Sti på øyet - kjerringråd

Sti på øyet kan være både ubehagelig og sjenerende. Noen kaller også sti på øyet hovne øyelokk. Sti på øyet er en betennelse i en av mange kjertler som ligger rundt øyet. Man kan se lidelsen som en øm rødlig hevelse i øyelokket.

Ved inntak av daglig maksimal dose av fiskemel (følg eskens anvisning) blir man kvitt plagene med sti på øye. Fiskemel er et godt råd mot sti på øyet og det kjøper man på helsekost butikker.

Sti på øynene
Sti på øynene : Foto : kjerringrad.com

Henrik skrev:

Jeg har fått sti på venstre øye og har hatt det mange ganger tidligere. Jeg har fått beskjed om og bruke salve. Problemet er at det tar lang tid med salve. Hvordan får jeg det bort fort?

Anonym skrev:

Jeg er veldig plaget med dette, har hatt minst 6 stykk siden sommeren, veldig irriterende. det er vondt å lukke øynene.

Kattetrine skrev:

Noen skriver at kattehale er det riktige å gni på øyet. Jeg blir temmelig forvirret når noen skriver at det er en plante og ikke en ekte katt. Vet nå ikke hva jeg skal gjøre. Har brukt salve nå i flere uker og det hjelper ikke i det hele tatt. Det har nå spredd seg til selve øyeeplet og øye føles som det skal sprenge pluss at det føles som jeg har grus i øyet. Kan noen fortelle meg hva som er greia med kattehale? Er nå villig til å prøve hva som helst. Stor takk til alle tidligere innlegg om tips og råd.

Astrid skrev:

Jeg har sti på øyet nå, jeg har hatt det i 4 dager. Men det begynner heldigvis og gå bort nå, det viktigeste er og ikke ta så mye i det.

Ine skrev:

Jeg har sti, eller som det også kalles, øyelokkatar på venstre øye. Lurer på hvor lang tid de tar før det går bort av seg selv.

Sukk skrev:

Kattehale refereres vel til planten og ikke en faktisk kattehale. Så allergi mot katter har ikke så mye å si.

Katrine skrev:

Jeg er 18 år gammel og har fått sti på øyet og jeg har aldri fått det før. Dro til apoteket og da fikk jeg høre at jeg har sti på øyet. Men spørsmålet mitt er hvor lang tid vil øyet mitt være slik? Siden jeg har en ukes ferie nå (vinterferie), men ønsker ikke å dra til skolen med slike øyne.

Monica skrev:

Går vekk av seg selv.. Jeg har prøved den teroien i 4 måneder nå. Skal lete opp katten nå.

Marie skrev:

Hvor lang tid tar det som regel før stien på øyet går vekk av seg selv?

Kitty skrev:

Jeg gnei halen til katten min på stien på øyet mitt to ganger i går, og i dag er øyet helt fint! Fantastisk! Jeg kaller katten min bare Snåsa-Ludde.

Knut skrev:

Hvordan skal man bli kvitt dette med kattehale hvis man har pelsdyr allergi?

Alf skrev:

Jeg har vært plaget med sti siden jeg var liten (28 nå) og kan absolutt gå god for gullring behandling. Da jeg fortalte legen min at jeg brukte gullring fikk jeg beskjed om at det måtte jeg aldri gjøre igjen pga bakterier osv. Salvene og øyedråpene brukte minst dobbelt så lang tid på å kurere meg kontra gullring og jevnlig vasking av øyet. 25 år med selvkur lyver ikke. Hvorfor gull fungerer har jeg aldri funnet ut. Det holder for meg at det gjør det.

Marius skrev:

Jeg ville vaska evt. gullsmykker godt først. Ringer er gjerne en av bakterieverstingene på kroppen, så å gni en ring mot øyet høres ikke ut som en særlig god ide.

Ragnhild skrev:

Ja, det går bort av seg selv etterhvert.

Mr Awesome skrev:

Går det bort av seg selv etterhvert?

:) skrev:

Jeg har sti på det ene øyet. Jeg får det ikke vekk og jeg har ingen ring eller en katt i nærheten, hva kan jeg gjøre? Plis hjelp meg.

Eli skrev:

Må det være en gullring, eller kan det være hva som helst i gull? F.eks. et smykke?

Gull skrev:

Jeg fikk vite av min tannlege at gullfyllinger er bakteriedrepende. Dvs. det blir aldri hull mellom fyllingen og selve tanna. Med andre ord er en gullring som gnies mot sti på øyet meget effektiv og jeg har kurert mitt øye på denne måten når det har kommet. Jeg har også anbefalt dette til andre og det har fungert hver gang. Mvh. Olav

Kai skrev:

Sti på øye er en bakteriell infeksjon i kjærtler i øyelokket. Vet ingenting om det funker med denne kattehalegreien, men gå til legen og få råd om øyedråper eller øyesalve.

Lovice skrev:

Jeg brukte dette rådet om kattehale, min datter på bare 3 uker fikk nesten ikke øynene opp, men etter jeg fikk dette rådet prøvde jeg selv om jeg var kjempe skeptisk, i dag var hovenheten borte og heller ikke noe puss på øynene. Det kan jo bare være tilfeldigheter, men hun er frisk, og det er det viktigste.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter sti på øyet

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...