Kviser - kjerringråd

Kviser er en betennelse i huden ofte som en årsak av at porene i huden er tilstoppet av overflødig talg. Tenåringer er vel de som er mest utsatt for kviser, men man kan også få det i voksen alder.

Ofte er det forstyrrelser i hormonbalansen som får huden til å produsere mer talg. Det er derfor personer i puberteten og de som er gravid ofte opplever det.

Kviser kan man få stort sett over hele kroppen. Vanligvis kommer de i ansiktet, på ryggen, halsen og rundt munnen og på haken. Noen opplever også å få det i underlivet og på rumpa. Men det finnes behandling for å bli kvitt kviser enkelt.

Bli kvitt kvisene

Her er de tipsene som har kommet inn til nå.

Frukt mot kviser
Frukt mot kviser : Foto : kjerringrad.com

Nico skrev:

Jeg er en gutt på 21 år. Jeg lider av en kvise sykdom som gjør at jeg har mistet mye pigmenter og fått store kviser som ser ut som noen har puttet en puffet ris under huden. Jeg har prøvd å lage hull på den. Min fastlege anbefalte meg antibiotika-kur på 3 måneder og ta en tablett daglig med mat ved siden av. Antibiotikaen tok bare de små kvisene, men ikke de store. Jeg har prøvd alt av kremer og ingenting ble vellykket.

Tone skrev:

Hvis mann har badekar, så funker det med natron i badevannet. Du kan selvfølgelig vaske deg med det hvis du ikke har tilgang på badekar som du kan legge deg oppi.

Vilde skrev:

Prøv Basiron, det funker kjempebra for meg. Jeg har brukt det i 4/5 mnd nå og jeg har mye mindre kviser enn før. Ja, det kommer noen nye kviser hvis jeg ikke bruker basironen på så eller så lenge, men det funker bedre enn alle disse ubrukelige tipsene, synes jeg. Basiron fåes kjøpt reseptfritt på apoteket.

Ajo skrev:

Dropp melk og melkeprodukter. Det hjelper på kviseutbrudd.

Proactiv skrev:

Proactiv er det beste som har fungert for meg. Den anbefales av Katy Perry, Justin Bieber, Ryan Schekler og mange andre berømte.

Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, siden det var tv-shop reklame. Men takk til proactiv, som har gitt meg perfekt hud. Den er litt dyr, men verdt det.

Vær tålmodig, resultatene kommer ikke med en gang. Men jeg kan garantere deg at en dag står du opp med 0 kviser i ansiktet.

På noen kan det ta lengre tid enn andre, og på noen fungerer den kanskje ikke i det hele tatt. Men det er verdt å prøve. Det er flere milioner fornøyde kunder. Og du kan få pengene tilbake hvis du ikke blir fornøyd, selv om du har btrukt opp alt.

Proactiv skrev:

Proactiv er absolutt og anbefale. Det er en lang prosess på 1/2 til 1 år, men når du først har fått bort kvisene kommer de ikke tilbake. Det funker selvsagt ikke for alle for det kan gi bivirkninger. Ellers så kan jeg anbefale laseroprasjo mot kvisene for de desperate, da slipper dere bivirkninger.

Lars skrev:

Alt det snakket om legemidler, jaja det hjelper, men bivirkninger følger med. Noe som hjelper veldig, uten bivirkninger er ikke noe mer magisk en vann, god hygiene og fiske oljer. Var selv selv skeptisk i begynnelsen, men så merkbare forandringer etter bare en uke. Må påpeke at en bør drikke rundt 3 liter vann til dagen. Samtidig er det viktig å holde huden ren. Vask huden med bare vann, et par (2-3) ganger om dagen.

Kombinerer du dette med tran (1-2) doser om dagen, og dine vanlige vitaminer, så kan jeg garantere en renere og penere hud. Merker du ingen forskjell? Kutt ned på overdrevent konsum av chips, pommes frites og annen usunn, fet mat.

Ps: det finnes folk som har problemer med kviser i den grad at disse rådene ikke hjelper, feks ekstrem produksjon av visse hormoner (som jeg ikke husker navnet på), og andre grunner. til dere vil jeg anbefale en tur til legen.

Ine skrev:

Proaktiv funker ikke i det hele tatt. Jeg prøvde det, over flere måneder. Det endte opp med blek hud, og ikke stor forandring på kvisene.

