Migrene - kjerringråd

Migrene kjennetegnes med sterke smerter i hode. Andre symptomer kan være smerter ned i nakken og man har best av å oppholde seg i et svalt mørkt rom. Migrene kan forekomme både hos barn og voksne. Det er en kronisk lidelse, men hyppigheten på anfallene kan variere. Det finnes medisiner til behandling mot det, men det har også kommet inn tips til hvordan man kan forebygge og bli kvitt det.

Hurtig inntak av druesukker presser migreneanfallet tilbake, sier en leser. Ta et par druesukkertabletter og drikk mye vann etterpå. Hodepinen eller hodesmertene vil forsvinne kort tid etter, sier hun.

Druesukker mot migrene
Druesukker mot migrene : Foto : kjerringrad.com

Migrenekisen skrev:

Migrene forårsakes ikke av at blodårer utvider seg! Det er en nevrologisk sykdom, å skyldes problemer/sykdom i sentralnervesystemet. Alle som har migrene bør presse lege til å ta dette på alvor. Ofte kan migrene være symptom på underliggende nevrologisk sykdom.

Vidar skrev:

Jeg får oftest migrene av å spille videospill, men også av å drikke for mye sukkerholdig drikk, og for lite vann. Den beste kuren for meg er å sove noen timer. Spis god og sund mat. En gang jeg fikk migrene, kastet jeg opp, noe som kanskje skyldtes usunn mat. Spis sunt, sov til normal døgnrytme, det kan funke.

VennAvLinda skrev:

En kombinasjon av chips og cola (salt og raskt sukker) Helt enig. Er det noe forskning på dette?

Anne-Line skrev:

Jeg har hatt migrene i ca. 1,5 år nå, og har prøvd ut ulike typer medisin som har fungert variabelt. Jeg prøver å finne ut hva som kan trigger anfall, men det er vanskelig. Jeg får det som regel 2-3 ganger i mnd, noen ganger varer det i flere dager, andre ganger går det bort ut på dagen. Jeg spiser normalt sunt og trener 4-5 dager i uken. Er litt rådvill da lege ikke har noe annet råd enn tid og medisin. Jeg har lyst til å prøve all medisin for å se om det hjelper. Jeg må holde måltidene og drikke mye i løpet av en dag. Hvis ikke kommer migrenen. Men jeg er flink til å spise og drikke da.

Silje skrev:

Jeg har hatt migrene siden jeg var omtrent 13-14 år, er 19 år i dag. Jeg arvet migrene fra min mor, så jeg visste fort hva det var, selv om jeg også måtte vente noen år før jeg fikk skikkelig medisin. Jeg gikk til fastlegen og fortalte om hvilke typer plager jeg hadde under anfallet, og gikk ut med resept for anfallsmedisin.

Han kunne også opplyse meg om at det finnes forebyggende medisin mot migrene, altså ikke bare kosttilskudd. Så fastlegen din skal enkelt kunne skrive ut den migrenemedisinen som passer best for deg. Det er ikke mer komplisert enn det. Jeg tar også magnesium daglig, etter tips fra en muskelterapaut.

Siden både jeg om min mor har migrene tar vi tips fra hverandre, og skriver logg begge to, dette hjelper veldig i forhold til å finne ut hva du evt. reagerer på, og dette er totalt forskjellig fra person til person. Men et kaldt, stille, mørkt rom er 100% nødvendig mens jeg venter på at medisinen skal virke.

Jeg så et tips om massasje over, og det kommer jeg også til å prøve neste gang jeg kjenner auraen begynner, tusen takk. Min mor fikk et tips om å kun prikke i nakken (for de som får migrene som starter med stiv nakke/skuldre) så man ikke anstrenger resten av musklene i nærheten av disse områdene, men kun fingrene. Dette fungerer godt, prøv det. Takk for gode tips.

Sandra skrev:

For meg har lettbrus gjort underverker. Tror det kan være Aspartan (innhold i lettbrus) som gjør det. Ellers bruker jeg nesespray.

