Hårtap - kjerringråd

Hårtap er et fenomen som mange sliter med. Dette gjelder både kvinner og menn. Som et råd mot hårtap anbefales det å oppløse en teskje ølgjær i et glass med vann. Ølgjær inneholder de vitaminer (B) som skal til for å få hårvekst.

Det er gjort undersøkelser på hårtap og det sies at så mye som 100.000 norske kvinner sliter med problemet. Det vil si at det ikke er bare menn som har problemet. Håret spiller en stor rolle i hvordan vi føler oss i forhold til andre, det vil si at håret har en psykososial betydning. Et slitt hår vil for noen være deprimerende. Hår tap er derfor noe de fleste vil unngå.

Prøv derfor dette rådet hvis du synes du har for mye hårtap. Om det ikke skulle hjelpe så har du i alle fall ikke tapt noe.

Ølgjær mot hårtap
Ølgjær mot hårtap : Foto : kjerringrad.com

Loke skrev:

Jeg har brukt mandelolje som jeg masserte inn i hodebunnen 3 ganger i uken. Etter 1 mnd pluss, kjente jeg små hårpigger vokse ut og etter hvert fikk jeg et ganske tjukt hår.

Amina skrev:

Slutt med rettetang og masse hårprodukter Det er bedre med naturlige produkt. Jeg vil anbefale kokosolje som hår maske over natten, vask ut med eddik og bakepulver. Ikke vask håret for ofte og ikke bruk negler i hårbunnen.

Hår skrev:

Acron tisane er den beste kuren mot hårtap. Det anbefales.

Marty14 skrev:

Jeg er ei jente på 14 som hadde skikkelig tykt hår for sånn ca 2-3 år siden. Jeg har farget det 1 gang og stripet det 2 ganger siden da. Men nå har jeg fått utrolig tynt hår. Har noen tips?

HEBH skrev:

Jeg er en gutt på 26, merker vikene kommer nå. Hodebunnen syns også gjennom håret når jeg får en viss lengde på det. Det er ikke noe å gjøre med. Det er genetisk forutbestemt. Jeg tar det som en mann å priser meg lykkelig så lenge jeg har hår på toppen. Men når sant skal være sies, så har jeg fått tips om ølgjær, men det smakte høgg. Derfor har jeg begynt med å kjøpe en vørterøl hver dag til lunsjen. Den er proppet med b-vitaminer og er god kald. Veldig sunt og forsinker hårtap. Eller er en kjent faktor for å miste hår stress, så ta det rolig å ikke stress.

Herre skrev:

Det finnes ikke kjerringråd som hjelper for dette. Ta kontakt med en hårtapsklinikk.

Malene skrev:

Hvis jeg drar hånden lett gjennom håret med et lett grep, så har jeg alt for mye hår igjen i håden. Jeg mister mye hår. Jeg har prøvd ølgjør men får ikke meg selv til å drikke det. Hjelper virkelig jern, som i jern tabletter f.eks?

Sunkost skrev:

Det finnes masse produkter på helsekost som er bra for håret som marine matrix, evelle og silicea. Så har man også arcon-tisane som forhindrer hårtap.

Eli skrev:

Pass på att du har nok jern i kroppen.

Anonym skrev:

Fungerte det med eggeplomme og olivenolje Cathrinemor?

Ea skrev:

Hva med International Hair Studio eller noe annet. Hvis sånne billige kost hadde vært noe så hadde vel ikke det funnets dyre behandlinger for hår?

Cathrinemor skrev:

Jeg sliter med at jeg mister masse hår hver dag og nå kan man se hodebunnen min godt gjennom håret. Noen steder er nesten hårløst. Går på recrea forte og en olje fra apoteket. Tar også sink og b-vitamin tabl. Men til deg desperat fikk jeg et godt tips som jeg prøver ut nå. Bland en del eggeplomme med en del olivenolje. Masser det inn i hele hodebunnen og la virke i så mange timer du orker. Husk bare å putt i sjampo før du tar i vann når du skal vaske det ut pga da går oljen lettere bort. Min venninne sverget til meg at hun kjente masse hårstubber over hele hode etter 4-6 uker. Repeter denne behandlingen 2ganger i uken i 6uker. Verdt et forsøk. Lykke til til deg og meg.

Desperat skrev:

Kan noen hjelpe meg? Jeg er bekymra for hårtap. Hodebunne min syns. Hva kan jeg gjøre? Det er flaut å gå ut.

Jonas25 skrev:

Jeg har faktisk gått til skrittet å ta laserbehandling. Hadde ikke trua, men må innrømme at det har hjulpet. Jeg har ikke fått mer, men litt tykkere hår. Men jeg har akkurat startet behandlingen da.

Linn skrev:

Jeg sliter med tynt hår, men en dag kom jeg over noe som heter hårkontroll. Det er noen tabeletter de har på frisørsalonger. Du tar to om dagen og to om kvelden og skal hjelpe med bedre hår, og du får også bedre negler. I tabelettene er det vitaminer, mineraler, amonosyrer og sporstoffer som trengs når håret er tynt. Det funket på meg, så er verdt å prøve.

Thea skrev:

Jeg merker når jeg grer og føner håret at jeg mister jeg så sinnsykt mye hår. Jeg må rense børsten min flere ganger i uken. Det er dødstrist. Snart er jeg jo skallet. Da er løpet kjørt.

Nils skrev:

Varmt vann stopper blodsirkulasjoen i hodebunnen, som kan fremkalle hårtapet. Bruk iskaldt vann når du går ut av dusjen.

L skrev:

Jeg begynte å msite hår for 3 år siden, og det faller fortsatt av den dag i dag. Jeg hadde enormt tykt hår, men nå er det utrolig tynt, og man kan se hodebunnen min igjennom. Kan ikke beskrive hvor vondt det gjør, og hvor mye det har ødelagt livet mitt. Jeg tør såvidt å gå ut. Jeg har nettopp kjøpt ølgjær, klarer såvidt å få det ned, men jeg må. Varmt vann får i gang blodsirkulasjonen, men jeg leste lengre oppe her at man ikke skal vaske hodebunnen i varmt vann? Jeg masserer i hvert fall så ofte jeg kan, og står noen ganger på hodet for å få blod til hodet. Jeg er mer enn desperat, og jeg har ingen selvtillit. I motsetning til før hårtap.

Amina skrev:

Jeg prøvde for 3 måneder siden og håret vokser mer og mer. Laget en masque med ølgjår og kokosmelk.

Per skrev:

Det er kun. 2 produkter som er godkjent i USA for behandling av hårtap, finasterid (Propecia) og minoxidil (Rogaine, selges på norske apoteker under navnet Recrea Forte). Recrea Forte fås kjøpt reseptfritt, mens Propecia ikke er godkjent i Norge enda, men det er likevel mange leger/hudleger som skriver ut Propecia (eller den mye billigere varianten Proscar).

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter hårtap

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...