Soleksem - kjerringråd

Soleksem kan oppstå av for mye soling, dette gjelder både vanlig naturlig sol og solarium. Noe som hjelper mot soleksem er å smøre tomatskiver eller hydrokortisonsalve på eksemet. Hydrokortison er vel egentlig ikke noe kjerringråd, men det er jo i alle fall et tips til hva som kan hjelpe mot soleksem. Tomater kan nok derimot kalles for et kjerringråd.

Forbigående soleksem

Soleksem er som oftest forbigående. Man slipper plagen med rød og kløende hud straks man er forsiktig med å eksponere kroppen med sollys. Men skal man bli brun så må man jo komme seg i sollys, og da er kanskje tomaten god å ha?

Tomat mot soleksem
Tomat mot soleksem : Foto : kjerringrad.com

Karina skrev 31. oktober:

Jeg hadde soleksem på brystet i begynnelsen av 20 årene. Fikk råd om Calcium Sandoz brusetabletter. Eksemen forsvant umiddelbart. Nå nærmer jeg meg 50 år, og har fått soleksem på leggene. Jeg klør meg gal, og er snart ferdig med første røret med Calcium, denne gangen funker det ikke like godt. Kan være vært å prøve ut siden jeg har god erfaring med det første gangen. I tillegg har jeg fått mange gode år uten eksem. For meg lindrer det litt med håndsprit smurt direkte på.

Timon skrev 14. november:

Ta en kald dusj, still deg forran speilet å se deg selv i øya og la vær og klø. Klarer du det i 10-15 min. så klør det ikke mer.

Aina skrev 28. september:

Jeg har aldri vært plaget av soleksem før nå i sommer. Men ikke pga sol ute, men solarium. Jeg hater å være bleik, så jeg soler hele året. Det klør som en gal på hele kroppen, bortsett fra ansiktet. Jeg har prøvd det meste av kremer og piller. Men ingenting hjelper. Hva skal jeg gjøre? Vil så gjerne fortsette med solarium.

Hvordan bli kvitt skrev 01. august:

Soleksem kan selvsagt kureres gang etter gang, men istedet for sprøyter, allergi-piller, tomat osv er det ikke bedre å bli kvitt det helt? Det finnes bare en måte å bli kvitt soleksem på, og det er at den må herdes. Det vil si at selv om det klør, svir og er helt forferdelig, så må man bare la solen herde på huden. Det høres helt ille ut (noe som det er), men det funker.

Gunn skrev 27. juni:

Spennende med tomaten, vi skal prøve. Ellers leser jeg at Omega- olje 3 mnd. FØR du utsettes for solen, skal ha dokumentert effekt.

Ane skrev 04. juni:

Jeg bruker alltid tomat når jeg får soleksem. Funker som et skudd.

Prusseluskan skrev 14. mai:

Etter at jeg begynte med kalsium / magnesium tabletter 2 uker før sydenturen, har jeg ikke hatt antydning til soleksem. Og nå bruker jeg kun solkrem fra Declare, tror d hjelper også. Det er stor forskjell på solkremer!

C skrev 13. mai:

Det kan vel ikke kalles kjærringråd, men Kortison 1% er det eneste som funker på meg, når det er skikkelig utbrudd. Aloe Vera kan lindre en stund, men med kortison 1% forsvinner blemmene og rødflammene mye fortere enn uten.

Vivian skrev 09. mai:

Jeg har soleksem på hender og litt oppetter armene. Jeg brukte først kortisonsalve. Det hjalp meg lite og ingenting. Så prøvde jeg deretter Aloe Vera fra Forever Living. Da så jeg forskjell og bedring samme dag. Nå kan jeg tenke på andre kjekke ting.

