Migrene - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om migrene.

Maria skrev 15. januar:

toff: Det går absolutt ann å være immun mot Ibux/Paracet. Jeg har selv migrene, og tar man for mye av det, blir kroppen vant med det, og vil ikke reagere, desverre.

Hilde skrev 02. januar:

Ja det høres fornuftig ut Rogge, men hvor får man oversikt over migrenespesialister? Fastlegen sier ingen ting om slike spesialister. Jeg bor i Telemark, men reiser hvor som helst hvis det er mulig å få hjelp for migrene.

Rogge skrev 21. desember:

Ser det er mange som skriver at de lider av sterke migrene anfall og legger seg på et kaldt rom med paracet etc. som overhodet ikke hjelper. Hvorfor ikke oppsøke lege, helst en migrenespesialist (vanlige almennleger har som regel ikke peiling på denne lidelsen) og få skikkelig medisin. Så slipper dere kanskje å ligge på dette kalde rommet. Du har krav på 3 forsjellige typer migrene medisin for å finne ut hva som passer deg best.

Meg skrev 12. november:

Lider selv av sterke migrene anfall og da er det ikke sjanse om ibux og paracet hjelper. Det er som regel bare et kaldt, mørkt og stille rom som fungerer.

Geir skrev 30. september:

Til alle som sliter med migrene - prøv homopat. Det hjalp meg. Har i mange år hatt anfall av migrene opptil 3 - 4 ganger i uken. Spesielt på sommeren. Gikk til homopat for et år siden og fulgt anvisningen hun kom med. Bank i bordet - bare et annfall siste år. Noe av hemligheten ligger i magnesiumtilskudd.

Stine skrev 24. september:

Hos meg er det kun kiropraktor som hjelper på hyppighet og anfallsstyrke. Men nå er rygg og nakke helt vrang, lar seg ikke justere, så nå har jeg hatt daglig migrene i 2 mnd. Når jeg får anfallene, er det kun migrenemedisin som hjelper. Smertestillende kan dempe smertene, men fjerner ikke anfall. I de periodene nakken lar seg justere kan jeg være anfallsfri i uker i strekk, helt til det slår seg vrangt igjen. Får migrene av sitrus, øl, vin, vanillin og blåmuggost. Har prøvd alle typer anfallsforebyggende, men har liten effekt.

Line skrev 11. september:

Til dere som plages av skikkelige migreneanfall, kontakt lege og få skikkelig medisin. Det finnes flere typer og du kan sikkert få prøve ut flere forskjellige. Og utover dette er det jo flere av dere som sikkert plages av vanlig hodepine, ta omega-3 tabletter daglig. Jeg har blitt helt kvitt den vanlige hodepinen jeg tok dungevis av smertestillende for.

Urban skrev 14. juli:

Glemte visst å si at jeg tar en stor svart kopp kaffe, i kombinasjon.

Siv skrev 11. juli:

Ingenting annet enn rett og slett migrenemedisin har hjulpet på meg - og de som tar den, vet om bivirkningene. Det er tris, men plutselig her om dagen, fikk jeg prøve tero, som er en reseptfri brustablett i Sverige. Den funket, ikke 100% like godt som migrenetablettene, men likevel. Det er helt supert.

Urban skrev 28. juni:

Jeg får migrene når jeg kan slappe av etter en stressfull periode. For eksempel julestress, før ferie, bursdager og lignende. Når migrenen kommer tar jeg en stor kopp sterk svart kaffe. Det funker som fy.

Teh skrev 25. juni:

Det er fult mulig å bli imun mot ibux/paracet om man tar det ofte. Før jeg forsto at jeg hadde migreneanfall og at det ikke var vanlig hodepine, tok jeg mye av dette å dermed fungerer det ikke på meg lenger om jeg tar det ved vanlig hodepine. Det er sant at paracet og ibux ikke fungerer mot migrene. Migrene skyldes at blodårene som ligger i området ved panna utvider seg. Ibux og paracet vil ikke kunne påvirke dette. Jeg bruker nesespray å det funker helt topp for meg. Jeg bruker også legge meg i et kaldt, mørkt rom med en kald klut på panna når det er som verst.

Jorunn skrev 01. juni:

Har brukt Botox sprøyter mot migrene i et år nå. Synes det fungerer veldig bra. Dessverre forsvinner botoxen ut av kroppen, så jeg må ta sprøyter hver 3. mnd. Men det skal visst gå lengre tid etterhvert mellom hver gang. Det kan vel neppe kalles et kjerringråd. Og det er veldig dyrt - får ikke refusjon fra staten. Men jeg skulle ønske jeg hadde starta med dette for lenge siden, men jeg turte rett og slett ikke.

Marit skrev 18. mai:

Jeg pleier å ha migrene en gang pr. mnd. i forbindelse med menstruasjon. Hvis jeg holder meg unna salt i dagene før, slipper jeg unna. Salt gir som dere sikkert vet vannopphopning i kroppen. Hørte om ei som brukte vanndrivende for å bli kvitt migrenen, og det funka.

Oda skrev 15. mai:

For meg funker det bra og ta 1 paracet og 1 ibux og legge meg for å sove i 2-4 timer i en mørkt kaldt rom hvor det er helt stille. Jeg ragerer på kakao og har fått migrene av sjokolade en gang. Holder meg helt unna kakao, men sjokolade har jeg nylig begynt og spise litt av igjen etter nesten 1 år uten. Bra det med å skrive logg, da fant jeg fort ut hva jeg tålte å hva jeg ikke tålte.

MEG skrev 28. april:

Går det an å få migrene av blåmuggost?

Jenny skrev 19. februar:

Ikke ta sukker eller druesukker når du har migrene. Sukker gjør at man får migrene. Prøv å kutte ut alle sukkerholdige produkter og du vil bli kvitt migrene plagene dine. Jeg hadde migrene to ganger i uken, og nå har jeg aldri migrene lenger, etter at jeg kuttet ut sukker. Og man skal ikke spise mer enn 2 frukter pr dag, gjene med mat.

Toff skrev 06. januar:

PAO87: Det går ikke an å være imun mot ibux eller paracet. Ville fulgt rådet ditt å fått skikkelig medisin uansett, for verken ibux eller paracet hjelper mot migrene. Migrene er i blodårene, mens ibux hjelper på muskelsmerter og paracet mer på bein/kranie/sene smerter.

Folk skrev 04. desember:

Det beste er å skrive logg. Finne ut når tid og hvor ofte dette skjer (migreneanfall) og registrere hva en har spist. Da etterpå sammenligne og finne ut hva en reagerer på og bør holde seg unna. Jeg reagerer blant annet på popcorn, og etter å ha kuttet ut dette er anfallene ikke så hyppige. Og sjokolade er skikkelig fy om du er plaget med migrene.

PAO87 skrev 12. november:

Takket være migrenen, så er jeg imun mot ibux/paracet, så pass på å ikke spise for mye av det, kontakt heller lege, og få skikkelig medisin.

Sykepleier skrev 04. november:

Hvis det går over etter 10-15 minutter er det nok ikke migrene, men sterk hodepine. Skal prøve rådet med druesukker neste gang, men for meg er det kun nesespray som funker. Foruten et kaldt, mørkt, luktfritt (parfyme etc.) og stille soverom i mange, mange timer.

Eldre kommentarer: 1 2

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...