sti på det ene øyet. Jeg får det ikke vekk og jeg har ingen ring eller en katt i nærheten, hva kan jeg gjøre? Plis hjelp meg.

Eli skrev 13. juni:

Må det være en gullring, eller kan det være hva som helst i gull? F.eks. et smykke?

Gull skrev 29. mars:

Jeg fikk vite av min tannlege at gullfyllinger er bakteriedrepende. Dvs. det blir aldri hull mellom fyllingen og selve tanna. Med andre ord er en gullring som gnies mot sti på øyet meget effektiv og jeg har kurert mitt øye på denne måten når det har kommet. Jeg har også anbefalt dette til andre og det har fungert hver gang. Mvh. Olav

Kai skrev 11. juli:

Sti på øye er en bakteriell infeksjon i kjærtler i øyelokket. Vet ingenting om det funker med denne kattehalegreien, men gå til legen og få råd om øyedråper eller øyesalve.

Lovice skrev 12. juni:

Jeg brukte dette rådet om kattehale, min datter på bare 3 uker fikk nesten ikke øynene opp, men etter jeg fikk dette rådet prøvde jeg selv om jeg var kjempe skeptisk, i dag var hovenheten borte og heller ikke noe puss på øynene. Det kan jo bare være tilfeldigheter, men hun er frisk, og det er det viktigste.

Skrøyti skrev 03. september:

Jeg bruker å gni en gulling over stien og innover mot øye. Funker utrulig bra, og det har som regel forsvunnet.

Hehe skrev 06. juni:

Her er det nok ikke snakk om hverken gang- og sykkelsti eller noen annen type sti. Sti på øyet er rett og slett et litt sviende utslett på øyet.

La skrev 06. juni:

Hva er en sti på øyet?

Eldre kommentarer: 1

Diskuter sti på øyet

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...