Kattepiss - kjerringråd

Kattepiss lukter ikke godt. Det har alle kjent som har vært utsatt for dette. Vi har fått inn et tips som skal hjelpe mot dette problemet. Å fjerne lukten når den har satt seg går an ved å vaske med eddik.

Kattepiss er hannkattens måte å hevde revir på. Den tisser der den mener at sitt område er. Den bryr seg ikke om det er din bil eller trapp. For å holde kattene unna sies det at man skal strø pepper der det er tenkelig at de skal komme. Når de lukter på stedet for å se om andre hannkatter har vært der vil de snuse inn pepper i nesa. Dette vil få dem til å sky området.

Det sies også at man kan dusje diesel på utsatte steder for kattepiss. Diesel har så sterk lukt at bare det vil få katter til å fjerne seg. Det anbefales ikke å bruke dette på steder der man skal ha ting til å vokse på grunn av at diesel dreper alt som er av planter.

Gaupe
Gaupe : Foto : kjerringrad.com

Huldra skrev:

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst munnen nedi, og hiv den ut. Det har alltid virket på alle mine katter.

Hei skrev:

Jeg har en katt som har pissa på gulvet. det er av parkett. Hvordan får jeg det bort?

Kåre skrev:

Til han som helst vil skyte katter i nabolaget (Remington.karen): Jeg kan love deg at selv om katter er kastrert, hannkatter eller sterilisert, hunkatter, så pisser de akkurat like mye. Det sier seg selv. Kastrering hjelper heller ikke på markeringen til hankatter. Det ser jeg på vår egen pissetrengte hankatt. Hunkatten pisser og markerer også i nabolaget. Folk som ikke har kunnskap om katter skjønner ikke forskjellen på markering og pissing. Hankatter gjør begge deler, men jeg kan love dere at markeringsduften kjenner dere null lukt av. Derimot er kattepiss fra han eller hun jævlig irriterende og stinker. Jeg plages i disse dager med hankatta vår. Gamlingen har begynt å pisse på stuegolvet inne. Vi må rive opp 30 kvm fin gammel parkett og legge nytt. Flere tusen i utgifter. Så ikke fortell meg noe om kattepiss og markering.

Tutta skrev:

Før fikk en kjøpt klauvolje på apoteket. Dette midlet er nå tilbaketrukket av en eller annen grunn. Det midlet virket 100% og luktet slik som det lukter når en tjærebrer en båt. Det kan visst fortsatt bestilles.

Pernille skrev:

Bruk aldri Klorin eller Salmiakk. Det er midler som katter tiltrekkes av, og får de til å tisse mer. For å fjerne lukta er det eneste som funker å vaske med OMO og skylle med vann med vaniljesukker. Katter liker ikke lukt av sitrus, chili, pepper, løk og hvitløk.

Romgir skrev:

Hvor får man kjøpt katteskremmer som hyler?

Pusi skrev:

Hvilken type kattesand bruker du? Jeg vil anbefale sand kjøpt på dyrebutikk, som klumper seg og er parfymert. Jeg har selv en hunnkatt som har sandkasse inne. Om man gjør rent 2-3 ganger i uken så blir det ikke lukt. Men katten min har tisset noen få ganger andre steder i huset etter at hunn kom i løpetid. Tro om hun vil slutte med det om hun blir kastrert?

Printheth skrev:

Jeg trenger hjelp til å fjerne lukten av kattepiss. Katten tisser bare i sandkassen, men hele badet lukter av det selv om jeg skifter ut sanden ofte (3-4 ganger i uken). Det er en hunnkatt og hun er renslig og flink til å gå i kun sandkassen, men jeg har virkelig problemer med å venne meg til katte lukten der inne. Er det noen som har råd ang dette? Som sagt, det er ikke urin andre plasser enn sandkassen. Noe man kan spraye med for å fjerne lukten?

æsj skrev:

Katten vår har begynt å tisse i skinnsofaen og skvetter ellers litt her og der. Dette plutselig etter å aldri tisset på annet enn sitt do eller ute i 1.5 år. Jeg er en fortvilet eier til en hunnkatt på 1.5 år. Den er ikke sterilisert. Kan den være med barn?

Bjørn Erik skrev:

Hvordan skal man få bort kattepisslukt fra sengemadrassen?

Fotballjente 17 skrev:

Sier meg enig med Matmor, mennesker som Hagle gjør meg kvalm, spesielt når personen uttrykker seg slik som han/hun gjør. Svært, svært unødvendig og irrelevant.

Men jeg trenger også litt kattepisshjelp. Fotballskoene mine oser av kattepiss etter en fotballkamp. De har stått ute til lufting nå i en uke, men lukta er fortsatt like sterk. Pisset kom sannsynligvis fra fotballbanen, da de ikke har fått mulighet til å bli pissa på ute. Eddik hjalp ikke i det hele tatt for mine fotballsko.

Matmor til pusekatt skrev:

Hagle: Mennesker som deg.. Bare fordi du har ei hagle så gir det deg retten til å ta livet av et dyr. Fordi i dine øyne, er du et menneske og hevet over katten. Jeg blir kvalm.

Katteiere skrev:

Bio-stalfris heter i dag Capturine pets. Kan anbefales på det varmeste.

Katteglad skrev:

Anbefaler ikke å bruke salmiakk da det lukter ammoniakk og tiltrekker kattene i stede for å holde dem borte. Har også prøvd Bio-Stalfris med godt resultat.

Hagle skrev:

Har kommet fram til dette: Gi eieren beskjed. Hvis ikke noe gjøres innen et par uker, tar jeg de med meg i bilen, kjører et øde sted og skyter de. Godtar ikke at nattesøvn, og annet, blir ødelagt grunnet at eierne ikke kan ta vare på dyra sine. Da jeg er jeger, blir dette gjort humant. På 14 år har det heldigvis bare blitt to ganger.

Fyttikatta skrev:

Et godt tips: Jeg har vert plaget i mange år av kattepiss på døra. For en måned siden fylte jeg opp vann på to 1,5 liters flasker og satte utenfor, har ikke vært en katt der siden.

Hmm skrev:

Er problemet da at man skal kastrere katten sin?

Kitty/Mions skrev:

Bly hagl skal også hjelpe - da blir kattene borte

Hei skrev:

Er det non som har gode råd om hvordan man blir kvitt hankattepiss-lukt fra det nye teppet mitt?

Bilen min skrev:

Har nå prøvd å vaske bilsete der katten tissa med eddik, men hvordan får jeg bort eddik lukta? Det lukter jo verre av den, enn det luktet av kattetisset.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter kattepiss

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...