Milla skrev 27. april:

Jeg jobber i en barnehage og det å være ute store deler av dagen er vanlig i en bhg, spesielt nå som været er så herlig og det er sol. Da er vi gjerne ute hele dagen. Jeg har slitt med soleksem i mange år, men de siste 5 åra har det bare blitt værre. Det starter med rød og irritert hud som klør. Senere så utvikler det seg til sår hud. Når sår og eksemen er borte så blir huden min så flekkete. Akkurat som store mørke pigment flekker på halsen, armer og hender. Jeg drar ofte til legen min og en hudlege som skriver ut resepter på forskjellige kremer. Noen av kremene hjelper en liten stund men så er det tilbake til eksemen igjen. Noen råd?

Laksen skrev 27. april:

Har en gutt på 3 år som ser ut til å ha fått soleksem i ansiktet, ligner iallefall, men virker ikke som om han plages av dette, ingen kløe. Er det da ikke soleksem?

Flisn skrev 25. april:

Alle 3 barna mine har sol eksem. Den yngste 3 år, får soleksem av å være i solen mwd solfaktor 40 og klær på. Slå den. Hva gjør man da?

Anette skrev 18. april:

Prøv Spirulina. Har vært plaget med soleksem i mange år, men Spirulina virker alltid.

Sunni skrev 20. mars:

Jeg har vært plaget de siste årene, og jeg er bare 13 år. Er det noe som funker for yngre folk?

Kamilla skrev 04. mars:

Ligger strak ut i senga nå, og har så utrolig irritert hud som aldri vil gi seg. Jeg trenger virkelig tips om hva jeg kan gjøre. Og dette fikk jeg etter bare atten minutter. Det er helt forferdelig og er null gode tips som kan funke raskt, ser jeg. I allefall som vi har i hus, alt er tomt. Det klør.

Marit skrev 10. februar:

Er på Gran Canaria nå, og er veldig plaget. Lurte lenge på hva jeg har gjort feil denne gangen, da jeg har fått sprøyte, allergitabeletter, tatt med krem osv. Dette funket som bare det i fjor. Meen, ser Sophie skriver om p-piller og det bruker jeg i år og ikke i fjor. Samtidig vil jeg si at soleksemen min kommer etter dag seks, så en uke i sol å varme er nok for meg, 14 dager er borkastet, da sitter jeg full av eksem inne forann tven eller bak en bok, mens di andre er ute å koser seg. Skal heldigvis hjem om to dager, gledr meg til snø og kulde, og til å slippe eksem og kløe.

Richard skrev 09. desember:

Jeg var nettopp i egypt, er veldig mye plaget med soleksem.Så jeg tok kortisonsprøyte før jeg reiste og det gikk 2 dager så var det fullt utbrudd, men det klødde ikke, takket være kortisonsprøyten. Jeg kunne ikke være i sola, da hadde det blitt enda værre.

Sophie skrev 10. juli:

Jeg begynte å få soleksem den første sommeren jeg gikk på p-piller. Huden min blir raskt brun og fin. Den tåler mye, men soleksemen kom hver sommer. Etter et par år prøvde jeg å droppe p-pillene 1-2 måneder før sommerferien, og evt bruke annen prevansjon frem til høsten. Dette hjelp meg kjempemye. 80% bedring vil jeg si. Dessuten har jeg en veldig sterk pollen-allergi som jeg nå i 3 år har fått kortisønsprøyte for hver sommer. 100% bedring. Ikke antydning til soleksem. Altså, ingen p-piller og kortisonsprøyte hver 6 uke. Hilsen brun, eksemfri og fornøyd.

Kristin skrev 28. juni:

Jeg har vært en uke i syden og har soleksem fra topp til tå. Det klør noe så besatt. Det snodige er at jeg har mye pigment og blir veldig lett brun, men soleksem får jeg. Virker allergitabletter? Er de reseptfrie og hva heter de? Interessant å lese om Marits erfaring ifht kortisoninjeksjon. Er du helt fri for eksem etter det?

Hildegunn skrev 07. juni:

Har vært fryktelig plaget av soleksem de siste åra. Prøver nå ut tomatene og er kjempefornøyd. Fungerer med en gang for min del.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter soleksem

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...