Fotsopp - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om fotsopp.

Stålmannen skrev:

Jeg er på hotelltur og glemte kremen hjemme så nå skal tannkrem prøves. Et godt tips hvis det funker for den er alltid med på tur.

Egil skrev:

Jeg har i perioder i noen år hatt fotsopp på venstre lilletå. Har da brukt Lamisil og det har da vært borte i 2-3 mnd. For ca 1 år sia fikk jeg det også i neglen. De siste 2 mnd har tåa også hovnet opp mye. Er det noen som har opplevd det samme? Har noen råd?

Mona skrev:

Har hatt fotsopp en god tid. Prøvde Lamisil, og fotsoppen mellom tærne ble borte, men etter en uke fikk jeg en stor rose på innsiden av leggen som tydligvis er fotsopp. Den har vel trukket seg inn og fulgt blodet og blomstrer opp et annet sted.

Donna skrev:

Legg alle typer sko i fryseren i to døgn,da er fotsoppen død.

Birger skrev:

Ja, du vil få det igjen om du ikke desinfiserer sko/støvler, samt at du må vaske sokkene dine på varmt vann. Noen som har andre råd for sko/støvler?

Lea skrev:

Jeg har fotsopp, men holder på å heles. Jeg trenger råd om hvordan man gjør det med sko. Jeg har nå gått med mine fine innestengte dyre ridesko mens jeg har hatt fotsopp. Vil jeg få fotsopp igjen om jeg bruker de? Hvordan dreper jeg bakteriene/fotsoppen i skoa?

:D skrev:

Skal prøve det med tankrem nå, men funker det med Collgate sensation white, eller hva den nå kalles? Det er den med de blå prikkene i.

Joda skrev:

Det kan være rett fra flaska. Det er sterkt, men huden din tåler det over en kortere periode, mens fotsoppen stryker med.

Per skrev:

Hvor sterk vademecum brukar dere? Det kan vel ikke være rett fra flaska?

90 skrev:

Har prøvd med ulike fuktigheitskremer men det fungerer ikke. Skal prøve tannkrem i dag.

Terje skrev:

Som aktiv idrettsutøver har jeg vært plaget av fotsopp i 25 år. Jeg har prøvd alt av apotekvarer uten hell. Har sikkert lagt ut 50.000,- gjennom årenes løp. Soppen smittet til hendene og jeg fikk også neglsopp. Neglsoppen ble jeg kvitt med en tablettkur, men sopplagene ellers var et stadig tilbakevendende problem. Jeg fant endelig løsninga for meg. Håper den også kan bli det for andre.

  1. Først vasket jeg føttene i saltvann med vaskehanske og skyllet grundig etterpå samt grundig tørking med hårføner.
  2. Dynka på med Vademecum og gnei det godt inn. Dette lot jeg tørke litt inn.
  3. På med tannkrem som jeg også gnei godt inn og tørket bort det overskytende med litt tørkepapir.
  4. Til slutt drysset jeg på med canesten pudder.

Denne prosedyren gjentok jeg annen hver dag i ei uke, og vips, fotsoppen ble borte. For å sikre at den ikke kommer tilbake bruker jeg Vademecum etter kver dusj, samt canesten pudder. I tillegg prøver jeg å holde meg mest muligg ren og tørr på føttene. Vademecum tok også knekken på soppen på hendene. Lykke til! Det er for galt at folk skal måtte bruke så mye penger på dette. Jeg er sikker på at det er mulig for medisinprodusentene å få laget noe som fungerer, men da ville de jo drepe høna som la gullegg. Kjeltringer seier nå jeg.

Anita skrev:

Jeg klarer å holde fotsoppen i sjakk ved å bruke hårtørrer for å få det helt tørt mellom tærne. Men den kommer tilbake om jeg glemmer det i en periode.

Erna skrev:

Soppen dør også hvis man klarer å holde tærne tørre, noe som lett kan gjøres ved f.eks å tre en bomullsdott rundt de angrepne tærne. Det er til og med noen som produserer slike tå-ringer komersielt.

Elli skrev:

Bruk vademecum, det er utrolig effektivt. Er fotterapeut og har mange kunder som bruker dette med god effekt. Har også kunder som bruker dette til soppinfeksjoner i negler.

HoJenta skrev:

Ta en bøtte med lunket vann og ta en halv kopp med krystall soda. Det er et vaskemiddel til husrengjøring. Sitt med bena i vann i 15 min, etter hvert kommer det sorte prikker som er røttene. Pirk disse ut, funka kjempe god for meg. For å få alle røttene gjør dette hver dag i 2 uker. De kommer ikke tilbake. Leste dette i en bok om kjerring råd.

Jonnte skrev:

Solidox fungerer bra, men gikk ikke like fort bort som bare 3 dager, men det var attskillig bedre etter 3 dager og borte/uten plager etter rundt 7.

Mia skrev:

Hvilken tankrem funker best?

Jan skrev:

Bruker idag bare vademecum 2-3 ganger pr.uke etter en dusj. Virker helt utmerket, og tærne lukter godt.

Kim skrev:

Tannkremen funket etter 3 dager. Har også brukt andre medisiner uten resultat. Brukte colgate 24t, og det funket ;)

Louise skrev:

Hvor mange dager hadde du tankrem på?

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...