Martin skrev:

Når jeg har migrene får jeg vondt i beina over øynene, og i tinningen. Det jeg pleier å gjøre er å ta litt tigerbalsam der. Vet ikke hvor bra det er for huden, og det svir litt, men det er mye bedre enn hodepinen ihvertfall.

Migrena skrev:

En kombinasjon av chips og cola (salt og raskt sukker) synes jeg hjelper.

Mr.muskel skrev:

Man kan også drikke koffein holdig drikk som f.eks. burn eller red bull. Dette hjelper også.

Trude skrev:

Bruk daglige doser av sink, selen og magnesium. Det forbygger.

Ronny 37år. skrev:

Har gått med migreneplager i ca. 12-13 år til dags dato. Nå har jeg forsøkt både kiropraktor, matvanesjekk og selvfølgelig må jeg innrømme at disse reseptfrie dropsene aldri har virket på min kraftige migrene med annfallshyppighet på mellom 4-8 runder pr. mnd. Jeg vet det er mye nye medikamenter man kan utforske, men selv vet ingen om den langvarige bivirkningen av disse. Hjertemedisiner eller blodtrykkssenkende, holder jeg meg unna av en eneste årsak: Hjertet skal ikke bli plaget i tillegg til smerten. Forferdelig når annfall kommer og man føler seg totalt ødelagt/unyttig for både samfunnet og familien. En stygg maktesløshet.Jeg blir ofte liggende i sengen i opptil 3-4 døgn før migrenen avtar. Viktig her og skille mellom migrene og vanlig hodepine. Der er det en del som tror det er likedan. Da tar de grundig feil. Holder meg til medikamenter som kan virke både forebyggende mot annfallene. Der er startfasen for mange før diagnosen stilles. Mitt råd i alt dette er følgende: Drikk rikelig med lunken Coca Cola jevnt utover en dag. Utrolig nok så hjelper det ivertfall såpass at man kan rekke og gjøre det viktigste i en hverdag før f.eks julaften, nyttår, fødselsdager osv. Dette er et seriøst og greit valg dersom man forsøker i det minste. Desverre har ikke legene/forskere kommet lengere med selve opphavet til migrene. Det er veldig trist, men en annen sak enn hva diskusjonen her gjelder. Mvh migrenepasient.

B skrev:

Det er vikig å vite at migrene og hodepine er to helt forsljellige ting. Migrene er en hjerneorganisk sykdom, og skyldes at blodårene i hjernen trekker seg sammen, for så å utvide seg. Mot disse anfallene som gjerne kan vare i 3 dager hjelper bare skikkelig migrenemedisin. De medisinene mange har nytte av er de som får blodårene til å trekke seg sammen. For vanlig hodepine kan ibux og paraset hjelpe, og da skal du prise deg lykkelig for at det ikke er migrene du har. Takk for mange gode råd når det gjelder forebygging. Jeg skal prøve magnesium nå. Hvor mye bør en ta for at det skal ha effekt?

Mia skrev:

Jeg får selv mye migrene, men mor og far skylder på briller. Ja,jeg bruker briller, men bruker de bare når jeg leser, ikke ellers. I det siste har det blitt mye migrene/sterk hodepine,som svir i pannen/øyekroken. Er det noen som har tips?

Liz skrev:

Før måtte jeg få sprøyter av og til ved kraftige annfall av migrene, pluss at jeg alltid har brukt migr, med ved anfallene. Men, for noen år siden fikk jeg et råd om å prøve blodtrykksmedisin som forebyggende. Prøvde noen sorter før jeg fant en som funket. Har nå veldig skjelden migrene anfall og da tar migrene medisin. Aldri mer sprøyter for anfallene (håper jeg). Har fått ett nytt liv nå.

Espen skrev:

For meg hjeler det å spise en god skikkelig middag. Eller så kan du skylle håret ditt i kaldt vann og legge deg litt tidligere enn du pleier, men ikke for tidelig.

