Soleksem - kjerringråd

Soleksem kan oppstå av for mye soling, dette gjelder både vanlig naturlig sol og solarium. Noe som hjelper mot soleksem er å smøre tomatskiver eller hydrokortisonsalve på eksemet. Hydrokortison er vel egentlig ikke noe kjerringråd, men det er jo i alle fall et tips til hva som kan hjelpe mot soleksem. Tomater kan nok derimot kalles for et kjerringråd.

Forbigående soleksem

Soleksem er som oftest forbigående. Man slipper plagen med rød og kløende hud straks man er forsiktig med å eksponere kroppen med sollys. Men skal man bli brun så må man jo komme seg i sollys, og da er kanskje tomaten god å ha?

Tomat mot soleksem
Tomat mot soleksem : Foto : kjerringrad.com

Maria skrev:

Betakaroten forebygger mot soleksem og fungerer helt rått. Jeg bruker å få soleksem så fort jeg er i sola, men med betakaroten så får jeg det ikke i det hele tatt.

AE skrev:

Jeg har vært 14 dager i syden og hadde sykt solallergi første uka. Jeg brukte Vichy faktor 30. Kjøpte så Vichy 50 for barn (water resistant). Det opplevdes som en mirakelkur, og jeg soler meg og kan være ute i sola hele dagen. (smører hyppig nå også). Vichy faktor 50 for barn ble altså løsningen/ redningen for meg.

Karina skrev:

Jeg hadde soleksem på brystet i begynnelsen av 20 årene. Fikk råd om Calcium Sandoz brusetabletter. Eksemen forsvant umiddelbart. Nå nærmer jeg meg 50 år, og har fått soleksem på leggene. Jeg klør meg gal, og er snart ferdig med første røret med Calcium, denne gangen funker det ikke like godt. Kan være vært å prøve ut siden jeg har god erfaring med det første gangen. I tillegg har jeg fått mange gode år uten eksem. For meg lindrer det litt med håndsprit smurt direkte på.

Lina skrev:

Jeg får ofte soleksem, men har begynt å investere i dyrere solkrem og det fungerer mye bedre. Jeg har alltid 50+ i faktor på områdene jeg alltid får eksem på. Solkrem som inneholder mye olje, koker på huden. Tex tropisk olje etc, som er populært hos oss unge mennesker er ren død. Hvis jeg bruker den, er ikke solen min venn lenger. Sjekk ut hvilken solkrem du har og bruk høy solbeskyttelsesfaktor. Jeg lyktes å bli virkelig brun til tross for høy faktor i forrige uke i syden.

Litt skrev:

Aloe Vera hjelper helt sykt bra for min del. Det hjelper egentlig mot de fleste plager jeg har.

Tullemor skrev:

Jeg fikk noe utslett på brystet i fjor høst og ble sendt på hudavd, på Riksen. Der sa de det var soleksem. Jeg ville ikke tro det var sant, fordi det klør ikke. Det kom på høsten og det går ikke bort på vinteren heller når jeg ikke er i sola. Det er noe dritt, for jeg kan ikke ha klær som er litt utringet. Men legen holder på at det er soleksem. Han hadde ingen salve eller krem som jeg ville bli bedre av. Så er det noen her som har tips til den type soleksem?

Solkrem skrev:

Bytt solkrem, jeg tåler kun vichy. Alt annet får jeg eksem av. Nivea er verst.

Heidi skrev:

Det som alle må se er at det er kombinasjonen sol og solkrem som huden ikke liker.

Timon skrev:

Ta en kald dusj, still deg forran speilet å se deg selv i øya og la vær og klø. Klarer du det i 10-15 min. så klør det ikke mer.

Aina skrev:

Jeg har aldri vært plaget av soleksem før nå i sommer. Men ikke pga sol ute, men solarium. Jeg hater å være bleik, så jeg soler hele året. Det klør som en gal på hele kroppen, bortsett fra ansiktet. Jeg har prøvd det meste av kremer og piller. Men ingenting hjelper. Hva skal jeg gjøre? Vil så gjerne fortsette med solarium.

Hvordan bli kvitt skrev:

Soleksem kan selvsagt kureres gang etter gang, men istedet for sprøyter, allergi-piller, tomat osv er det ikke bedre å bli kvitt det helt? Det finnes bare en måte å bli kvitt soleksem på, og det er at den må herdes. Det vil si at selv om det klør, svir og er helt forferdelig, så må man bare la solen herde på huden. Det høres helt ille ut (noe som det er), men det funker.

Gunn skrev:

Spennende med tomaten, vi skal prøve. Ellers leser jeg at Omega- olje 3 mnd. FØR du utsettes for solen, skal ha dokumentert effekt.

Ane skrev:

Jeg bruker alltid tomat når jeg får soleksem. Funker som et skudd.

Prusseluskan skrev:

Etter at jeg begynte med kalsium / magnesium tabletter 2 uker før sydenturen, har jeg ikke hatt antydning til soleksem. Og nå bruker jeg kun solkrem fra Declare, tror d hjelper også. Det er stor forskjell på solkremer!

C skrev:

Det kan vel ikke kalles kjærringråd, men Kortison 1% er det eneste som funker på meg, når det er skikkelig utbrudd. Aloe Vera kan lindre en stund, men med kortison 1% forsvinner blemmene og rødflammene mye fortere enn uten.

Vivian skrev:

Jeg har soleksem på hender og litt oppetter armene. Jeg brukte først kortisonsalve. Det hjalp meg lite og ingenting. Så prøvde jeg deretter Aloe Vera fra Forever Living. Da så jeg forskjell og bedring samme dag. Nå kan jeg tenke på andre kjekke ting.

Milla skrev:

Jeg jobber i en barnehage og det å være ute store deler av dagen er vanlig i en bhg, spesielt nå som været er så herlig og det er sol. Da er vi gjerne ute hele dagen. Jeg har slitt med soleksem i mange år, men de siste 5 åra har det bare blitt værre. Det starter med rød og irritert hud som klør. Senere så utvikler det seg til sår hud. Når sår og eksemen er borte så blir huden min så flekkete. Akkurat som store mørke pigment flekker på halsen, armer og hender. Jeg drar ofte til legen min og en hudlege som skriver ut resepter på forskjellige kremer. Noen av kremene hjelper en liten stund men så er det tilbake til eksemen igjen. Noen råd?

Laksen skrev:

Har en gutt på 3 år som ser ut til å ha fått soleksem i ansiktet, ligner iallefall, men virker ikke som om han plages av dette, ingen kløe. Er det da ikke soleksem?

Flisn skrev:

Alle 3 barna mine har sol eksem. Den yngste 3 år, får soleksem av å være i solen mwd solfaktor 40 og klær på. Slå den. Hva gjør man da?

Anette skrev:

Prøv Spirulina. Har vært plaget med soleksem i mange år, men Spirulina virker alltid.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter soleksem

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...