Hårtap - kjerringråd

Hårtap er et fenomen som mange sliter med. Dette gjelder både kvinner og menn. Som et råd mot hårtap anbefales det å oppløse en teskje ølgjær i et glass med vann. Ølgjær inneholder de vitaminer (B) som skal til for å få hårvekst.

Det er gjort undersøkelser på hårtap og det sies at så mye som 100.000 norske kvinner sliter med problemet. Det vil si at det ikke er bare menn som har problemet. Håret spiller en stor rolle i hvordan vi føler oss i forhold til andre, det vil si at håret har en psykososial betydning. Et slitt hår vil for noen være deprimerende. Hår tap er derfor noe de fleste vil unngå.

Prøv derfor dette rådet hvis du synes du har for mye hårtap. Om det ikke skulle hjelpe så har du i alle fall ikke tapt noe.

Ølgjær mot hårtap
Ølgjær mot hårtap : Foto : kjerringrad.com

Marty14 skrev 22. januar:

Jeg er ei jente på 14 som hadde skikkelig tykt hår for sånn ca 2-3 år siden. Jeg har farget det 1 gang og stripet det 2 ganger siden da. Men nå har jeg fått utrolig tynt hår. Har noen tips?

HEBH skrev 28. november:

Jeg er en gutt på 26, merker vikene kommer nå. Hodebunnen syns også gjennom håret når jeg får en viss lengde på det. Det er ikke noe å gjøre med. Det er genetisk forutbestemt. Jeg tar det som en mann å priser meg lykkelig så lenge jeg har hår på toppen. Men når sant skal være sies, så har jeg fått tips om ølgjær, men det smakte høgg. Derfor har jeg begynt med å kjøpe en vørterøl hver dag til lunsjen. Den er proppet med b-vitaminer og er god kald. Veldig sunt og forsinker hårtap. Eller er en kjent faktor for å miste hår stress, så ta det rolig å ikke stress.

Herre skrev 17. oktober:

Det finnes ikke kjerringråd som hjelper for dette. Ta kontakt med en hårtapsklinikk.

Malene skrev 10. oktober:

Hvis jeg drar hånden lett gjennom håret med et lett grep, så har jeg alt for mye hår igjen i håden. Jeg mister mye hår. Jeg har prøvd ølgjør men får ikke meg selv til å drikke det. Hjelper virkelig jern, som i jern tabletter f.eks?

Sunkost skrev 27. august:

Det finnes masse produkter på helsekost som er bra for håret som marine matrix, evelle og silicea. Så har man også arcon-tisane som forhindrer hårtap.

Eli skrev 05. august:

Pass på att du har nok jern i kroppen.

Anonym skrev 03. august:

Fungerte det med eggeplomme og olivenolje Cathrinemor?

Ea skrev 27. juni:

Hva med International Hair Studio eller noe annet. Hvis sånne billige kost hadde vært noe så hadde vel ikke det funnets dyre behandlinger for hår?

Cathrinemor skrev 04. april:

Jeg sliter med at jeg mister masse hår hver dag og nå kan man se hodebunnen min godt gjennom håret. Noen steder er nesten hårløst. Går på recrea forte og en olje fra apoteket. Tar også sink og b-vitamin tabl. Men til deg desperat fikk jeg et godt tips som jeg prøver ut nå. Bland en del eggeplomme med en del olivenolje. Masser det inn i hele hodebunnen og la virke i så mange timer du orker. Husk bare å putt i sjampo før du tar i vann når du skal vaske det ut pga da går oljen lettere bort. Min venninne sverget til meg at hun kjente masse hårstubber over hele hode etter 4-6 uker. Repeter denne behandlingen 2ganger i uken i 6uker. Verdt et forsøk. Lykke til til deg og meg.

Desperat skrev 11. mars:

Kan noen hjelpe meg? Jeg er bekymra for hårtap. Hodebunne min syns. Hva kan jeg gjøre? Det er flaut å gå ut.

Jonas25 skrev 02. februar:

Jeg har faktisk gått til skrittet å ta laserbehandling. Hadde ikke trua, men må innrømme at det har hjulpet. Jeg har ikke fått mer, men litt tykkere hår. Men jeg har akkurat startet behandlingen da.

Linn skrev 26. november:

Jeg sliter med tynt hår, men en dag kom jeg over noe som heter hårkontroll. Det er noen tabeletter de har på frisørsalonger. Du tar to om dagen og to om kvelden og skal hjelpe med bedre hår, og du får også bedre negler. I tabelettene er det vitaminer, mineraler, amonosyrer og sporstoffer som trengs når håret er tynt. Det funket på meg, så er verdt å prøve.

Thea skrev 19. november:

Jeg merker når jeg grer og føner håret at jeg mister jeg så sinnsykt mye hår. Jeg må rense børsten min flere ganger i uken. Det er dødstrist. Snart er jeg jo skallet. Da er løpet kjørt.

Nils skrev 27. september:

Varmt vann stopper blodsirkulasjoen i hodebunnen, som kan fremkalle hårtapet. Bruk iskaldt vann når du går ut av dusjen.

L skrev 25. september:

Jeg begynte å msite hår for 3 år siden, og det faller fortsatt av den dag i dag. Jeg hadde enormt tykt hår, men nå er det utrolig tynt, og man kan se hodebunnen min igjennom. Kan ikke beskrive hvor vondt det gjør, og hvor mye det har ødelagt livet mitt. Jeg tør såvidt å gå ut. Jeg har nettopp kjøpt ølgjær, klarer såvidt å få det ned, men jeg må. Varmt vann får i gang blodsirkulasjonen, men jeg leste lengre oppe her at man ikke skal vaske hodebunnen i varmt vann? Jeg masserer i hvert fall så ofte jeg kan, og står noen ganger på hodet for å få blod til hodet. Jeg er mer enn desperat, og jeg har ingen selvtillit. I motsetning til før hårtap.

Amina skrev 05. september:

Jeg prøvde for 3 måneder siden og håret vokser mer og mer. Laget en masque med ølgjår og kokosmelk.

Per skrev 13. juni:

Det er kun. 2 produkter som er godkjent i USA for behandling av hårtap, finasterid (Propecia) og minoxidil (Rogaine, selges på norske apoteker under navnet Recrea Forte). Recrea Forte fås kjøpt reseptfritt, mens Propecia ikke er godkjent i Norge enda, men det er likevel mange leger/hudleger som skriver ut Propecia (eller den mye billigere varianten Proscar).

Kim skrev 20. april:

Propecia er nok det eneste midlet for hårtap, men det er ikke kommet til Norge ennå.

Lei hårtap skrev 19. april:

Er det noen som faktisk har fått tilbake hår? Når man har mistet hår i vikene? Isåfall, hva har du gjort? Kunne trengt litt tips.

Meg skrev 13. april:

Jeg har et stort problem. Jeg har gått på ølgjær pluss b-vitaminer før, og jeg merka ikke at det gjorde noe for håret mitt. Jeg glattet håret nesten hver dag før, men har skjerpa meg på det skikkelig i en periode nå. Nå går jeg bare på b-vitamin, og jeg glatter håret bare i helgene, jeg går også på en frisørsalong-hårkur for slitt og tørt hår. Jeg masserer hodebunnen min hver gang jeg dusjer også, og avslutter hver hårvask med kaldt vann. Men uansett, så har jeg fått enda tynnere hår. Det vil si at jeg mister masse hår, og det er tynnere og mere slitt også. Jeg fårstår virkelig ikke hva jeg gjør galt og blir utrolig frustrert. Noen råd?

Eldre kommentarer: 1 2

Diskuter hårtap

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...