Tørt hår - kjerringråd

Tørt hår er en tilstand hvor hårets naturlige fuktighet og spenst har forsvunnet. I tillegg til at det er tørt vil det også i noen tilfeller bli elektrisk på grunn av denne tørrheten. Vi har alle forskjellige hårtyper. Noen har mer tørt hår, mens andre plages med at det blir alt for fort fett. Det finnes tips om forskjellige sjampoer som kan brukes for å bli kvitt problemet. Skal man følge slike råd er det viktig å tenke på at ikke alle sjampoer fungerer for alle typer hår. Derfor kan det være greit å prøve seg fram før en finner en som virker.

Tips mot tørt hår

Sliter du med tørt hår, kan det lønne seg å erstatte sjampoen med ren grønnsåpe for en stund. Kjerringrådet hjelper slik at det tørre håret gjenvinner sin naturlige spenst etter en kur mot tørt hår ved hjelp av grønnsåpe som erstatning for sjampo.

Et annet tips er å bruke olivenolje i håret. Først balsamerer du håret med olivenoljen og så vasker du det på vanlig måte etterpå.

Olivenolje i håret
Olivenolje i håret : Foto : kjerringrad.com

Kjærring skrev 21. april:

Jeg legger brennesle i olivenolje (det må ligge ca en uke før du kan bruke det) brennesleolje som hårkur gir en skikkelig flott glans og håret blir tydelig sterkere.

Morten skrev 04. februar:

Litt lesing av tidligere kommentarer burde da hjelpe? En jeg ser ikke er nevnt er er etter hårvasken så kan du lage en billig hårkur av naturlig yoghurt og olivenolje.

Blandeforholdet er 2 deler yoghurt per én del olivenolje (bruk f.eks. spiseskjeer). Bland dette sammen, masser det inn i håret og la det virke i 25 minutter før det skylles ut med lunket vann.

Trenger hjelp skrev 22. august:

Jeg har bleket håret, og det er som gummiskrikk og det er så tørt at det kan brekkes. Jeg trenger virkelig hjelp. Hva hjelper?

Ketil skrev 23. juli:

Jeg har hørt at tørt hår er genetisk. Jeg har hvertfall slitt med det siden barnehagen.

Yvonne skrev 07. april:

Egg og advokado som blandes skal gjøre håret mykt og glansfult.

Mette Anine skrev 27. november:

Jeg bruker også grønnsåpe og det fungerer. Anbefaler også en skikkelig hårkur kjøpt hos frisør. Bruker det selv en gang i uken. Leste ett sted at det skulle være bra med piss, urin altså. Tror nok ikke jeg prøver det.

Hårete skrev 02. oktober:

Bruk bare vann, rent vann. Skyll en til to ganger pr døgn i en måneds tid, deretter en gang daglig. Da får håret sin naturlige glans. En omgang med shampoo ødelegger vann-kuren og du må starte på nytt. Og alle vet at shampoo er noe svineri for håret? Vann-kuren er forøvrig testet fagfolk. Husk at det tar opptil/minst en måned med daglig skylling av håret i rent vann før du oppnår et naturlig hår igjen. De første dagene (første uka) blir beskrevet som ille med klissete fryktelig hår, som deretter går over i lettgredd fint hår med naturlig glans, naturlige hårtupper og uten (lite) statisk elektrisitet. Jeg vet ei som brukte denne oppskriften i hele sitt liv, et liv som varte i over 80 år. Den beste hårvask er altså rent vann som bare er litt varmere enn lunkent og det er veldig billig.

Mapi skrev 26. september:

Et tips som jeg har er å vaske håret med avkok av kjerringrokk. Om våren finner en det overlt, ellers kan du kjøpe det på apoteket. Det hjelper og for slitte negler. Og et annet råd istede for olje, bruk margarin, og la det være i ei stund. Et råd som om ikke er like enkelt er å la være å vaske håret på en lang lang stund, 5- 10 dager hvis du klarer. Gjentar du dette så blir virkninge enda bedre. Ofte er det rett og slett overvasking som har ødelagt håret.

13 år skrev 08. september:

Vi har lært på skolen at når grønnsåpe kommer mot hud dannes fett. Da blir hvertfall ikke håret tørt.

Nicita skrev 02. mai:

Olivenolje er en vidunderkur for håret. Bruk jomfruolje. La olja sitte i håret over natta. Dagen etter vaskes den ut og håret blir skinnende blankt :-)

Tina: Tørt hår skrev 27. april:

Slik gjør du det hjemme: Begynn med hodebunnsmassasjen, la fingertuppene lage små sirkler så hodebunnen beveger seg og sirkulasjonen kommer i gang. Hold på til du kjenner hodebunnen bli varm.

Vask håret med shampo. Skyll ut. Gre inn et par spiseskjeer olivenolje, dekk til med plast og la sitte i rundt 15 minutter. Skyll ut.

Et annet tips er å piske et egg, fordele det i håret, la det sitte i fem minutter og så skylle ut (med lunkent vann, ellers sitter du med kokt egg i håret.

For de litt mer avanserte: En halv moden advokado og en halv moden banan blandes sammen med et par spiseskjeer olivenolje og en eggeplomme. Skal sitte i 45 minutter, men gjør visstnok underverker for tørt hår.

Smart skrev 15. februar:

Hvorfor ikke bare bruke organisk shampo?

Emma skrev 05. februar:

Grønnsåpe gjør at hodebunnen tøker ut og man begynner og flasse. Dette er ikke ett bra råd for tørt hår. Dra heller til frisøren.

Kiria skrev 04. februar:

Hei, hvis dere vil ha glansfult hår: Spray skummet melk i håret ha det i i 5 min. og skyll det ut med kaldt vann. Dette er prøvd selv og er veldig effektivt. For tørt hår annbefaler jeg olivenolje skyll ut med kaldt vann da beholder du glansen eller bruk vanlig balsam mellom gangene du vasker håret (bare balsam) i 30 min bruk badehette. skyll ut i kaldt vann. Lykke til. Det funka for meg og jeg hadde skikkelig tørt og splitta hår.

Katrin skrev 18. januar:

Jeg anbefaler sterkt imot dette jenter, ikke gjør dette. Det finnes sterke og nedslitende stoffer i grønnsåpe som ødelegger håret selv om det er tørt eller ikke tørt i det hele tatt.

Ane skrev 10. januar:

Menes grønnsåpe med vanlig vaske grønnsåpe, eller noe annet? litt i tvil her.

Aners tørr hår skrev 21. oktober:

Jeg har hatt plager med tørt hår. Jeg prøvde grønnsåpe og håret mitt har aldri hatt så fin glans på lenge.

Marte skrev 01. oktober:

Den skal skylles ut, gjerne med kaldt vann, etter en stund.

Egg? skrev 15. september:

Skal egg/vann-blandingen skylles ut etterpå, eller skal du ha den i håret? haha.. englighten me! :)

Marte skrev 31. august:

Jeg har slitt med tørt hår i lang tid, men har nå funnet et kjerringråd som funker for meg. Bland ett egg sammen med 3 spiseskjeer vann, og la dette virke i ca 15 min i håret etter du har vasket det.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter tørt hår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...