Vorter - kjerringråd

Noe så enkelt som å slikke litt spytt kan fjerne vorter. Slikk på vortene. Særlig effektivt er det å gjøre dette på morgenen, før man har spist eller drukket. Syren i spyttet tørker ut vortene i løpet av kort tid. Du kan gjerne gjenta dette flere ganger daglig. Det skal visstnok hjelpe på å bli kvitt vortene fortere.

Vorter på hånd
Vorter på hånd : Foto : kjerringrad.com

Kristin skrev 27. november:

Prøv bananskall. Jeg hadde masse vorter på hendene da jeg var mindre. Jeg teipet på bananskall hver dag etter skolen, fordi det lukter ikke godt etter du har hatt det på en stund, men det er verdt det da det fungerer. Det anbefales virkelig. Vortene mine er borte.

Marita skrev 23. november:

Jeg har hatt en vanlig vorte på tåa i 7 år nå. Fikk beskjed av legen om at den ville være borte innen et års tid(for 6 år siden). Har prøvd og fryse den, klippe den, dra ut rota, men ingenting fungerer.

Cec skrev 29. juli:

Spør om Verucid på apoteket. Det er en salve man smører på hver kveld i ca. 2-3 uker. Salven størkner i løpet av natten og pilles av hver 3. dag. Det funker hvis du er tålmodig.

Vil ikke oppgi skrev 11. juli:

Det fins forskjellige vorter så de tipsene dere har skrevet kan gå på dere selv men kanskje ikke på alle? Men jeg skal prøve dette i en mnd. og hvis det ikke går skal jeg ta neglelakk tipset.

Marianne skrev 04. juli:

Det er utrolig mange råd her, noen som kan fungere, andre som virker helt usansynelige og for ikke å snakke om motbydelige. Uansett, det som du må huske på er at vi er alle forskjellige og vortene vil ikke altid reagere likt. Legemiddler har for min del vært et katastrofalt prosjekt og ikke å anbefale. De vokser bare opp igjen etter kort stund. Neglelakk og saltvann (altså å bade i havet) har hjulpet for meg. Det beste tror jeg nok vil være å smøre blank Neglelakk på vorten/vortene for å forhindre smitte og vente til kroppen finner ut av problemene selv. Likte forresten godt det forslaget med bananen, mange kreative forslag her.

BK skrev 22. januar:

Jeg var lenge plaget med en vorte på pekefingeren som ofte sprakk og blødde. En dag den sprakk den da jeg skulle ta på meg skolesekken og remen kuttet bort deler av vorta. Da tok jeg og dryppet vademecum oppi såret. Det svei. Siden laget jeg en liten forbinding som jeg tok på etter at jeg hadde dynket den i litt vademecum. Senere fulgte jeg opp med å dryppe på i noen dager på skorpen. Etter noen dager var den helt vekk. Har ikke sett en vorte på kroppen senere.

Gutt 12 år skrev 06. november:

Jeg er en gutt på 12 år og har mange vorter og har prøvd alt. Det jeg har prøvd er bananskall med salt, neglelakk, lim og fleskbit. Hvis dere har noe som virkelig virker så vær snill og si ifra.

Nei skrev 29. september:

Dere bør så absolutt ikke slikke på vortene deres. Da kan vortene smitte til fjeset, og du får vorter der også. Dette har jeg fått opplyst av lege. Så ikke gjør det.

Sandra skrev 26. august:

Det var ved en tilfeldighet at jeg begynte å smøre hendene mine inn med fuktigheteskremen Apobase fordi de var så tørre og etter kort tid så forsvant bare vortene mine. Jeg tror ihvertfall at det var derfor fordi jeg hadde hatt vortene i mange år uten å blitt kvitt dem. Mot fotvortene mine brukte jeg et gulaktig middel som man smørte på vortene etter at man hadde sittet med føttene i fotbad, eller evt. dusjet. Det funket for meg.

Carmen skrev 06. august:

Er det Sunllight sepe eller Sunlight såpe? Det er 2 forskjellige typer, er jeg sikker på. Jeg har prøvd å finne Sunlight sepe på vanlige butikker, men jeg finner ikke dem. Hvor kan jeg få kjøpe dem? Takker for svar.

Kenny skrev 09. juli:

Er bare å fukte en bomullsdott med eplecidereddik og teipe på over natta. Etter kort til vil den bli helt svart. Da kan du ta litt klar neglelakk over om morgenen og gå helt til kvelden med dette på. Pell forsiktig vekk neglelakken og ha på eplecidereddik igjen.

Selv har jeg klipt ned dødt vev hver kveld, men dette trenger ikke å være så lurt. Jeg brukte ikke neglelakk på, men jeg tror det er lurt å gjøre for å hindre videre spredning, samt kvele vortene.

Uansett, ettersom jeg klipte ned vortene hele tiden betyr dette at jeg hadde en del sårt vev rundt vorten. Da sier det seg selv at eddik i såret ikke er spesielt godt. Det er faktisk så smertefult at du begynner å virkelig nærme deg terskelen for egen smertegrense.

