Tett nese - kjerringråd

Har du tett nese på grunn av forkjølelse eller allergi. det vanligste er nok å bruke nesespray, men det er jo ikke noe kjerringråd. Så for å holde oss innefor temaet så kommer det noen råd her fra noen innsendere.

Du kan løse opp en tett nese ved å trykke og massere deg selv på utsiden av nesebeinet. Når nesa har åpnet seg, bør du straks smøre med mentol- eller kamfersalve. Da forhindrer du at den tetter seg igjen med det samme.

Dersom du har et spedbarn som har tett nese skal det hjelpe å dryppe morsmelk inn i nesa. Dette vi åpne opp og barnet kan sove godt igjen uten tett nese, sier en innsender.

Nesespray mot tett nese
Nesespray mot tett nese : Foto : kjerringrad.com

Trine skrev:

Mitt tips er å holde pusten i ca. 20 sek og så drikke litt vann. Gjør det samme 3 ganger etter hverandre så blir det ihvertfall litt bedre.

Tett i et nesebor skrev:

Jeg er nesten alltid tett i høyre nesebor. For meg hjelper det å sitte med hode ut av vinduet mens jeg masserer nesa i noen minutter før jeg skal sove.

Tett skrev:

Hvis du er tett i ett nesebor, ligg på et luftig rom og utfør massasje av nesebenet.

Tigerbalsam skrev:

Tigerbalsam og hard massering på skinnbeinet på nesen funker bra, ikke like bra og effektiv som nesespray, men det funker, ihvertfall hvis du er svært tett og vil unngå nesespray.

Duckers skrev:

Kalle, prøvde det nå, klarer ikke nyse uten 3 parts hjelp (kiler meg selv oppi nesa der hvor det er mest følsomt med en qtip, nøs ikke etter 1 min med kiling, men nesa randt godt i allefall, snøt meg skikkelig, men ble bare tettere.

Therese, jeg hhar brukt otrivin i 5 dager med 1-2 spray om dagen, og det er pga den jeg nå ser etter løsninger for tett nese.

Maja skrev:

Tannkrem under nesen virket utmerket. Hvis du har snytt deg mye kan det hende du er sår under nesen. Da vil det svi noe inn i granskauen, men det hjelper effektivt.

Mia skrev:

Tett nese skyldes veldig ofte hovne slimhinner som igjen kan komme av overdreven snyting. Låser det seg helt så prøv å bare la nesa være og pust gjennom munnen en liten stund. Når slimhinnene får roet seg åpner nesa seg mer opp.

Anonymt skrev:

Hvis man har tett nese, pleier det noen ganger å hjelpe å massere nesa litt. Eller så kan du lage deg litt varm te og hvis du vil så kan du ta litt honning oppi. Det hjelper alltid.

Karina skrev:

Det beste var å koke opp vann, helle i en bolle og ta håndkle over hodet og bollen. Det var veldig varmt i begynnelsen, men du kan ta bort håndkle litt eller lage en liten sprekk slik at litt av varmen går ut. Det var nesten som å stikke hodet inn i en badstue. Ha salt i før du begynner. Det føles veldig behagelig etterpå, anbefales.

Salt&vann skrev:

Salt og vann hjelper veldig mye, men det varer bare i ca. 3 timer. Man kan egentlig ikke gjøre så mye med tett nese.

Camilla skrev:

Takk Silje for godt råd. Tannkremen funket på under ett minutt.

Oddvar skrev:

Å trykke å massere på siden av nesebeinet fungerte med en gang for meg. Det begynte å renne med en gang.

Benjamin skrev:

Jeg luktet nettopp på litt saliminjak og alt ble rensket bort.

Silje skrev:

For meg funker det helt fint å sitte med tannkrem oppå, ved siden av og under nesa. Det er sterkt og svir, men skal si det løser opp i nesa.

Siri skrev:

Jeg lurer på om det går å ta vann i nesa og det kommer ut på det andre. Jeg har sett andre gjøre det, men anbefaler dere at jeg skal prøve det? Må man holde pusten eller noe sånt? Jeg trenger noen gode råd, jeg ovelever snart ikke.

Tips skrev:

Hvis du har tigerbalsam så smør det under nesen. Det har en stram men god lukt. Det funker. Lukten åpner alt. Det funker også og smøre på vonde ledd. Jeg hadde kjempevont i hånd leddet og det hjalp.

Albert skrev:

Ha litt maltestrakt på fingeren,så dytter du den oppi nesa. Etter 2 - 3 dager er nesen heilt deilig å puste gjennom.

Tett som fy i nesa skrev:

Jeg har prøvd neseskyller i 2-3 dager nå og de første dagene gikk det bra men nå klarer ikke vannet og komme igjenom. Jeg synes mange av tipsene som er skrevet her veldig bra og skal prøve alle sammen. Lykke til til alle dere som har tett nese. Jeg føler med dere.

Nyse gjennom nesa skrev:

Du kan nyse gjennom nesa. Om du ikke klarer å nyse på komando kan du holde papir klart til du må nyse. Da er det bare å nyse igjennom nesa. Ikke om du er kjempe tett da, for da kan du sprenge noe i hjernen, men funker godt for meg uansett.

Tett Nese skrev:

Jeg er ofte tett i bare et nesehull, og når jeg får gjennomgang i det nesehullet, blir jeg helt tett i det andre og osv. Har noen andre også dette problemet? Hva skal jeg gjøre? Sliter også med at halsen også tetter seg?

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter tett nese

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....