Bleking av hår - kjerringråd

En innsender har sendt oss et lite tips til naturlig bleking av hår. Hun sier følgende hjemmelaget oppskrift på hårblekemiddel fungerer når man skal bleke håret naturlig og enkelt:

Man tar litt vann i en kjele, alt fra 3-5 desiliter, og koker dette opp. Deretter tilsetter man og blander ut ca 6 spiseskjeer med salt. Under kokingen skjærer man opp to sitroner i skiver og legger opp i en bolle. Slå så det kokende vannet over og la det trekke i sitronen i noen minutter. Etter noen minutter tar man 5 spiseskjeer honning oppi og rører til det er blandet ut. Hvis du har slitt hår bør du advares om at dette er ganske sterk kost for håret.

Gre dette blekingsmiddelet inn i håret og la det virke i 30 minutter. Hvor lenge du har det i vil påvirke hvor mye du bleker håret. Og husk salt er ikke bra for håret, så var litt skånsom, sier hun.

Sitron til hårbleking
Sitron til hårbleking : Foto : kjerringrad.com

Liv-Hilveig skrev:

Jeg har prøvd og det virket på mitt hår, men jeg hadde en litt annen blanding. Jeg hadde 1 dl. camillete, 2 poser som hadde trukket i det vannet i 15 min. Jeg brukte 3 dl. honning, og den jeg brukte lukter ikke sterkt som annen honning. Så brukte jeg sitrondråper, 1/3 flaske, og for å få mengde nok til håret brukte jeg en naturlig balsam i blandingen. Jeg kan tenke meg det var 4-5 ss. Lykke til, og denne blandingen er helt enkel å vaske ut.

Felix skrev:

Jeg har det i håret nå, 20 minutter har gått. Er det meningen at håret skal bli steinhardt?

Mimi-Siku skrev:

Det skal være flytende. Det påføres TØi tørt, rent og nyvasket hår og du skal dusje håret med denne blandingen til det er vått. Så sitte ute i sola og la det tørke der. Først med solen vil dette starte å virke.

Anette skrev:

Jeg bruker sitronsaften rett i håret, blander det ikke ut med all verdens ting. Det fungerer utrolig bra. Bare husk å vær litt tålmodig. Det hjelper ikke å sitte i bare 10 minutter i sola. Jeg bruker å sitte med det, gjerne i 1 time for å få skikkelig resultat. Hvis du gjør dette 2 dager i strekk så vil du få lysnet håret garantert.

Gjest skrev:

Jeg prøvde det akkurat, men gjorde det litt annerledes. Jeg halverte oppskriften, og isteden for å skjære sitron i skiver presset jeg ut saften. Jeg har mørkeblondt hår og det funket. Det vises at jeg har gjort det, men bare litt. Tror det vil fungere bedre hvis man er litt lysere blond. Jeg ble ganske fornøyd og fikk den fargen jeg var ute etter.

Meg skrev:

Jeg tror ikke dette hjelper. Har hatt det i håret og håret ser faktisk mørkere ut! Det eneste som jeg tror hjelper er solbleking.

Lurer skrev:

Jeg har sånn passe blondt hår og vil ha det litt lysere. Hvor sant er denne lysningen her? Jeg skal snart til frisør og jeg har hårkur hjemme. Hvordan funker dette?

Birgitte skrev:

Hvis håret blir veldig slitt eller tyggisaktig etter bleking, så hjleper det og kure det med en kur du kjøper hos frisøren.

Adriana skrev:

Denne oppskriften er litt feil egentlig. Ja det stemmer at honning inneholder naturlig innhold av peroxide. Men dropp det her salt og sitron greiene for det skader håret. Bland lik mengde balsam og honning og tilsett noen teskjer kanel (2-3). Kanelen virker som en peroxidebooster på honningen. Fordel i håret og sett på en badehette eller plast og ha det på i et par timer. Noen sover med det også. Så vasker du håret som vanlig. Dette gir ikke umiddelbar effekt. Det må gjøres et par ganger for å se virkning. Man må huske at naturlige metoder tar tid og gir mer diskre resultater. Og bemerk at folk med sensitiv hodebunn bør kanskje ikke prøve dette ettersom kanel kan fremkalle litt svie.Prøv dere fram og ta den mengden som passer dere.

