Utvendige hemoroider - kjerringråd

Utvendige hemoroider skiller seg fra innvendige med det at de er på utsiden av endetarmen. Symptomer på hemoroider er utposninger i rompa som både kan klø og gjøre vondt. I noen tilfeller kan de også begynne å blø. Dette merker man som regel på at det er blod på dopapiret etter at man har vært på do. Årsaken til at de oppstår kan være dårlig blodomløp i tillegg til hard avføring. Hvis avføringa er treg vil man som regel presse litt ekstra for å få det ut, noe som kan føre til at de utvendige hemoroidene oppstår. Når en er gravid er også avføringa ofte treg noe som fører til at gravide ofte er overrepresentert i ant. tilfeller av hemoroider.

Hjelp mot hemoroider

Utvendige hemoroider er ikke en farlig lidelse, men kan være svært ubehagelig. Et godt kjerringråd mot utvendige hemoroider eller hemorider som noen sier er følgende: Kok einer kvister i vann til det blir brunt. Sett deg overskrevs over dampen (pass på så du ikke brenner deg). Dette er en effektiv metode til å bli kvitt utvendige hemoroider på. De skrumper rett og slett inn og forsvinner.

Et annet tips er å bade i varmt saltvann en halvtime hver dag til de har forsvunnet. Lag badevann på ca kroppstemperatur med et saltinnhold på ca. 3,5%. Det vil si det samme saltinnholdet som i havet. Har du tilgang til så varmt havbad så kan du jo bruke det også.

Saltvann hjelper
Saltvann hjelper : Foto : kjerringrad.com

Kineseren skrev 22. desember:

Det hjalp ikke meg, men et råd til de som vil prøve. Bruk det jernet du har i kjøkkenskuffen til å stikke ut eplekjerner med for å forme poteten til en sylindrisk stikkpille.

I Kina spiser de rosiner som middel mot hemoroider. Jeg har utvendige som må taes vekk kirurgisk. Hemoroider er ille, det er ingen kjerringråd som hjelper.

Turid skrev 20. februar:

For meg er det mest effektive å bruke dusjen. Jeg spyler dem med så kaldt vann mulig. Dette får blodet til å trekke seg tilbake og hemoridene blir mindre. Pass også på å få i dere nok fiber og vann, noe som hindrer treg eller hard mage. Og for all del ikke press når dere er på toalettet, da kommer de tilbake

Catrine skrev 02. februar:

Jeg har nettopp tatt en oprasjon på 4 utvendige hemroider. Helt ufarlig. Det ekleste var lokalbedøvelsen. Legen brente de bort med laser, tok under 5 min. Han sa jeg kanskje ville kjenne noen smerter på ettermiddagen. Men jeg kjenner ikke noe. Bare litt ubehagelig fordi jeg vet at jeg har noen sår. Det har gått overraskende bra. Anbefaler den laser oprasjonen altså.

25 år og gravid skrev 01. februar:

Jeg er gravid med nesten tre måneder igjen til termin. Legen sa derfor at det da var helt normalt med hemorider. Han ble også meget overrasket da han så hvordan det så ut, for det er ikke noe pent syn. Han ga meg en reseptfri salve fra apoteket som jeg skulle prøve. Hvis ikke det hjalp så måtte jeg komme tilbake innen noen dager, for da skulle de sende meg til kirurgisk. Det skal også sies at jeg har lungebetennelse på toppen av dette, og at mange disse hemoridene er hostet ut, og ikke bare på grunn av graviditeten.

Jadda skrev 04. oktober:

Til opplysning: det finnes mange ulike varianter av både ytre og indre hemorroider. Ikke alle går an å putte inn i endetarmen. Disse forsvinner ikke av seg selv.

JnK skrev 05. september:

Man må passe på at hemoroidene alltid er inne i stumpen og ikke utenfor. Passer du på å holde de inne hele tiden så forsvinner de av seg selv. Jeg lover.

Stjerten skrev 20. juni:

Jeg fikk utvendig (trombolert) hemorider etter mye landeveis sykling. Var innom legen, og hun ønsket å se hva det dreide seg om før hun avgjorde behandling. Etter en kjapp konsultasjon sendte hun meg videre til sykehuset på polikirurgisk avdeling. Inngrepet var såpass lite, at de kunne behandle meg innimellom andre pasienter. Så med litt lokalbedøvelse skar de opp hemoriden, og deretter skrapte ut innholdet. Deretter spylte de med vann for å gjøre helt rent. Det hele var gjort på 15 min. Dagen etter var jeg mye bedre igjen. Men det er viktig å vaske og holde såret rent til enhver tid til såret er grodd. Inngrepet var absolutt verdt den pinlige situasjonen på 15 min. Kommer ikke til å bruke mere tid å tulle med salver og piller om det skulle komme tilbake igjen.

(H)emo skrev 09. juni:

Tror ikke du finner no særlig som hjelper hvis du har hatt dem i mange år, men må kanskje teste ut de kvistene før man går til mer drastiske løsninger, som eks. operasjon.

Kristina skrev 02. mars:

Jeg har hatt hemorroider i noen måneder nå. Jeg har kjøpt salve på apoteket men det ser ikke ut til og hjelpe noe serlig. Jeg vet ikke om det er innvendige hemorroider eller utvendig, men hjelper dette med kvister på innvendig også?

Micha skrev 17. februar:

Sånn salve en får kjøpe på apoteket hjelper ikke. Skal prøve honning.

Hjelper skrev 04. november:

Natusan sink salve hjelper, smør tjukt på, å neste dag er de borte.

Sår-i-stump skrev 08. mars:

Jeg har slitt med tilbakevendende hemoroider i flere år, og har forsøkt utallige kjerringråd, bl.a det med honning - det gjorde for øvrig ting vondt verre. Det greieste jeg har kunnet gjort er rett og slett sheriproct-savle fra apoteket. Ikke mye til kjerringråd, men det hjelper i hvert fall litt. Kremen er respeptfri. Det er imidlertid en ting jeg lurer veldig på. Hvorfor kalles det He-MORO-ider. Jeg har som sagt hatt det mange ganger og kan underskrive på at det er lite som morer med hemoroidene når de er der. Hvertfall for den det gjelder.

Lei av hemroider skrev 25. desember:

Men hjelper dette mot hemoroider man har hatt i mange år?

Diskuter utvendige hemoroider

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...