Underlivssopp - kjerringråd

Underlivssopp er ikke farlig, men det kan være både vondt og ubehagelig. De vanligste symptomene er kløe i underlivet, rødhet og svie nedentil. Både menn og kvinner kan få underlivssopp, selv om symptomene oppdages lettest hos kvinner.

Synlige tegn på underlivssopp kan være et hvitt belegg som i noen tilfeller kan lukte sterkt. Ofte kan det oppstå i forbindelse med en antibiotikakur og med at en slik kur også kan drepe de naturlige bakteriene vi skal ha i kroppen.

Forebygge underlivssopp

Det går an å ta visse forhåndsregler for å forebygge et angrep av underlivssopp.

Behandling av underlivssopp

Det har også kommet inn noen kjerringråd til behandling av underlivsopp. Skulle du ha flere er det bare å kommentere slik at flere kan få hjelp mot det.

Det er også viktig å tenke på at mannen bør behandles for underlivssopp dersom kvinnen har det. Selv om symptomene ikke er så lette å oppdage hos mannen er han ofte en smittebærer og vil derfor igjen smitte kvinnen etter at hun har blitt kvitt underlivssoppen.

Yoghurt naturell mot sopp
Yoghurt naturell mot sopp : Foto : kjerringrad.com

Damedama skrev:

Ikke bruk Canesten o.l. Jeg tror kjemiske greier gjør det verre over tid. Bruk kjerringråd. Jeg skal teste eddikvann på sprayflaske nå.

Kvinne skrev:

Jeg opplevde i starten at det klødde i skjeden samt at det var tykk utflod. Nå har det gått over til bare tykk utflod som legger seg som en slags belegg i skjedeåpningen og fiskeaktig lukt. Jeg tok kontakt med helsesøster og etter symptomene som jeg nevnte: kløe og utflod så anbefalte hun meg å kjøpe den reseptfrie stikkpillen. Er usikker på om jeg kan ha utflod men symptomene tyder jo på det og det skader vel ikke å ta den stikkpillen. Synes dette er kjempe flaut med tanke på den lukten kommer etter jeg har hatt samleie.

Siljw skrev:

Jeg klør og våkner veldig mye om natta, og får ikke sove igjen. Det klør noe innmari. Er det farlig? Hva får det til å slutte?

Toril skrev:

Til jente 11 år, det kan være sopp ja, og er ikke noe flaut. Si det til moren din, slik at dere kan kjøpe canesten salve (reseptfri) på apoteket. Det skal du smøre deg med, tynt lag, noen ganger om dagen. Aldri vær flau over å ta opp slike ting med foreldre, eller evt. helsesøster. Dette er helt normalt, lykke til.

Oppgitt skrev:

Jeg har hatt sopp i underlivet i 1 og et halvt år nå. Blir jo aldri kvitt det. Kjæresten min har ingen symptomer. Det eneste som hjelper når jeg har skikkelig utbrudd er å spise masse hvitløk. Jeg er laktoseintolerant også. Er det noen andre som har begge deler av dere? Jeg tenkte å prøve å slutte med sukker og gjær. Vil tro det blir utrolig vanskelig. Jeg har latt det vokse nedentil også. Noen som har noen skikkelige gode råd?

Anonymus skrev:

Jeg er bare 11 år og har noen hvite durter i underlivet. Er dette sopp? Jeg vil gjerne vite og synes lissom det blir litt flaut og si det til mamma.

Anonym skrev:

Jeg er en jente på 15 år som har merket kløe i underlivet. Jeg har aldri merket noe før 1-2 uker siden. Jeg synes ikke jeg er mer rød i underlivet enn før. Kløen er bare så irriterene. Har ikke veldig lyst til å gå til lege, og heller ikke serlig lyst til å besøke helsesøster på skolen. Har noen noen gode råd? Jeg vet jo ikke helt sikker på om det er sopp, men kan godt vær det er det.

Mona skrev:

Til usikker 15: Ta en urinprøve hos Helsesøster. Er du dårlig og samtidig merker underlivsproblemer kan det være symptomer på klamydia. Dette er ganske vanlig kjønnssykdom, men det lønner seg og bli kvitt den snarest.

Julla skrev:

Det smitter veldig. Har det nå i forbindelse med antibiotikakur og stakkars mannen min har også fått det. Han klør og er helt rød og prikkete på penishodet.

Usikker 15 skrev:

Jeg har en hvit gugge i trusa, og er syk ganske ofte. Dette har vært sånn i et par-tre uker. Jeg er bare 15 år gammel og tør ikke gå til legen. Har jeg sopp? Har fått vite veldig lite om dette, så er veldig usikker. Hva kan jeg gjøre for å få det bort? Jeg går ofte i trange bukser også.

Jente skrev:

På apoteket har de flere reseptfrie produkter som fungerer mot underlivssopp. Hvis du ikke merker forandring etter 3 dager, og ikke er frisk etter 7 dager bør du kontakte lege. Disse produktene er ikke farlige å bruke selv om du ikke har underlivssopp. Jeg er 18 år og har hatt det 3 ganger. Jeg tror jeg får det fordi jeg barberer bort alt håret nedentil, og da blir det mindre beskyttelse. Symptomene jeg får er kløe inne i skjeden, utflod som ikke lukter, men som er tykk og hvit. Jeg husker ikke hva produktet som jeg bruker heter, men jeg kjøper det på aboteket. Det er en hvit og rosa pakke som inneholder en tabelett som settes inn i skjeden og en krem som smøres rundt skjeden. Dette fungerer bestsandig på meg.

Anonym jente skrev:

Men hvordan kan jeg vite om det er sopp jeg har nedentil, uten å måtte gå til lege?

Anonym Jente skrev:

Kjøp canesten på apoteket. Det skal virke.

Anonym skrev:

Hei. Det er veldig ømt, klør nedentil og det virker litt hovent, hva er det for noe? Veldig irriterende. Hadde vært glad for svar!

Meg skrev:

Teatre olje, et par tre dråper i vaskevannet. Det fåes i eu.

Tove / TL skrev:

Bland 1 dl eddik og 9 dl vann, skyll utvendig og innvendig med en øre skylle ballong, 2-3 gange pr dag i 3 uker, forsetter symptomer, forsett å skylle i flere uker. Ikke bruk såpe mere enn 2 ganger pr uke, skyll kun med vann. Har vært plaget med kraftig sopp hver mnd, etter denne kuren i 3 uker har jeg ikke hatt noen ting, har vært fri nå i gode 2 mnd.

Bromlemor skrev:

Forebygging: Bruk svakt eddikvann på spruteflaske i forbindelse med toalettbesøk. Lukter faktisk ikke så ille, og man føler seg ren og frisk der nede. Har ikke hatt underlivsproblemer etter at jeg begynte med dette.

Lolla skrev:

Har ganske regelmessig utbrudd av dette og det er svært plagsomt. Det klør vanvittig. Det beste tipset mitt er å blande litt salt og litt eddik i badekar eller balje, sitte litt i det, og så tørke seg grundig før man smører på canesten eller lignende. Så salt og eddik fungerer veldig bra.

Anonym skrev:

Smitter underlivssopp? Jeg har hatt dette, men har fått besjed av legen og helsesøster at dette ikke er noe som smitter?

Knøtte skrev:

Jo, noe underlivssopp kan faktisk smitte, men det er ikke ofte det skjer. Både jeg og kjæresten min har fått det, først var det meg, så fikk han. Det er bare viktig at begge går på kuren, kan være lurt og også kontakte legen din. Bare for sikkerhetsskyld.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter underlivssopp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...