Fotsopp - kjerringråd

Fotsopp er en sopptype som vanligvis angriper mellom tærne og kan spre seg over og under foten. Neglene kan også angripes, men da snakker man om neglsopp. Symptomer på det er kløe mellom tærne og litt oppover foten. huden kan også flake av og bli tørr.

Både voksne og barn er like utsatt for smitte, og man må være særlig nøye på å tørke seg godt for å forebygge. Det finnes tips og gamle kjerringråd til behandling av fotsopp.

Har du noen kommentarer å komme med så bruk kommentarfeltet og del dem med oss.

Fotsopp
Fotsopp : Foto : kjerringrad.com

Jan skrev:

Uvanlig enkel måte å bli kvitt fotsopp: Ha et vaskevannsfat i dusjen eller utenfor dusjen. Ha i en neve grovsalt. En pose hos Rema koster ca 20 kr. Når man har dusjet, dypper man fotbladet i vaskevannsfatet. Et øyeblikk og lar det selvtørke på matten utenfor dusjen. jeg har brukt dette i mer enn 4 år, og er kvitt problemet.

Terje skrev:

Jeg har hørt at man bruke kamillebalsam fra Vossablå.

Ove skrev:

Jeg har hatt fotsopp mellom lilletåa og nabotåa i flere år. Jeg har forsøkt Lamisil uten godt resultat. Nå har jeg brukt tannkrem i noen dager. Jeg har vasket, tørket og smurt på ny tannkrem et par ganger om dagen. Fotsoppen er så og si helt borte nå. Takk for rådet.

Helen skrev:

Jeg har hatt fotsopp ei stund. Det kommer og går. I det siste har jeg brukt tannkrem (total beskyttelse) og smurt på tykt lag og hatt det på opp til flere timer før jeg vasker det av. I tillegg bruker jeg Lamisil krem. Fotsoppen forsvinner mye raskere pga. tannkremen. Jeg bruker også ultrafiolett lys. Det er skolamper (bestilt fra Kina) for sterilisere skoene.

PerStuert skrev:

Camferin fungerer meget bra til slikt, meget god salve for de som jobber i tøft arbeidsmiljø, fks i bysse hvor man er utsatt for salt, fukt, vaskemidler og rustfri stål, alt dette garanterer sprukne og tørre hender, camferin fixer biffen.

Gunnar skrev:

Jeg hadde fotsopp i tåneglen som begynte å bli kraftig angrepet. Jeg sparket blånegl, og neglen falt av og soppen med den. Fungerer utrolig bra og svært raskt, Anbefales på det varmeste, men ha noe å bite i og gjør det på et sted du kan synge høyt uten å bli hørt.

Rune skrev:

Jeg leste her at tannkrem skulle hjelpe mot fotsopp. Har prøvd mye, inkl en tablett-kur. Det er 15 år siden. Da ble jeg nesten frisk, men det fortsatte mellom lilletåa og den neste. Ingenting har hjulpet. Jeg tok på colagate tannkrem. Det tok 3 dager, og alt var borte. Tok nye 3 dager etter en uke. Jeg har nå vært kvitt plagen i 2 mnd. Det var fantastisk befriende. Ikke til å tro at det var så enkelt, takk.

NN skrev:

Mine føtter er tørre under, så jeg våkner av det innimellom. Jeg går ut fra at det er Sopp. Under neglen, på den ene stortåen, har neglfestet begynt å slippe taket og det er et luftrom der. Huden under hælen blir fort tykk. Overlever fotsoppen i tørt fottøy? Sokker eller lignende, om det forblir tørt? Jeg har nesten alltid tørre føtter, så tror jeg er blitt smittet. Hvordan blir jeg kvitt sopp, som i min egen dusj og fra gulvet mitt?

Karl skrev:

Jeg har behandlet fotsopp med bomullsringer i mange år uten å få allergiske reaksjoner. Jeg mener bomullsringer mot fotsopp er lette å bruke og virker omtrent like lenge som medisiner. Bomullsringer lager du raskt selv.

