Tørt hår - kjerringråd

Tørt hår er et vanlig problem. Vi opplever det oftest på vinteren når lufta er som tørrest. En leser har skrevet følgende kjerringrås til oss:

Hvis du er plaget med tørt, skadet og brusete hår (farget, stripet, grått etc.) hjelper det med mandelolje (sweet almond oil). En liten teskje er nok til halvlangt hår. Masser inn i hendene og dra over vått hår.

Mandelolje skal hjelpe
Mandelolje skal hjelpe : Foto : kjerringrad.com

Normann skrev 08. oktober:

Sitt med hodet opp ned slik at håret henger nedover og maser hodebunnen. Bruk også shampo og balsam hver gang du dusjer håret. Bruk hårkur noen ganger i uken.

Sunning skrev 15. september:

Jeg har blondt (lystonet) halvlangt hår. Ganske tykt, men av nordisk type, med tynne hårstrå. Bleker etterveksten hos frisør el hjemme. Har ganske mye fall i håret. Forsøkte rådet med olivenolje en gang og det var umulig å få ut. Håret virket tungt og fett. Etter flere vask brukte jeg Zalo. B vitaminer, tran hjelper. La håret lufttørke og ikke gre det mens det er vått. Da er det mest sårbart. Drikk øl i stedenfor vin til festen. Ølgjær er mums for håret.

Ingrid skrev 02. september:

Jeg føler at det som fungerer best, iallefall på meg er hårkurer. Jeg har veldig tykt og bølgete blondt hår, har aldri farget/ stripet det, men jeg føler at når jeg ikke får i meg nok vann så blir håret ekstra tørt. Jeg bruker drøye hårkurer, sover med oljer i om natten (olivenolje er supert) og bruker andre typer håroljer. Mitt signaturprodukt, om jeg kan kalle det det, er maroccanoil. Det hjelper på brusete hår, roer det ned, gjør håret blankt og lukter himmelsk.

Marian skrev 26. april:

Om vinteren blir både hår og hud litt tørrere. Da er det bra og ta en spiseskje ølgjær blandet med vann. Så for den som vil ha langt hår er det et middel du får kjøpt til frisøren som heter Silk. Silk tar du bare litt i hånda og gnir godt inn i tuppene i bløtt hår, men la det bare tørke inn med håret. Har brukt det i to år og håret vokser som bare det. Det blir aldri slitt i tuppene. Det er det beste hårproduktet mot tørt hår, pluss øl gjær på vinteren.

Heksa skrev 24. februar:

Det finnes et fantastisk produkt med olivenolje og ufarget henna. La det gjerne virke over natten under en badehette eller plast. Håret blir sterk, sunt og skinnende. Bra mot tørt og slitt hår, men kan brukes av alle hårtyper.

Skjellaget skrev 23. februar:

Jeg lurte på hvordan lukke skjellaget? Jeg har hørt det at etter at du har brukt shampo og balsam, så burde man skylle med kaldt vann så jeg lurte på om det virker?

Hår skrev 28. januar:

Hvordan kan man få langt hår uten å kjøpe noe spesiel shampoo eller balsam? Jeg har prøvd olivenolje før vask og det funka ikke noe særlig i det helle tatt. Jeg har veldig tykt hår. Så jeg lurte på hvordan jeg skal få håret til å vokse fort.

Louise skrev 13. januar:

Til hun som ville ha lenger hår: Tidligere slet jeg med at håret mitt bare vokste til skulderlengde før tuppene ble for tørre og brakk av. Jeg begynte så (etter tips fra frisøren) og kure det jevnlig. Kjørte først en maratonuke med hårkur hver dag, Etter dette brukte jeg hårkur rundt 3 dager i uken. Jeg klipper meg nå hver 2.måned og helfarger ikke lenger håret (noe jeg har gjort tidligere), nå striper jeg kun ettervekst, jeg retter heller ikke ut håret like mye som jeg har gjort før, og bruker alltid beskyttende krem/spray før retting. Jeg har naturlig veldig krøllete og brusete hår, og håret mitt kjennes alltid tørt ut fordi skjellagene på håret alltid står ut, men en hårkur kan hjelpe godt på dette! Etter 1-2 år med disse rutinene ble håret mitt merkbart sunnere og har nå blitt en god del lengre.

