Tørrhoste - kjerringråd

Tørrhoste er at man føler at man må hoste uten at det kommer noe opp. Noen kaller det for irritasjonshoste også. Det er noe som både voksne og barn kan ha fra tid til annen uten at det er noe alvorlig. Selv om man kan hoste i forbindelse med noe så alvorlig som f.eks. en lungebetennelse, så får man også feber i tillegg i slike tilfeller.

Likevel kan det være greit å ta en tur til legen dersom man hoster over lengre tid. Noen opplever at de har tørrhoste om natta, eller når de legger seg på kvelden uten at de har noen andre symptomer på sykdom. Det kan være at det er helt enkle tips som skal til for at man skal bli bedre.

Bli kvitt tørrhosten

Myk kråkefot har vært kjent som medisinplante i århundrer, men bortsett fra i homøopatisk form er urten lite brukt i våre dager. Lag te av den tørkede planten og du vil bli kvitt tørrhoste, sier en innsender.

Årsaken til tørrhoste kan også være støv og tørr luft. Dette merkes særlig på vinteren da luften er tørrere. Hvis en plages mye av tørrhoste så kan derfor en luftfukter være en god investering.

Te av myk kråkefot mot tørrhoste
Te av myk kråkefot mot tørrhoste : Foto : kjerringrad.com

Tro meg skrev:

Til alle dere, håper noen leser dette og at dette rådet kan hjelpe noen, for det har virkelig endret livet mitt. Jeg har i 15 år slitt med tørrhoste. Jeg har faktisk funnet løsningen som gjør at man klarer sove. Kjøp hel nellik, og legg under tungen. Jeg bruker 2-3 stk. Tro meg, det har hjulpet alle som har prøvd.

IG skrev:

Mot tørrhoste hjelper det å tygge rå ingefærrot. Skjær ca fyrstikktykke strimler av rota, legg den mellom jekslene og tygg litt og svelg saften. Ja den river, men hosten stopper. Det kan også brukes om natten, da bitene er så små at de ikke er noen fare å sette fast. Når du har tygget opp en bit legger du bare inn en ny.

Tørrhosten skrev:

Jeg hater tørrhoste, jeg må jo sitte å sove, men det er noe som jeg ikke greier. Hva skal jeg gjøre?

Ricamp77 skrev:

Hva bør jeg gjøre når jeg sliter med søvn og trørrhoste pluss litt sår i hals. Det har vært sån i en uke nå og jeg begynner å bli lei. Har dere noen råd?

Bli kvitt tørrhoste skrev:

Prøv litt varm kakao, vent i 3-5 min og ta oppi 2ss honning. Det hjelper.

Anne skrev:

Du bør gå til legen dersom hosten er langvarig.

Sarsnehan skrev:

Har noen nnoen bra kjerringråd mot hoste? Jeg har hoste dag og natt i minst 3 dager, og jeg får ikke sove om natta på grunn av hosten. Har prøvd hostesaft, varmt vann med ingefær og honning og halstabletter.

Jeppe skrev:

Jeg har slitt med forferdelig tørrhoste de siste døgnene og knapt hatt blund på øyet de to siste nettene. Jeg har vært rimelig desperat, men apotekvarer ga liten effekt. Jeg forsøkte nå varm melk med en spiseskje honning og en teskje kakao. Det hadde en fantastisk effekt. Man skal tydeligvis ikke kimse av kjerringråd.

Host-Host skrev:

Timian, honning, ingefær og propolis hjelper også.

Anne-Lill skrev:

Jeg vet mange anbefaler varm melk og honning. Etter min erfaring så slimer melk til de betente områdene og kan forverre hosten. Jeg selv syns varmt vann og 1 teskje honning er bedre.

Ungdom skrev:

Jeg tenker honning, melk og hostesaft hjelper. Og husk at det varer i flere dager, så man må ha tålmodighet. God bedring til alle dere som trenger det.

Elise skrev:

Jeg varmet meg melk, jeg. Jeg prøvde også å ta honning i den varme melken, men jeg likte ikke smaken, og det ble litt for søtt. Når jeg er syk, tar jeg for det meste bare C-Vitaminer.

Nomi skrev:

Ta honning, 1 teskje på morgenen og kveld, i 2-3 dager så er det over. Det lindrer lenge også.

KH skrev:

Noen dråper peppermynteolje i et glass vann hjelper også.

DH skrev:

Nå sitter jeg oppe klokken 01:00 pga denne tørrhosten. Jeg får trøste meg med at tørrhostingen er siste stadie av årets hosting.

Wassa skrev:

Sterk mat er ofte noe som hjelper mot både forkjølelse, vond hals og tørrhoste. Så det er noe jeg anbefaler på det sterkeste. Drikk også rikt med appelsinjuice, så vil det forebygge forkjølelse med eventuelt tørrhoste.

LOLLINE skrev:

Det hjelper med varm saft, fordi den gir mye slim, ekkelt men sant.

Dum hals skrev:

Fikk tørrhoste en dag før eksamen. Så heldig jeg er.

Lulla skrev:

Jeg har veldig problemer med tørrhoste. Det som hjelper på meg er kun vann og te noen ganger.

Bebo skrev:

Ta en spiseskje med honning og drøss over med svart pepper. Dette vil garantert hjelpe.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter tørrhoste

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...