Tørre sprukne lepper - kjerringråd

Sprukne lepper oppstår når de blir tørre. Dette skjer ofte i tørr luft slik som på kalde vinterdager. Men det kan også være at man får tørre og sprukne lepper om sommeren og ikke bare vinteren.

En innsender har sendt oss et lite tips om hva hun gjør for å unngå sprukne og tørre lepper. Hun sier at hun bruker vanlig gammeldags kløver vaselin for at leppene ikke skal sprekke. Hun legger det på om kvelden slik at hun sover med vasselinen hele natta gjennom. Når hun våkner dagen etter har leppene den naturlige fuktigheten de skal ha og hun unngår dermed sprukne lepper.

Bli kvitt sprukne lepper

Hvis man allerede har fått tørre og sprukne lepper så kan også dette kjerringrådet hjelpe til å bli kvitt problemet. Dette hjelper nemlig leppene til å bygge opp og beholde naturlig fuktighet.

Leppebalsam
Leppebalsam : Foto : kjerringrad.com

A.B. skrev:

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort såre lepper etter han har vært ut og inn på skolen feks. Han slikker seg rundt munnen ute og når han kommer inn så treffer varmen på. Han glemmer å smøre seg før og/eller etter utelek, stakkar, og det ender opp med skikkelig sår og utslett som sprekker opp. Jeg har prøvd mye selv men jeg bruker multisalven fra Oriflame, jeg (Tender Care heter den) - en helt utrolig altmulig- balm. Den funker som hånd i hanske, og kan brukes til alt mulig, til og med såre poter på dyr.

Marte skrev:

Jeg har prøvd en grønn og hvit lepsyl eller noe med mentol som er veldig bra. Den kjøler ned sånn at det ikke irriterer så mye eller hva jeg skal si. I tillegg er det mulig å bruke vanlig fuktighetskrem (uten parfyme og sånt). Den tørker med en gang og ligger ikke som et fuktig klissete lag i en halvt evighet.

Maja skrev:

Bruk Manuka lipbalm, eller Manuka honning når du er inne, ikke slikk.

Alex skrev:

Bruk lypsyl om kvelden og ikke bruk tunga til å gjære leppene fuktige, det funket for meg.

Anonym skrev:

Min carmex funker ganske godt til slike lepper, carmex er billig og veldig god å bruke på såre lepper.

Karina skrev:

Jeg bruker å lage leppeskrubber som inneholder sukker og honning, og så når jeg har skrubbet leppene godt, så smører jeg et tykt lag med carmex over natten.

Dottelotten skrev:

Det som hjelper er litt olivenolje og sukker . Visp dette sammen i en skål og gni dette å leppene og la dette virke i 1-2 min. Så skyller du dette bort med lunket vann.

Myhre skrev:

Ikke bruk vanlig lipsyl, disse har stoffer i seg så den fukter og tørker ut samtidig, derfor man blir avhengig. Aloe vera lipsyl, er uten parafin som du finner i de fleste andre.

Kristin skrev:

Leppene mine er ofte tørre og oppsprukne, ingenting ser ut til å virke. En venn av meg tipset meg for en stund tilbake om å bruke grønn te. Det du skulle gjøre var å dyppe en te-pose med grønn te ned i varmt vann, deretter legge posen mellom leppene og la den ligge der i ca 5 min.

D.j kelly skrev:

Jeg har også tørre lepper og misfargede røde lepper. Jeg har prøvd alt, men jeg får det ikke til. Kan noen hjelpe meg?

R.J skrev:

Jeg har aldri hatt problemer tørre lepper. Men nå for fem uker siden kom problemet for fullt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette. Har prøvd det meste, men det hjelper ikke samme hva jeg gjør. Det sprekker og blør.

Lisa skrev:

Jeg har så tørre og sprukene lepper så jeg vet ikke hva jeg skal bruke. Lipsyl eller hva ?

Silje skrev:

Jeg hadde veldig tørre og sprukne lepper, men så fikk jeg høre at å pusse leppene med vann hjelper, og det fungerer bra. Man bare tar en tannbørste, skylder med vann og pusser forsiktig om kvelden, også legger man seg med vaselin eller noen slags lepomade. Det hjelper.

Kris skrev:

Ikke bruk tunga til å bli kvitt tørrheten. Det gjør det bare værre. Prøv å bruke en lip balm eller noe annet som holder leppene fuktig, og sørg for at du får i deg nok vann om dagen. (Prøv lypsil, funker på meg hvis jeg bruker det hver eneste gang jeg blir tørr på leppa).

Nillers skrev:

Bruk kuldekrem før du går ut. Den er uten vann, og forebygger sprukne lepper.

Lypsyl-nykter skrev:

Ikke bruk kløver-vaselin! Det inneholder nesten bare mineralolje (andre navn: petroleum, petrulatum, parafin, parraffinum liquidum). Mineraloljen blokkerer 40-60 % av hudens porer. Det er derfor du blir avhengig av vaselin, lypsyl og billige hudkremer. Det skumle er at det kjennes bra ut i øyeblikket. Det er veldig mange som bruker mineraloljer i sine produkter fordi det er billig, og gjør at produktet holder lenge. I stedet bør du prøve naturlige produkter som f.eks rent shea butter, eller eos lip balm. Det funket for meg i alle fall.

Leppelina skrev:

Mine tørre og sprukne lepper blir aldri bra. Jeg har slitt med dette i minst to år, og fortsatt ikke funnet den rette medisinen, og man skal vite at jeg har prøvd det meste. Det høres så enkelt ut at bare man smører med dette eller hint, blir det bra, men det blir det ikke.

Jeg har vært innom x-antall leppebalsamer med eller uten alovera. Jeg har fått anbefalt apoteksalver og andre kremer, men intet hjelper. Når jeg får utslag begynner det ofte med at leppene brenner og svir. Så går det noen dager og det begynner å sprekke og blusser ut over selve leppekanten. Det ser ut som om jeg bruker leppestift (som jeg så og si ikke har brukt det siste året) og har klint den utover leppelinjen.

Har snart ikke flere tips. Akkurat nå kliner jeg på Ceridal, en fettholdig krem jeg fikk anbefalt av hudlegen.

Kicki-Lick skrev:

Syns du at du har bleke eller svak fagre på leppene? Det betyr det at du ikke får i deg nok søvn. Har du litt røde lepper og at det ikke er sånn svak farge betyr det at du får nokk søvn og dermed produserer kroppen mer blod. Det hjelper også å spise sundt.

Hihi skrev:

Ja, mye væske tilført i kroppen gjør at du kan unngå tørre og sprukne lepper.

Vannmannen skrev:

Har også hørt at mangel på væske i kroppen kan gjøre slik at man får tørre lepper.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter tørre sprukne lepper

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...