Sopp i underlivet - kjerringråd

Sopp i underlivet er vanlig. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet, men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det.

Vanlige symptomer er kløe og/eller svie nedentil. I noen tilfeller kan en også bli rød og sår. Noen kvinner opplever smerter under samleie. I tillegg kan man få en tykk, litt klumpete utflod som ikke lukter.

Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det likevel smitte. Da er det best at både mannen og kvinnen behandles for at man skal bli kvitt problemet.

Det kan være mange årsaker til at man får en soppinfeksjon. Både stress, sykdom og søvnmangel kan forårsake det. Inntak av store mengder sukker eller raske karbohydrater kan også få soppen til å trives bedre. Vanlig behandling av sopp i underlivet er kremer, tabletter samt vaginale stikkpiller, men det finnes kjerringråd for å fjerne soppen også.

Bli kvitt sopp i underlivet

En innsender sier hun har hatt god effekt av følgende tips. Hun blander en halv desiliter salt og en halv desiliter eddik 7%. Og blander det ut i et vannbad som hun setter seg i. Der sitter hun til vannet blir nesten ubehagelig kaldt. Dette gjentar hun i 2-4 dager og blir med det kvitt sopputbruddet.

Et annet tips er å vaske seg uten bruk av såpe. Vanlig såpe er sterkt basisk og vil forstyrre PH-en i underlivet noe som kan føre til sopp og kløe.

En leser sier også at hun har hatt god effekt av yoghurt naturell. Hun smører på dette som en krem og opplever at hennes kløe i underlivet forsvinner.

Yoghurt naturell mot sopp
Yoghurt naturell mot sopp : Foto : kjerringrad.com

Jente 14 skrev:

Det eddik greiene synes jeg gjorde bare vondt og svidde.

Dame 37 skrev:

Fikk tips om å dyppe en tampong i yoghurt naturell, må la den ligge litt så den suger til seg mest mulig. Jeg fyller er lite shotglass med yoghurt og lar tampongen ligge der 5-10 minutter, putter den opp i skjeden å lar den være der et par timer. Fortalte det til legen, og det var ingen dum ide sa han. Det gir samme effekt som det man kan kjøpe for 200-300kr på apoteket sa han. Og det er det som har fungert best hittil.

Jente 20 skrev:

Aloe vera gel hjelper også.

Krise skrev:

Jeg trenger noen råd mot kløe i underlivet. Er helt sikker på at jeg har fått sopp i underlivet siden de klør å jeg har fått hvitt belegg inne i skjelden. Legen er opptatt i 2 uker å jeg vet ikke om jeg er istand til å vente så lenge. Har ikke sovet på 3 døgn pga kløe.

Jenta skrev:

Kan jeg som er 13 år å ikke har fått mensen få sopp? Det både klør å svir der nede. Hvis jeg bruker yoghurt naturell, hvor lang tid kommer det til å ta før soppen er borte?

Anonym 16 skrev:

Jeg hadde urinveisinfeksjon for 1 mnd siden. Nå har jeg hatt sopp siden det og det gjør så vondt. Det eneste som hjelper er en flaske med varmt vann mot underlivet (dette hjelper bare der og da, det fjerner ikke soppen) lurer på om noen har tips? Har tatt vaginaltablett og krem.

Meg skrev:

Jeg er 13 år og klør veldig. Det stikker og klør, og mamma tror jeg har fått sopp. Jeg søkte litt på nettet og fant noen symptomer som var like som mine. Skal prøve yoghurt trikset, men det er litt kleint å hente yoghurten og ta med opp på rommet, da. Men jeg skal prøve. Jeg våkner hele tiden på natten av kløe, og greier ikke å sovne igjen. Det er skikkelig irriterende.

Mamma41 skrev:

Uff, jeg blir nesten litt lei meg når jeg ser ungjentene skriver at dem ikke tørr å si noe til mamma, har selv vært plaget med sopp siden jeg var 10 år, det klødde så jeg gråt, og jeg er glad jeg har en mamma å gå til, hun hadde canesten liggende i skapet. Dette er så veldig vanlig, at jeg med hånda på hjerte kan si at der er nok ikke en mamma der ute som ikke selv har hatt problemet minst 1 gang.

