Vannblemmer - kjerringråd

Vannblemmer oppstår som regel av at huden gnikker mot noe. Man kan oppleve det når man går på tur og får gnagsår. Ofte starter gnagsår med vannblemmer først. Hvis man bruker redskaper som man ikke er vant med å bruke kan man også få vannblemmer. I tillegg kan man få vannblemmer når man brenner seg. Dette kalles brannblemmer og er 2. grads forbrenning.

Vannblemmer må ikke forveksles med blodblemmer. Denne typen blemmer oppstår når man klemmer seg på noe. Man sprenger blodkar og blod kommer ut i underhuden og lager en liten ansamling som er blemmen.

Unngå vannblemmer

For å unngå vannblemmer og gnagsår skal man bruke en tynn nylonstrømpe innerst mot huden når man går på tur. Denne strømpen vil ta seg av den gnikkingen som oppstår slik at huden din slipper å gjøre det.

Tynn nylonstrømpe mot vannblemmer
Tynn nylonstrømpe mot vannblemmer : Foto : kjerringrad.com

Noen skrev:

Jeg har en vannblemme på tuppen av storetåa. Det er ubehagelig og det er vanskelig å gå med sko. Har noen tips?

Lone skrev:

Til de som spiller håndball er det lurt å smøre seg med håndkrem jevnlig. Dette har hjulpet meg med å ikke få blemmer så ofte. Unngå også og ta på for mye klister om gangen.

Hundelover123 skrev:

Har noen et tips til hvordan jeg kan få den bort på kortest mulig tid? Jeg skal ha en turnkonkurranse i morgen og da skal jeg konkurrere i skranke. Det er en sånn stang man svinger seg på, og da må jeg bruke hendene litt. Hvor lang tid tar det før de går vekk av seg selv?

Leila skrev:

Jeg er veldig plaget med vannblemmer under føttene. Hver gang jeg reiser til syden, popper de opp etter mye trakking i varmen. Det er kjempevondt ,og jeg har store problemer med å gå. De kommer stort sett rett før tærne begynner. Jeg pleier og gå med tøysko med tynne sokker i, men Blemmene kommer likevel. Jeg har prøvd det meste, men ingenting hjelper. Hele sydenturen blir omtrent ødelagt. Hva gjør jeg? Er det noen som har samme problem, eller gode råd?

Onkelp skrev:

Jeg stakk hull på blemmen, men alt vannet kom ikke ut. Jeg bestemte meg derfor for å rive huden over blemmen. Det er et rødt sår. Hva burde jeg gjøre nå, plaster eller ikke?

Rebecca skrev:

Jeg haren vannblemme på siden av foten, er det farlig å stikke hull på den?

Tuvahk skrev:

Jeg har nettopp sparket 1000 spark på taekwondo og har ikke hatt noe bra underlag der jeg sto. Så nå har jeg vannblemmer under storetåa og bak lilletåa på begge føttene.

Sandra skrev:

Jeg trener også håndball og vi bruker lissom slike medisinballer ( tunge baller ). Jeg får som oftest blemmer av å skyte med de. Blemmene sprekker og da gjør det vondt. Jeg trener hver dag. Kan jeg kanskje behandle såret hjemme slik at det ikke gjør vondt neste dag?

Vil ikke oppgi skrev:

Hei, jeg har en vannblemme på lillefingeren. Den har jeg hatt i ca.4 mnd. Hvordan får jeg fjernet den fort og usemrtefullt? Er det naturlig at man kan ha en vannblemme så lenge?

Gjest skrev:

Nylonstrømper er vel og bra om sommeren, men om vinteren må en for all del unngå det. Nylon er et syntetisk stoff og leder vekk varme. Utfallet kan bli frostskader.

Fredrik skrev:

Jeg har ei blemme under stortåa og har fjerna huden uten noe sterilisert utstyr og har smurt på med aloe vera. Bør jeg ta på plaster eller noe lignende? Jeg skal på jobb på rema om en halv time.

MetteMor skrev:

Man kan sterilisere en nål (brenne den i to sekunder) og stikke hull på blemmen. Det bør gjøres gjennom (stikk nåla inn en/to milimenter i fra) huden som ikke har blemme på seg. Da kan man få vekk væsken og man sårer ikke huden som er berørt av blemmen.

Sunset skrev:

Jeg har fått en blodblemme under stortåa, hvordan får jeg den bort fortest mulig?

Handball skrev:

Det kan være lurt å teipe hånda med samme du får blemmer, eller når du kjenner at det er like før. Etter at du har fått blemmer kan du fjerne huden, rense det, putte på en plaster og teipe rundt fingeren igjen før trening.

Steffen skrev:

Jeg brukte å teipe med sportsteip for å unngå vannblemmer i hånda.

Dani skrev:

Jeg får vannblemmer og blodblemmer på leppa kanskje en gang i måneden eller i flere dager. Det er som regel en stor og 3- 5 små rundt. Det er alltid på underleppa. Noen som vet hvorfor det skjer? Ingen av vennene min eller i familien hade hørt at man kunne få det på leppa.

Øyvind skrev:

Jeg pleier å stikke hull på de og fjerne den slappe huden. Når såret er blottlagt så er det viktig å rense med pyrisept og holde det rent. Tørk såret med noe rent tøy. Bruk et plaster som puster over såret. Nå vil den nye huden herdes fortere og man får en mer solid hud raskere. Ikke belast sårområdet for mye før det har gått et par dager.

Hånballmora skrev:

Til Julie: Finnes det ikke flere typer klister? Kanskje det er noen typer du ikke reagerer så mye på.

Julie skrev:

Jeg har fått de såkalte sommerblemmene når jeg spiller håndball. Man har på mye klister, og det river i huden, og det blir dannet blemmer. Det er veldig vondt å trene igjen nå. Hva kan jeg gjøre for å gjøre dette bedre?

Ida skrev:

Jeg har en vannblemme på hver fot, bak. De har ikke punktert, men jeg skal på fotballcup til neste uke, å det hadde vært kjekt å bli kvitt dem før det.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter vannblemmer

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...