Vorter - kjerringråd

Vorter skyldes en sykdom i huden og som er forårsaket av et virus og her er et kjerringråd mot vorteplagen. Det er i hovedsak 3 vortevirus som er årsaken til vorter på forskjellige steder på kroppen. Vorter blir delt inn i tre hovedkategorier nemlig vorter på hender, vorter på føtter og kjønsvorter. Hvis det er snakk om vorter på hendene eller under foten er et kjerringråd å legge et lufttett plaster over vorten om natten og ta av neste morgen. Her er det sikkert best med plaster som er beregnet i basseng. Skjær så bort en del av vorten med en skalpell eller annen skarp kniv. Dette gjentas til vorten er borte.

Plaster mot vorter
Plaster mot vorter : Foto : kjerringrad.com

Vorter hender skrev:

Min sønn hadde en del vorter på hendene da han var liten. Jeg hadde hendene hans oppi lunka kjerringrokk-te kanskje 2-3 ganger om dagen. Jeg bada hendene i det. En bør vel ikke skylla av dette med en gang, men la det sitte på ei stund. Det gjør sikkert ikke noe at te-en er sterk. Vortene ble gradvis mindre og forsvant.

Ingrid skrev:

Jeg ser flere her nevner flesk fra gris/bacon. Jeg har lært fra kjerringråd i familien at det ikke skal brukes flesk fra bacon fordi det er vel saltet, men at det skal brukes usaltet griseflesk. Husker mine foreldre pleide å skjære til en liten bit med flesk og legge på vortene jeg hadde på hånda da jeg var liten og tape godt over med plaster så det ble tett. Vortene forsvant etter en stund, døde og falt av. Jeg brukte dette flere netter på rad. husker ikke hvor lang tid det tok men opplevde det som magisk, at plutselig var de borte.

Min datter har nå hatt 1 fotvorte under hver fot i flere mnd. jeg har prøvd frysebehandling med Wartner i 3 runder, uten hell. Så nå er vi i gang med fleskebehandling og etter 2 netter er alt vortene blitt svarte, slik jeg husket at de ble før de falt av.

Janne skrev:

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del utover. Etter kort tid løsnet halve vorten og falt av. Nå er det bare litt igjen som jeg fortsetter å ta neglelakk på. Jeg har fått time til hudlege, men det var litt lang ventetid så jeg ville prøve litt på egen hånd.

Janne skrev:

Jeg brukte blank neglelakk på alle vortere på fingerene til min datter som har hatt det et par år. Vi har prøvd masse behandlinger men ingenting hjalp. Nå er alle vekke etter neglelakk noen dager, fantasisk.

Petra skrev:

Vorter fjernes med stramt knyttet sytråd rundt vorten, pluss blank neglelakk oppå vorten for å hindre lufttilførsel. Blank neglelakk alene fjernet haugevis med småvorter på hendene til min sønn som var 6 år. Hele prosessen tok ca 5-6 dager. Vi smurte på blank neglelakk 2 ganger daglig etter at han først vasket hendene i vanlig grønnsåpevann. Prøvde først verrucid som ikke hjalp. Vi var ganske fortvila tilslutt.

Anette skrev:

Før så hadde jeg masse vorter på fingrene og under foten. Så smurte jeg Aloe vera på vortene (hadde fått tips av læreren min). Så forsvant de etterhvert. Jeg hadde prøvd å fryse de først, men det funket ikke i det hele tatt.

Gjest skrev:

Til bp: Er det en vorte eller er det after du har? Jeg tror de skriver litt om sånne små sår og byller i munnen som heter after på dette nettstedet. Søk etter after i søkefeltet så finner du sikkert noe.

Bp skrev:

Er det noen som har råd mot vorte inni munnen?

Veronica skrev:

Bacon flesk fungerer, onkelen min pleide å være heksedoktoren for oss barna som fikk vorter på henda. Han tok en bit av det hvite flesket og smurte inn vorta godt. Så gikk han ut i hagen og gravde med biten på et hemmelig sted, mens det våte fra flesket fikk tørke på huden. Når fleske råtnet ble vorta borte.

Bacon/flesk fungerer skrev:

Jeg har tidligere hatt problemer med kondylomer/kjønnsvorter. Disse forsvant kort tid etter at jeg gnei en baconbit over. Tenker man over det er det ganske logisk at dette fungerer: Grisen lever i skittene omgivelser der huden gjennom tusenvis av generasjoner har utviklet resistens mot infeksjoner og viruser. Ellers ville grisen fort ha fått infeksjoner i sår. Det skader ikke å prøve. Kjøp en pakke bacon med mye "hvitt fett" (det som ligger nærmest grisens hud). Smør det på vorten, gjerne over flere dager, og mange vil garantert se resultater :-)

Christine skrev:

Vortemiddel er som gjødsel til gress. Vorta ble jo større av middelet. Frysing: Jeg har frosset den kansje 8 ganger, og er ikke noe vits og prøve. Nå bruker jeg Eddik på plaster som ser ut til og virke. Jeg har brukt det i 1 døgn og den er blitt mye mindre. Jeg skal gjøre det i de neste døgnene for og få den bort. Det er den største vorta på frysearket (På instruksjonen er det tegnung for str. og hvor lenge den skal fryses). Jeg skal komentere når den er gått bort.

