Forkjølelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om forkjølelse.

Archana skrev 10. mai:

Fribol urtedrops for sår hals, kjøpt på apotek. Koster ca 30 kr for en boks. Oppdaget de for 3 år siden, kan ikke leve uten de nå når jeg blir forkjølet!!

Anton K. skrev 27. april:

Jenter, er det ingen av dere har hørt om ingefær? Ja, det er en ting som vokser under jorda. De ser ikke noe fine ut heller, men kan vedde på at det funker.

1. Skrell ingefæren med potetskrelleren. Skjær opp et par tynne skiver og legg en på tungen.

2: Skjær opp ingefæren i små små firekanter, kok opp vann og lag ingefær te (tilsett lit sitron). Det smaker godt med honning og sitron.

Hvitløk hjelper, jeg har prøvd selv. Spis et helt hvitløkshode og dagen etter er det bra. Men te og honning er jo klasikeren da.

Kine skrev 11. april:

Har ikke smaksans igjenn. Har noen noen gode råd?

Hanne skrev 27. februar:

Jeg har selvfølgelig blitt forkjølet rett før vinterferien. Siden jeg skal på hyttetur med noen veninner er dette ganske kjedelig. Jeg har stort sett hodepine hele tiden, rennende nese, nyser svært ofte og sår/vond hals. Noen som har noen gode råd til meg, slik at jeg kan dra på hytteturen som forresten er om 4 dager? Jeg har vært hjemme fra skolen i to dager allerede.

Halsen skrev 13. februar:

Jeg har veldig vondt i halsen, noen råd? Har prøvd å gurgle vademecum, men det fungerer ikke.

Mandlene skrev 14. januar:

Jeg har utrolig vondt i mandlene, jeg klarer ikke svelge nesten. Noen råd?

Rune skrev 16. desember:

2 paracett (voksen dosering) først på dagen etter en god frokost bestående av grovt brød og frukt. C-vitamin, mye vann, og varm te. Ikke overdriv bruk av medikamenter, kroppen blir frisk av seg selv, men det skader ikke å hjelpe den litt.

Nesespray skrev 04. november:

Nesespray kan gjøre slimhinnene veldig ømme/såre, noe som igjen fører til at man nyser mer enn vanlig. Jeg har funnet ut at det er best å ikke overdrive bruken av nesespray. Jeg bruker det ikke på dagtid, men tar ett spray i hvert nesebor før jeg legger meg slik at det åpnes så mye at jeg får sove. Hvis jeg har brukt for mye nesespray renner nesa hele tida og jeg må nyse ustanselig. Det beste er nok måtehold hvis man skal komme seg gjennom forkjølelsen.

Kjersti19 skrev 03. november:

Jeg får ikke sove. Nesa renner i ett og samme med øynene. Og sove er ikke lett da. Nesesprayen gjør så det ikke er tett i alle fall. Og nyser det gjør jeg hele tiden, men da er det ikke snakk om 3 til 4 ganger men opp til 10 til 15. veldig slitsomt. Noen hjelpende råd til meg?

Dr. S skrev 05. september:

C-vitaminer annenhver time er bevist effektivt ved forkjølelse og kan korte ned tiden opptil 10%, grunnen er den lille forandringen av pH i blodet som virus og bakterier ikke liker.

Victoria skrev 20. august:

Jeg er forkjølt, jeg hoster, men det kommer ingenting opp, og når jeg hoster er det vondt i brystet. Hjelp, dette er ekstremt vondt. Kan noen hjelpe meg?

Elise skrev 10. august:

Drikk sure ting, f.eks te med sitron i. Bakterier liker seg ikke i sure omgivelser.

Forkjøla skrev 30. juli:

Til Mette: Prøv å søk etter stemmeløshet her på kjerringrad.com, jeg tror det skal finnes et råd om det.

Mette skrev 30. juli:

Jeg blir ofte forskjølet og mister stemmen min, hva hjelper mot det?

Håvard skrev 17. mars:

"F.eks. 4 - 8 stk 500mg kapsler hver 4. time." Siterer baksiden på Omega-3: "...det bør ikke inntas mer enn anbefalt dagdose". Anbefalt dagdose er 1-4 kapsler à 500g. Jeg er ingen ekspert, men tviler på at overdrevent bruk vil ha bra effekt.

Sahara skrev 07. februar:

Hvis du er blitt forkjølet, så må du passe på å ikke fryse. Ha på deg godt med klær og et ullsjal surret rundt halsen. Ta Omega-3 uten vitaminer for å bekjempe virusformeringen og feber. F.eks. 4 - 8 stk 500mg kapsler hver 4. time. Prøv deg fram til du er frisk. Allerede 10 - 30 minutter etter inntak vil du merke bedring. Men du må fortsette behandlingen i 1 dag eller lengre, helt til du blir frisk. Hvis du ikke har Omega-3, så ta 2 spiseskjeer tran (for dagen) eller spis 1 boks sardiner eller annen fet fisk.

Kåre K skrev 22. januar:

Koke rødvin og drikke det opp, hoster ikke en eneste gang etter det.

Eldre kommentarer: 1

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...