Halsbetennelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om halsbetennelse.

Synne skrev:

Jeg syns det hjelper å svelge ca. 10 pepperkorn når halsen snører seg sammen. Jeg føler at det åpner litt. Også å koke opp vann med salt i til det blir lunket, for så å gurgle det hjelper med å åpne opp og lindre litte grann.

Malin skrev:

Jeg brukte ibux. Det funka litt. Det finnes ibux tabletter og flytende. Jeg synes flytende ibux funker best. Hvis du tar ibux tabletter, tar det litt lengere tid, men jeg anbefaler flytende. Du får tak i det på apoteket.

Ingen skrev:

For det første skal alle vite en ting om halsbetennelse. Det er forskjell mellom halsbetennelse og streptokokker siden halsbettenelse kan enkelt være forkjølelse mens streptokokker fjernes med antibiotika. Derfor vil de fleste gi forskjellige svar om sine plager uten å vite om det er betennelse eller streptokokker.

Syking skrev:

Jeg er plaget av veldig mye sykdom. Jeg har mye vondt i halsen og plaget med mye forkjølelse. Akkurat nå sitter jeg her med noe både legen min og jeg håper er halsbetennelse. Hun trodde først det var kyssesyken og det trodde jeg også, alle symptomer stemte men blodprøven var negativ (forløpig, skal sjekke på nytt og en uke). Så hos legen fikk jeg medisin som jeg skal ta 4 ganger daglig. Ettersom jeg nå har ligget hjemme i 2 uker med høy feber har jeg funnet ut en hel forskjellige ting som passer MEG men sikkert mangen andre.

Alltid ha vann ståenes ved siden av deg. Du bør helle på med vann selv om det gjør vondt. Det er bra for kroppen og det motvirker feberen. Jeg spiser også en del is fordi det smaker veldig godt. Men det er noe som bare føles bra mens jeg spiser det, etterpå får jeg like vondt i halsen. En annen ting og er også naturell yoghurt. Det er syrlig og det liker ikke bakteriene. Det er også lett og svelge og det er kaldt. Og om du ikke liker dennne yoghurten funker det å blande det med litt honning (veldig godt).

Jeg drikker også mye farris. Jeg synes det lindrer. Det hjelper også å ha en sterk halspastill med enten mint eller lakrissmak. Det som ikke er så lurt er å spise/drikke mye sukker i og med at bakteriene elsker sukker. Hilsen en syk 15 åring

Anonym skrev:

Jeg var hos legen idag og fikk vite at jeg har halsbetennelse. Har hatt vondt i halsen og resten av kroppen i snart en uke nå. Jeg ble satt på kur og håper at dette skal funke. I mellomtiden spiser jeg mye vannis. Dette funker fint for meg.

Lisa skrev:

Jeg har hatt halsbetennelse i 4 dager nå. Jeg har fått medisin, men pillene har vel ikke bynt å virke enda. Det er sykt vondt å svelge noe som helst. Jeg klarer ikke svelge mitt eget spytt engang, så jeg må ligge og spytte i en bøtte. Jeg har prøvd is og te med honning, men det funka ikke på meg. Det eneste som jeg syns lindrer litt er fisherman's friend eller andre sterke halspastiller med mint/menthol.

Ane skrev:

Skyll jevnlig bak i ganen med munnvann. Så sterkt som mulig. Dette funker som bare det.

Jakob skrev:

Det er lurt å gurgle vann eller munnskylling, men kanskje ikke rett før du legger deg. Jeg prøvde nettopp dette, munnen begynte å produsere masse spytt å slim, og da lå jeg å spyttet slim og spytt i en bøtte hele natten.

Uheldig skrev:

Har hatt halsbetennelse i 4 uker nå, og det har bare langsomt blitt litt bedre. Har fått det sjekket at det ikke er kyssesyke og heller ikke streptokokker. Hvordan skal blandingsforholdet med Sitron, honning, eplecidereddik og kokt vann være?

Henrik skrev:

Jeg har hatt halsbetennelse i 11 dager nå. Jeg merker halsen er innsnervet noe veldig og får litt pustepanikk. Jeg håper på legetime i morgen men det er visst kø overalt. Det føles som jeg blir kvalt. Tanken på at pusterøret er så lite og jeg hoster som en gud og av og til løsner det og tetter halsen min og jeg har panikk og hoster hardt for å få puste.

