Elveblest - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om elveblest.

Frank skrev:

Jeg er passe fortvilet, utslettet kommer og går jevnlig 1 uke på og en uke av. Utslettet kommer rundt nese og på hake og begynner nå og spre seg til hals og bryst. Det er svært markert rødt og vesker og er hovent. Flasser mye i perioder hvor utbruddene kommer. Har prøvd de fleste kremer fra lege uten hjelp, har dere noen gode tips? Er mest plaget ved fuktig vær og trening.

Ees skrev:

Jeg har hatt elveblest i noen år nå. Dro til legen og fikk tabletter, samt en kuldekrem, uten parfyme eller vann. Det er kjempebra, om man smører det på stedene regelmessig kommer det bort, men som meg, dette kommer fra september til november ca.

Vibeke Maria skrev:

Jeg har hatt elveblest i 2 år, prøvene avslører ingen allergi. Går på medisin, noe som er plagsomt fordi jeg er student og det passer dårlig å gå konstant trøtt. Har ofte store utbrudd med utslett og hovner godt opp i huden. Har også begynt å kjenne det innvendig i kroppen. Vet virkelig legene så lite om dette? Jeg får ikke mer hjelp og kommer til å prøve alt nå.

Lala skrev:

Jeg fikk ett brudd i ryggen og gikk på en god del smertestiller litt for lenge. Jeg begynte å klø og klø, etter 2 uker kom elveblesten. Jeg har vært hos legen men de sier det går bort av seg selv. Jeg har snart hatt det i to mnd og blir gal, noen tips? Jeg tåler det meste, men huden reagerer på litt forskjellig, men har ikke slått ut på noe allergi.

THH skrev:

Jeg er en jente på 21 år. For ca 4mnd siden begynte jeg å bli plaget av elveblest over hele kroppen. Jeg fikk allergi tabletter, sprøyter osv. Dette hjalp i 4 uker. Men så dukket det like sterkt tilbake igjen. Jeg begynner å bli veldig fortvilet ettersom det er ingen leger som kan hjelpe meg. Så jeg skal prøve te og krysser fingrene for at det hjelper.

Lm skrev:

Har også fått elveblest nå. Hvorfor vet jeg ikke, kan ikke huske å ha vært i nærheten av eller spist noe uvanlig. Jeg er også allergisk mot aleo vera, har vært det siden jeg var 6-7 år. Har i ettertid prøvd å bruke aleo vera på både solbrenthet og små brannskader, noe som har svidd og gitt meg stort utslett.

Advarsel mot aloe vera skrev:

Jeg har etter å ha inntatt aloe vera gel, en juice, blitt hyper allergisk mot aloe vera og har fått elveblest over hele kroppen som en reaksjon. Er godt inne i en heftig kur på 25 dager, men elveblesten kommer tilbake så fort tablettvirkningen avtar. Syns det er helt krise å ha blitt så allergisk mot en plante som er så mye brukt i alle mulige produkter, og ikke minst siden jeg jobber som kokk og stadig må ty til planten for å lindre brannskader. Er det andre som har lignende erfaring med aloe vera?

Hallo skrev:

Jeg har fått nettopp elveblest. Var på legevakta og fikk en kur. Men det hjelper også mot rødhet og kløe å smøre utslett med vitaminkrem (finnes på apoteket) og ta vitamin-C til 3 gr daglig (til 4-6 dager til voksen person).

Bergen skrev:

Min kjære nabo fikk også elveblest her i forrige uke. Noe som hjalp veldig med å lindre kløen var å smøre huden inn med en blanding av rømme og sukker. Deretter skylle godt og smøre huden inn med fuktighetskrem. Prøv dette folkens.

Bodø skrev:

Min datter på 9 år fikk elveblest her om dagen, rundt håndleddene. Leste en plass av man skulle ta safta av en sitron å smøre på. Dette gjorde jeg, men det begynte å svi noe voldsomt. Det viste seg at det hadde klødd sånn at hun hadde nok klort hull på huden, uten at jeg så det før jeg skviset sitronen over huden. Hun ville selv ta seg en varm dusj, og i etter kant smurte jeg aloe vera på håndleddene. Og vips - var alt borte!!! Om det var det ene eller det andre eller tredje som hjalp, vet jeg ikke. Men varmvannet lidret, syns 9 åringen i allefall. Og aloe vera hjelper jo mot det meste.

Flere kommentarer:
0 1
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...