Tyggis på klær - kjerringråd

Tyggis på klær og sko er ikke noe man ønsker seg. Det kan rett og slett være en utfordring å bli kvitt det fra tekstiler og skinn. Tyggisen som man har fått på klærne trenger heller ikke å stamme fra en selv. Den kan ha blitt spyttet ut av andre hvorpå du kommer bort i den og den fester seg til dine klær eller sko. Det er nesten enda verre å tenke på at den har spytt og bakterier fra noen andre enn en selv også.

Men fortvil ikke. Favorittjakken eller favorittskoene behøver ikke være ødelagt selv om du har fått en tyggis på dem. Det er nemlig mulig å bli kvitt den uten at man behøver å ødelegge klærne.

Bli kvitt tyggisflekkene

Ta plagget i en plastikkpose og legg det i fryseren. Når det har ligget der et døgn kan flekken fjernes ved at man skraper den bort. Når den har blitt så kald er nemlig tyggisen helt sprø og man kan da lett bryte den i stykker.

Innsenderen sier at hun har gjort dette etter at hun satt på en tyggis i bussen og resultatet ble meget bra. Hun la buksa i fryseren ett døgn og etter at hun hadde fjernet den med å bryte den i tykker, vasket hun buksa på vanlig måte i vaskemaskin. Resultatet ble at alt som het flekker var forsvunnet.

Tyggis på klær
Tyggis på klær : Foto : kjerringrad.com

Slomsa skrev:

Satte meg på tyggis med dongeribukse. Jeg valgte å begynne forsiktig før jeg helte på hele apoteket. Så jeg skrapte av det verste med neglene og dro av resten med Gaffa-tape. Det gikk utrolig lett. Jeg varmet opp litt ved å gni på tapen på slutten, og absolutt alt forsvant.

Banan skrev:

Hvis tyggisen er gnidd inn i tøyet, ta den først i frysern, minst en dag, skrap av så mye som mulig, også bruk whitesprit og en klut, og gni. Får det vekk på 1-2-3 vask tøyet etterpå.

Mormor skrev:

Takk for tipset om peanøttsmør. Buksen hadde ligget noen dager i fryseren, men tyggisen var gnidd godt inn i stoffet så det hjalp ingenting. Smurte på peanøttsmør og brukte en gryteskrubbekost å skure med. Jeg dyppet kosten i vann først, og det gikk som smurt.

Genialt skrev:

Bruk en sånn våtserviett som følger med Veet wax strips. Den brukes til å fjerne rester av voks med, men kan like gjerne brukes på tyggis. Works like a charm

Mr_griffin skrev:

Bruk sitrus rens, det har alltid fungert for meg.

Fryser skrev:

For større gjenstander som ikke går fryseren er og gni en isbit 3-5 min bra. Da fryser du den ned på samme måte. Det fungerer f.eks på et bilsete.

Heidi skrev:

Jeg bruker Vademecum for å fjerne tyggis på klær, møbler etc. Det fungerer veldig bra.

Frank skrev:

Jeg fikk tyggis utover store deler av en sort skjorte. Upraktisk og for mye/tynt for frysning. Tok halv desiliter salmiakk i vaskemaskinen i tillegg til vaskepulver og alt borte. Ingen fargeforandringer på skjorten, heller.

Emma skrev:

Jeg fikk vekk hvit klissete tyggis fra buksa ved å bruke neglelakkfjerner. Bruk en negleskrubb eller lignende for å komme ned til fibrene.

KReaktor skrev:

Jeg har fått tyggis på møbler, bilseter og klær. For klær virket det best å fryse ned. På møbler å bilseter brukte jeg sportstape , bare å tape over flere ganger, dra av, repeter til resultatet blir bra.

Marihøna skrev:

Ja plasterfjerner er bra både i bilsetet å på klær. Brukte en klut med litt på og alt gikk bort. Den koster ca 50 kr på apoteket.

Kristin skrev:

Jeg vil bare anbefale vanlig plasterfjerner.

Cilly skrev:

Prøv neglelakkfjerner. Det fjernet tyggisen på kjolen min.

Kjersti skrev:

Jeg fikk et tips om å bruke plasterfjerner. Det funket kjempebra.

Åse skrev:

Bruk bensin. Fikk tyggis på ny svart bukse. Tok litt bensin på en qutips, smørte på og da virket det som om tyggisen tørka og begynte å smuldre seg opp. Tørka vekk restene med en fuktig klut.

Vepsen skrev:

Jeg fikk faktisk vekk tyggis fra crocsen med masse vann og zalo. Prøvde først og fryse de uten at det hjalp noe særlig.

Annem skrev:

Ja, det hjelper å legge klær i fryseren. Jeg la nylig jakka mi der, og etterpå kunne jeg bere knekke tyggisen vekk.

Linn skrev:

Katta har trødd på tyggis. Noen ide hvordan jeg kan få den bort? Den er mellom tærne, og rundt potene på ene forlabben. Og nei, jeg legger ikke katta i frysern :)

Pernille skrev:

Er det noen som virkelig har prøvd å legge klær i fryseren. Fungerer det virkelig?

Tonje skrev:

Jeg bruker peanøttsmør hvis jeg setter fast tyggis i håret.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter tyggis på klær

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Kjøp Lactulose på apoteket.Ta 2 ss og bland med et halv glass lunkent vann, he...

Vond hals

Kok opp vann og rør i 1 teskje salt (til et glass vann). Avkjøl til det er dri...

Messingpuss

Eddik og salo er det beste jeg har prøvd. Jeg brukte det på en kronglete gamme...

Kvalme

Ta deg en skive ingefær, tygg og svelg saften av den. Det vil hjelpe....

Sår hals

Jeg merker at når jeg spiser mye hvitløk, så får jeg sår hals. Kanskje dett...