Soleksem - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om soleksem.

Kamilla skrev:

Ligger strak ut i senga nå, og har så utrolig irritert hud som aldri vil gi seg. Jeg trenger virkelig tips om hva jeg kan gjøre. Og dette fikk jeg etter bare atten minutter. Det er helt forferdelig og er null gode tips som kan funke raskt, ser jeg. I allefall som vi har i hus, alt er tomt. Det klør.

Marit skrev:

Er på Gran Canaria nå, og er veldig plaget. Lurte lenge på hva jeg har gjort feil denne gangen, da jeg har fått sprøyte, allergitabeletter, tatt med krem osv. Dette funket som bare det i fjor. Meen, ser Sophie skriver om p-piller og det bruker jeg i år og ikke i fjor. Samtidig vil jeg si at soleksemen min kommer etter dag seks, så en uke i sol å varme er nok for meg, 14 dager er borkastet, da sitter jeg full av eksem inne forann tven eller bak en bok, mens di andre er ute å koser seg. Skal heldigvis hjem om to dager, gledr meg til snø og kulde, og til å slippe eksem og kløe.

Richard skrev:

Jeg var nettopp i egypt, er veldig mye plaget med soleksem.Så jeg tok kortisonsprøyte før jeg reiste og det gikk 2 dager så var det fullt utbrudd, men det klødde ikke, takket være kortisonsprøyten. Jeg kunne ikke være i sola, da hadde det blitt enda værre.

Sophie skrev:

Jeg begynte å få soleksem den første sommeren jeg gikk på p-piller. Huden min blir raskt brun og fin. Den tåler mye, men soleksemen kom hver sommer. Etter et par år prøvde jeg å droppe p-pillene 1-2 måneder før sommerferien, og evt bruke annen prevansjon frem til høsten. Dette hjelp meg kjempemye. 80% bedring vil jeg si. Dessuten har jeg en veldig sterk pollen-allergi som jeg nå i 3 år har fått kortisønsprøyte for hver sommer. 100% bedring. Ikke antydning til soleksem. Altså, ingen p-piller og kortisonsprøyte hver 6 uke. Hilsen brun, eksemfri og fornøyd.

Kristin skrev:

Jeg har vært en uke i syden og har soleksem fra topp til tå. Det klør noe så besatt. Det snodige er at jeg har mye pigment og blir veldig lett brun, men soleksem får jeg. Virker allergitabletter? Er de reseptfrie og hva heter de? Interessant å lese om Marits erfaring ifht kortisoninjeksjon. Er du helt fri for eksem etter det?

Hildegunn skrev:

Har vært fryktelig plaget av soleksem de siste åra. Prøver nå ut tomatene og er kjempefornøyd. Fungerer med en gang for min del.

Henriette skrev:

Det med tomaten er det dummeste jeg noen gang har gjort, det ble jo bare 1000 ganger verre.

Moi skrev:

Soleksem er forferdelig. Men jeg har testet litt av hvert, og muligens funnet noe som hjelper. Siden jeg begynte å ta tilskudd av e-vitamin har det gitt seg. Begynner da å ta e-vitamin 1-2 måneder før solen kommer mot vårparten (stort sett mars), og tar det helt ut til høsten. Har brukt e-vitamin av merket Ido-e til nå, men dette er tydeligvis gått ut av produksjon, så prøver et nytt merke nå.

Betakaroten prøvde jeg i fjor, og det hjalp i alle fall ikke meg i det hele tatt, fikk soleksem etter første gangen jeg var i sola. Leste et sted at omega 3 fungerer som forebyggende det og, men tok det fast før (litt sløv for tiden) og fikk fortsatt soleksem om jeg ikke tok e-vitaminer også, men alle er jo forskjellige, forhåpentligvis fungerer det bedre på andre.

Jeg tok krill-baserte tabletter, siden jeg blir dårlig av fiskeolje, kan jo hende at det har noe å si. Har prøvd mange ting for å lindre soleksem, bl.a. Aloe Vera. De gangene jeg har hatt soleksem er det ingenting som lindrer så godt som ren Aloe Vera (evt Jason aloe vera produktene fra helsekosten).

Yoghurt Naturell. Synes også at dette fungerer bra. Eggehviter. Har prøvd, og dette lindrer med en gang, men så kommer kløen tilbake igjen etter litt (og så stivner det jo etthvert, og da føles huden sær. Grønnsåpe. Fungerer kjempebra mot kløe. Er en del år siden sist jeg prøvde det på soleksem da, så husker ikke riktig blandeforholdet. Tror ikke ren grønnsåpe er noe særlig lurt. Er bare å google det, så kommer sikkert blandingsforholdet opp.

Apotek produkter. Dexem krem lindrer kløe noe, det samme gjør A-derma kremen for atopisk hud. Sistnevnte inneholder omega 3-6-9, men dessverre også mineralolje, og det gir i alle fall meg kviser. Hvete. Jeg har forstått det sånn at produkter som inneholder hvete lindrer kløende sår og allergisk hud. Har aldri selv prøvd ren hvete e.l., men kan godt være det fungerer. Kremer med hvete lindrer i alle fall kløe.

Puh, lang post, håper noe hjelper. er forferdelig med eksem.

Jasid skrev:

Smør på naturell yougurt. Det lindrer soleksem. Husk å aldri bruk produkter med fett når man har blitt solbrendt eller har soleksem. Dette er som å legge smør i en varm stekepanne. Bruk heller vannbaserte kremer, aloe vera eller lignenede.

På forhånd er det også lurt å spise mye tomat. Forskning viser at hvis man spise ca en stor spiseskje tomatpure hver dag gir deg bedre motstand mot solen.

Marit skrev:

Kortison sprøyte hjalp meg masse, fikk satt den i armen noen dager før jeg dro til syden. I tillegg hadde jeg med meg kortison salve og allergi tabeletter. Disse hadde jeg ikke behov for, men tok de med i tilfelle. Kortisonsprøyta virker i 6 uker og jeg har vært veldig plaget med eksem før på sydenferier.

Lisa skrev:

Jeg driver med betakaroten nå samtidig som jeg tar sol og jeg tror jeg har fått soleksem på puppene mine og oppover mot ansikte mitt. Er det noen andre tips her en tomater? Jeg tåler ikke det, så.

Ing123 skrev:

Ikke prøv tomatskivene. Det har jeg gjort og nå. Jeg ble knall rød og det svir og klør 3 millioner ganger så mye.

Ida skrev:

Jeg har hørt at man kan spise betakaroten for å unngå soleksem og for å få en fin farge. Hvis du røyker bør du ta det inn naturlig, altså gulrøtter. Men ikke overdriv, fordi det er mye A-vitamin i gulrøtter og det er uheldig med for mye av det.

Bettan skrev:

Omega 3-6-9? Hvor finner jeg de?

Kio skrev:

Har vært plaget med soleksem på brystet og armene i flere år, spesielt på våren. Etter at jeg begynte å ta Omega 3, har jeg overhodet ikke hatt soleksem.

Stine skrev:

Tomatene skjærer man over og smører området man har soleksem på. Men jeg har også prøvd de solvitaminene, og de hjelper huden innenfra.

Flere kommentarer:
0 1
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...