Migrene - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om migrene.

Hagga skrev:

Jeg har hatt migrene med aura fra jeg var liten/ung. Da jeg var ca. 30 år oppdaget jeg helt tilfeldig en "kur" som var kjempeeffektiv for meg. Jeg har formidlet dette til mange og de kommer med tilbakemelding om at det også fungerer for dem.

Slik fungerer den: Når auraen begynner (ca. en halvtime før selve migrenen slår til) så setter jeg meg på en stol eller på do om jeg er på jobb :-) ). Med lukkede øyne og hodet fremoverbøyd begynner jeg å massere med fingrene hodebunnen, ansiktet, kjeven, halsen og nakken. Jeg tar godt i og masserer overalt så håret står rett til vers.

Jeg følger med på klokka og auraen og gir meg ikke før aurane er over. Dvs at jeg masserer MINST en halv time, vær tolmodig. Og i løpet av en halvtime så har fingrene vært overalt på hele hodet. Til slutt strekker jeg meg masse, spriker med fingrene og strekker hele kroppen godt. Er jeg hjemme så sitter jeg på sengekanten og når strekkingen begynner så legger jeg meg bakover og strekker hele meg - lenge og vel.

Etter denne seansen kjenner jeg meg sliten og trøtt, det sprer seg et velbehag i kroppen og det er godt. Så reiser jeg meg opp igjen og går videre i hverdagen. Migreneanfallet kommer ikke, og det virker akkurat som om jeg har hoppet over hele anfallet. Jeg kjenner meg sliten og øm i hodebunnen osv. Akkurat slik som man kjenner seg etter at et migreneanfall er over.

Dette har nå fungert for meg i 20 år, jeg har "hoppet over" anfall etter anfall i 20 år - og det er helt sant :-). Egentlig litt for fantastisk til å være sant: jeg har ikke tatt en tabelett for migrene siden jeg var 30 år, men aurane har jeg akkurat like ofte som før, så migrenen er der. Og den kommer når tid som helst. Jeg har vært på besøk hos andre, jeg er på jobb - hvor som helst. Jeg sier bare jeg må ha meg en halvtime for meg selv, og så kommer jeg tilbake og er kjekk og grei til å delta etter at massasjen er over. Håper dette kan være til hjelp for andre.

Elin skrev:

Ja, jeg har også merket at det ikke hjelper å ligge rett ut. Jeg må alltid sitte oppreist i sengen og venter på at migrene medisinen skal fungere. Da går det fortere over på meg hvertfall.

Magnus skrev:

Jeg har hørt at det skal hjelpe med juice og at man skal vere forsiktig med ost og sjokolade. Jeg pleier som regel og sitte stille i et mørk rom når jeg har migrene for det gjør vondere og ligge rett ut. Kanskje det har noe med blodårene som går i panna men jeg vet ikke.

Maria skrev:

toff: Det går absolutt ann å være immun mot Ibux/Paracet. Jeg har selv migrene, og tar man for mye av det, blir kroppen vant med det, og vil ikke reagere, desverre.

Hilde skrev:

Ja det høres fornuftig ut Rogge, men hvor får man oversikt over migrenespesialister? Fastlegen sier ingen ting om slike spesialister. Jeg bor i Telemark, men reiser hvor som helst hvis det er mulig å få hjelp for migrene.

Rogge skrev:

Ser det er mange som skriver at de lider av sterke migrene anfall og legger seg på et kaldt rom med paracet etc. som overhodet ikke hjelper. Hvorfor ikke oppsøke lege, helst en migrenespesialist (vanlige almennleger har som regel ikke peiling på denne lidelsen) og få skikkelig medisin. Så slipper dere kanskje å ligge på dette kalde rommet. Du har krav på 3 forsjellige typer migrene medisin for å finne ut hva som passer deg best.

Meg skrev:

Lider selv av sterke migrene anfall og da er det ikke sjanse om ibux og paracet hjelper. Det er som regel bare et kaldt, mørkt og stille rom som fungerer.

Geir skrev:

Til alle som sliter med migrene - prøv homopat. Det hjalp meg. Har i mange år hatt anfall av migrene opptil 3 - 4 ganger i uken. Spesielt på sommeren. Gikk til homopat for et år siden og fulgt anvisningen hun kom med. Bank i bordet - bare et annfall siste år. Noe av hemligheten ligger i magnesiumtilskudd.

