Stemmeløshet - kjerringråd

Har du mistet stemmen og blitt helt stemmeløs? Stemme båndene blir av og til umedgjørlige når man har f.eks sår hals. Da kan mange oppleve at, til og med over natta, så har man mistet stemmen.

Et råd til de ulykkelige som har mistet stemmen er å prøve å ikke hviske. Dette gjør at stemmebåndene blir unødig anstrengt og kan gjøre det at man er stemmeløs vondt verre. I tillegg bør man prøve å unngå melkeprodukter slik som:

Stemmeløshet kommer ofte i forbindelse med en forkjølelse. Ofte er det bakterier som angriper stemmebåndene slik at de ikke er så elastiske som de skulle ha vært og man opplever at man har mistet stemmen. Prøv derfor dette rådet og se om det hjelper og gi tilbakemelding om det virker eller ikke.

Unngå melkeprodukter mot stemmeløshet
Unngå melkeprodukter mot stemmeløshet : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev:

Jeg hadde helt fin stemme, men den ble hes utover dagen. Da Klokka ble 17:00 kunne jeg nesten ikke snakke. Jeg gjorde ingenting med det frem til klokka 23:00. Tok så saltvann i munnen min og blandet det, og så spyttet jeg det ut. Så spiste jeg en teskje med honning, stemmen er forsatt litt hes, men det ble noe bedre.

En på 15 år skrev:

Jeg prøvde varmt vann med sitron og ingefær. Det funka bra for meg.

Anonym skrev:

Det beste er nok å drikke vann og å spise fuktighetsgivende mat.

Kevin93 skrev:

Jeg har pleid å raspe opp ingefær å koke det opp også tar jeg oppi sitron og honning. Det fungerer veldig bra for meg.

Noora skrev:

Jeg pleier å kjøpe en hel haug med sitroner når jeg er stemmeløs eller syk. Jeg spiser de eller lager saft med honning i.

Silje skrev:

En gang jeg mistet stemmen og skulle ha konsert hvor jeg skulle synge solo dagen etterpå, så drakk jeg ett glass vann blandet med chilipulver og hvitløkspulver. Jo sterkere, jo bedre. Dagen etter var stemmen helt fin igjen. Og jeg hadde ikke stemme i det hele tatt dagen før, så dette hjalp virkelig.

Meg skrev:

Melk og melkeprodukter skal man ikke innta under forkjølelse da dette skaper slimdannelse og vil forverre situasjonen.

Niillas skrev:

Jeg har fått dårligere å dårligere stemme over de siste to årene. Jeg har vært hos ØNH spesialister tre ganger og bare fått beskjed om at det er betennelse i halsen og at stemmebåndene er slakke. Finnes det ingen i helsevesenet som har spesialisert seg på stemme? Nå er stemmen så svak at jeg noen dager ikke høres. Noen dager kan det være litt bedre, men så blir det veldig svakt igjen.

Anne-Marie skrev:

Hold deg unna melk og sjokolade. Drikk og spis varmt. Te med honning er det vanligste kjerringrådet, men chilli, appelsinjuice, peppermynte, salt og sitron hjelper også på sår hals. Du må drikke masse vann for å skylle avfallstoffene ut av kroppen og holde slimhinnene fuktige. Blir det for tørt kan man begynne å blø neseblod og forverre sykdommen.

Massasje over skuldrene kan også hjelpe. Medisinsk kan jeg anbefale betennelsesnedsettende og muskelavslappende, ev. paracett. Ha alltid halspastiller med urteblanding tilgjengelig (f.eks. Ricola). Hvis du absolutt må si noe så prøv å prate normalt selv om det høres ut som et alvorlig tilfelle av stemmeskifte. Ja, de fleste kommer nok til å le av deg, men dette hjelper faktisk på tettheten i halsen. Hvis det blir for pinlig, så sett deg inn på et stille rom og les høyt for deg selv. Er det for smertefullt eller for tett til å lage noen som helst lyd så stopper du.

Ikke glem skjerf og ullsokker. Et pledd over dynen og rundt beina hjelper om natten. Ellers må man bare ta tiden til hjelp. Stress er noe av det verste for å holde på sykdommen. Jobben klarer seg fint et par dager og det viktigste er at du tar vare på deg selv akkurat nå. Hvis det er noen som nettopp har hatt det samme som du eller ikke er redd for å bli syk, så hjelper det å få besøk og litt hjelp til å lage mat ol. Kos deg og bli snart frisk igjen. Kontakt lege om det vedvarer mer enn en uke til 14 dager.

Siw skrev:

Pimpinelletinktur fås kjøpt på apotek. Dynk en sukkerbit i det. Det smaker vondt, men gjør susen. Citrocept i vann fungerer også godt.

Anonym skrev:

Jeg har prøvd mye rart men å unngå melkeprodukter er nok lurt. Jeg er sanger så er avhengig av stemmen.

Annie skrev:

Jeg har nesten ikke stemme og holder på å bli sprø!. Har noen tips til en sprø stakkar.

Thea skrev:

Hei jeg skal synge solo på skolen i morgen, og jeg har vært hes siden torsdag. Hva skal jeg gjøre når jeg ikke når de høye tonene pga hesheten min? Vær så snill å hjelp meg før til i morgen.

Kalou skrev:

Jeg synger i et kor som skal ut på juleturne til helgen. Det å miste stemmen er derfor veldig kjedelig. Jeg fikk en oppskrift på et heksebrygg som skulle hjelpe, og syntes det hjalp litt.

Lag en kopp med kokende vann, og ha i honning, fersk sitron, fersk ingefær, pepper, chilli pepper og hvitløk. Drikk den varm.

Hilde skrev:

jeg har vært uten stemme i en uke nå. Men så prøvde jeg å ta varmt vann i en bolle og hadde hue med et håndkle over. Og vips nå har jeg stemme igjen. Jeg anbefaler alle uten stemme å prøve dette.

Sesy skrev:

Hver gang jeg har en forkjølelse, mister jeg stemmen over flere uker. Jeg bruker og drikke på en sitron, og ha noe varmt rundt halsen. Ellers må du slappe av, ikke bruke stemmen. Jeg bruker også å ta meg en kopp med te, og mye vann. Nå er stemmen tilbake etter en dag eller to.

Anci skrev:

Jeg har virus og betennelse på stemmebånd. Hva skal jeg gjøre? Jeg er sanger, men synger jo ikke nå da. Jeg har hatt dette siden i juni. Det ble verre og har ikke kunnet snakke på to uker ( legen anbefalte meg å hvile stemmen ). Det er utrolig kjedelig å ikke kunne snakke. Noen som har råd?

Maria skrev:

Jeg har vært forskjølet og har blitt hes etterpå. Jeg har prøvd alt for å få stemmen tilbake. I morgen skal jeg synge. Det skulle vært en kur som virket med en gang.

Ingrid skrev:

Melk er slimdannende så jeg er helt enig.

Marit skrev:

Er nokså fortvilet etter at jeg har hatt skurrete stemme og utpå dagen så er stemmen nesten helt borte. Har hatt dette i 4 mnd. Kjenner nesten ut som at det er anstrengende å prate. Hva kan dette være? Jeg vil også si at det har vært en del stress i det siste året.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter stemmeløshet

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...