Forkjølelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om forkjølelse.

Frisk skrev:

Jeg har prøvd mye forskjellig, men min erfaring er at solhatt-tinktur er det mest effektive for å bli kvitt forkjølelsen. Selges reseptfritt på de fleste apotek og man blir som oftest frisk etter 1-3 dager. Viktig å huske på at man ikke skal ta det utenom sykdomsperioden, da dette svekker immunforsvaret hvis man tar det over lengre tid. Hvis man har influensasmerter eller andre revmatiske smerter, er dette heller ikke særlig lurt å ta, da smertene blir kraftig forsterket.

Abbe skrev:

Hei jeg er en gutt på 13år og jeg så lei av å bli forkjøla, hva kan jeg gjøre?

Gjest skrev:

Jeg er en sanger som desperat trenger gode tips mot forkjølelse. Jeg har begynt å bli forkjølet, og neste uke har jeg en konsert der jeg virkelig må være opplagt og frisk. Jeg får ikke hvilt så mye dagene før konserten, for jeg skal øve på nummer hver eneste dag. Hjelp!

Gjest skrev:

C-vitaminene får deg til å gå på do ofte, men det hjelper litt også da,

Nordfjordjenta skrev:

Masse bra tips her, jeg holder meg til å lage ingefær te med fersk ingefærrot. Ta en liten bit og kutt opp i små biter. Putt dette i en teklype. Kok opp vann, ha i litt sitrondråper og en god toppet teskje med honning i koppen. Fyll på vann og la det trekke i 10 minutter.

Om du ikke har tid til dette, kan du kutte av en liten bit på størrelse med en tablett og spise den rå. Hold den da gjerne ei stund i munnen før du tygger. Det er veldig sterkt, men gjør susen. Jeg fikk sistnevnte tips fra en Indisk taxisjåfør på Shetland. Det funker som bare det.

Trondheim90 skrev:

Jeg er, og har alltid vært, ofte forkjølet, og hoster ofte mye når jeg først er syk. Rådet med ingefærte hjelper alltid meg. Det smaker sterkt og river i halsen, men det hjelper. Pleier også å spise en del vaniljeis, da dette lindrer sår hals innmari godt.

Bergen93 skrev:

Jeg er forkjølet og har mistet smakssanen. Men nå har jeg begynt å bli litt bedre, og har enda ikke fått smakssansen min tilbake. Hva skal jeg gjøre, dette har aldri skjedd før når jeg har vært forskjølet.

Lattas skrev:

Sjokk kroppen din med C-vitaminer. Drikk appelsinjus, spis kivi, brokkoli og klementiner. Kjøp C-vitaminer med f.eks. appelsinsmak og ta 3-4 tabletter i slengen (Tar du for mange kan du risikere at du må på do, men ikke farlig). Kroppen trenger C-vitaminsjokk. Ta gjerne Rød solhatt med det samme du kjenner murring i halsen, som tyder på forkjølelse på gang og drikk solbærsaft og/eller appelsinjus.

Jente10 skrev:

Huff, nesa mi blir bestandig tett. Jeg er den eneste i familien som har forkjølelse bestandig(nesten) i alle fall veldig ofte. Nå er jeg møkka lei:( og vi vet ikke en gang om det er allergi, vi som har to hunder og en katt . Ingen har jeg hjerte til og gi de bort. Skal finne noen tips som jeg bruke men de må være enkle. Noen tips om hva som hjelper?

Bekymret jente skrev:

Hei, jeg er en jente på 14 år som skal til danmark om 2 dager. Har vært syk i 4 dager nå, og vil veldig gjerne bli frisk til vi skal dra. Nesen renner og jeg hoster mye. Noen effektive tips?

Murmel skrev:

Solhatt er knall! Ta dobbel dose av det som står på glasset med en gang du kjenner symptomer, og fortsett til noen dager etter at symptomene har gått over. Hvis det ikke stopper forkjølelsen med en gang, så får du i alle fall en mild forkjølelse som går fortere over. Ta gjerne 1 g c-vitamin. I sånne små tyggetabletter er det bare 200 milligram, så fem slike er bare bra, så lenge du ikke tar det i mange dager i strekk.

Dett i nesa skrev:

Ja, lykke til jenta med forkjølelse :) Er så sykt tett i nesa og den renner hele tiden. Føler meg ikke så alfor pigg heller, men må jo prøve å komme meg på skolen uansett. Skal prøve noen av tipsene deres.

Jenta med forkjølelse : ( skrev:

Jeg er helt tett i nesa og jeg har hoste også, men nå skal jeg koke vann og puste dampen inn, jeg håper det virker fordi neste uke kommer Håkon Magnus og Mette Marit hit til kautokeino, da skal jeg joike for dem, det blir gøy, men jeg håper jeg blir bedre ellers kan jeg ikke joike for dem, ønsk meg lykke til.

Dame 50 skrev:

Kok opp vann, ta salt i det og gurgle det. Ikke svelg. Gjør dette tre ganger dagelig. Salt dreper bakterier. Det virker garantert.

Moi skrev:

Varm opp buljong og hakk i litt hvitløk. Ta på et silke eller ull sjal rundt halsen om det gjør vondt. Spis masse C vitaminer og drikk varm melk med honning. Spis suppe av grønnsak og kyllingkraft. Sørg for å ikke være våt på bena. Gå med ull tett på rompa og ellers på brystet. Eucalyptus og honning mix fåes kjøpt på apoteket og funker kjempebra. Kamfer kan fåes kjoept i poser (med små hull i -kan evnt lages selv ved å knuse den) og kan legges på brystet. La kroppen svette, men sørg for å holde feberen nede.

Jente 13 skrev:

Jeg syns ingen ting av det der virker.

Theosis skrev:

Kok opp vann, ha i honning og presset hvitløk og en dasj sitron. Det gjør godt.

Nordlennings råd skrev:

Det som fungerer når man er forkjølet er ingefærrot te. Oppskriften er ingefærrot og honning. Skiv en god del ingefærrot i tynne skiver og putt i det kokende vannet. Tilsett 1 sp med honning. Drikk dette når det er varmt 3 ganger dagelig.

Jeg skrev:

Kanel er effektivt, har brukt det lenge.

Jeg skrev:

Tygg på en bit av hel kanelstang.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...