Kattepiss - kjerringråd

Kattepiss lukter ikke godt. Det har alle kjent som har vært utsatt for dette. Vi har fått inn et tips som skal hjelpe mot dette problemet. Å fjerne lukten når den har satt seg går an ved å vaske med eddik.

Kattepiss er hannkattens måte å hevde revir på. Den tisser der den mener at sitt område er. Den bryr seg ikke om det er din bil eller trapp. For å holde kattene unna sies det at man skal strø pepper der det er tenkelig at de skal komme. Når de lukter på stedet for å se om andre hannkatter har vært der vil de snuse inn pepper i nesa. Dette vil få dem til å sky området.

Det sies også at man kan dusje diesel på utsatte steder for kattepiss. Diesel har så sterk lukt at bare det vil få katter til å fjerne seg. Det anbefales ikke å bruke dette på steder der man skal ha ting til å vokse på grunn av at diesel dreper alt som er av planter.

Gaupe
Gaupe : Foto : kjerringrad.com

Pusi skrev 31. januar:

Hvilken type kattesand bruker du? Jeg vil anbefale sand kjøpt på dyrebutikk, som klumper seg og er parfymert. Jeg har selv en hunnkatt som har sandkasse inne. Om man gjør rent 2-3 ganger i uken så blir det ikke lukt. Men katten min har tisset noen få ganger andre steder i huset etter at hunn kom i løpetid. Tro om hun vil slutte med det om hun blir kastrert?

Printheth skrev 29. desember:

Jeg trenger hjelp til å fjerne lukten av kattepiss. Katten tisser bare i sandkassen, men hele badet lukter av det selv om jeg skifter ut sanden ofte (3-4 ganger i uken). Det er en hunnkatt og hun er renslig og flink til å gå i kun sandkassen, men jeg har virkelig problemer med å venne meg til katte lukten der inne. Er det noen som har råd ang dette? Som sagt, det er ikke urin andre plasser enn sandkassen. Noe man kan spraye med for å fjerne lukten?

æsj skrev 04. desember:

Katten vår har begynt å tisse i skinnsofaen og skvetter ellers litt her og der. Dette plutselig etter å aldri tisset på annet enn sitt do eller ute i 1.5 år. Jeg er en fortvilet eier til en hunnkatt på 1.5 år. Den er ikke sterilisert. Kan den være med barn?

Bjørn Erik skrev 18. november:

Hvordan skal man få bort kattepisslukt fra sengemadrassen?

Fotballjente 17 skrev 22. september:

Sier meg enig med Matmor, mennesker som Hagle gjør meg kvalm, spesielt når personen uttrykker seg slik som han/hun gjør. Svært, svært unødvendig og irrelevant.

Men jeg trenger også litt kattepisshjelp. Fotballskoene mine oser av kattepiss etter en fotballkamp. De har stått ute til lufting nå i en uke, men lukta er fortsatt like sterk. Pisset kom sannsynligvis fra fotballbanen, da de ikke har fått mulighet til å bli pissa på ute. Eddik hjalp ikke i det hele tatt for mine fotballsko.

Matmor til pusekatt skrev 06. august:

Hagle: Mennesker som deg.. Bare fordi du har ei hagle så gir det deg retten til å ta livet av et dyr. Fordi i dine øyne, er du et menneske og hevet over katten. Jeg blir kvalm.

Katteiere skrev 24. juni:

Bio-stalfris heter i dag Capturine pets. Kan anbefales på det varmeste.

Katteglad skrev 10. april:

Anbefaler ikke å bruke salmiakk da det lukter ammoniakk og tiltrekker kattene i stede for å holde dem borte. Har også prøvd Bio-Stalfris med godt resultat.

Hagle skrev 22. mars:

Har kommet fram til dette: Gi eieren beskjed. Hvis ikke noe gjøres innen et par uker, tar jeg de med meg i bilen, kjører et øde sted og skyter de. Godtar ikke at nattesøvn, og annet, blir ødelagt grunnet at eierne ikke kan ta vare på dyra sine. Da jeg er jeger, blir dette gjort humant. På 14 år har det heldigvis bare blitt to ganger.

Fyttikatta skrev 20. mars:

Et godt tips: Jeg har vert plaget i mange år av kattepiss på døra. For en måned siden fylte jeg opp vann på to 1,5 liters flasker og satte utenfor, har ikke vært en katt der siden.

Hmm skrev 10. mars:

Er problemet da at man skal kastrere katten sin?

Kitty/Mions skrev 13. desember:

Bly hagl skal også hjelpe - da blir kattene borte

Hei skrev 13. desember:

Er det non som har gode råd om hvordan man blir kvitt hankattepiss-lukt fra det nye teppet mitt?

Bilen min skrev 14. november:

Har nå prøvd å vaske bilsete der katten tissa med eddik, men hvordan får jeg bort eddik lukta? Det lukter jo verre av den, enn det luktet av kattetisset.

Susan katte eier skrev 10. november:

Dere må ikke bruke salmiak, da kommer katten tilbake. Da kan katten tro det har vært andre katter og merkert hans territorium og det blir som regel pissekamp. Bruk klorin.

Iselin skrev 05. april:

Har noen katter som har tisset på stuegulvet flere ganger. Har hatt det til rensing for å fjerne lukten, og vi (menneskene) kjenner ingenting, men kattene går stadig og lukter på teppet og tisser på det av og til. Begge er steriliserte og begge er damer.

Hva skal man gjøre for at de ikke skal gjøre det igjen? Er litt travelt og unødvendig, hjelp!

Irritert skrev 29. mars:

Vi bruker klorin rundt omkring der kattene tisser, funker i noen dager, men så må man ut å spraye nytt. Har også satt ut en katteskremmer. Den registrerer bevegelser og hyler. Kattene har i alle fall holdt seg unna der den står.

Nittedals skrev 23. februar:

Siden folk ikke klarer å kasterere kreka, er det eneste som stopper problemet en Remington og 1 stk Nittedals Ekspress til kr 4,50

Lei skrev 16. september:

Hvor kan man få tak i dette vindundermiddelet (Bio-stalfris) i Trondheim?

Katteeier skrev 15. august:

Har prøvd det meste av det som kan kjøpes når det gjelder å fjerne den ekle lukten av kattepiss uten det hjalp noe særlig, helt til jeg prøvde noe som het Bio-stalfris. Det kan anbefales.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter kattepiss

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...