Jeg ser at folk anbefaler å IKKE pelle vekk de døde(svarte) hudlagene med mindre de kommer av når du peller av neglelakken. Dersom rester faller av når du peller forsiktig av neglelakken betyr sannsynligvis dette at vevet er så dødt at det råtner vekk. Da er det greit, men om det sitter fast må du jo klippe det bort. Og da gjør det bare vondt.

J21 skrev 25. april:

Banan funket ikke. Spytt funker definitivt ikke, det må være en tilfeldighet. Det hjelper ikke å klippe dem, annet enn å få dem litt mindre. Verucid funker bare på små vorter som sitter veldig nærme overflaten. Store fotvorter er dette nytteløst på. Neglelakk hjelper ikke.

Grovsalt teipet på vorta funker til en viss grad med at man svir av blodårene og vorten blir mindre. Men man dreper ikke viruset så den fortsetter å vokse. Jeg blei lei av min som satt midt på tommelen og som var i veien overalt.

Etter 2 år gikk jeg til legen og fikk frosset den. Det hjalp ikke første gangen så gjorde det en gang til. Da frøs hun den sykt lenge og med en større dings sånn at den virkelig ble dypfrosset. Det er bare å be legen om å holde den der lenge. Det gjør ikke vondt før etterpå, men det var ingenting sammenlignet med alle salt-eksperimentene.

Da endelig ble det dannet en blemme langt inni fingeren og vorten døde. Nå er fingeren helt fin igjen, ingen arr. fotvortene som jeg hadde hatt i 3 år minst bare forsvant en dag av selv selv. Antar at kroppen endelig fant noen antistoffer å bruke.

Ida skrev 19. oktober:

Prøv noe som heter Verucid eller noe. Først plukket/klippet jeg bort løs og død hud rundt vortene. Så tok jeg på dette middelet. Det begynte snart å svi litt. Dagen etter hadde middelet lagt seg som en skorpe oppå vortene og jeg bare plukket det av. Da oppdaget jeg at huden rundt vortene var blitt hvit og vortene mindre. Altså: det hjelper ikke å bare smøre dette middelet oppå vorten, fordi dette er død hud. Ta bort den døde huden før du smører det på. Da hjelper det.

Nina-Jeanette skrev 05. oktober:

Visste du at det er hormoner i kroppen som gjør at vi får vorter? Det er ikke mye vi får gjort med det. Vortene skal bli borte av seg selv egentlig. Men jeg har kjøpt sånn is greier på apoteket og det fungerer det, men fikk igjen en vorte med en gang nesten. Så nå får jeg bare ta det en gang til. Da blir det borte for godt håper jeg.

Anonym skrev 18. mai:

Bruk løvetann saft. Knekk av en løvetann stengel og bruk den hvite saften som kommer frem. Smør det på noen ganger og vortene blir sorte og så forsvinner de.

Kungen skrev 06. oktober:

Dette kjerring rådet fungerer faktisk hvis du gjør dette over en god periode (ca en mnd eller mer) det er ganske lettvint. Selv gikk jeg til legen og frøs vortene som jeg hadde oppå fingertuppene der neglene begynner. Det funket seriøst ikke i det heletatt. De blei bare lilla. Så fikk jeg høre dette rådet av farmoren min, og hun sa det virket, og det gjorde det jo. Det er vært et forsøk i hvertfall. Det er billig og gjør jo ikke vont?

Anonym skrev 13. august:

Neglelakk over vorten hjelper også. Jeg brukte det som barn. Vorten forsvant og kom aldri tilbake.

Trampe skrev 09. juli:

Jeg hadde vorter som liten. Prøvde det med å smøre svor / flesk på det og kusinen min gjemte det. Og vorta forsvant. Snodig men fint for meg.

J20 skrev 07. juli:

Funker ikke i det hele tatt å slikke på de. Jeg fikk vekk vortene med å bruke grovsalt. Skikkelig store korn. Havsalt. Plukk ut et stort korn med en flat side og legg direkte over vorta. Teip tett over. Saltet begynner umiddelbart å trekke til seg fuktigheten i huden så hudcellene dør. Når du tar tapen av etter natta vil det være helt vått under der og vorten har fått en følelsesløs hvit overflate. Men fortsett så lenge du kan! Jo mer du kjenner at det svir og stikker jo nærmere kommer saltet vertcellene der viruset sitter og koser seg. Til slutt dør de også. Da blir vorta helt svart i midten og du er øm rundt hele for da er du kommet ned til friske celler. Stopp der og vent noen dager så ser du om den enda vokser. Stå på hvis den gjør det. Hvis ikke er du kvitt den og da er d bare til å la såret gro!!:)

Kizzta skrev 28. mai:

Visst du absolutt vil bli kvitt vortene tror jeg du hadde gjort det, Man må ide litt for skjønnheten.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...