Forkjølelse - kjerringråd

En Forkjølelse kan stoppes før den bryter ut i full blomst. En begynnende forkjølelse kan du fjerne ved å koke opp en kjele med vann og inhalere dampen. Det er viktig at at denne dampen er så varm at du nesten ikke tåler den. Dette vil drepe bakterier og immunforsvaret vil ta seg av de som er igjen.

Forkjølelse er den sykdommen som blir betraktet som folkesykdom i Norge. Det er mange lure ting man kan gjøre for at det skal bli bedre. Det finnes nesten like mange råd som det finnes mennesker. Ved et søk her på www.kjerringrad.com vil du finne en hel del råd mot forkjølelse.

Damp mot forkjølelse
Damp mot forkjølelse : Foto : kjerringrad.com

Kristin skrev 22. januar:

Bland sitronsaft og salt. Ta litt på fingeren og ta det på neseborene. Snufs gjerne litt oppi nesen også. God bedring alle mann.

Gutten i sarp. skrev 16. desember:

Du må tygge en hel hvitløksbåt lenge og vel. Det smaker ikke godt. Deretter svelg det hele og etter en natt søvn så er du frisk. Det hjelper alltid.

Hjelp meg skrev 10. desember:

jeg har handbalkamp i morgen, og har fæl hoste, vondt i halsen og press i brystet hva kan jeg gjøre?

Lindus skrev 09. desember:

Jeg hr ingen direkte lindrene tips, men en viktig ting er å snyte seg så fort som mulig og bli kvitt gørra. Ikke gå å snufs det i deg, eller svelg det, det fører til tette tårekanaler og bihuler, mens det som forsvinner nedover i systemet, gir slimhoste. Alt dette får forkjølelsen til å vare lengre. Nesa kan bli sår, når man må snyte seg flere ganger i timen, men det går over med vaselin.

Mehe skrev 16. november:

Svelg en neve med hel pepper morgen og kveld så fort du føler at du brygger på noe. Da slipper du unna forkjølelse og influensa og hele pakka.

Sår i halsen skrev 24. oktober:

Drypp 5-6 dråper Vademecum i et halvt glass vann og gurgle dette i halsen morgen og kveld. Det løser virkelig opp slimet i halsen ganske effektivt. Samtidig som det desinfiserer mandlene.

Kakle skrev 12. oktober:

Når jeg kjenner jeg får vondt i halsen svelger jeg ned 20 stk hel pepper. Gjør det samme dagen etter. Jeg kjenner bedring etter 3 dager. Det funker for meg.

Lilleba skrev 04. juli:

Bestill Ferrum phosphoricum D-6 på apoteket. Tar du 2 - tabletter flere ganger om dagen når du mistenker at det er forkjølelse eller influensa på gang, kuperer du ubehaget der og da. Ta tablettene over et par dager, og du slipper unna. Men de må taes i starten, med en gang ubehaget begynner. Jeg har ikke vært forkjølet eller hatt influensa på mange år.

Kan ikke bli forkjølet! skrev 18. juni:

Hei jeg våknet opp i dag og merket at jeg var litt tørr og guffen i halsen og at nesa var litt tettere enn vanlig. Jeg skal synge for en forsamling i morgen og er nødt til å forhindre en begynnende forkjølelse. Noen som har tips for å rense opp nese og hals og sørge for at jeg holder meg frisk i hvert fall en dag til?

Yvonne90 skrev 13. juni:

Hei jeg er veldig forkjølt. Jeg er tett i nesen, vondt i kroppen, konstant hodepine og vond hals. Jeg vil bli frisk fortest mulig for har en sønn på 3mnd som jeg må ta meg av selv om jeg får masse hjelp av min samboer. Jeg leste att c-vitaminer ikke hjelper i følge forskninger osv. Jeg prøvde og ta en varm dampende dusj og hjalp en liten stund men så ble jeg like ille igjen. Håper noen kan gi meg noen gode svar og råd om hva jeg kan gjøre, helst ingen råd som tar lang tid men kort tid.

Maggie skrev 07. januar:

Jeg er har vært forkjølet i 7u ker nå. Noen tips?

Norgesmester i Cheerleading skrev 03. juli:

Hei, jeg er 15 år og skal til EM i cheerlaeding om 4 dager. Jeg hoster, har halsbrann og er forkjøllet, noen tips?

Kian skrev 16. juni:

De som mener at ingefærte, te med honning og sitron og andre ting som smaker veldig vondt. Mister man ikke smakssansen når man er forkjøla? Da smaker man vel ingenting, nesten.

Frisk skrev 30. april:

Jeg har prøvd mye forskjellig, men min erfaring er at solhatt-tinktur er det mest effektive for å bli kvitt forkjølelsen. Selges reseptfritt på de fleste apotek og man blir som oftest frisk etter 1-3 dager. Viktig å huske på at man ikke skal ta det utenom sykdomsperioden, da dette svekker immunforsvaret hvis man tar det over lengre tid. Hvis man har influensasmerter eller andre revmatiske smerter, er dette heller ikke særlig lurt å ta, da smertene blir kraftig forsterket.

Abbe skrev 12. april:

Hei jeg er en gutt på 13år og jeg så lei av å bli forkjøla, hva kan jeg gjøre?

Gjest skrev 05. februar:

Jeg er en sanger som desperat trenger gode tips mot forkjølelse. Jeg har begynt å bli forkjølet, og neste uke har jeg en konsert der jeg virkelig må være opplagt og frisk. Jeg får ikke hvilt så mye dagene før konserten, for jeg skal øve på nummer hver eneste dag. Hjelp!

Gjest skrev 23. januar:

C-vitaminene får deg til å gå på do ofte, men det hjelper litt også da,

Nordfjordjenta skrev 28. oktober:

Masse bra tips her, jeg holder meg til å lage ingefær te med fersk ingefærrot. Ta en liten bit og kutt opp i små biter. Putt dette i en teklype. Kok opp vann, ha i litt sitrondråper og en god toppet teskje med honning i koppen. Fyll på vann og la det trekke i 10 minutter.

Om du ikke har tid til dette, kan du kutte av en liten bit på størrelse med en tablett og spise den rå. Hold den da gjerne ei stund i munnen før du tygger. Det er veldig sterkt, men gjør susen. Jeg fikk sistnevnte tips fra en Indisk taxisjåfør på Shetland. Det funker som bare det.

Trondheim90 skrev 28. oktober:

Jeg er, og har alltid vært, ofte forkjølet, og hoster ofte mye når jeg først er syk. Rådet med ingefærte hjelper alltid meg. Det smaker sterkt og river i halsen, men det hjelper. Pleier også å spise en del vaniljeis, da dette lindrer sår hals innmari godt.

Bergen93 skrev 18. juni:

Jeg er forkjølet og har mistet smakssanen. Men nå har jeg begynt å bli litt bedre, og har enda ikke fått smakssansen min tilbake. Hva skal jeg gjøre, dette har aldri skjedd før når jeg har vært forskjølet.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter forkjølelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...