Forkjølelse - kjerringråd

En Forkjølelse kan stoppes før den bryter ut i full blomst. En begynnende forkjølelse kan du fjerne ved å koke opp en kjele med vann og inhalere dampen. Det er viktig at at denne dampen er så varm at du nesten ikke tåler den. Dette vil drepe bakterier og immunforsvaret vil ta seg av de som er igjen.

Forkjølelse er den sykdommen som blir betraktet som folkesykdom i Norge. Det er mange lure ting man kan gjøre for at det skal bli bedre. Det finnes nesten like mange råd som det finnes mennesker. Ved et søk her på www.kjerringrad.com vil du finne en hel del råd mot forkjølelse.

Damp mot forkjølelse
Damp mot forkjølelse : Foto : kjerringrad.com

Forkjølt stakkar skrev:

Jeg hadde veldig sår hals, men etter en stor kopp varm melk med honning gikk det over neste dag. Nå har jeg tett nese, men tenkte å snyte meg hele tiden og se om det hjelper.

Sørum skrev:

Forkjølelse er veldig vondt. Men det går som regel over etter et par dager. Ta gjerne C-vitaminer hver dag. Det anbefaler jeg.

Tina skrev:

Ikke sjokk kroppen din med vitaminer. Det er noe som heter vitaminoverdose og det kan Være farlig. Ofte er symptomer på vitamin overdosering det samme som vitamin mangel spesielt for jern.

Nordlænningen skrev:

Vil gjerne dele noen gode råd mot forkjølelse, irritasjon i hals og luftveier som jeg selv har erfart virker best. Solhatt som fåes kjøpt på helsekostbutikk er helt fantastisk hvis det taes helt i starten av en forkjølelse. Hvis du ikke rekker å begynne tidlig, vil det likevel forkorte sykdomstiden ved bruk.

Sterk ingefær-te med honning (evt, med sitron i) tre-fire ganger daglig vil garantert hjelpe. La den trekke minst et kvarter, gjerne en halvtime før inntak. Drikk den så sterk som du klarer. Det river godt i halsen og luftveiene, men med ondt skal ondt fordrives.

Sink og inntak av større mengder D-vitaminer kan også være til hjelp for å styrke immunforsvaret. Selv har jeg ikke særlig effekt av C-vit. når forkjølelsen først har etablert seg, men det skader uansett ikke å prøve det heller. Fenu-max som også fåes kjøpt på helsekostbutikker, vil ha god effekt når influensaen herjer. Disse rådene deler jeg fordi de alltid funker meget bra for meg.

Den Forkjølte Damen skrev:

Jeg vil så gjerne kysse den nye kjæresten min, men jeg er forkjølet og jeg vil ikke smitte han. Har noen enkle tips? Hjelper det med vanlig sitronte eller noe?

Ingrid skrev:

Et glass iskald pepsi Max med sitron reddet meg gjennom tidenes verste forkjølelse da jeg hadde kyssesyken. Det lindrer smerten som mye annet kaldt gjør.

Tett i nesa skrev:

En ting jeg har funnet ut at funker ganske bra når jeg har vært desperat tett i nesa, er å spise sterk sennep rent hvis man takler det. Det løsner godt opp, men det kan svi.

Kristin skrev:

Bland sitronsaft og salt. Ta litt på fingeren og ta det på neseborene. Snufs gjerne litt oppi nesen også. God bedring alle mann.

Gutten i sarp. skrev:

Du må tygge en hel hvitløksbåt lenge og vel. Det smaker ikke godt. Deretter svelg det hele og etter en natt søvn så er du frisk. Det hjelper alltid.

Hjelp meg skrev:

jeg har handbalkamp i morgen, og har fæl hoste, vondt i halsen og press i brystet hva kan jeg gjøre?

Lindus skrev:

Jeg hr ingen direkte lindrene tips, men en viktig ting er å snyte seg så fort som mulig og bli kvitt gørra. Ikke gå å snufs det i deg, eller svelg det, det fører til tette tårekanaler og bihuler, mens det som forsvinner nedover i systemet, gir slimhoste. Alt dette får forkjølelsen til å vare lengre. Nesa kan bli sår, når man må snyte seg flere ganger i timen, men det går over med vaselin.

Mehe skrev:

Svelg en neve med hel pepper morgen og kveld så fort du føler at du brygger på noe. Da slipper du unna forkjølelse og influensa og hele pakka.

Sår i halsen skrev:

Drypp 5-6 dråper Vademecum i et halvt glass vann og gurgle dette i halsen morgen og kveld. Det løser virkelig opp slimet i halsen ganske effektivt. Samtidig som det desinfiserer mandlene.

Kakle skrev:

Når jeg kjenner jeg får vondt i halsen svelger jeg ned 20 stk hel pepper. Gjør det samme dagen etter. Jeg kjenner bedring etter 3 dager. Det funker for meg.

Lilleba skrev:

Bestill Ferrum phosphoricum D-6 på apoteket. Tar du 2 - tabletter flere ganger om dagen når du mistenker at det er forkjølelse eller influensa på gang, kuperer du ubehaget der og da. Ta tablettene over et par dager, og du slipper unna. Men de må taes i starten, med en gang ubehaget begynner. Jeg har ikke vært forkjølet eller hatt influensa på mange år.

Kan ikke bli forkjølet! skrev:

Hei jeg våknet opp i dag og merket at jeg var litt tørr og guffen i halsen og at nesa var litt tettere enn vanlig. Jeg skal synge for en forsamling i morgen og er nødt til å forhindre en begynnende forkjølelse. Noen som har tips for å rense opp nese og hals og sørge for at jeg holder meg frisk i hvert fall en dag til?

Yvonne90 skrev:

Hei jeg er veldig forkjølt. Jeg er tett i nesen, vondt i kroppen, konstant hodepine og vond hals. Jeg vil bli frisk fortest mulig for har en sønn på 3mnd som jeg må ta meg av selv om jeg får masse hjelp av min samboer. Jeg leste att c-vitaminer ikke hjelper i følge forskninger osv. Jeg prøvde og ta en varm dampende dusj og hjalp en liten stund men så ble jeg like ille igjen. Håper noen kan gi meg noen gode svar og råd om hva jeg kan gjøre, helst ingen råd som tar lang tid men kort tid.

Maggie skrev:

Jeg er har vært forkjølet i 7u ker nå. Noen tips?

Norgesmester i Cheerleading skrev:

Hei, jeg er 15 år og skal til EM i cheerlaeding om 4 dager. Jeg hoster, har halsbrann og er forkjøllet, noen tips?

Kian skrev:

De som mener at ingefærte, te med honning og sitron og andre ting som smaker veldig vondt. Mister man ikke smakssansen når man er forkjøla? Da smaker man vel ingenting, nesten.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter forkjølelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...