Dott i øret - kjerringråd

Dotter i ørene får alle av og til. Dersom du skulle oppleve å få en intens lyd i øret som senere forsvinner av seg selv, kan du få lyden til å opphøre med en gang ved å gjøre følgende: Snu hodet sakte helt til den ene siden, deretter til den andre siden og så til slutt til snu hodet sakte helt over til den første siden igjen. Det er alt. Det fungerer dessverre ikke mot tinnitus, men er til god hjelp mot dott i øret, sier innsenderen.

årsaken til at vi av og til får dotter i ørene kan være mange ting. Noen mener at det kommer av for mye voks, og når den flytter på seg så får vi disse dottene.

Tinnitus

Som sagt er ikke dette en behandling mot tinnitus. Dette er mer en alvorlig lidelse og kan komme av for eks. en yrkesskade. For behandling av tinnitus vil vi anbefale å oppsøke lege. Det er ikke oss bekjent at det finnes noen operasjon for plagen, men behandlingen går mer på å prøve å mestre tilværelsen med tinnitus.

Ørevoks
Ørevoks : Foto : kjerringrad.com

Freddy skrev:

Jeg hadde særdeles ondt i øret pga. en dott. Det skal sies at jeg var skeptisk til dette kjerringrådet, men som det fungerte. Jeg kan herved faktisk høre på øret igjen. Dette gjør jeg definitivt igjen.

A skrev:

Jeg he vært på flytur for en uke siden, men etter det vil ikke dotten forsvinne. Jeg har også hatt øreverk flere ganger. Hva kan ha skjedd? Ble noe i øret ødelagt oppi flyet?

Anonym skrev:

Hei, jeg har dott i høyre øre og hører nesten ingenting på det. Jeg har prøvd å koke opp vann og sette vannet i en kopp og så legge øret over, nesespray og holde for nesa å blåse. Men dotten sitter der fortsatt. Hva kan jeg gjøre for å få den ut?

Peter skrev:

Jeg tror dette kommer av tett øretrompet (eustakiske rør). Det er en kanal fra bak i halsen som kommer opp i mellomøret. P.g.a. at kanalen er mer eller mindre tett, blir ikke trykket mellom øregang og mellomøret utlignet på normal måte. Det går som regel over av seg selv, men man kan få slimhinneavsvellende midler, evntuelt betennelsehemmende medisin. Det oppstår ofte sammen med forkjølelsetilstander, men noen kan ha arvelig betingede trange øretrompeter.

Ulla skrev:

Jeg har hatt dotter i ørene (mest på mitt venstre øre) i over 4 år. Det er veldig plagsomt og slitsomt. Jeg bruker høreapparater i begge ørene og har prøvd ut forskjellige apparater. Nå har jeg et par på prøve igjen. Disse demper ubehagelige lyder/støy. Føler jeg hører dårligere og blir verre av min dottfølelse. Søkte litt på nettet og fant ut at dotter i ørene kan ha en sammenheng med tett øretrompet. Det stemmer godt med mitt tilfelle. Jeg får veldig vondt/smerter i øret av og til. Tror hver gang at jeg har ørebetennelse. Er det noen som vet om det kan gjøres noe med tett øretrompet?

Jokke skrev:

Det føles ut som noe er trangt inni høyre øret. Det er som om når jeg holder for nesa og blåser åpner bare den ene kanalen seg i venstre øret. Det høyre åpner seg litt og så kommer det en sånn klikk lyd også tetter den seg på den måten igjen. Er det noen som har råd?

Linda skrev:

Jeg har hadt dott i venstre øret og hører dålig.Det høres ut som susing og jeg har vært til lege og fått piller. Det har ikke hjulpet så mye enda. Hva skal jeg gjøre for og få hørselen tilbake?

Silvius skrev:

Utfør en valsalvas manøver ved å klemme for nesen og lukke munnen samtidig som du blåser med nesen som om du skulle snyte deg.

