Vorter - kjerringråd

Vorter skyldes en sykdom i huden og som er forårsaket av et virus og her er et kjerringråd mot vorteplagen. Det er i hovedsak 3 vortevirus som er årsaken til vorter på forskjellige steder på kroppen. Vorter blir delt inn i tre hovedkategorier nemlig vorter på hender, vorter på føtter og kjønsvorter. Hvis det er snakk om vorter på hendene eller under foten er et kjerringråd å legge et lufttett plaster over vorten om natten og ta av neste morgen. Her er det sikkert best med plaster som er beregnet i basseng. Skjær så bort en del av vorten med en skalpell eller annen skarp kniv. Dette gjentas til vorten er borte.

Plaster mot vorter
Plaster mot vorter : Foto : kjerringrad.com

Janne skrev 12. august:

Jeg brukte blank neglelakk på alle vortere på fingerene til min datter som har hatt det et par år. Vi har prøvd masse behandlinger men ingenting hjalp. Nå er alle vekke etter neglelakk noen dager, fantasisk.

Anette skrev 25. desember:

Før så hadde jeg masse vorter på fingrene og under foten. Så smurte jeg Aloe vera på vortene (hadde fått tips av læreren min). Så forsvant de etterhvert. Jeg hadde prøvd å fryse de først, men det funket ikke i det hele tatt.

Gjest skrev 22. desember:

Til bp: Er det en vorte eller er det after du har? Jeg tror de skriver litt om sånne små sår og byller i munnen som heter after på dette nettstedet. Søk etter after i søkefeltet så finner du sikkert noe.

Bp skrev 21. desember:

Er det noen som har råd mot vorte inni munnen?

Veronica skrev 26. juli:

Bacon flesk fungerer, onkelen min pleide å være heksedoktoren for oss barna som fikk vorter på henda. Han tok en bit av det hvite flesket og smurte inn vorta godt. Så gikk han ut i hagen og gravde med biten på et hemmelig sted, mens det våte fra flesket fikk tørke på huden. Når fleske råtnet ble vorta borte.

Bacon/flesk fungerer skrev 21. februar:

Jeg har tidligere hatt problemer med kondylomer/kjønnsvorter. Disse forsvant kort tid etter at jeg gnei en baconbit over. Tenker man over det er det ganske logisk at dette fungerer: Grisen lever i skittene omgivelser der huden gjennom tusenvis av generasjoner har utviklet resistens mot infeksjoner og viruser. Ellers ville grisen fort ha fått infeksjoner i sår. Det skader ikke å prøve. Kjøp en pakke bacon med mye "hvitt fett" (det som ligger nærmest grisens hud). Smør det på vorten, gjerne over flere dager, og mange vil garantert se resultater :-)

Christine skrev 16. oktober:

Vortemiddel er som gjødsel til gress. Vorta ble jo større av middelet. Frysing: Jeg har frosset den kansje 8 ganger, og er ikke noe vits og prøve. Nå bruker jeg Eddik på plaster som ser ut til og virke. Jeg har brukt det i 1 døgn og den er blitt mye mindre. Jeg skal gjøre det i de neste døgnene for og få den bort. Det er den største vorta på frysearket (På instruksjonen er det tegnung for str. og hvor lenge den skal fryses). Jeg skal komentere når den er gått bort.

Bjørg skrev 12. august:

Prøv Wartner. Det fryser ned vorten etter en behandling. Fåes på aopteket.

Ove Bertil skrev 30. mai:

Jeg hadde en vorte på en finger i mange år. Den forsvant da jeg av andre grunner smurte hendene inn med honning hver morgen og kveld i noen uker. Jeg er ikke sikker på om det har noe med saken å gjøre. Men det skader ikke å prøve. Bruk gassbind over. Eller sokk eller vante. I ansiktet er det jo bare å smøre litt flere ganger om dagen.

Hjelp skrev 19. mai:

Jeg har ikke hatt vorter siden jeg hadde noen fotvorter som barn. Plutselig spratt det opp en liten glatt og flat vorte på underleppa mi. Det er ikke akkurat gøy å ha en vorte i ansiktet, så etter å ha lest mye om vorter gikk jeg tilslutt til lege. Han ga meg beskjed om å bruke verucid. Han sa riktignok at jeg skulle være forsiktig og ikke få det inni munnen, men jeg er likevel veldig skeptisk og bekymret siden alle informasjonskilder, inkludert apotekpersonale og internettsider, sier at man IKKE skal bruke Verucid i nærheten av munnen og andre slimhinner. Jeg vil jo si at underlippen eri nærheten av munnen. Så nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, om jeg tør å prøve Verucid i det hele tatt, eller om jeg bare må gå tilbake til legen å få det fjernet på annen måte uten å prøve Verucid først. Vil jo ha vekk dette monsteret fortest mulig. Noen som har erfaring med vorter i ansiktet?

