Vorter - kjerringråd

Vorter er små utvekster i huden som forårsakes av et virus. Form og størrelse kan variere ganske mye. Noen er helt glatte mens andre har en ru overflate. Noen er ikke større enn et knappenålshode mens andre kan bli store som kronestykker. Vi kan få vorter stort sett over hele kroppen. Mest vanlig er nok på hendene, men det er ikke uvanlig å få vorter i underlivet. Noen kan også få utbrudd av vorter under eller på foten. Da kalles de fotvorter. De fleste vortene forsvinner av seg selv etter en stund, men av og til vil man prøve å bli kvitt dem litt raskere.

Hvordan bli kvitt vorter?

Ta en bit plaster. Fukt så det hvite gasbindfeltet med rent vann og strø litt salt på. Sett på plasteret over vortene og behold det på i tre døgn. Etter et par dager vil vortene få svarte prikker. Dette er røttene som råtner og vil falle av.

Plaster med salt mot vorter
Plaster med salt mot vorter : Foto : kjerringrad.com

Vorte skrev:

Hvor fort blir man kvitt vortene med de forskjellige metodene?

16,5 år skrev:

Jeg har 5 store og 11 små vorter på høyre hånd og 2 store og 3 små på venstre. Jeg prøvde salt og plaster på noen vorter i 3 dager, de ble helt hvite og bløte men ikke noe mer enn det skjedde. Hadde jeg de på i for liten tid (3-5 dager)?

Salt funker skrev:

Prøvde dette tipset for noen år siden, og det virket veldig bra. Viktig at du ikke gir deg og legger på nytt med salt på fuktet vorte og har litt stramt plaster slik at saltet får god kontakt med vorten. Jeg brukte tape utenpå plasteret for at det skulle holde. Bytt ut plaster og salt hver dag. Det begynner å svi etter noen få dager, men det er starten på at noe skjer.

Fortsett behandlingen selv om det svir. Når vorten blir svart er du nær suksess og da skal du bare holde det tørt. La det flasse bort av seg selv. Ikke rot eller grav i vorta under prosessen, det kan resultere i flere vorter og ikke ta mer enn en eller to av gangen. Det ble et arrfritt vakkert resultat hos meg. Jeg har aldri sett ei vorte siden.

Steffen skrev:

Blå-grå østersopp fungerte for meg. Hadde flere vorter under foten som bare formerte seg hver gang man forsøkte å fjerne dem. Ingen ting fungerte. Tok østersopp-tabeletter og vortene forsvant i løpet av kort tid. Har aldri vært plaget med det siden. De kjøpes i helsekostbutikken.

Marie skrev:

Jeg trodde ikke så mye på dette her med en gang jeg leste det, for selv hadde jeg en vorte på handen min. Har prøvd å fryst den 2-3 ganger, men den var der like hel. Så jeg prøvde dette her også. Og tru det eller ei, vorta ble borte etter en liten stund! Det funket på meg.

Meg skrev:

Håper virkelig dette funker. Har selv en vorte som er ca 1 cm fra tommelen inni hånda. Litt spent på om dette virker bedre enn slikke metoden som jeg har prøvd tidligere. Veldig glad for at det finnes så mange råd.

Meg skrev:

Jeg har vorte på langefingeren ved neglroten. Det er sykt irriterende. Har hatt den snart et år. Jeg har prøvd verucid, men ikke at det hjelper så bra. Jeg tenkte å prøve det med fleskesvoren, siden jeg tror på sånt, men da må jeg få noen til å gjøre det på meg. Noen som vet om det funker?

Gjest skrev:

Jeg har en vorte over hele fingertuppen min på langefingeren. Hvordan skal jeg sette plaster der?

Anonym skrev:

Jeg hater vorter. Jeg har fryktelig mange på hendene, og jeg har prøvd flytende vortemiddel.

MK skrev:

Jeg hadde en vorte på fingeren. Jeg klippet hull i den og tok røttene ut med pinsett. Når de var ute, klippet jeg bort hele vorten. Har aldri sett tegn til den igjen.

Hjelp skrev:

Har nå satt på plastret så håper det fungerer.

Jente med 25 vorter på hånda skrev:

Hei, jeg har 21 vorter på den ene hånda og 4 vorter på den andre, skal nå prøve det salt og vann trikset, fordi jeg har merket at når jeg bader i saltvann krymper de, så jeg tror dette gir et bra resultat.

J21 skrev:

Bare svært små og overfladiske vorter funker dette på. Vorten blir ikke borte hvis virusene sitter dypt. Det er nemlig blodårene man svir av når man tar salt på. Spesielt hvis man legger et korn grovsalt oppå. så blir vorten midlertidig mindre. Det funker hvis man har en vorte som bare blir større og større, så kan man svi den litt mindre, men den forsvinner ikke. Dette funker best hvis man klipper av soppen på den så innmaten kommer litt ut. Dette svir imidlertidig hemningsløst.

Pombaa skrev:

Jeg har 4 irriterende vorter på hendene som har vært der i flere år. Jeg har prøvd å fjerne dem med neglelakk, men det funker ikke så bra. Skal prøve dette plaster-greiene. Håper det hjelper.

Gjest skrev:

Jeg var plaget med fotvorter når jeg var liten. Da fikk vi kjærringråd fra barnelegen. Kjøp svart ulltråd, lag så mange knuter som antall vorter, grav den ned i jorden. Dette må skje en torsdag kl 1900. Bruk deretter flytende plaster. Nytt for hver dag. Må selvfølgelig ta av det gamle. Og det sies at når ulltråden er råtnet opp så er vortene borte. Jeg ble kvitt mine, men man må være tålmodig.

Meg skrev:

Jeg har 9 vorter på hånda mi og jeg får de ikke vekk, kan dere hjelpe meg? Jeg skal prøve dette nå.

Meg skrev:

Hei , jeg er en jente på 13 år som nå prøver plaster med salt på. Jeg vet ikke om det funker, men jeg får vel bare se om det blir noe resultat. Jeg skriver tilbake om hva resultatet blir om 3 dager. Har prøvd og fryse ned vorta, men det funka ikke. Prøvde noe andre greier som jeg skulle sette på vortene men det funka heller ikke. Så nå gjenstår det bare og se om det med salt funker. Er det noen som har prøvd dette og at det har funka? (plaster med fukt av vann og salt på i 3 dager) Hilsen meg som har hatt vorter lenge.

Morten skrev:

Ta litt spytt på vorten, det vil funke på grunn av at vorten vil tørke ut av spyttet. Du kan ha spytt på vorten opp til flere ganger om dagen.

Merete skrev:

Hadde plenty vorter rundt neglebåndet på fingrene i ung alder som sprakk og gjorde veldig vondt. Min kjære mormor tok en fleskesvor og gned på alle vortene mine. Deretter gikk hun ut og gravde ned fleskesvoren. Jeg måtte ikke se hvor hun gravde den ned. Etter noen uker var vortene borte. Det sies at de forsvinner når fleskesvoren har råtnet.

Anonym skrev:

Jeg har også satt på plaster nå, så det skal bli spennende å se.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...