Fotsopp - kjerringråd

Fotsopp er en sopptype som vanligvis angriper mellom tærne og kan spre seg over og under foten. Neglene kan også angripes, men da snakker man om neglsopp. Symptomer på det er kløe mellom tærne og litt oppover foten. huden kan også flake av og bli tørr.

Både voksne og barn er like utsatt for smitte, og man må være særlig nøye på å tørke seg godt for å forebygge. Det finnes tips og gamle kjerringråd til behandling av fotsopp.

Fotsopp
Fotsopp : Foto : kjerringrad.com

Dagobert skrev 02. desember:

Jeg har brukt Vademecum med hell i flere år, men fotsoppen har alltid kommet tilbake etter en stund. Selv om jeg dusjer hver dag og ellers passer på hygienen. Denne gangen skulle jeg virkelig ta drepen på den, og plasserte vattdotter mellom tærne, dynket disse med Vademecum og forseglet det hele med plaster. Slik holdt jeg det fuktet med Vademecum i minst et døgn. Det skulle jeg ikke ha gjort. Fotsoppen forsvant, men jeg fikk store etseskader mellom tærne, og måtte oppsøke lege. Legen hadde for øvrig aldri hørt om at man kunne bruke Vademecum mot fotsopp. Hun anbefalte Lamisil.

Anne-Mette skrev 16. november:

Er det sopp ett sted i kroppen er det vel også tenkelig at det kan være andre steder. Det er lurt også og tenke kosthold. Høyt forbruk av raffinerte karbohydrater er luksus for sopp. Stress skaper også godt miljø for den.

Lisbeth skrev 15. november:

Har nå prøvd tannkrem i 2 dager og kløen har mer eller mindre forsvunnet. Tror nok jeg blir kvitt fotsoppen ser det ut til.

Fuzzy skrev 31. august:

Jeg har også vært plaget av fotsopp i et par år. Fikk et råd om å sitte med føttene i lunken vann med Atamon. Et konserveringsmiddel når en lager hjemmelaget syltetøy og saft. Har noen prøvd det? Ellers veldig interessant det som skrives om tannkrem.

Frode skrev 19. august:

Jeg har fått et langvarig problem med 1.2 lilletå på høyrefoten. Det hele startet med at at jeg fikk bløt og kløende hud mellom lilletåa å den på siden av, senere hovnet lilletåa opp, ble stor å verkende samt at både tåa og deler av rista( fotbladet ) ble rødt. Jeg har vært innlagt på sykehuset to ganger nå fordi at den hovner stadig opp. Nå er den på tur til å bli stor igjen å trenger noen gode råd. Kan det være fotsopp? hJeg ar gått på piller i en måneds tid. Hver gang jeg slutter med kuren kommer det tilbake. Når den starter å bli større, starter det hele med at kjøttet på innsiden av tåa blir hardt, det er en stripe med hard hud/kjøtt. Kan det evt være eksem? Lymfeknutene i lysken på samme fot er også hoven og en del større en normalt. Jeg håper noen har svar til meg.

Kristina skrev 17. juli:

Prøv plaster med eddik og sov med det. Jeg vet ikke hvor lenge det varer, men holder på med den metoden nå.

Kjersti skrev 23. mai:

Jeg har fotsopp (og bruker lamisil) og nå har jeg har fått en blemme som som er betent under poten på tåa i midten (klarte naturligvis ikke la være å pille). Det gjør vondt å bøye tærne, det prikker i huden og det er rødt på overssiden av foten slik at det synes at det er betente områder. Bør jeg da bekymre meg?

Ingenting skrev 06. januar:

1 spørsmål: Metoden hvor man bruker krystallsoda og bader føttene i det. Skal det fungere på mokasin typen eller den som flasser? Forøvrig har jeg nå prøvd solidox frisk pust, og det fungerer bedre enn noe legen har klart å skrive ut.

