Kattepiss - kjerringråd

Kattepiss lukter ikke godt. Det har alle kjent som har vært utsatt for dette. Vi har fått inn et tips som skal hjelpe mot dette problemet. Å fjerne lukten når den har satt seg går an ved å vaske med eddik.

Kattepiss er hannkattens måte å hevde revir på. Den tisser der den mener at sitt område er. Den bryr seg ikke om det er din bil eller trapp. For å holde kattene unna sies det at man skal strø pepper der det er tenkelig at de skal komme. Når de lukter på stedet for å se om andre hannkatter har vært der vil de snuse inn pepper i nesa. Dette vil få dem til å sky området.

Det sies også at man kan dusje diesel på utsatte steder for kattepiss. Diesel har så sterk lukt at bare det vil få katter til å fjerne seg. Det anbefales ikke å bruke dette på steder der man skal ha ting til å vokse på grunn av at diesel dreper alt som er av planter.

Gaupe
Gaupe : Foto : kjerringrad.com

Lilliann skrev:

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som lukter slik etter bruk. Det er ikke kattepiss på dem.

Vidar skrev:

Er det noen som har et råd om hvordan man blir kvitt kattepisslukt på sko? Jeg har vasket de i maskinen med vaskemiddel, men de lukter like ille.

Kåre Hitmaker skrev:

De som skyter dyr pga. lukt bør vi heller fokusere på. Jeg ønsker å møte en av de øye til øye. Vel, kastrer kattene før de blir kjønnsmoden, så vil ikke de lage sterk lukt eller merke revir. Visst, så blir det ikke større en sandkassa i hagen min.

Huldra skrev:

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst munnen nedi, og hiv den ut. Det har alltid virket på alle mine katter.

Hei skrev:

Jeg har en katt som har pissa på gulvet. det er av parkett. Hvordan får jeg det bort?

Kåre skrev:

Til han som helst vil skyte katter i nabolaget (Remington.karen): Jeg kan love deg at selv om katter er kastrert, hannkatter eller sterilisert, hunkatter, så pisser de akkurat like mye. Det sier seg selv. Kastrering hjelper heller ikke på markeringen til hankatter. Det ser jeg på vår egen pissetrengte hankatt. Hunkatten pisser og markerer også i nabolaget. Folk som ikke har kunnskap om katter skjønner ikke forskjellen på markering og pissing. Hankatter gjør begge deler, men jeg kan love dere at markeringsduften kjenner dere null lukt av. Derimot er kattepiss fra han eller hun jævlig irriterende og stinker. Jeg plages i disse dager med hankatta vår. Gamlingen har begynt å pisse på stuegolvet inne. Vi må rive opp 30 kvm fin gammel parkett og legge nytt. Flere tusen i utgifter. Så ikke fortell meg noe om kattepiss og markering.

Tutta skrev:

Før fikk en kjøpt klauvolje på apoteket. Dette midlet er nå tilbaketrukket av en eller annen grunn. Det midlet virket 100% og luktet slik som det lukter når en tjærebrer en båt. Det kan visst fortsatt bestilles.

Pernille skrev:

Bruk aldri Klorin eller Salmiakk. Det er midler som katter tiltrekkes av, og får de til å tisse mer. For å fjerne lukta er det eneste som funker å vaske med OMO og skylle med vann med vaniljesukker. Katter liker ikke lukt av sitrus, chili, pepper, løk og hvitløk.

Romgir skrev:

Hvor får man kjøpt katteskremmer som hyler?

Nienna skrev:

Jeg har ei hunnkatt og en hankatt som tisser inne. De er sterilisert og kastrert, og vi har katteluke. Hvis jeg skal gjøre den ren og så skremme de bort fra å tisse igjen, hva gjør jeg?

Fredp skrev:

Strø med siktet vaniljesukker overalt det katta har tisset.

Gregun skrev:

Et smart triks hvis man har katter som reker rundt husveggene er å fylle noen liter med vann i ei bøtte og passe på å få drefsa vannet etter katta i et velretta drefs. Katter hater å bli våt og vil tenke seg godt om før de kommer på besøk igjen. Det funker fint for å dressere katt inne i huset fra f. eks å gå på bordet eller klore på møbler. Ha ei spruteflaske med vann stående og sprut på katten akkurat idet den gjør det den ikke skal. Den gjør det garantert ikke mange ganger. Virker sikkert ved pissing også men da må du ta katten på fersken.

Pusi skrev:

Hvilken type kattesand bruker du? Jeg vil anbefale sand kjøpt på dyrebutikk, som klumper seg og er parfymert. Jeg har selv en hunnkatt som har sandkasse inne. Om man gjør rent 2-3 ganger i uken så blir det ikke lukt. Men katten min har tisset noen få ganger andre steder i huset etter at hunn kom i løpetid. Tro om hun vil slutte med det om hun blir kastrert?

Printheth skrev:

Jeg trenger hjelp til å fjerne lukten av kattepiss. Katten tisser bare i sandkassen, men hele badet lukter av det selv om jeg skifter ut sanden ofte (3-4 ganger i uken). Det er en hunnkatt og hun er renslig og flink til å gå i kun sandkassen, men jeg har virkelig problemer med å venne meg til katte lukten der inne. Er det noen som har råd ang dette? Som sagt, det er ikke urin andre plasser enn sandkassen. Noe man kan spraye med for å fjerne lukten?

æsj skrev:

Katten vår har begynt å tisse i skinnsofaen og skvetter ellers litt her og der. Dette plutselig etter å aldri tisset på annet enn sitt do eller ute i 1.5 år. Jeg er en fortvilet eier til en hunnkatt på 1.5 år. Den er ikke sterilisert. Kan den være med barn?

Bjørn Erik skrev:

Hvordan skal man få bort kattepisslukt fra sengemadrassen?

Fotballjente 17 skrev:

Sier meg enig med Matmor, mennesker som Hagle gjør meg kvalm, spesielt når personen uttrykker seg slik som han/hun gjør. Svært, svært unødvendig og irrelevant.

Men jeg trenger også litt kattepisshjelp. Fotballskoene mine oser av kattepiss etter en fotballkamp. De har stått ute til lufting nå i en uke, men lukta er fortsatt like sterk. Pisset kom sannsynligvis fra fotballbanen, da de ikke har fått mulighet til å bli pissa på ute. Eddik hjalp ikke i det hele tatt for mine fotballsko.

Matmor til pusekatt skrev:

Hagle: Mennesker som deg.. Bare fordi du har ei hagle så gir det deg retten til å ta livet av et dyr. Fordi i dine øyne, er du et menneske og hevet over katten. Jeg blir kvalm.

Katteiere skrev:

Bio-stalfris heter i dag Capturine pets. Kan anbefales på det varmeste.

Katteglad skrev:

Anbefaler ikke å bruke salmiakk da det lukter ammoniakk og tiltrekker kattene i stede for å holde dem borte. Har også prøvd Bio-Stalfris med godt resultat.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter kattepiss

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...