Forkjølelse - kjerringråd

Har du blitt forkjølet og har lyst til å bli kvitt forkjølelsen? Salt virker bakteriehemmende, og saltvann egner seg derfor godt til gurgling ved sår hals og til neseskylling ved forkjølelse. Flere mener at havsalt er best å bruke. Kok opp vann og tilsett salt (1 spiseskje salt på 1 liter vann). Drypp saltvann i nesen, eller kjøp et såkalt "nesehorn" på apotek, som gjør det enkelt å foreta neseskyllinger.

Neseskyller mot forkjølelse
Neseskyller mot forkjølelse : Foto : kjerringrad.com

SmothieElsker skrev:

Jeg anbefaler å lage en en c-vitamin smoothie. Du finner den på frukt.no. Den blir ikke grønn, den blir oransje, så ikke stress når den ikke blir som bildet.

Berur skrev:

Jeg er i syden og begynner å bli forkjøla. Jeg leste det greiene om saltvann. Kan vannet fra havet funke?

Hjelpen skrev:

Prøv å holde deg varm, når man er forkjølet så er dette noe som kan hjelpe godt. Drikk også sure ting slik at bakteriene dør, spis sunt så vil nok alt bli bra igjen også. Ikke overdriv med piller og nesespray, det vil bare gjøre deg sliten i lengden.

Te skrev:

Jeg har hørt at det hjelper med varm te med honning og sukker. Er dette riktig?

Jente på 14 år skrev:

Jeg er forkjølet. Jeg hoster ikke så mye, men når jeg gjør det er det vont. Om natten får jeg nesten ikke sove, når jeg sovner våkner jeg ca. annen hver time. Jeg har prøvd å ha en bolle med varmt vann med kamferdråper i. Det bruker å fungere, mn ikke nå, har noen andre et råd?

Nina skrev:

Jeg sliter med sår hals og rennende nese. Jeg trenger noen gode råd. Hjelp, hva skal jeg gjøre?

Julianne skrev:

På natten sliter jeg med å sove. Jeg har et problem til også, jeg bare tørr ikke å bruke nesespray. Jeg får nesten ikke til å snakke, nesa renner, jeg har hodepine og hoster og nyser hele tiden. Er det noe som jeg kan gjøre for å stoppe det?

ShamanJamaica skrev:

For hovne mandler, finn et skjerf du kan ofre, i midten av skjerfen legger du et fjell av jasminris, på størrelse med en tennisball. Surr skjeret innover for å dekke risen, legg skjerfet i microovnen eller ovnen og sett på, se til underveis at skjerfet ikke blir skadet, når du føler at varmen er rett, skal kjennes varmt, tar du ut skjerfen og surrer det rundt halsen med risklumpen mot mandlene. Gi det 15 minutter så er du bra igjen, på noen tar det litt lenger tid men det funker hver gang.

Meg skrev:

Jeg er kjempeforkjøla. Dette tar alltid inn på nesa, hals og hode. I går fikk jeg ikke sove pga. nesa. Jeg ville bare synke.

Thea skrev:

Hvis noen har tett eller rennende nese så prøv Japansk Peppermynte olje. Bare sniff det fra flaska. Det funker mye bedre enn nesespray og man blir ikke avhengig av det som man kan bli med nesespray over lang tid.

P skrev:

Jeg er førkjøla tredje gangen på en måned? Jeg trener mye og spiser sundt. Hva feiler?

Charlotte skrev:

Jeg passer ikke på det jeg spiser, i det hele tatt. Jeg liker ikke noe som kalles grønnsaker, men har ganske bra imunforsvar.

Elena skrev:

Det kommer an på hvordan syk du, f.eks har du vondt pga mandler bør du spise is, for å lindre hevelser. Men har du ikke mandler men er forskjøla, og har vondt hals (hvor det er vondt og svelge blant annet) anbefaler jeg STERKT og lage en suppe. Det jeg gjør, er at jeg heller i 2 teskje med malt ingefær, 2 spise skje sitron, ta i kylling, altså kylling strimler for å få smak, og hell oppi grønnsaker som f.eks paprika eller gulerøtter. Det hjelper aboslutt. Du blir jo ikke frisk etter 5 minutter. Men du vil merke det bra! gjennom dagen kan du prøve å spise halstabletter. Jeg anbefaler Rå melk eller repsils, den blå, mot nese og hals. Få i deg c-vitaminer og honning også. Håper dette hjalp, god bedring til alle dere syke der ute.

Julie skrev:

Jeg blir så tørr i munnen om natta når er er forkjølet. Det er akkurat som om spyttproduksjonen går ned eller noe. Og leppene sprekker opp. Hjelper lite med leppepomade og å drikke vann. Våkner hele tida av at jeg er tørr. Noe man kan gjøre for å unngå dette?

Bianka skrev:

Når jeg blir forkjølet starter kroppen på en måte sin egen renseprosess som går ut på at jeg blir tørst og drikker veldig mye, slik at væsken i kroppen min erstattes med nytt hele tiden. Dette pleier å hjelpe meg litt. Men nå har jeg nylig kommet gjennom hoste og sår hals-fasen og gått inn i nese-fasen som jeg kaller den. Nesa både renner og blir tett, har ikke sovet ordentlig på natta i flere dager. Har noen noen tips mot det som ikke er nesespray?

Moii skrev:

Dette var veldig effektivt. Jeg følte meg bedre nesten med en gang. Det anbefales veldig fra min side.

Kristine skrev:

Jeg har et veldig godt immunforsvar, men likevel sitter jeg hjemme nå. Jeg har hodepine ,hører nesten ikke meg selv snakke, ryggsmerter og klarer ikke gå mye pg.a smerter i hodet.

Hva kan jeg gjøre? Jeg vil bli kvitt det raskt og fort. Er det noe jeg kan spise eller drikke?

Jeg er jo bare tretten år, men har problemer med dette.

Emme skrev:

For vond hals, spis aloe vera, sånn plante. Ta et sånt blad, selv om det ikke smaker så godt, hjelper det utrolig mye.

Martin skrev:

Det begynte med lett hoste, og ble etter hvert litt slapp. Så begynte en ekstrem hoste. Jeg fikk sove rundt 3-4 timer hver natt (Oftest nær morngenen). Så kom en kraftig feber, dyna ble som en våt svamp, men jeg hadde tilfeller med ekstreme frysninger. Jeg drømmer om alt forferdelig også. Men nå hoster jeg 2-3 ganger hvert 5 minutt og når jeg hoster får jeg en ubeskrivelig smerte i brystområdet, noen som kan hjelpe meg?

Kjerringa skrev:

Prøvde en gang varm melk med honning og to fedd hakket hvitløk. Hadde feber, tett og rennende nese og vondt i hodet og kropp. Det drepte alle bakterier og jeg kom meg på telttur dagen etter. Smaker utrolig vondt, men det gjør susen.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter forkjølelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...