Gry skrev:

Ibux/Paracet funker ikke på meg lengre, fordi når jeg var yngre tok jeg disse tabl. når jeg fikk anfall. Nå har jeg anfall 2-3 ganger i uken. Dette blir veldig slitsom da jeg går fulltidsskole. Tablettene jeg har fått funker ganske presis 2 timer, og så kommer det tilbake. Jeg har merket at hvis jeg drikke svart kaffe når jeg får symptomer, kan dette hjelpe. Men å dusje, ha det kaldt, luktfritt og unngå røyk er det beste jeg har funnet ut. Likavel er jeg veldig plaget. ligger rett ut når et anfall kommer. Er det noen som har tips som funker fort og bra?

Jørgen skrev:

Jeg pleier å ta en paracet/ibux og gå å ta en varm dusj. Jeg bare står der og lar det varme vannet renne over hodet og ansiktet i ca 10-15 min. Så går jeg på rommet og slår av lyset og setter opp vinduet og ligger på senga og slapper av i 10-15 min til. Da bruker det å gå over.

Nordfra skrev:

Det er ofte at man kan få migrene anfall av koffeinmangel. Drikker du kaffe/cola osv. hver dag, og du plutselig en dag ikke drikker/drikker betydelig mindre, får du anfall. Og da hjelper kaffe/cola. Det er viktig å holde blodsukker stabilt. Blodsukkerfall eller for rask økning kan gi anfall. Spis jevnt og trutt gjennom dagen.

Pass også på å få nok søvn. Sånn der korte netter i uka-sove ut i helgene, funker dårlig. Kroppen liker forutsigbarhet og jevn rytme. Ved migrene pga. spenninger fra nakke/rygg, anbefaler jeg 1 g Paracetamol, 400 mg Ibuprofen og 1 Maxalt smeltetablett + hvile.

Forebyggende: Gjør øvelser (styrke og tøyninger) for nakke, rygg og mage. Minst 3 ganger i uken. Og husk: drikk masse vann jevnt utover hele dagen. Mine anfall har blitt betydelig redusert etter at jeg begynte med å drasse vannflaska med overalt.

Viktoria skrev:

Eneste som hjelper for meg når jeg har migrene er å legge meg i et helt mørkt kaldt rom og rett å slett bare sove, men må ha helt stillhet rundt meg. Jeg er immun mot ibux/paracet, siden jeg har hatt migrene siden barneskolen, nå er jeg 21 år. Men fant noen kjerringråd jeg skal prøve ut her, men tror neppe det virker for meg med cola og kaffe. Da tror jeg det bare vil bli værre. Det er godt det funker for noen da.

Tanja skrev:

Har migrene pga rygg og nakkeskade. Hatt veldig hyppige og kraftige anfall. Ikke noe annet enn nesespray og smeltetabletter hjelper. Også har jeg en sprøyte, men den har jeg ikke prøvd enda.

Hva folk reagerer på har jeg hørt er ganske individuelt, men hørt at koffein skal hjelpe (derfor kaffe fungerer), magnesiumtilskudd (har testet det selv om fungerte, men fikk bivirkninger som kvalme, så kastet mye opp og da mister den effekten).

Forøvrig er det fullt mulig å ta for mye av paracet og ibux å bli imun. Det går også på migrene medisiner i følge både apotek og leger.

Råder alle som har symptomer på migrene å ta kontakt med lege så fort som mulig å få ordentlig medisiner. For meg var det en lang prosess før jeg fikk ordentlige migrene medisiner, måtte igjennom masse mildere medisiner/smertestiller som ikke fungerte godt nok.

Jeg går hos kiropraktor og fysioterapaut. Mine anfall kommer som regel når jeg skal ha mensen og når jeg har trent + sterkt lys om vinteren og høsten er ille (når solen står lavt på himmelen). det med sukker har jeg ikke lagt merke til, har diabetes så holder meg som regel unna sukker og har mange anfall for det. Et mørkt rom, kalt klut og stillhet letter anfallene.

Angående migrenespesialister så spør fastlegen om det. Vet ikke han/hun hvordan en skal finne det, ville jeg byttet lege. Migrenespesialist også kalt nevrolog (i alle fall det jeg ble sendt til). Før jeg var der hadde jeg anfall opp til 3 ganger i uken. Nå er det ikke mer enn ca 2 -3 ganger i mnd kanskje og får som regel stoppet de. Jeg må holde meg helt unna alkohol.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter migrene

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...