Vond lukt - kjerringråd

Vond lukt kan oppstå nesten hvor som helst. Årsaken er som regel bakterier som utskiller forskjellige gasser som lukter ille. Mange plages med vond lukt i fryseren eller kjøleskapet. Noen har det til og med i bilen. Man kan vaske og skure, men uansett hvor rent det blir så får man ikke fjernet den stygge lukta. I de fleste tilfellene har man også klart å få det så rent som det kan bli, men det kan virke som lukta sitter i veggene. Da er det bra at det finnes tips som kan hjelpe til med å bli kvitt vond lukt på en enkel måte.

Et kjerringråd mot vond lukt er å ta et eple å skjære dette i skiver eller båter og legge det i det rommet der lukten skal fjernes. Epler har en god evne til å tiltrekke seg lukt og det er derfor dette kjerringrådet har vist seg å være svært effektivt. Epler kan skjæres små nok til å få plass de fleste steder. De kan derfor brukes som luktfjerner for å fjerne vond lukt fra nær sagt alle steder.

Epleskiver mot vond lukt
Epleskiver mot vond lukt : Foto : kjerringrad.com

Elise skrev 12. desember:

Kan noen gi meg et tips til å få bort menneskeurin lukt fra sofa? Takknemmelig for svar.

Susann skrev 04. desember:

Jeg skulle åpne en boks med makrell i tomat, og var litt for rask på labben. Jeg fikk det utover hele genseren min, og denne lukta klarer jeg ikke å bli kvitt med vanlig klesvask. Har noen gode råd? Plagget kan ikke vaskes på mer enn 40 grader.

Kari skrev 17. oktober:

Noen som har tips for å fjerne gammel lukt i en skinnkjole jeg har kjøpt på en second hand butikk? Har prøvd å lufte den ute i lang tid men lukten forsvinner ikke.

Siri skrev 01. oktober:

Jeg har vond lukt i klesskapet mitt. Det lukter gammelt og innestengt. Hva kan jeg gjøre for å fjerne det? Har prøvd edikk og salmiakk. Lukten setter seg også i klærne.

Nutte skrev 19. juni:

Vi har hatt omgangssyke i huset,og datteren min var uheldig da hun lå på sofaen og kastet opp i bøtta. Da kom det diare i tillegg, i sofaen, microfiber. Den lukta er ikke å bli kvitt. Vasket flere ganger med Salmiakk. Noen som har et veldig godt tips? Det er ikke løse puter, dessverre. Nesten ikke holdbart å sitte i stua.

Heei skrev 14. juni:

Hvis ovnen er ny så hjelper det å bruke den noen ganger, da blir den kvalmende ny lukta borte. Dette gjelder alle hvitevarer, når de har blitt brukt en god stund så blir lukten borte.

Vera skrev 12. juni:

Jeg var så uhelig å glemme igjen en pose med kjøtt i bilen - selvfølgelig lakk posen og nå er det trekt blod i matta på bilen.

Meg skrev 26. mai:

Jeg har en helt ny komfyr som vi skulle vaske, spraye ovnrens inni, men nå lukter det kvalmt inni der. Jeg har prøvd forskjellige ting for å fjerne det, men uten hell, noen tips?

Norrbagge skrev 23. mai:

Kjøp klarlakk på boks og lakkere hele vitrineskapet. Det burde stenge inne beislukten.

Ida skrev 18. april:

Noen tips til å fjerne vond lukt på et soverom?

Mikko skrev 15. november:

Dryss potetmel blandet med rosemarin over skapet og inni. Legg en fersk persilleplante inni skapet, da blir lukten borte på 2 dager.

Kristine skrev 23. august:

Jeg har kjøpt et vitrineskap som er beiset brun fra Fagmøbler. Problemet er at skapet lukter sterk beis i hele stuen. Det er helt forferdelig å sitte i stuen nå. Skapet har stått til til lufting i 5 uker. Har vasket skapet med både ajax og grønnsåpe, tilsammen sikkert 8 ganger. Bedring de første timene, så kommer lukten tilbake. Hjelp meg, jeg blir gal av lukten. Jeg må ha tarassedøren åpen hele tiden, og nå begynner det å bli kaldere ute. får vondt i hodet av lukten. Hjelp!

Rent nok skrev 21. februar:

Det lureste er nok å holde det rent i hele huset til enhver tid, så blir det ingen lukt. 5-10 min ofte er bedre enn skippertak.

Drago Malfong skrev 19. februar:

Fyrstikker fungerer ikke - det har vi prøvd mange gang.

Plasmakællen skrev 10. januar:

Har fått mugglukt på LP plater. Hva gjør jeg for å bli kvitt lukta? Jeg har prøvd eddik.

Ørjan skrev 29. desember:

Over et døgn siden at jeg glemte en pizza i ovnen i 6 timer. Lukta sitter godt enda, har vasket taket og veggen på kjøkkenet med Ajax. Funket litt bedre den første timen, så kom det tilbake. Hva gjør jeg?

Ellen skrev 24. februar:

Vond lukt fra klær, skap og kjøleskap kan lett fjernes vet å ta en kopp kaffegrut å sette i skapet/kjøleskapet. Når det gjelder klær så fyll litt kaffe grut i en gasbind pose (den lager du selv) å legg den inne i klærne. Kan godt puttes i en pose sammen med de klærne som lukter

June skrev 20. desember:

Trenger hjelp med å få bort parafin lukt av en jakke. Noen som har noen ideer?

Jorunn skrev 17. desember:

Noen dråper seloje sølt i kjøleskapet har blitt plagsom. Uansett vasking er den der enda. HJELP

Ingrid skrev 24. juli:

Det fungerer ganske bra å brenne ei fyrstikk. Vi har ei eske med fyrstikker liggende på do.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter vond lukt

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...