Vær tålmodig skrev 17. mai:

Jeg har hatt to store inngrodde vorter på foten i over 5 år, som jeg har kjempet med mange ganger. Nå ser det ut til at de endelig er vekk. Vær tålmodig! Det tok 2 måneder med meg. Fotbad nesten hver kveld, på med verucid kun på vorten, la det tørke. Ta på lufttett plaster, helst sånt liktorplaster med syre i (finnes på apoteket). Neste kveld skraper du vekk det døde med en skalpell, og kjører samme prosedyre. Det hjelper til slutt. Noen ganger kan det lønne seg å la plasteret sitte på et par dager.

Kjerring skrev 20. april:

Hva med store, gamle og inngrodde fotvorter?

Seriøs skrev 15. april:

Vet ikke hvor mye av det over som er tull, og det er snd. Jeg var hos legen for å fjerne en vorte med flytende gass. Han kjølte kraftig ned et stort område, men bommet på mesteparten av den lille vorten. Da jeg senere kom tilbake for å fryse den ned skikkelig så tok han igjen et stort område. Det dannet seg så en vannblemme under vorten som jeg punkterte litt for fort. Det ble litt små betent og vorten spredte seg og ble over dobbelt så stor og rakstvoksende. Nå har den sprukket også og jeg skal vel til med en verucid tenker jeg.

Vortefriik skrev 10. oktober:

Jeg har nå 63 vorter på overhånda. Har en stor en på langefingeren. Det hjelper å ta salt i det hvite på plasteret så tilslutt blir det svart. Det skraper du vekk så blir det en grop inn, der heller du mye salt inn og setter på plaster. Det hjelper faktisk.

Tone skrev 31. august:

Griseflesk hjelper mot vorter. Flesk fra skinke fungerer best etter min erfaring. Smør på hver dag, eller så ofte du kommer på det. Litt etter litt forsvinner vortene og forblir borte. Har fjernet mange plagsomme vorter på denne måten. Min mor brukte også dette rådet på oss da vi var små. Har prøvd med bacon-flesk, men uten resultat. Vet ikke hvorfor, flesket kommer jo fra samme dyret. Kanskje det er flesket nærmest svoren som fungerer best? Det skader ikke å prøve.

Mona skrev 17. april:

Jeg har også dårlig erfaring med Verucid. Skrapte i vei og blødde for ingenting. Resultatet var at omtrent hele øvre del av foten min pluss tærne var dekket av en eneste stor vorte. Legen mente jeg ville bli invalid hvis de opererte den bort, og det var det han anså som eneste mulighet til å få dem bort. Svaret ble for meg akupunktur med ikke-kirurgisk laser, tro det eller ei. Vortene begynte å klø fælt om natta, og etter tre uker var de begynt å trekke seg bort som en pytt som fordamper. Helt utrolig. Vet ikke om dette funker på alle, men mine vorter kom ikke tilbake. Får jeg en liten en, så får jeg den frøset bort med cryo. Veldig effektivt og kan anbefales.

Duefjes skrev 17. april:

Da jeg var mindre så hadde jeg en vorte på hånda mi, og jeg har hørt at et grehoppebitt skal hjelpe. Dette prøvde jeg. Jeg fanga en stor grøn greshoppe (løvgresshoppe). Jeg erta den litt mens jeg holt den til den hadde en brun aktig spytt i munnen, så lot jeg den bite på vorta :D

Man kjenner ingen ting når den biter så ingenting å være redd for. Vet ikke hvor lang tid det tok før den forsvant, men en dag så titta jeg på hånda, og da var vorta vekk. Så greshoppe bitt hjelper av min erfaring hvertfal :D

Skeptiker skrev 18. oktober:

Jeg har en vorte i ansiktet som jeg har hatt i noen måneder nå - den var begynt å bli sort, men ga ingen tegn på å falle av, så jeg gikk til legen. Der fikk jeg medisin, noe jeg nå kun har brukt i 2 dager, men allerede har nesten halve vorta (som er relativt stor) falt av. Nå håper jeg bare hardt på at den ikke skal smitte til andre steder i ansiktet, ettersom det blir en slags sårhinne etter at det døde vortevevet er tatt bort. Noen som har noe erfaring med dette?

Tovemor skrev 14. juli:

Det med bananskall kan også jeg anbefale på fotvorter/liktorn. Min datter på 5 år hadde noen under foten sin, jeg skar ut en passende bit og knidde den lett mot partiet med vorter (det hvite mot huden), plastret godt. Dette lå hun med om natta. Gjenta noen netter og vortene vil bli sorte for til slutt å falle av. Gjorde ikke vondt i det hele tatt :-) Lykke til!

Linda skrev 28. mai:

Vercuid funker ikke. Det blir bare større styggere sår på fingra. Huden etser bort!

Eldre kommentarer: 1

Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...