AneElise skrev 12. august:

Selvsagt er det proteiner i eggeplommer også. Ja, det er mer fett der enn i hviten, men en god del proteiner i plommen også. Jeg har tørt og brusete hår. Vanlig shampoo (les såpe) er dårlig for mitt hår. Jeg bruker bare naturprodukter med fett i. Etter vask bruker jeg balsam og flere runder med oljer(feks mandel, oliven etc) Gjerne også balm (olje m bivoks). Av og til smører jeg skikkelig håret inn med oljer(feks billig olivenolje/raps) og sover m dette i. Det fungerer veldig bra og håret blir mer glansfullt.

Stefanie skrev 13. juli:

Eggeplomme og olivenolje kan nok ikke gi noe proteiner til håret for det er i eggehviten det er proteiner. I plommen er det bare fett. Så da må du bruke hele egget i såfall.

Helene skrev 08. mars:

En ålreit kur mot tørt hår er olivenolje blandet med et par eggeplommer. Det tilfører fuktighet og proteiner. Eggehvitene kan blandes sammen med yoghurt naturell og brukes som ansiktsmaske.

Alice skrev 11. september:

Hei. Jeg bruker olivenolje selv av og til. Det fungerer veldig bra på mitt hår. (Har brunt, tykt, halvlangt hår). Jeg vil bare gjøre oppmerksom på en ting, og det er at man skal ha oljen i tørt hår, og så ha shampoo i før man skyller den ut. Det gjør det mye lettere å få ut oljen.

Christinex90 skrev 29. april:

Du som ønsker langt hår, er det slik at du ikke ønsker extension clip on. Om du ville hatt det, er det det enkleste og raskest til langt hår. Det ser helt naturlig ut. Hvis ikke kan du bare pleie ditt eget godt, ikke klipp mye når du først klipper. Det vokser ikke fortere ut da. Et annet godt råd er å kjøpe shampoo+balsam som er for raskere utvekst, disse hjelper. Det finnes i dag mange produkter som gjør at hårrøttene produserer hurtigere hårvekst. Massasje i hodebunnen er også med i hjelp for dette. Håper du finner et produkt for det.

Christinex90 skrev 29. april:

Jeg anbefaler olivenolje, det skyller man ut igjen etter noen timers tid, og regner med at dette gjelder generellt for olje, at det skal skylles ut, men gjerne gjøres hver dag. Har noen prøvd noen form for annen olje/serum for ekstremt tørt hår? Håper noen har noen råd el erfaringer så blir jeg veldig glad for svar.

Cicilie skrev 24. mars:

Jeg vil ha langt hår, men vet ikke hva jeg skal gjøre. Noen som har tips?

Rapsolje skrev 04. november:

Rapsoljen funker på mitt hår. Men husk at håret blir ikke bedre, men det ser og føles bedre ut. For det legger seg ett fett lag rundt om hårstrååene. Det lureste for slitt hår er en regelmessig klipp, en hårkur i blant. Hårkurene har vel en lignende effekt som matolje, bare at enkelte kurer trenger også inn i selve hårstrået.

Snuppa skrev 22. august:

kan man bruke vanlig olje? Er det bra å sove med olje i håret en natt også skylle håret om morgenen? plis svar

Dolla skrev 24. juli:

Jeg tipper det går an å bruke vanlig matolje også. Mandelolje skal få det til å høres finere ut, eller? :P

Blabla skrev 10. juni:

Skal man skylle den ut etter på eller forklar litt bedre.

Jåla skrev 29. april:

grønnsåpe ja hmmmm kan nok lukte veeeeldig da hehe.. k pak serien er veldig bra for tørt og slitt hår. har forsøkt med egg blandet i olje. mandel olje er bra:) utenlandske butikker har mange gode oljer til en billig pris. det finns en grønn olje i sånne butikker som lukter veeldig men det går jo sånn som vondt skal vondt fordrive lol

Eldre kommentarer: 1

Diskuter tørt hår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...