Lightseeker1 skrev:

Benytt Teatree olje, kjøpes på nett. Drypp dette der soppen befinner seg. Gni det inn. Følg opp med Natrum (basedannende) eller tannkrem. Tannkrem er også basedannende derfor virker dette på sopp. Sopp dannes primært i i surt og fuktig miljø. Benytt også bomull mellom hver tå, når du går inne, og gjerne også ute. Det suger opp fukt samtidig som tærne ikke får kontakt.

Dagobert skrev:

Jeg har brukt Vademecum med hell i flere år, men fotsoppen har alltid kommet tilbake etter en stund. Selv om jeg dusjer hver dag og ellers passer på hygienen. Denne gangen skulle jeg virkelig ta drepen på den, og plasserte vattdotter mellom tærne, dynket disse med Vademecum og forseglet det hele med plaster. Slik holdt jeg det fuktet med Vademecum i minst et døgn. Det skulle jeg ikke ha gjort. Fotsoppen forsvant, men jeg fikk store etseskader mellom tærne, og måtte oppsøke lege. Legen hadde for øvrig aldri hørt om at man kunne bruke Vademecum mot fotsopp. Hun anbefalte Lamisil.

Anne-Mette skrev:

Er det sopp ett sted i kroppen er det vel også tenkelig at det kan være andre steder. Det er lurt også og tenke kosthold. Høyt forbruk av raffinerte karbohydrater er luksus for sopp. Stress skaper også godt miljø for den.

Lisbeth skrev:

Har nå prøvd tannkrem i 2 dager og kløen har mer eller mindre forsvunnet. Tror nok jeg blir kvitt fotsoppen ser det ut til.

Fuzzy skrev:

Jeg har også vært plaget av fotsopp i et par år. Fikk et råd om å sitte med føttene i lunken vann med Atamon. Et konserveringsmiddel når en lager hjemmelaget syltetøy og saft. Har noen prøvd det? Ellers veldig interessant det som skrives om tannkrem.

Frode skrev:

Jeg har fått et langvarig problem med 1.2 lilletå på høyrefoten. Det hele startet med at at jeg fikk bløt og kløende hud mellom lilletåa å den på siden av, senere hovnet lilletåa opp, ble stor å verkende samt at både tåa og deler av rista( fotbladet ) ble rødt. Jeg har vært innlagt på sykehuset to ganger nå fordi at den hovner stadig opp. Nå er den på tur til å bli stor igjen å trenger noen gode råd. Kan det være fotsopp? hJeg ar gått på piller i en måneds tid. Hver gang jeg slutter med kuren kommer det tilbake. Når den starter å bli større, starter det hele med at kjøttet på innsiden av tåa blir hardt, det er en stripe med hard hud/kjøtt. Kan det evt være eksem? Lymfeknutene i lysken på samme fot er også hoven og en del større en normalt. Jeg håper noen har svar til meg.

Kristina skrev:

Prøv plaster med eddik og sov med det. Jeg vet ikke hvor lenge det varer, men holder på med den metoden nå.

Kjersti skrev:

Jeg har fotsopp (og bruker lamisil) og nå har jeg har fått en blemme som som er betent under poten på tåa i midten (klarte naturligvis ikke la være å pille). Det gjør vondt å bøye tærne, det prikker i huden og det er rødt på overssiden av foten slik at det synes at det er betente områder. Bør jeg da bekymre meg?

Ingenting skrev:

1 spørsmål: Metoden hvor man bruker krystallsoda og bader føttene i det. Skal det fungere på mokasin typen eller den som flasser? Forøvrig har jeg nå prøvd solidox frisk pust, og det fungerer bedre enn noe legen har klart å skrive ut.

Line skrev:

Hvor mye skal man smøre på, og hvor ofte? Skal man smøre bare mellom tærne eller?

Stålmannen skrev:

Jeg er på hotelltur og glemte kremen hjemme så nå skal tannkrem prøves. Et godt tips hvis det funker for den er alltid med på tur.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter fotsopp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....