Stemmeløshet - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om stemmeløshet.

Casper skrev:

Dette fungerer garantert: Jeg synger i et band, mistet stemmen i går tidlig. Jeg tok en hel pakke med repsils. Det hjalp, men etter 2 timer med lite snakking ble det like ille som det var før. Da gikk jeg å kjøpte Grønn te og honning, dette hjelper. Hvis du bare lar det renne ned uten å svelge blir du frisk etter 1 - 2 dager. Har drukket rundt 10 kopper idag og nå føler jeg meg ganske så bra. Er du sanger å skal synge en konsert så anbefaler jeg på det sterkeste å drikke grønn te med honning. Sanglæreren min sa også at jeg burde spise hvitløk men siden te virket så bra så slapp jeg det.

Ingrid skrev:

Har vært kraftig forkjølet de siste dagene. Stemmen har vært veldig hes i dag, og etter å ha lest kommentarene her, tenkte jeg å prøve ut å gurgle vann med vademecum. Jeg har gjort det 2 ganger de siste 45 minuttene, og merker allerede forbedring. Høres fortsatt ikke helt normal ut, men er noe bedre. Takk for tips.

Donna skrev:

Helt fra jeg var liten har mamma presset en hel sitron i et glass, og rørt det sammen med ca 3-4 ts sukker og steinen til ferskenen. Hvis du har lyst kan du ta isbiter! Dette har funket hver gang, uansett om jeg har feber eller om jeg bare er forkjølet. Og det er også kjempe godt.

Katharina skrev:

Enn hvis man ikke tåler melkeprodukter? Da kan man jo ikke få ned et eneste av tipsene her.

Frode skrev:

Min mor brukte ofte å koke melk som vi skulle drikke når vi var forkjøla.

Inga skrev:

Jeg har vært syk en uke nå, med tørrhoste og nesten uten stemme. Skal på jobb i morgen, og siden jeg ikke har fastlege her enda (har nettopp flytta, var ingen ledige) så må jeg på jobb, fordi jeg ikke kan få noe sykemelding. Og jeg jobber som servitør, skjønner ikke hvordan det skal gå. Har prøvd de fleste kjerringråd uten lindring.

Silje skrev:

Honning er rik på antibiotika. Ta en skje og la honningen renne ned uten å svelge. Viktig at du ikke svelger, da poenget er at det skal legge seg et beskyttende lag slik at antibiotikaen kan virke. Vet det er utrolig ekkelt, men funker bra. Er du heldig kan du være frisk i morgen. Jeg skal ta en skje nå. Håper stemmen min kommer tilbake i morgen tidlig.

Mia skrev:

Jeg trenger stemmen min tilbake. Jeg har prøvd alt. Isbiter, dusjet, sove lenge og kledd godt på meg. Hva mer kan jeg gjøre?

Robert skrev:

Ved stemmeløshet har jeg prøvd te men en hviløkbåt oppi , det vikrer.

Marte skrev:

Skal synge solo på ei forestilling på skolen og er forkjølet med sår hals. Hva skal jeg gjøre? Må finne en kur som hjelper til i morgen.

Martine skrev:

Jeg har vært uten stemme siden mandag, og jeg går på dekadin(sugetabeletter mot sår hals) Jeg synes det hjalp litt men ikke så veldig mye. Jeg har også prøvd ecalyptushonning, men det hjalp ikke noe serlig spør du meg. Noen andre tips?

Linn Vilde skrev:

Det er bedre å pise is hvis man har mista stemmen eller er forkjøla enn å drikke te. Bakterier trives i varme, så det sier seg selv. Men te hjelper litt hvis du begynner å bli hes. For all del ikke syng, det sliter på stemmen. Pass på å drikk nok vann.

Vademecum skrev:

Hadde halsbetennelse for ikke lenge siden. Jeg hadde fryktelig vondt når jeg svelget. Etter 3 dager ringte jeg legen. De sa at jeg burde gurgle Vademecum. Jeg begynnte med det. 2 og en halv times mellomrom. Halvt glass. Ha så mye Vademecum som du klarer. Jeg kjente fort forbedring.

Stemmeløs skrev:

Jeg anbefaler vademecum. Jeg mistet stemmen for to uker siden og så ingen forbedring før jeg prøvde å gurgle vann med noen dråper vademecum. Det er alkoholbasert munnvann som man finner på apotek og kanskje også i vanlid daglighandel? Det dreper i alle fall bakteriene. Jeg fikk tipset av en lege, og kjenner flere det har funket for.

Lars Erik skrev:

Jeg fikk tips om at å spise is funker, jeg prøvde dette og synes det ikke ble noe stor virkning, men det var ikke så anstrengende å snakke som før jeg hadde spist is. Det er verdt å prøve, kanskje det funker bedre på andre enn meg.

Babelfish skrev:

Jeg har vært igjennom 2 halsbetennelser på rad med mye tørrhoste. Dette førte til at jeg mistet stemmen. Jeg leste at i et blad at saften av 1/2 sitron + 2 ts honning + varmt vann skulle hjelpe. Forsøkte dette, og det hjalp. Det forutsettes at man liker både sitron og honning.

Vært på byn skrev:

Hvordan i allverden skal man unngå å hviske når man har en 2 åring rundt beina? (Jeg viser til første innleggg) Jeg har hørt at å drikke friskpresset sitronsaft kan hjelpe.

Lk skrev:

Jeg er sanger selv og vet råd som kan hjelpe. Jeg fikk rådet av en sangpedagog. Alt man spiser/drikker hjelper lite mot stemmeløshet siden det ikke er i direkte kontakt med stemmebåndene. Det man derimot kan gjøre, er å puste inn vanndamp under et håndkle og vente 30 min med å prate etterpå. Hvisking og hosting er anstrengende for stemmebåndene. Man kan også ta smertestillende eller muskelavslappende, for det gjør at stemmebåndene slapper mer av. Jeg har også god erfaring med eucalyptushonning (tror jeg det het, en liten brun flaske) som man kjøper på apoteket. Det smører halsen og gjør den ikke så tørr. Lykke til!

Hyunday skrev:

Hei, jeg har også vært stemmeløs i over 1 uke nå, og er ganske fortvilet. Jeg er musikklærer, og i disse juletider, med konserter osv. er jeg ganske fortvilet. Alle som har råd, please, del dem med meg.

Stemmeløs skrev:

Jeg skulle gjerne hatt noe mer effektivt enn dette. Stemmen min har vært borte i en uke nå og det med å unngå melkeprodukter er nok lurt, men det arbeider ikke akkurat imot stemmeløsheten aktivt. Jeg er sanger og er avhengig av stemmen så skulle gjerne hatt en effektiv ekstremkur!

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...