Vond lukt - kjerringråd

Vond lukt kan oppstå nesten hvor som helst. Årsaken er som regel bakterier som utskiller forskjellige gasser som lukter ille. Mange plages med vond lukt i fryseren eller kjøleskapet. Noen har det til og med i bilen. Man kan vaske og skure, men uansett hvor rent det blir så får man ikke fjernet den stygge lukta. I de fleste tilfellene har man også klart å få det så rent som det kan bli, men det kan virke som lukta sitter i veggene. Da er det bra at det finnes tips som kan hjelpe til med å bli kvitt vond lukt på en enkel måte.

Et kjerringråd mot vond lukt er å ta et eple å skjære dette i skiver eller båter og legge det i det rommet der lukten skal fjernes. Epler har en god evne til å tiltrekke seg lukt og det er derfor dette kjerringrådet har vist seg å være svært effektivt. Epler kan skjæres små nok til å få plass de fleste steder. De kan derfor brukes som luktfjerner for å fjerne vond lukt fra nær sagt alle steder.

Epleskiver mot vond lukt
Epleskiver mot vond lukt : Foto : kjerringrad.com

Geir Larsen, velosipeden@msn.com skrev:

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sette en skål/boks med tørr ris (eller flere). Det er for å få ut fukten. Når lukten og fukten er mindre, kan man bruke dråper av eteriske oljer, for eksempel kamfer eller lavendel, for å dekke over restlukt. Man kan også bruke krydder som nellik, muskatnøtt, vaniljestenger eller nykvernet kaffe. osv

Odd Arne skrev:

Jeg har en skinnsalong som det lukter skikkelig røyk av. Har noen tips på hvordan man får bort dette?

Helen skrev:

Jeg har fått vond/spesiell lukt i hagemøblene mine, som er i plast rotting. Hva kommer det av, og hva kan jeg gjøre? Jeg har vasket de, men det hjelper ikke.

Madi skrev:

Hvordan er det man fjerner innelukt og ekstrem røyklukt innendørs?

Lisbeth skrev:

Hvordan fjerner man "gammel"-lukt fra stoffet i gamle møbler? Jeg har renset med skumrens og hatt møbelet stående ute til lufting, men det hjelper ikke.

Tussemora skrev:

Hei, jeg har en venn som har skikkelig ille kroppslukt og hver gang han er hos meg, sitter den lukta som støpt i veggene i huset. Hvordan fjerne den? Det er helt grusomt.

Karl Olav skrev:

Jeg er usikker på det med kaffegrut, kanskje det har med syre/surhet e.l. sånn som med eple og eddik. I alle fall har jeg hatt større suksess med ubrukt kaffe og minst dobbelt så bra med frysetørket kaffe. Merk at frysetørket kaffe er rene fuktslukeren (som kanskje bidrar til suksessen) og blir således til svart grøt i fuktig miljø og i det hele tatt. Ta hensyn til det og strø det ikke hemningsløst rundt der det ikke er lett å fjerne igjen. Bruk beholder/fat/skål der det er.

Kristin skrev:

Hagemøblene mine stinker. De har stått I garasjen siden august da de ble tatt inn for vinteren. Nå har jeg derimot valgt å ta de inn i en ny stue, men de oser av dårlig lukt. Jeg kan ikke vaske dem med eddik da vil fargen gå bort. Møblene er i fletta plast (rotting) som ser ut som tre. Har noen tips?

Morslem skrev:

Hvordan kan man fjerne fiskelukt fra regnklær? Jeg har prøvd og vasket klærne 3 ganger i vaskemaskin uten resultat.

Elise skrev:

Kan noen gi meg et tips til å få bort menneskeurin lukt fra sofa? Takknemmelig for svar.

Susann skrev:

Jeg skulle åpne en boks med makrell i tomat, og var litt for rask på labben. Jeg fikk det utover hele genseren min, og denne lukta klarer jeg ikke å bli kvitt med vanlig klesvask. Har noen gode råd? Plagget kan ikke vaskes på mer enn 40 grader.

Kari skrev:

Noen som har tips for å fjerne gammel lukt i en skinnkjole jeg har kjøpt på en second hand butikk? Har prøvd å lufte den ute i lang tid men lukten forsvinner ikke.

Siri skrev:

Jeg har vond lukt i klesskapet mitt. Det lukter gammelt og innestengt. Hva kan jeg gjøre for å fjerne det? Har prøvd edikk og salmiakk. Lukten setter seg også i klærne.

Nutte skrev:

Vi har hatt omgangssyke i huset,og datteren min var uheldig da hun lå på sofaen og kastet opp i bøtta. Da kom det diare i tillegg, i sofaen, microfiber. Den lukta er ikke å bli kvitt. Vasket flere ganger med Salmiakk. Noen som har et veldig godt tips? Det er ikke løse puter, dessverre. Nesten ikke holdbart å sitte i stua.

Heei skrev:

Hvis ovnen er ny så hjelper det å bruke den noen ganger, da blir den kvalmende ny lukta borte. Dette gjelder alle hvitevarer, når de har blitt brukt en god stund så blir lukten borte.

Vera skrev:

Jeg var så uhelig å glemme igjen en pose med kjøtt i bilen - selvfølgelig lakk posen og nå er det trekt blod i matta på bilen.

Meg skrev:

Jeg har en helt ny komfyr som vi skulle vaske, spraye ovnrens inni, men nå lukter det kvalmt inni der. Jeg har prøvd forskjellige ting for å fjerne det, men uten hell, noen tips?

Norrbagge skrev:

Kjøp klarlakk på boks og lakkere hele vitrineskapet. Det burde stenge inne beislukten.

Ida skrev:

Noen tips til å fjerne vond lukt på et soverom?

Mikko skrev:

Dryss potetmel blandet med rosemarin over skapet og inni. Legg en fersk persilleplante inni skapet, da blir lukten borte på 2 dager.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter vond lukt

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...