Stine skrev:

Hos meg er det kun kiropraktor som hjelper på hyppighet og anfallsstyrke. Men nå er rygg og nakke helt vrang, lar seg ikke justere, så nå har jeg hatt daglig migrene i 2 mnd. Når jeg får anfallene, er det kun migrenemedisin som hjelper. Smertestillende kan dempe smertene, men fjerner ikke anfall. I de periodene nakken lar seg justere kan jeg være anfallsfri i uker i strekk, helt til det slår seg vrangt igjen. Får migrene av sitrus, øl, vin, vanillin og blåmuggost. Har prøvd alle typer anfallsforebyggende, men har liten effekt.

Line skrev:

Til dere som plages av skikkelige migreneanfall, kontakt lege og få skikkelig medisin. Det finnes flere typer og du kan sikkert få prøve ut flere forskjellige. Og utover dette er det jo flere av dere som sikkert plages av vanlig hodepine, ta omega-3 tabletter daglig. Jeg har blitt helt kvitt den vanlige hodepinen jeg tok dungevis av smertestillende for.

Urban skrev:

Glemte visst å si at jeg tar en stor svart kopp kaffe, i kombinasjon.

Siv skrev:

Ingenting annet enn rett og slett migrenemedisin har hjulpet på meg - og de som tar den, vet om bivirkningene. Det er tris, men plutselig her om dagen, fikk jeg prøve tero, som er en reseptfri brustablett i Sverige. Den funket, ikke 100% like godt som migrenetablettene, men likevel. Det er helt supert.

Urban skrev:

Jeg får migrene når jeg kan slappe av etter en stressfull periode. For eksempel julestress, før ferie, bursdager og lignende. Når migrenen kommer tar jeg en stor kopp sterk svart kaffe. Det funker som fy.

Teh skrev:

Det er fult mulig å bli imun mot ibux/paracet om man tar det ofte. Før jeg forsto at jeg hadde migreneanfall og at det ikke var vanlig hodepine, tok jeg mye av dette å dermed fungerer det ikke på meg lenger om jeg tar det ved vanlig hodepine. Det er sant at paracet og ibux ikke fungerer mot migrene. Migrene skyldes at blodårene som ligger i området ved panna utvider seg. Ibux og paracet vil ikke kunne påvirke dette. Jeg bruker nesespray å det funker helt topp for meg. Jeg bruker også legge meg i et kaldt, mørkt rom med en kald klut på panna når det er som verst.

Jorunn skrev:

Har brukt Botox sprøyter mot migrene i et år nå. Synes det fungerer veldig bra. Dessverre forsvinner botoxen ut av kroppen, så jeg må ta sprøyter hver 3. mnd. Men det skal visst gå lengre tid etterhvert mellom hver gang. Det kan vel neppe kalles et kjerringråd. Og det er veldig dyrt - får ikke refusjon fra staten. Men jeg skulle ønske jeg hadde starta med dette for lenge siden, men jeg turte rett og slett ikke.

Marit skrev:

Jeg pleier å ha migrene en gang pr. mnd. i forbindelse med menstruasjon. Hvis jeg holder meg unna salt i dagene før, slipper jeg unna. Salt gir som dere sikkert vet vannopphopning i kroppen. Hørte om ei som brukte vanndrivende for å bli kvitt migrenen, og det funka.

Oda skrev:

For meg funker det bra og ta 1 paracet og 1 ibux og legge meg for å sove i 2-4 timer i en mørkt kaldt rom hvor det er helt stille. Jeg ragerer på kakao og har fått migrene av sjokolade en gang. Holder meg helt unna kakao, men sjokolade har jeg nylig begynt og spise litt av igjen etter nesten 1 år uten. Bra det med å skrive logg, da fant jeg fort ut hva jeg tålte å hva jeg ikke tålte.

MEG skrev:

Går det an å få migrene av blåmuggost?

Jenny skrev:

Ikke ta sukker eller druesukker når du har migrene. Sukker gjør at man får migrene. Prøv å kutte ut alle sukkerholdige produkter og du vil bli kvitt migrene plagene dine. Jeg hadde migrene to ganger i uken, og nå har jeg aldri migrene lenger, etter at jeg kuttet ut sukker. Og man skal ikke spise mer enn 2 frukter pr dag, gjene med mat.

Toff skrev:

PAO87: Det går ikke an å være imun mot ibux eller paracet. Ville fulgt rådet ditt å fått skikkelig medisin uansett, for verken ibux eller paracet hjelper mot migrene. Migrene er i blodårene, mens ibux hjelper på muskelsmerter og paracet mer på bein/kranie/sene smerter.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...