Line skrev 21. oktober:

Hvor mye skal man smøre på, og hvor ofte? Skal man smøre bare mellom tærne eller?

Stålmannen skrev 12. oktober:

Jeg er på hotelltur og glemte kremen hjemme så nå skal tannkrem prøves. Et godt tips hvis det funker for den er alltid med på tur.

Egil skrev 13. august:

Jeg har i perioder i noen år hatt fotsopp på venstre lilletå. Har da brukt Lamisil og det har da vært borte i 2-3 mnd. For ca 1 år sia fikk jeg det også i neglen. De siste 2 mnd har tåa også hovnet opp mye. Er det noen som har opplevd det samme? Har noen råd?

Mona skrev 12. august:

Har hatt fotsopp en god tid. Prøvde Lamisil, og fotsoppen mellom tærne ble borte, men etter en uke fikk jeg en stor rose på innsiden av leggen som tydligvis er fotsopp. Den har vel trukket seg inn og fulgt blodet og blomstrer opp et annet sted.

Donna skrev 17. juli:

Legg alle typer sko i fryseren i to døgn,da er fotsoppen død.

Birger skrev 08. juni:

Ja, du vil få det igjen om du ikke desinfiserer sko/støvler, samt at du må vaske sokkene dine på varmt vann. Noen som har andre råd for sko/støvler?

Lea skrev 05. juni:

Jeg har fotsopp, men holder på å heles. Jeg trenger råd om hvordan man gjør det med sko. Jeg har nå gått med mine fine innestengte dyre ridesko mens jeg har hatt fotsopp. Vil jeg få fotsopp igjen om jeg bruker de? Hvordan dreper jeg bakteriene/fotsoppen i skoa?

:D skrev 26. mai:

Skal prøve det med tankrem nå, men funker det med Collgate sensation white, eller hva den nå kalles? Det er den med de blå prikkene i.

Joda skrev 07. mai:

Det kan være rett fra flaska. Det er sterkt, men huden din tåler det over en kortere periode, mens fotsoppen stryker med.

Per skrev 07. mai:

Hvor sterk vademecum brukar dere? Det kan vel ikke være rett fra flaska?

90 skrev 23. februar:

Har prøvd med ulike fuktigheitskremer men det fungerer ikke. Skal prøve tannkrem i dag.

Terje skrev 28. juli:

Som aktiv idrettsutøver har jeg vært plaget av fotsopp i 25 år. Jeg har prøvd alt av apotekvarer uten hell. Har sikkert lagt ut 50.000,- gjennom årenes løp. Soppen smittet til hendene og jeg fikk også neglsopp. Neglsoppen ble jeg kvitt med en tablettkur, men sopplagene ellers var et stadig tilbakevendende problem. Jeg fant endelig løsninga for meg. Håper den også kan bli det for andre.

  1. Først vasket jeg føttene i saltvann med vaskehanske og skyllet grundig etterpå samt grundig tørking med hårføner.
  2. Dynka på med Vademecum og gnei det godt inn. Dette lot jeg tørke litt inn.
  3. På med tannkrem som jeg også gnei godt inn og tørket bort det overskytende med litt tørkepapir.
  4. Til slutt drysset jeg på med canesten pudder.

Denne prosedyren gjentok jeg annen hver dag i ei uke, og vips, fotsoppen ble borte. For å sikre at den ikke kommer tilbake bruker jeg Vademecum etter kver dusj, samt canesten pudder. I tillegg prøver jeg å holde meg mest muligg ren og tørr på føttene. Vademecum tok også knekken på soppen på hendene. Lykke til! Det er for galt at folk skal måtte bruke så mye penger på dette. Jeg er sikker på at det er mulig for medisinprodusentene å få laget noe som fungerer, men da ville de jo drepe høna som la gullegg. Kjeltringer seier nå jeg.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter fotsopp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...

Elveblest

Jeg hadde elveblest daglig i litt over 2 måneder, det gikk over nylig. Sjøbad,...