Forkjølelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om forkjølelse.

Jørgen skrev:

Katrine: Prøv kamferdrops, det enkle er ofte det beste. Jeg fant en pose Brynild Gul Kamfer i hjemmet, og føler den fungerer utrolig bra mot sår hals.

Katrine skrev:

Jeg er forkjølet og har vondt i halsen. Jeg har prøvd to typer halspastiller, men de funker ikke i det hele tatt. Har prøvd det i to dager nå. Hvorfor funker det ikke? Jeg har prøvd:repsils honning, og Dent hals-lakris.

Urtefrik skrev:

Det er mange gode urteteer som er til stor hjelp ved forkjølelse. Noen er hylleblomst, kamille-blomst, karve, lindeblomst, merian, nype uten frø, peppermynte, persille, salvie og timian. Legg et lokk eller et fat over koppen og la den stå å trekke i cirka 2-3 minutter. Slikk av lokket/fatet (mye av urtene fordamper, det er nødvendig å få med seg alt). Håper dette hjelper.

Aishi skrev:

Solhatt forbedrer imunforsvaret.

Marius skrev:

Vic: Kanskje du må se over kostholdet ditt?

Vic skrev:

Jeg er stadig forkjølet, har et imunforsvar lik 0. Hvordan kan jeg forbedre dette, er stadig ekstremt forkjølet og jeg snakker ikke om bare litt.

Linda skrev:

Ja, Fribol urtedrops er kjempegode for halsen. Jeg er hekta.

Katrine skrev:

Grønn te og honning hjelper.

Archana skrev:

Fribol urtedrops for sår hals, kjøpt på apotek. Koster ca 30 kr for en boks. Oppdaget de for 3 år siden, kan ikke leve uten de nå når jeg blir forkjølet!!

Anton K. skrev:

Jenter, er det ingen av dere har hørt om ingefær? Ja, det er en ting som vokser under jorda. De ser ikke noe fine ut heller, men kan vedde på at det funker.

1. Skrell ingefæren med potetskrelleren. Skjær opp et par tynne skiver og legg en på tungen.

2: Skjær opp ingefæren i små små firekanter, kok opp vann og lag ingefær te (tilsett lit sitron). Det smaker godt med honning og sitron.

Hvitløk hjelper, jeg har prøvd selv. Spis et helt hvitløkshode og dagen etter er det bra. Men te og honning er jo klasikeren da.

Kine skrev:

Har ikke smaksans igjenn. Har noen noen gode råd?

Hanne skrev:

Jeg har selvfølgelig blitt forkjølet rett før vinterferien. Siden jeg skal på hyttetur med noen veninner er dette ganske kjedelig. Jeg har stort sett hodepine hele tiden, rennende nese, nyser svært ofte og sår/vond hals. Noen som har noen gode råd til meg, slik at jeg kan dra på hytteturen som forresten er om 4 dager? Jeg har vært hjemme fra skolen i to dager allerede.

Halsen skrev:

Jeg har veldig vondt i halsen, noen råd? Har prøvd å gurgle vademecum, men det fungerer ikke.

Mandlene skrev:

Jeg har utrolig vondt i mandlene, jeg klarer ikke svelge nesten. Noen råd?

Rune skrev:

2 paracett (voksen dosering) først på dagen etter en god frokost bestående av grovt brød og frukt. C-vitamin, mye vann, og varm te. Ikke overdriv bruk av medikamenter, kroppen blir frisk av seg selv, men det skader ikke å hjelpe den litt.

Nesespray skrev:

Nesespray kan gjøre slimhinnene veldig ømme/såre, noe som igjen fører til at man nyser mer enn vanlig. Jeg har funnet ut at det er best å ikke overdrive bruken av nesespray. Jeg bruker det ikke på dagtid, men tar ett spray i hvert nesebor før jeg legger meg slik at det åpnes så mye at jeg får sove. Hvis jeg har brukt for mye nesespray renner nesa hele tida og jeg må nyse ustanselig. Det beste er nok måtehold hvis man skal komme seg gjennom forkjølelsen.

Kjersti19 skrev:

Jeg får ikke sove. Nesa renner i ett og samme med øynene. Og sove er ikke lett da. Nesesprayen gjør så det ikke er tett i alle fall. Og nyser det gjør jeg hele tiden, men da er det ikke snakk om 3 til 4 ganger men opp til 10 til 15. veldig slitsomt. Noen hjelpende råd til meg?

Dr. S skrev:

C-vitaminer annenhver time er bevist effektivt ved forkjølelse og kan korte ned tiden opptil 10%, grunnen er den lille forandringen av pH i blodet som virus og bakterier ikke liker.

Victoria skrev:

Jeg er forkjølt, jeg hoster, men det kommer ingenting opp, og når jeg hoster er det vondt i brystet. Hjelp, dette er ekstremt vondt. Kan noen hjelpe meg?

Elise skrev:

Drikk sure ting, f.eks te med sitron i. Bakterier liker seg ikke i sure omgivelser.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...