Marie skrev:

Halsbetennelsen kommer og går rett som det er hos meg, og det er helt forferdelig vondt når det står på som verst, men en ting må jeg bare si: Ikke drikk melk når du har halsbetennelse. Melk lindrer smertene akkurat der og da, men rett etterpå blir det vondt, fordi bakteriene elsker melk. Bakteriene formerer seg kjempe raskt i melkeprodukter som yoghurt og iskrem.

Sjuklingen skrev:

Jeg har hatt vondt i halsen siden 22.desember 2010. Jeg har spist veldig lite disse dagene så har gått ned 2-3 kilo. Jeg er 16 år, og veier 63-62 kilo og er ca 177 høy. Jeg har prøvd alt med halsen, fordi jeg har hatt hovene mandler ofte når jeg var mindre. Jeg leter etter kjerringråd mot denne fine, grusomme halsbetennelsen, men ingenting hjelper. Så hvis noen kan hjelpe meg, utenom å søke lege (som jeg forresten ikke har gjort) og før skolen starter som da er 3.januar.2011, så hadde jeg vært svært takknemlig.

Lise skrev:

Jeg har halsbetennelse nå på 3.-4. dagen. Var hos legen for to dager siden og fikk konstatert at det ikke var bakterieinfeksjon. Så jeg leter nå etter kjerringråd. Jeg liker ikke varme drikker. Det svir grusomt. Jeg holder meg til kaldt vann. Har ikke vanlig vaniljeis hjemme, bare pistasj med sjokolade, og det svidde. Jeg spiser smertestillende og drikker kaldt vann, men det må da være noe som fungerer litt mer lindrende for en uten bakterieinfeksjon?

Hestejenta skrev:

Jeg må bli frisk innen helgen. Dette er min 3. dag og jeg har aldri hatt så vondt i halsen noen gang. Jeg skal på ridestevne til helgen og vil så gjerne bli bra. Har du noen gode tips som varer lenge?

Syk jente skrev:

Hvis du tar paracet (finnes også som brusetablett), så klarer du fint å svelge en pille antibiotika innen 30 minutter. Smertene i halsen går kjempe fort over så fort du får begynt på antibiotika. Jeg begynte tidligere i dag, og er nå allerede mye bedre.

Sjuka skrev:

Jeg har hatt det i fem dager nå. Jeg leste på nettet at det varer gjerne i 3-5 dagar, og jeg er på dag fem nå. Er det ikke vekk i morgen dør jeg. Jeg har kyssesyka også da. Fikk antibiotika hos legen, men jeg tørr ikke prøve å svelge fire tabletter om dagen med tanke på hvor vanskelig det er å få ned vanlig drikke. Ellers er det ingenting som hjelper for meg i lengen. Varm eller kald drikke hjelper der og da så vidt det er, men så gjør det like vondt igjen.

JJS skrev:

Jeg har hatt halsbetennelse i to dager nå og håper det er borte før tirsdag. Det er lørdag nå så til legen kan jeg ikke før mandag. Vet ikke helt hva jeg må stole på når jeg ser så mye forskellig.

Halsbetennelse skrev:

Har hatt det i 4 dager nå, var hos legen i går og fikk sjekket det ut. Har fått resept på noen tabletter. I tillegg drikker jeg iskald Love brus med pasjonsfrukt. Det lindrer mye. Dessuten spiste jeg is i går, men det ble bare vondt. Jeg er svært aktiv av meg, men etter at jeg fikk halsbetennelse, har jeg nesten bare ligget i ro på senga mi. Men her er et tips: IKKE sitt inne å syns synd på deg selv. Gå ut på tur, eller i butikken, da kommer du i humør igjenn. Ta paracet, og legg deg nedpå i 20 minutter, så kan du nesten ikke kjenne det vonde i halsen. Har noen andre noen gode tips? Jeg reiser om 4 dager og vil bli kvitt smertene før det. Kjipt å komme til Tyrkia med halsbetennelse.

Tr0nd skrev:

Is! Det smaker fortreffelig godt og lindrer smerten meget godt. Om det hjelper på selve sykdommen er vel heller usikkert.

Miri skrev:

Jeg tar alltid et glass med eplecidereddik, honning og vann. Men pleier som regel å grugle og drikke det helt fra starten til slutten. Tror det hjelper best i startfasen. Har også hørt at å gurgle litt sprit og spytte ut igjen skal drepe bakteriene. Ellers kommer jeg nå til å sove med et skjerf om halsen, ha eppleciderblandingen klar på nattbordet og suge på halspastiller. Har veldig vondt i halsen (hovne mandler) og skal på jobb i helga, så hvis noen vet om noe som gjør susende raskt, så ikke nøl med å si det.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...