Svarte prikker og nupper - kjerringråd

Svarte prikker og det man kan kalle nupper i huden, består av fett. Dette er veldig små kviselignende hudutposninger som ofte forekommer på nesa. Av og til kan disse få svarte prikker helt ytterst. Dette kommer av at fettet / talget i huden blir forurenset av støv og skitt i lufta og legger seg som et lokk på disse nuppene.

Bli kvitt nupper og svarte prikker

Det finnes en metode for unngå svarte prikker og nupper. En innsender har sendt oss et tips på et råd som går ut på fjerning av svarte prikker ved hjelp av olivenolje og en liten kaffekopp med sukker. Med dette som middel kan hun fjerne problemet ganske raskt. Først heller hun sukker i koppen til den er halvfull hvorpå hun fyller opp resten med olivenolje. Deretter gnir hun dette inn i huden og vasker det av etterpå.

Med denne metoden får man bort nuppene og huden blir glatt og fin etterpå, sier hun. Å ta vekk svarte prikker er ikke så vanskelig bare man har de rette ingrediensene, sier hun.

Oliven mot nupper
Oliven mot nupper : Foto : kjerringrad.com

Hjelp skrev:

Jeg har svarte prikker på ryggen. Så nå er jeg redd får å bade. Vil ikke at noen skal se de. Hva skal jeg gjøre?

CB skrev:

Prikker på armen går vekk hvis du drikker tran og spiser fisk. Jeg lover at det fungerer.

Vilde skrev:

Jeg prøvde dette med en gang jeg leste det, og personlig syntes jeg at det ikke funket helt. Jeg har fortsatt svarte porer rundt nesen, men de har blitt mindre synlige.

Irene skrev:

Jeg skjønner egentlig ikke hva som skal til for å bli kvitt dem også?

Marion skrev:

Om olivenolje fungere på sorte prikker aner jeg ingeting om. Jeg bruker olivenolje i dusjen. Bruker vanlig såpe først, smører så inn kroppen med olivenolje. Det overflødige blir skyldt bort mens jeg skyller håret. En får fantastisk myk og fin hud. Hele kroppen tar jeg kanskej bare en til to ganger i uken men leggene 3-4.

Olivenolje er også flott til å fjerne sminke. Ikke minst malingflekker ol. Jeg brukte også olivenolje begge gangene jeg gikk gravid. Det samme gjorde min søster og ingen av oss har et eneste strekkmerke.

Olivenolje og kaffegrut er vidunderlig til å skrubbe huden med men for meg blir det for mye i ansiktet. I ansiktet bruker jeg olivenolje og havre el hvetegryn. Mal el knus grynene så det blir nesten mel, da er det fint nok for ansiktet.

Jeg har aldri hverken nupper, kviser eller sorte prikker i huden. Om det er fordi jeg bruker olivenolje eller ikke aner jeg ikke men jeg bruker faktisk ingenting annet.

Hunher skrev:

Ærlig talt, hjelper det? Jeg er bare en jente på 13år og vil helst ikke ødelege huden min.

Meg skrev:

Jeg har også hatt noen få svarte prikker. Jeg har bare klemt de ut med neglen (kan gjør veldig vondt), og de ble borte.

Anita skrev:

Kristian: Dette kan være på grunn av barbering?

Mari skrev:

Ikke prøv dette, oljen er ikke bra for huden. Du kommer til å få langt mer problemer i ettertid.

Janhild skrev:

Endelig fant jeg noe. Har slitt med svarte porer i litt over 2 år og håper at jeg snart er kvitt dem.

Kristian skrev:

Har det samme problemet som mange av dere. Bare at jeg har mange kviser på og rundt penis. Hva kan hjelpe på det?

Ada skrev:

Jeg har en skrubb som jeg har brukt, den hjelper utrolig mye. Jeg bruker også en ansiktsskyll fra eucerin eller noe sånn, som er laget for å fjerne kviser annenhver dag, siden det er da jeg dusjer. Hver kveld tar jeg på Day-creme fra vaseline intensive care. Dette funker helt strålende.

J95 skrev:

Det er helt galt å bruke det på noen steder i ansiktet. Ansiktet er et veldig følsomt sted, og hvis du skrubber det med olivenolje og sukker, river og skrubber du huden i stykker over tid. Den vil bli tørr og sår, etterhvert oljete på nesen.

For å fjerne svarteprikker/nupper på nesa burde du først dampe ansiktet, så forsiktig klemme ut smusset uten negler, men ikke så lenge at det kommer blod ut. Deretter vasker du ansiktet med en mild ansiktsvask (Neutrogena er veldig bra og billig) og så tar du på et tynt lag med Neutrogena ansiktslotion. Dette kan du gjøre hver dag hvis du ønsker, men det er ikke nødvendig.

Spesielt hvis det er første gang du begynner å vaske ansiktet. Ellers kan du dra til apoteket å spørre etter hjelp. OBS: skrubb ansiktet maks 2 ganger i uka med en mild skrubb med små korn.

Olivenolje tilstopper porene fordi den er så fet, og sukkerkorn er for store til å vaske en så sensitiv hud som ansiktet. Sukker og olivenolje kan brukes på kroppen, men det er helt unødvendig å gjøre det når man er under 30 år. Huden er da fortsatt elastisk, og det er som å bruke smør på flesk.

Ingeborg skrev:

Dette er jo akkurat det samme som vanlig skrubb da?

Anonym skrev:

Jeg forstår ikke framgangsmåten her. Hvor stor del av sukker og olivenolje skal jeg bruke? Oppgi helst i dl.

Jeg skrev:

Jeg prøvde dette i ca mer enn en måned. De to første ukene så huden min ganske bra ut. Jeg fikk kvisene til å forsvinne raskere enn vanlig. Nnuppene var der ennå, men mindre synlig. Huden var myk og fin. Etter alt dette ble huden oljete, og jeg fikk mange flere nupper enn det jeg hadde som jeg ennå ikke har blitt kvitt. Så dere bør være litt forsiktig med dette.

Marit skrev:

Jeg skjønner ikke hvorfor dette skal hjelpe, det er vel ikke noe i olivenolje eller sukker, som får bort de sorte prikkene? Jeg fjerner de selv ved å forsiktig klemme dem ut. Jeg damper først huden, ved å holde hodet over en bøtte med kokende vann, med et håndkle over hodet. Dette åpner porene, og gjør de lettere å klemme ut.

Talget som blir produsert i porene, blir stengt inne i poren av forurensing som legger seg som et lokk over poren. Man får ikke fjernet dette talget ved å skrubbe hudoverflaten. Problemet ligger litt lenger inn i huden. Derfor er det mer effektivt å åpne porene ved damping, og forsiktig klemme ut. Pass på å ikke bruke neglene når du klemmer, det lager arr.

Det er også viktig å forbygge at du får flere sorte prikker. Som jente er det derfor lurt å tenke over hvordan sminke man bruker. Sminken er med på å tette porene. Vaske også huden med et renseprodukt som er beregner på uren hud.

Ida skrev:

Slutt å skrive at dere skal prøve det. Skriv heller hva dere synes etter dere har prøvd det.

Jenta skrev:

Jeg har sorte prikker og nupper i ansiktet, og jeg håper virkelig at sukker og olivenolje funker. Skal prøve det så fort som mulig.

En gutt vet hva han skal gjøre skrev:

Vask deg med SebaMed Compact Hudvask. bruk en skrubbe hanske eller en skrube svamp. Skrubb til huden blir rød og vask det bort med vann. Det fjerner nesten alt av sorte prikker.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter svarte prikker og nupper

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...