Venn skrev:

Jeg savner at flere legger ut resultater her. De fleste bare spør.

RedLips skrev:

Jeg stripet håret mitt to ganger fra lys brunt til blond hår for ca 3 uker siden. Enda er det noen brune nyanser noen steder i hodebunn og i lengde, men svært lite. Ønsker å få platinablondt hår. Er det da greit å bruke Depend blekemiddelet på håret mitt først og deretter bruke lilla shampo eller andre smarte metoder for å få det hvitt? Litt direkte tips hadde vært greit før jeg gjør noe som helst.

Potetjenta skrev:

Tror man må vente lenge om man bader i salt vann. Ellers hadde halve Norges befolkning gått rundt med blondt hår, hele sommeren etter å ha badet i saltvann.

Emilie skrev:

Mitt beste tips er å bade i saltvann sånn at man får vann i håret, og så legge seg i solen slik at håret tørker. Men man er nødt til å gjør det en del ganger for at det skal funke.

Exblondine skrev:

Jeg hadde hatt langt tykt og blondt hår i 5år, har egentlig mellombrunt hår. Jeg har alltid brukt poly til etterveksten, men reagerte mer og mer på den for hver gang. Til slutt ble det så ille at hender, føtter og nakke svulmet og jeg fikk utslett på armene. Depend var det neste. Det bleket kjapt og uten gulskjær. Dette begynte jeg med for ett år siden. I januar måtte jeg farge håret mitt mørkt. Depend knakk av håret mitt og jeg sitter nå med en stygg frisyre og en farge jeg ikke liker. Så vær forsiktig med Depend altså.

Julie skrev:

Jeg har prøvd dette før, og det funker ikke i det hele tatt. Ingen vits i å prøve engang. Vil du ha lysere hår må man nok bleke det med hårprodukter.

Maria skrev:

Hvis dere prøver å ha en-to bananer i kuren så pleier dette også håret. Det er lettere å gre inn i håret.

Alternativ kvinne skrev:

Altså folkens, dama har kommet med en naturlig blekings metode. Jeg tror alle vet at sitron bleker hår, men også dette over flere ganger av bruk. Man blir ikke platina blond over natten med denne kuren, men har man mørkt trist hår kan dette absolutt fungere ved og vekke til litt lysere pigmenter. Bruk tid, kos dere med disse fantastiske ideene som ikke koster penger, istede for å bruke penger på kjapp og ødeleggende hårprodukter. Hvis man begynner å bruke kuren i januar og i mai juni måned kan man sikkert se resultater.

Marius skrev:

Jeg prøvde dette igår, har farget håret svart å stripet det etterpå, det funket veldig bra på meg og stripene ble mye finere, men for å få litt fast hett i det så det ikke bare rant, hadde jeg oppi shampoo og litt hårskum etter at jeg hadde hatt i denne blandingen.

Nora skrev:

Jeg prøvde dette og det virket ikke i det hele tatt. Jeg hadde brukt lang tid på blandingen og gledet meg til lysere hår men mitt hår ble faktisk bare veldig mye mørkere.

Fridaa skrev:

Dette fungerte ikke. Men det har kanskje noe å si hvilken hårfarge man har, jeg er brunblond med ganske lyse striper, og merket ingen forskjell på håret mitt. I tilleg var lukten av røra ekkel, og var akkurat som tynt vann. Utrolig vanskelig og ta det i håret, og det tørket og stivnet med en gang. Etter vasken av håret satt enda saltet godt i, og var veldig vanskelig å få ut av håret. Men det var da altids værdt et forsøk.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter bleking av hår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...