Tett nese - kjerringråd

Har du tett nese på grunn av forkjølelse eller allergi. det vanligste er nok å bruke nesespray, men det er jo ikke noe kjerringråd. Så for å holde oss innefor temaet så kommer det noen råd her fra noen innsendere.

Du kan løse opp en tett nese ved å trykke og massere deg selv på utsiden av nesebeinet. Når nesa har åpnet seg, bør du straks smøre med mentol- eller kamfersalve. Da forhindrer du at den tetter seg igjen med det samme.

Dersom du har et spedbarn som har tett nese skal det hjelpe å dryppe morsmelk inn i nesa. Dette vi åpne opp og barnet kan sove godt igjen uten tett nese, sier en innsender.

Nesespray mot tett nese
Nesespray mot tett nese : Foto : kjerringrad.com

Silje skrev 02. februar:

For meg funker det helt fint å sitte med tannkrem oppå, ved siden av og under nesa. Det er sterkt og svir, men skal si det løser opp i nesa.

Siri skrev 30. august:

Jeg lurer på om det går å ta vann i nesa og det kommer ut på det andre. Jeg har sett andre gjøre det, men anbefaler dere at jeg skal prøve det? Må man holde pusten eller noe sånt? Jeg trenger noen gode råd, jeg ovelever snart ikke.

Tips skrev 11. april:

Hvis du har tigerbalsam så smør det under nesen. Det har en stram men god lukt. Det funker. Lukten åpner alt. Det funker også og smøre på vonde ledd. Jeg hadde kjempevont i hånd leddet og det hjalp.

Albert skrev 04. februar:

Ha litt maltestrakt på fingeren,så dytter du den oppi nesa. Etter 2 - 3 dager er nesen heilt deilig å puste gjennom.

Tett som fy i nesa skrev 09. januar:

Jeg har prøvd neseskyller i 2-3 dager nå og de første dagene gikk det bra men nå klarer ikke vannet og komme igjenom. Jeg synes mange av tipsene som er skrevet her veldig bra og skal prøve alle sammen. Lykke til til alle dere som har tett nese. Jeg føler med dere.

Nyse gjennom nesa skrev 31. desember:

Du kan nyse gjennom nesa. Om du ikke klarer å nyse på komando kan du holde papir klart til du må nyse. Da er det bare å nyse igjennom nesa. Ikke om du er kjempe tett da, for da kan du sprenge noe i hjernen, men funker godt for meg uansett.

Tett Nese skrev 22. august:

Jeg er ofte tett i bare et nesehull, og når jeg får gjennomgang i det nesehullet, blir jeg helt tett i det andre og osv. Har noen andre også dette problemet? Hva skal jeg gjøre? Sliter også med at halsen også tetter seg?

Silje skrev 20. august:

Det funker med sterke halstabletter, også damp i ansiktet, legg et håndkle over hodet. I tillegg får du en rens av huden.

Martine skrev 17. mars:

Til tett i nesa: Å lukte på hornsalt er ikke bra. Terese: Liker otrivin med mentol, men man kan bare bruke den i ca 7 dager.

Therese skrev 16. mars:

Det finnes otrivin med mentol som man sprayer rett opp i nesa. Det er uten konserveringsmiddel og du får ikke ekkel smak i munnen.

Tett i nesa skrev 18. februar:

Prøv å lukte på hornsalt, det gjør susen.

Kalle klovn skrev 17. februar:

Hvis du klarer å nyse på kommando, nys 3-4 ganger sånn at sjiten løses opp, så snyter du deg. Det funker bra nok for meg.

Madelen skrev 16. januar:

Jeg sliter veldig mye med tett nese. Dette høres kanskje rart ut, men jeg pleier å sniffe sokker. Dette kan selvfølgelig være litt ubehagelig, i og med at sokkene må være ganske sure for å ha noe virkning. Men sure sokker er hvert fall bedre enn å være tett i nesa.

Tett i Nese lei skrev 27. november:

Jeg har tett i nese å har prøvd å dykke med svømmebriller i vasken med varmt vann.

Morten skrev 16. november:

Man skal snyte seg og så ta vann gjennom nesa. Det kommer igjennom og renser. bra tips.

Vømmøl skrev 19. oktober:

@Kirsten: Dersom du klarer å skylle gjennom nesen, har du ikke tett nese.

Tigerbalsam skrev 25. september:

Tigerbalsam er bare grusomt, det svir som fy.

Siri skrev 16. september:

Er enig med Ingrid. Tigerbalsam funker bra og åpner godt opp. Nesespray er oppskrytt og vondt.

Kirsten skrev 10. august:

Prøv med neseskylling. Et såkalt nesehorn til dette bruk fås kjøpt på apotek.

Marthe skrev 24. mai:

Jeg kokte opp masse vann og helte det i en bolle med masse salt (vertfall 2 dl) samma hvilket salt du bruker. Litt kanel, par pepperkorn og hvitløk. satte bollen i fanget med hånduk tett rundt hode og bollen. og satte der i ca 10 min. Jeg gjorde det 2 ganger på rad. Det funker, men det kan bli varmt til å begynne med men man blir fort vant til det. Gjør det et par ganger om dagen (eller når man har tid til å sitte så lenge man har tid) Jeg kan endelig puste igjennom nesen.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter tett nese

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Prolaps

Jeg opererte en prolaps i 1998, og har holdt det rimelig i sjakk med egentrening...

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...