Forkjølelse - kjerringråd

Har du blitt forkjølet og har lyst til å bli kvitt forkjølelsen? Salt virker bakteriehemmende, og saltvann egner seg derfor godt til gurgling ved sår hals og til neseskylling ved forkjølelse. Flere mener at havsalt er best å bruke. Kok opp vann og tilsett salt (1 spiseskje salt på 1 liter vann). Drypp saltvann i nesen, eller kjøp et såkalt "nesehorn" på apotek, som gjør det enkelt å foreta neseskyllinger.

Neseskyller mot forkjølelse
Neseskyller mot forkjølelse : Foto : kjerringrad.com

Meg skrev 06. november:

Jeg er kjempeforkjøla. Dette tar alltid inn på nesa, hals og hode. I går fikk jeg ikke sove pga. nesa. Jeg ville bare synke.

Thea skrev 05. november:

Hvis noen har tett eller rennende nese så prøv Japansk Peppermynte olje. Bare sniff det fra flaska. Det funker mye bedre enn nesespray og man blir ikke avhengig av det som man kan bli med nesespray over lang tid.

P skrev 11. oktober:

Jeg er førkjøla tredje gangen på en måned? Jeg trener mye og spiser sundt. Hva feiler?

Charlotte skrev 19. september:

Jeg passer ikke på det jeg spiser, i det hele tatt. Jeg liker ikke noe som kalles grønnsaker, men har ganske bra imunforsvar.

Elena skrev 26. mai:

Det kommer an på hvordan syk du, f.eks har du vondt pga mandler bør du spise is, for å lindre hevelser. Men har du ikke mandler men er forskjøla, og har vondt hals (hvor det er vondt og svelge blant annet) anbefaler jeg STERKT og lage en suppe. Det jeg gjør, er at jeg heller i 2 teskje med malt ingefær, 2 spise skje sitron, ta i kylling, altså kylling strimler for å få smak, og hell oppi grønnsaker som f.eks paprika eller gulerøtter. Det hjelper aboslutt. Du blir jo ikke frisk etter 5 minutter. Men du vil merke det bra! gjennom dagen kan du prøve å spise halstabletter. Jeg anbefaler Rå melk eller repsils, den blå, mot nese og hals. Få i deg c-vitaminer og honning også. Håper dette hjalp, god bedring til alle dere syke der ute.

Julie skrev 02. mars:

Jeg blir så tørr i munnen om natta når er er forkjølet. Det er akkurat som om spyttproduksjonen går ned eller noe. Og leppene sprekker opp. Hjelper lite med leppepomade og å drikke vann. Våkner hele tida av at jeg er tørr. Noe man kan gjøre for å unngå dette?

Bianka skrev 27. januar:

Når jeg blir forkjølet starter kroppen på en måte sin egen renseprosess som går ut på at jeg blir tørst og drikker veldig mye, slik at væsken i kroppen min erstattes med nytt hele tiden. Dette pleier å hjelpe meg litt. Men nå har jeg nylig kommet gjennom hoste og sår hals-fasen og gått inn i nese-fasen som jeg kaller den. Nesa både renner og blir tett, har ikke sovet ordentlig på natta i flere dager. Har noen noen tips mot det som ikke er nesespray?

Moii skrev 24. november:

Dette var veldig effektivt. Jeg følte meg bedre nesten med en gang. Det anbefales veldig fra min side.

Kristine skrev 29. september:

Jeg har et veldig godt immunforsvar, men likevel sitter jeg hjemme nå. Jeg har hodepine ,hører nesten ikke meg selv snakke, ryggsmerter og klarer ikke gå mye pg.a smerter i hodet.

Hva kan jeg gjøre? Jeg vil bli kvitt det raskt og fort. Er det noe jeg kan spise eller drikke?

Jeg er jo bare tretten år, men har problemer med dette.

Emme skrev 08. august:

For vond hals, spis aloe vera, sånn plante. Ta et sånt blad, selv om det ikke smaker så godt, hjelper det utrolig mye.

Martin skrev 27. februar:

Det begynte med lett hoste, og ble etter hvert litt slapp. Så begynte en ekstrem hoste. Jeg fikk sove rundt 3-4 timer hver natt (Oftest nær morngenen). Så kom en kraftig feber, dyna ble som en våt svamp, men jeg hadde tilfeller med ekstreme frysninger. Jeg drømmer om alt forferdelig også. Men nå hoster jeg 2-3 ganger hvert 5 minutt og når jeg hoster får jeg en ubeskrivelig smerte i brystområdet, noen som kan hjelpe meg?

Kjerringa skrev 06. februar:

Prøvde en gang varm melk med honning og to fedd hakket hvitløk. Hadde feber, tett og rennende nese og vondt i hodet og kropp. Det drepte alle bakterier og jeg kom meg på telttur dagen etter. Smaker utrolig vondt, men det gjør susen.

Jørgen skrev 28. januar:

Katrine: Prøv kamferdrops, det enkle er ofte det beste. Jeg fant en pose Brynild Gul Kamfer i hjemmet, og føler den fungerer utrolig bra mot sår hals.

Katrine skrev 04. januar:

Jeg er forkjølet og har vondt i halsen. Jeg har prøvd to typer halspastiller, men de funker ikke i det hele tatt. Har prøvd det i to dager nå. Hvorfor funker det ikke? Jeg har prøvd:repsils honning, og Dent hals-lakris.

Urtefrik skrev 10. november:

Det er mange gode urteteer som er til stor hjelp ved forkjølelse. Noen er hylleblomst, kamille-blomst, karve, lindeblomst, merian, nype uten frø, peppermynte, persille, salvie og timian. Legg et lokk eller et fat over koppen og la den stå å trekke i cirka 2-3 minutter. Slikk av lokket/fatet (mye av urtene fordamper, det er nødvendig å få med seg alt). Håper dette hjelper.

Aishi skrev 17. september:

Solhatt forbedrer imunforsvaret.

Marius skrev 27. august:

Vic: Kanskje du må se over kostholdet ditt?

Vic skrev 25. august:

Jeg er stadig forkjølet, har et imunforsvar lik 0. Hvordan kan jeg forbedre dette, er stadig ekstremt forkjølet og jeg snakker ikke om bare litt.

Linda skrev 24. juni:

Ja, Fribol urtedrops er kjempegode for halsen. Jeg er hekta.

Katrine skrev 27. mai:

Grønn te og honning hjelper.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter forkjølelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...