Forkjølelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om forkjølelse.

Lattas skrev 01. juni:

Sjokk kroppen din med C-vitaminer. Drikk appelsinjus, spis kivi, brokkoli og klementiner. Kjøp C-vitaminer med f.eks. appelsinsmak og ta 3-4 tabletter i slengen (Tar du for mange kan du risikere at du må på do, men ikke farlig). Kroppen trenger C-vitaminsjokk. Ta gjerne Rød solhatt med det samme du kjenner murring i halsen, som tyder på forkjølelse på gang og drikk solbærsaft og/eller appelsinjus.

Jente10 skrev 15. mai:

Huff, nesa mi blir bestandig tett. Jeg er den eneste i familien som har forkjølelse bestandig(nesten) i alle fall veldig ofte. Nå er jeg møkka lei:( og vi vet ikke en gang om det er allergi, vi som har to hunder og en katt . Ingen har jeg hjerte til og gi de bort. Skal finne noen tips som jeg bruke men de må være enkle. Noen tips om hva som hjelper?

Bekymret jente skrev 08. april:

Hei, jeg er en jente på 14 år som skal til danmark om 2 dager. Har vært syk i 4 dager nå, og vil veldig gjerne bli frisk til vi skal dra. Nesen renner og jeg hoster mye. Noen effektive tips?

Murmel skrev 19. mars:

Solhatt er knall! Ta dobbel dose av det som står på glasset med en gang du kjenner symptomer, og fortsett til noen dager etter at symptomene har gått over. Hvis det ikke stopper forkjølelsen med en gang, så får du i alle fall en mild forkjølelse som går fortere over. Ta gjerne 1 g c-vitamin. I sånne små tyggetabletter er det bare 200 milligram, så fem slike er bare bra, så lenge du ikke tar det i mange dager i strekk.

Dett i nesa skrev 18. mars:

Ja, lykke til jenta med forkjølelse :) Er så sykt tett i nesa og den renner hele tiden. Føler meg ikke så alfor pigg heller, men må jo prøve å komme meg på skolen uansett. Skal prøve noen av tipsene deres.

Jenta med forkjølelse : ( skrev 29. januar:

Jeg er helt tett i nesa og jeg har hoste også, men nå skal jeg koke vann og puste dampen inn, jeg håper det virker fordi neste uke kommer Håkon Magnus og Mette Marit hit til kautokeino, da skal jeg joike for dem, det blir gøy, men jeg håper jeg blir bedre ellers kan jeg ikke joike for dem, ønsk meg lykke til.

Dame 50 skrev 27. januar:

Kok opp vann, ta salt i det og gurgle det. Ikke svelg. Gjør dette tre ganger dagelig. Salt dreper bakterier. Det virker garantert.

Moi skrev 20. januar:

Varm opp buljong og hakk i litt hvitløk. Ta på et silke eller ull sjal rundt halsen om det gjør vondt. Spis masse C vitaminer og drikk varm melk med honning. Spis suppe av grønnsak og kyllingkraft. Sørg for å ikke være våt på bena. Gå med ull tett på rompa og ellers på brystet. Eucalyptus og honning mix fåes kjøpt på apoteket og funker kjempebra. Kamfer kan fåes kjoept i poser (med små hull i -kan evnt lages selv ved å knuse den) og kan legges på brystet. La kroppen svette, men sørg for å holde feberen nede.

Jente 13 skrev 09. januar:

Jeg syns ingen ting av det der virker.

Theosis skrev 23. oktober:

Kok opp vann, ha i honning og presset hvitløk og en dasj sitron. Det gjør godt.

Nordlennings råd skrev 24. september:

Det som fungerer når man er forkjølet er ingefærrot te. Oppskriften er ingefærrot og honning. Skiv en god del ingefærrot i tynne skiver og putt i det kokende vannet. Tilsett 1 sp med honning. Drikk dette når det er varmt 3 ganger dagelig.

Jeg skrev 21. mai:

Kanel er effektivt, har brukt det lenge.

Jeg skrev 17. mai:

Tygg på en bit av hel kanelstang.

Abe skrev 15. mai:

I tillegg til å inhalere damp, har jeg også et par dråper eucalyptusolje oppi. det renser kjempe bra.

Marielle skrev 13. mai:

Hei, jeg er en 13-årgammel jente som er forskjøla! Jeg skal på leirskole ved kysten om 5 dager og håper å bli frisk til det. Kan noen hjelpe meg?! Jeg har funnet noen råd men rådene trenger tid og jeg har knapt med tid!

Borestranden skrev 08. mai:

Gå en tur på stranden og pust godt inn den salte havluften, og helst hand i hand med et annet menneske.

Mani skrev 15. mai:

Hvitløk hjelper mot forkjølelse, helst burde det spises regelmessig på samme måte som c-vitamin for å ha en god virkning.

Ardi skrev 09. mai:

Det er bra at dere kan skrive litt mer om det. Så jeg takker gjerne for det at det virket det som sto her.Send meg en mail vis det er noe.

Eldre kommentarer: 1

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...