Christer skrev:

Jeg har dott i øret i mitt høyre øre nå. Det er noen som sier at du kan ta matolje i øret og så skal det gå vekk.

Vet ikke skrev:

Jeg har nylig hatt influensa, og vært forkjølet. Så fikk jeg et eller annet med øret også. Jeg vet ikke om det er dott i øret, men tror det. Hver gang jeg beveger det minste på hodet blir det en sånn knirkelyd med vibrasjoner i øret. Og det er fryktelig irriterende fordi jeg hører litt dårlig der også. Har hatt dette flere ganger, men har aldri visst hva jeg skulle gjøre for å få det vekk, har bare før latt det gått bort av seg selv. Men nå som jeg går på ungdomsskolen, er det noe fryktelig irriterende i timen at jeg ikke kan konsentrere meg. Noen tips?

Tonny skrev:

Kan bare ikke forstå at ikke legevitenskapen kan finne ut av dette med dott i øret. Har hatt den i to uker nå, og kjenner det tar på psyken.

Anette skrev:

Jeg er forkjøla, har dott i begge ørene, men ikke nok med det. Jeg har også kraftig dobbelsidig ørebetennelse.

Daniel skrev:

Jeg fikk dott i øre siden igår kveld ved 18.45 tiden. Jeg er ikke forkjølet og jeg blir fort iritert. Er det flere råd? Hvis du har dott i øret, må du vente lenge også kommer det et lite smell på øret. Så blåser du forsiktig i nesa og gjør ikke noe som helst. Det blir litt utydelig med en gang, men det går over.

Kristine skrev:

Jeg har et kjempe bra tips som allltid fungerer. Du trenger to kopper med vann og litt papir (tørkerull, dopapir e.l) . Vannet må være kok-varmt. Stapp papiret oppi koppen. Så holder du koppen inntil øret med dotten i. Lenge. Hvis dotten ikke går ut er det i hvert fall beroligende. Jeg bruker alltid dettte på fly fordi jeg får alltid dott i ørene.

Anna skrev:

Jeg har en rar lyd, eller en slags pipelyd. Jeg har hatt det i 5 eller 4 dager nå og så har jeg dott i ørene. Jeg er tett i ørene og vet ikke hva jeg skal gjøre. Trenger jeg operasjon, eller må jeg vente litt og så går det over av seg selv?

Helle skrev:

Har du dott i øret? Hold for nesa og blås hardt. Så gjesp og svelg. Det hjelper. Har man hull i øret blir det værre.

MEB skrev:

Hvis det er forkjølelse, kan det være pga, hoven slimhinne. Jeg har hatt dott i øret i to uker nå, med susing og piping. Men nå har jeg endelig fått noen slimhinneavsvellende tabletter av legen. De skal vist løse opp dotten etter noen uker.

Elisabeth skrev:

Jeg har hatt influensa i to uker og da fikk jeg kraftig halsbetennelse, men ingen forkjølelse ellers. Når halsen begynte å bli bedre begynte ørene å gjøre vondt og jeg fikk dott i begge ørene. Nå har det gått fem dager med dotter i ørene, men smerten er borte. Dette er utrolig plagsomt. Hørselen er så mye dårligere, men jeg hører meg selv kjempehøyt. Jeg har prøvd alt og kunne trengt et revolusjonerende råd.

Dotten skrev:

Jeg har plagdes med dott i øret. Det gikk over etter en tid. Men nå har det tendens til å komme tilbake igjen, spesielt om jeg kommer til å ligge på den siden dotten er, eller gape når jeg spiser. Å blåse hjalp ikke. Ikke nesedråper heller. Og hvorfor kommer det tilbake, når den først har gitt seg?

Anonym T skrev:

Enn dott i øret under flytur? Hver gang jeg flyr får jeg skikkelig dott i begge ørene, det gjør så vondt at jeg nesten må gråte og hyle. Ørepropper, tyggis, nesespray, gjesping, eller å blåse ut fungerer.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter dott i øret

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...