Stemmeløshet - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om stemmeløshet.

Vademecum skrev 14. november:

Hadde halsbetennelse for ikke lenge siden. Jeg hadde fryktelig vondt når jeg svelget. Etter 3 dager ringte jeg legen. De sa at jeg burde gurgle Vademecum. Jeg begynnte med det. 2 og en halv times mellomrom. Halvt glass. Ha så mye Vademecum som du klarer. Jeg kjente fort forbedring.

Stemmeløs skrev 25. mars:

Jeg anbefaler vademecum. Jeg mistet stemmen for to uker siden og så ingen forbedring før jeg prøvde å gurgle vann med noen dråper vademecum. Det er alkoholbasert munnvann som man finner på apotek og kanskje også i vanlid daglighandel? Det dreper i alle fall bakteriene. Jeg fikk tipset av en lege, og kjenner flere det har funket for.

Lars Erik skrev 14. januar:

Jeg fikk tips om at å spise is funker, jeg prøvde dette og synes det ikke ble noe stor virkning, men det var ikke så anstrengende å snakke som før jeg hadde spist is. Det er verdt å prøve, kanskje det funker bedre på andre enn meg.

Babelfish skrev 07. januar:

Jeg har vært igjennom 2 halsbetennelser på rad med mye tørrhoste. Dette førte til at jeg mistet stemmen. Jeg leste at i et blad at saften av 1/2 sitron + 2 ts honning + varmt vann skulle hjelpe. Forsøkte dette, og det hjalp. Det forutsettes at man liker både sitron og honning.

Vært på byn skrev 18. august:

Hvordan i allverden skal man unngå å hviske når man har en 2 åring rundt beina? (Jeg viser til første innleggg) Jeg har hørt at å drikke friskpresset sitronsaft kan hjelpe.

Lk skrev 27. februar:

Jeg er sanger selv og vet råd som kan hjelpe. Jeg fikk rådet av en sangpedagog. Alt man spiser/drikker hjelper lite mot stemmeløshet siden det ikke er i direkte kontakt med stemmebåndene. Det man derimot kan gjøre, er å puste inn vanndamp under et håndkle og vente 30 min med å prate etterpå. Hvisking og hosting er anstrengende for stemmebåndene. Man kan også ta smertestillende eller muskelavslappende, for det gjør at stemmebåndene slapper mer av. Jeg har også god erfaring med eucalyptushonning (tror jeg det het, en liten brun flaske) som man kjøper på apoteket. Det smører halsen og gjør den ikke så tørr. Lykke til!

Hyunday skrev 16. desember:

Hei, jeg har også vært stemmeløs i over 1 uke nå, og er ganske fortvilet. Jeg er musikklærer, og i disse juletider, med konserter osv. er jeg ganske fortvilet. Alle som har råd, please, del dem med meg.

Stemmeløs skrev 08. desember:

Jeg skulle gjerne hatt noe mer effektivt enn dette. Stemmen min har vært borte i en uke nå og det med å unngå melkeprodukter er nok lurt, men det arbeider ikke akkurat imot stemmeløsheten aktivt. Jeg er sanger og er avhengig av stemmen så skulle gjerne hatt en effektiv ekstremkur!

Anonym skrev 10. april:

Melk med honning hjelper mot vond hals og forkjølelse,men hver gang har jeg mistet stemmen..

Anonym skrev 26. mars:

Hehe, et råd er å drikke melk med honning et annet og holde seg unna melkeprodukter.

Eldre kommentarer: 1

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...