Gå til mamma, så finner dere ut av det sammen. Jeg ser også deg som har barbert deg nedentil, stakkar, det klør å barbere seg, enten må du bare fortsette med det annen hver dag, eller bruke hårfjerningskrem forsiktig, finnes en som er beregnet til underlivet, men tror du skal prøve så godt du kan å ikke få det der det ikke er hår.

Margrethe skrev:

Etter en antibiotikakur jeg tok mot en forkjølelse for noen uker siden, fikk jeg kløe i underlivet, noe som først kjentes ut som krypdyr var der og gikk. Det svir og klør titt og ofte. Jeg er en dame på 58 år og er ikke spesielt begeistret for disse plagene. Jeg har tatt Canesten stikkpille og bruker krem med samme navn.

Ruma skrev:

Jeg er plaget med sopp i lysken. Jeg sitter mye på jobb. Det kommer tilbake hvis jeg ikke bruker rett såpe med lav PH, men Canesten virket ikke siste gang. Apotekene har mange forskjellige salver mot sopp, bytt salve hvis det ikke er bedring innen få dager. Det er viktig å fortsette å smøre seg etter at kløen er borte, og gjerne med pudder en tid deretter for å holde det tørt.

Bakteriell Vaginose skrev:

Oppgitt: Det er Bakteriell Vaginose du har, antagelig. Bare å gå til legen og få antibiotika. Soppmidler hjelper ikke mot det. Jeg har hatt det selv. Det er helt ufarlig, men ubehagelig.

Uffda! skrev:

Oppgitt: Har du fått medisin mot det? Den "fiskebutikken" med mye utflod høres veldig ut som skjedekatarr (vaginitt). Hadde dette for noen år siden og behandlet meg mot sopp i det uendelige, hvilket bare hadde midlertidig effekt. Men antibiotikaen tok det.

Suppe skrev:

Ta et melkeglass, fyll 2/10 av glasset med eddik og deretter fyll det ca. Halvfullt med vann. Bland inn en teskje med salt, eller så mye at det er ekkelt å smake på (ikke drikk det). Påføres huden 3 ganger daglig med klut eller bomullspads (husk ny hver gang) og la det tørke av seg selv. Veldig effektivt og helt ufarlig.

Oppgitt skrev:

Plager med underlivet er noe jeg har vært plaget med så lenge jeg kan huske. Jeg har vært hos leger, prøvd det meste av behandlinger og gode råd fra apoteket, men ingenting fungerer. Jeg har en del utflod og det lukter som en fiskebutikk. Jeg er så lei av dette, vær så snill og hjelp meg.

Balance skrev:

Mot svie og kløe i underlivet kjøp Canesten på apoteket. Kjøp både skjedestikkpiller (vagitorier) og krem. Start med engangsdosen på 500mg, for deretter og fortsette direkte dagen etter med en pakke med 100mg hvis du har slitet med det lenge og det klør og svir innmari. Husk smør krem på morgen og kveld. Glem ikke og lufte om natten og bruk ikke stramme bukser. Det er også en idè når det har gitt seg og forebygge med en og annen stikkpille med melkesyrebakterier en gang i blandt.

Anonym1 skrev:

Skal man smøre youghurt naturell der det klør?

Anonym2 skrev:

For meg hjelper eddik og vannbad. Men, jeg har kjøpt en stor sprøyte med stor åpning på apoteket, og spyler en 2 dl opp i underlivet i 3 dager etter mens. (dersom jeg merker at soppen er på vei) Svir litt, men det eneste som hjelper. Tar c 1-2 cm eddik i et vanlig drikkeglass, 1 ts havsalt og lunkent vann. Spyler, renner ut, spyler, renner ut til glasset er tomt. (fant denne kommentaren på ei anna side, har prøvd det, det fungerer)

Anonym skrev:

Jente 17, jeg tror jeg har fått sopp i underlivet. Det klør og svir veldig, mest om kvelden når jeg skal sove. Jeg tør ikke å snakke med mamma eller gå til legen om det. Fins det andre råd enn yoghurten som jeg kan prøve?

Yougurt skrev:

Yougurt naturell gjør verkelig susen. Bare ta et tynt lag i 2-3 dager og det blir helt fint. Pass på og lufte ofte, ikke bruk trange klesplagg, dropp trusa osv.

Meg skrev:

Jente 16, jeg håper så inderlig at jeg ikke har fått sopp. Jeg barberte meg for 4 dager siden og har har kløe der nede på 3. dagen. Jeg vil ikke si noe til mamma.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter sopp i underlivet

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...