Hjelpen :D skrev:

Det er kjempe mange som har kviser og det er helt normal. Jeg anbefaler hvis dere vil ha rensligere hud og fjerne noen kviser, vask fjeset før du legger deg og skal sove. Men takk til denne nettsiden med alle disse gode rådene. Lykke til.

Mons skrev:

Kviser og uren hud kommer ofte pga dårlig livsstil og for lite inntak av vitaminer kroppen trenger. Så det lureste er å legge seg til normale tider og ikke sitte oppe til langt på natt og ha en ujevn døgnrytme. Det å spise ordentlig middag hver dag er heller ikke en dårlig ting å gjøre.

Maiken skrev:

Basiron funker veldig bra! Du finner det på apoteket eller matbutikker, som for eksempel Rema 1000. Hvis du har veldig ømfintlig eller tørr hud, kan du bli litt rød de første gangene. Men med nok fuktighetskrem innimellom, blir kvisene borte veldig fort.

Rachel skrev:

Jeg prøvde proactive i 2 månder og det funka ikke. Det er ikke noe jeg anbefaler.

HeiOgHå skrev:

Jeg har slitt veldig med kviser og nå ser det ut som det har begynt å gå over. Her er noen tips:

Håper det hjelper.

Tannkremern skrev:

I natt lå jeg med tannkrem på noen kviser i panna. Det funket bra, men så skrubbet jeg og nå er alle røde igjen. Ikke rør de. Jeg tror at hvis man bare lar dem være i fred så hjelper det.

Marie skrev:

Er det sant at det hjelper med tannkrem? Er det noen andre skikkelige kjerringråd? (PROACTIVE er ikke et kjerringråd, det er et kvisemiddel), men har noen et kjerringråd?

Oppgitt skrev:

Til Skeptisk: er du skeptisk på gjær på kvisene dine? Enn viss bio acne inneholder gjær.

M skrev:

Oljebasert make-up er det eneste som er bevist at forårsaker kviser fordi det tetter porene i følge forskning. Ellers er det veldig individuelt hva som gir deg kviser. Jeg ble tipset om å rense ansiktet med lactacyd intimsåpe. Den inneholder melkeproteiner som forebygger mot kviser.

Nina skrev:

Skal jeg si noe som virkelig hjelper? For det er nemlig eggemaske. Du får seriøst babyhud. Det var venninna mi som fortalte det til meg, men jeg nektet, men så tapte jeg i ett veddemål og måtte jeg prøve det. Nå er jeg kjempeglad for at jeg har slik uflaks.

Mye plaget skrev:

Jeg har vært mye plaget - primært med store, betente periorale (rundt munnen) byller . Jeg har prøvd MANGE behandlinger, både lokale (kremer) og pillekurer. Alle har på sin måte hatt en lindrende effekt, men de har stadig kommet tilbake. Jeg som jente begynte på p-piller (etter å ha prøvd flere andre merker som ikke virket for meg, fikk mellomblødninger osv). Dette er egentlig ikke en p-pille, men østrogen har måttet tilsettes pga virkestoffene etinyløstradiol og cyproteronacetat. Den gjør at hudens talgkjertler produserer mindre fett og motvirker fet hud og akner, samt unormal hårvekst. Så den har egentlig to virkemåter, både prevensjon og mot akne. Den har vært svært effektiv for huden min, samt at det er utrolig viktig å vaske huden med rent vann (ikke for varmt!) hver morgen og kveld. I tillegg smører jeg huden med A-Creme hver morgen og kveld. Fisk eller omega3 tilskudd, og en ellers sunn kost og mye sollys er viktig for oss med utfordrende hudproblemer. Ser du ingen ende på dine plager, så kan du under nøye oppfølging av legen din få en kur. Den virker, men har mange bivirkninger. Lykke til.

Finkeline skrev:

Jeg har også samme problem. Legen har ikke kunnet hjelpe meg. Det eneste som demper litt, er å tørke ut byllene med tett plaster med mye potetmel mellom hud og plaster. Særlig under armene, er jeg plaget med at huden blir veldig rød pga. fukten som blir. Jeg vet at min mormor hadde samme problem. Kansje det er arvelig.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter kviser

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...