Håravfall - kjerringråd

Håravfall er noe som kan ramme både kvinner og menn. Til og med barn kan miste hår. Også kjæledyr som hund, katt og marsvin kan ha det, men da kaller vi det vel for røyting. Det er helt normalt i og med at de jevnlig skal skifte ut pelsen.

Mange kvinner opplever også håravfall etter fødsel. Dette er hormonelt betinget og kommer i forbindelse med amming. Når man ammer er det svært vanlig å miste hår, men dette vil komme tilbake så snart man er ferdig med ammingen.

Ølgjær er et godt kjerringråd mot håravfall. Rør ut en toppet teskje ølgjær i vann morgen og kveld. ølgjær inneholder rikelig med B-vitaminer og tas lett opp av kroppen. Den kan kjøpes i både tablettform eller pulverform, på apotek eller i helsekostbutikker. Enkelte dagligvarebutikker fører også engelsk ølgjær. Dersom du misliker smaken, kan det hjelpe å ta ølgjær utrørt i juice og håravfall vil være en saga blott.

Gjær mot håravfall
Gjær mot håravfall : Foto : kjerringrad.com

Per skrev:

Jeg er en mann på 57 år som gradvis mistet hår, dette kom mest sannsynlig av stress. Frisøren som kjente at hodebunnen var stresset og knøt seg. Så masser deg ofte. Det gjorde jeg flere ganger om dagen, hardt med neglene. Det er faktisk godt og det hjalp veldig, håret kom tilbake. Selvfølgelig gjør riktig kosthold og trening også susen.

Birthe skrev:

Ølgjær pulver er veldig bra . Jeg har brukt det i mange år. Ta 3 Spiseskjeer med vann og saft. Det er kun tilvenning ang. smak.

Lisa skrev:

Hva med kløe i hodebunn prikking og stort håravfall? Jeg har brukt kortison. Hva kan hjelpe tro? Jeg har hår som faller av og gir arr og ingen hår vokser ut. Er det noen som er i samme situasjon?

Sn skrev:

Husk at det er helt normalt å miste fra 100-150 hårstrå hver dag. Det kommer nye hos de fleste.

T skrev:

Dere prater om brakebær/einebær. Må man ut i skogen for å skaffe det, eller kan man bruke einebær fra krydderprodusenten Black Boy? Det er de eneste måtene jeg vet hvordan man kan få tak i dette. Hvis dere har andre tips, tas de imot med takking og bukking.

Svein skrev:

Jeg har også prøvd det meste av det som var av produkter på markedet, uten at jeg fikk noe synlig resultat. For tre år siden fikk jeg anbefalt produkter fra Davines av min frisør. Som vanlig like usikker på hvilke resultat dette skulle gi meg, men denne gang merket jeg stor forskjell fra tidligere. Bruker fortsatt produktene fra Davines og er like fornøyd.

Hårtaps kur skrev:

Det finnes noe som heter Recrea forte, ett liniment (væske) som sprayes på hodebunn og masseres inn i hodebunnen, dette selges på apoteket reseptfritt. Dette er effektivt mot å stoppe håravfall. Finesterid som er nevnt tidligere vil bremse den genetiske årsaken til mannlig hårtap. Dette funker veldig bra.

Hairy mary skrev:

Gikk på cellegift i ett halvt år, og etter noen mnd. begynte jeg å bli tynnere i håret, så fikk jeg flekkvis håravfall 5 forskjellige plasser på hodet. Når jeg først begynte å miste håret, gikk det veldig fort. Jeg kunne dra ut store klaser hele tiden av håret, og alle klærne og huset var perforert av hår. Jeg fikk råd om å klippe håret mitt(jeg hadde langt hår) for da ble ikke håret så tungt, ergo at man mister mindre hår. Jeg tok ikke det rådet og det angrer jeg på i ettertid. Til jul måtte jeg glattbarbere hodet mitt,for alt håret jeg hadde igjen på hodet kjentes helt dødt ut. Håret er sakte på tur tilbake,men plages enda med flekkene. Fikk injeksjoner der jeg manglet hår. Legen sa at det kunne ta 6mnd. til 1 år for håret begynner å komme tilbake. Det har gått 1mnd siden jeg begynte å bruke middlet og jeg ser masse tynne, hvite hår som kommer på flekkene og merker at flekkene blir mindre.

Anki skrev:

Vitamin og mineralmangel kan gi hårtap. Sjekk det ut.

Hjelp skrev:

Hvordan stopper man håravfall? Jeg har gått på ølgjær, men ble tom for noen uker siden, har ikke vært å kjøpt nytt. Men jeg mister hår uansett. Det er vel ikke mye, kanskje mellom 10 - 30, max 60 hårstrå om dagen. Jeg syns det er atlfor mye og jeg merker så sykt godt at jeg mister hår. Det har blitt ekstremt luftig, og det er steder hvor man kan se rett inn i hodebunnen. Før jeg mistet hår hadde jeg så tykt hår at jeg såvidt klarte å holde det med en neve/hånd. Jeg sliter med dette psykisk. Aner ikke hva jeg skal gjøre. Det er absolutt helt forferdelig, mitt livs største mareritt. Jeg er desperat etter hjelp. Har vært hos lege mange ganger, uten hjelp å få.

Hårlaus skrev:

Hvor får man kjøpt ølgjær tabeletter? Har sett etter det da jeg mister sinnsykt mye hår, men finner det kun i pulverform. Mista mye hår da jeg gikk på antidepressiva, og da jeg slutta mista jeg nesten ikke hår mer. Gleden var kortvarig da jeg etter 6 mnd uten medisiner mister mere hår enn noen gang.

Muffin skrev:

Håravfall kan av og til komme av jernmangel, særlig hos jenter som har store mensblødninger og/eller vegetarianere. En kur som er å anbefale ved jernmangel er 1 kopp brenneslete, 1 glass melkesyregjæret rødbetjuice og en aprikos daglig. Jeg har prøvd dette selv og det fungerer.

Ole skrev:

Til Jan: Brakebær er det samme som einerbær til opplysning. Har du sjekket hos noen helsekostforretninger? Jeg regner med de selger einerbær der.

Jan skrev:

Hvor får man kjøpt brakebær?

Meg skrev:

Skal ølgjærtablettene fra Bjäst svelges med vann, eller tygges? Er litt usikker. Frem til nå har jeg svelget dem.

BT skrev:

Jeg begynte og få måne som 20-åring. Da sluttet jeg med gele og hårvoks for godt. Klipte meg helt kort og brukte balsam. Nå er håret mitt tett og tjukt, og jeg mister ikke lenger hår.

MonicaPonika? skrev:

Jeg er ei jente på 14 år, som er ganske utolmodig på å få langt hår. Jeg har hørt at det vokser fortere hvis man tar B-vitaminer. Er det sant? Håper noen har et bra svar til meg.

Heisann skrev:

Never mind, litt googling viste at det er einebær.

Heisann skrev:

Hva er brakebær, og hvor får man kjøpt det?

Jarle skrev:

Takk skal du ha, bh. Dette ser ut til og virke. Det har allerede begynt og danne seg nye hår i hodebunnen hvor jeg har viker. I tilleg til brakebær, har jeg brukt ølgjær.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter håravfall

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...