Bjørg skrev:

Prøv Wartner. Det fryser ned vorten etter en behandling. Fåes på aopteket.

Ove Bertil skrev:

Jeg hadde en vorte på en finger i mange år. Den forsvant da jeg av andre grunner smurte hendene inn med honning hver morgen og kveld i noen uker. Jeg er ikke sikker på om det har noe med saken å gjøre. Men det skader ikke å prøve. Bruk gassbind over. Eller sokk eller vante. I ansiktet er det jo bare å smøre litt flere ganger om dagen.

Hjelp skrev:

Jeg har ikke hatt vorter siden jeg hadde noen fotvorter som barn. Plutselig spratt det opp en liten glatt og flat vorte på underleppa mi. Det er ikke akkurat gøy å ha en vorte i ansiktet, så etter å ha lest mye om vorter gikk jeg tilslutt til lege. Han ga meg beskjed om å bruke verucid. Han sa riktignok at jeg skulle være forsiktig og ikke få det inni munnen, men jeg er likevel veldig skeptisk og bekymret siden alle informasjonskilder, inkludert apotekpersonale og internettsider, sier at man IKKE skal bruke Verucid i nærheten av munnen og andre slimhinner. Jeg vil jo si at underlippen eri nærheten av munnen. Så nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, om jeg tør å prøve Verucid i det hele tatt, eller om jeg bare må gå tilbake til legen å få det fjernet på annen måte uten å prøve Verucid først. Vil jo ha vekk dette monsteret fortest mulig. Noen som har erfaring med vorter i ansiktet?

Vær tålmodig skrev:

Jeg har hatt to store inngrodde vorter på foten i over 5 år, som jeg har kjempet med mange ganger. Nå ser det ut til at de endelig er vekk. Vær tålmodig! Det tok 2 måneder med meg. Fotbad nesten hver kveld, på med verucid kun på vorten, la det tørke. Ta på lufttett plaster, helst sånt liktorplaster med syre i (finnes på apoteket). Neste kveld skraper du vekk det døde med en skalpell, og kjører samme prosedyre. Det hjelper til slutt. Noen ganger kan det lønne seg å la plasteret sitte på et par dager.

Kjerring skrev:

Hva med store, gamle og inngrodde fotvorter?

Seriøs skrev:

Vet ikke hvor mye av det over som er tull, og det er snd. Jeg var hos legen for å fjerne en vorte med flytende gass. Han kjølte kraftig ned et stort område, men bommet på mesteparten av den lille vorten. Da jeg senere kom tilbake for å fryse den ned skikkelig så tok han igjen et stort område. Det dannet seg så en vannblemme under vorten som jeg punkterte litt for fort. Det ble litt små betent og vorten spredte seg og ble over dobbelt så stor og rakstvoksende. Nå har den sprukket også og jeg skal vel til med en verucid tenker jeg.

Vortefriik skrev:

Jeg har nå 63 vorter på overhånda. Har en stor en på langefingeren. Det hjelper å ta salt i det hvite på plasteret så tilslutt blir det svart. Det skraper du vekk så blir det en grop inn, der heller du mye salt inn og setter på plaster. Det hjelper faktisk.

Tone skrev:

Griseflesk hjelper mot vorter. Flesk fra skinke fungerer best etter min erfaring. Smør på hver dag, eller så ofte du kommer på det. Litt etter litt forsvinner vortene og forblir borte. Har fjernet mange plagsomme vorter på denne måten. Min mor brukte også dette rådet på oss da vi var små. Har prøvd med bacon-flesk, men uten resultat. Vet ikke hvorfor, flesket kommer jo fra samme dyret. Kanskje det er flesket nærmest svoren som fungerer best? Det skader ikke å prøve.

Mona skrev:

Jeg har også dårlig erfaring med Verucid. Skrapte i vei og blødde for ingenting. Resultatet var at omtrent hele øvre del av foten min pluss tærne var dekket av en eneste stor vorte. Legen mente jeg ville bli invalid hvis de opererte den bort, og det var det han anså som eneste mulighet til å få dem bort. Svaret ble for meg akupunktur med ikke-kirurgisk laser, tro det eller ei. Vortene begynte å klø fælt om natta, og etter tre uker var de begynt å trekke seg bort som en pytt som fordamper. Helt utrolig. Vet ikke om dette funker på alle, men mine vorter kom ikke tilbake. Får jeg en liten en, så får jeg den frøset bort med cryo. Veldig effektivt og kan anbefales.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....