Stemmeløshet - kjerringråd

Har du mistet stemmen og blitt helt stemmeløs? Stemme båndene blir av og til umedgjørlige når man har f.eks sår hals. Da kan mange oppleve at, til og med over natta, så har man mistet stemmen.

Et råd til de ulykkelige som har mistet stemmen er å prøve å ikke hviske. Dette gjør at stemmebåndene blir unødig anstrengt og kan gjøre det at man er stemmeløs vondt verre. I tillegg bør man prøve å unngå melkeprodukter slik som:

Stemmeløshet kommer ofte i forbindelse med en forkjølelse. Ofte er det bakterier som angriper stemmebåndene slik at de ikke er så elastiske som de skulle ha vært og man opplever at man har mistet stemmen. Prøv derfor dette rådet og se om det hjelper og gi tilbakemelding om det virker eller ikke.

Unngå melkeprodukter mot stemmeløshet
Unngå melkeprodukter mot stemmeløshet : Foto : kjerringrad.com

Thea skrev 19. desember:

Hei jeg skal synge solo på skolen i morgen, og jeg har vært hes siden torsdag. Hva skal jeg gjøre når jeg ikke når de høye tonene pga hesheten min? Vær så snill å hjelp meg før til i morgen.

Kalou skrev 30. november:

Jeg synger i et kor som skal ut på juleturne til helgen. Det å miste stemmen er derfor veldig kjedelig. Jeg fikk en oppskrift på et heksebrygg som skulle hjelpe, og syntes det hjalp litt.

Lag en kopp med kokende vann, og ha i honning, fersk sitron, fersk ingefær, pepper, chilli pepper og hvitløk. Drikk den varm.

Hilde skrev 16. november:

jeg har vært uten stemme i en uke nå. Men så prøvde jeg å ta varmt vann i en bolle og hadde hue med et håndkle over. Og vips nå har jeg stemme igjen. Jeg anbefaler alle uten stemme å prøve dette.

Sesy skrev 30. august:

Hver gang jeg har en forkjølelse, mister jeg stemmen over flere uker. Jeg bruker og drikke på en sitron, og ha noe varmt rundt halsen. Ellers må du slappe av, ikke bruke stemmen. Jeg bruker også å ta meg en kopp med te, og mye vann. Nå er stemmen tilbake etter en dag eller to.

Anci skrev 13. august:

Jeg har virus og betennelse på stemmebånd. Hva skal jeg gjøre? Jeg er sanger, men synger jo ikke nå da. Jeg har hatt dette siden i juni. Det ble verre og har ikke kunnet snakke på to uker ( legen anbefalte meg å hvile stemmen ). Det er utrolig kjedelig å ikke kunne snakke. Noen som har råd?

Maria skrev 05. august:

Jeg har vært forskjølet og har blitt hes etterpå. Jeg har prøvd alt for å få stemmen tilbake. I morgen skal jeg synge. Det skulle vært en kur som virket med en gang.

Ingrid skrev 23. juni:

Melk er slimdannende så jeg er helt enig.

Marit skrev 30. mai:

Er nokså fortvilet etter at jeg har hatt skurrete stemme og utpå dagen så er stemmen nesten helt borte. Har hatt dette i 4 mnd. Kjenner nesten ut som at det er anstrengende å prate. Hva kan dette være? Jeg vil også si at det har vært en del stress i det siste året.

Casper skrev 28. april:

Dette fungerer garantert: Jeg synger i et band, mistet stemmen i går tidlig. Jeg tok en hel pakke med repsils. Det hjalp, men etter 2 timer med lite snakking ble det like ille som det var før. Da gikk jeg å kjøpte Grønn te og honning, dette hjelper. Hvis du bare lar det renne ned uten å svelge blir du frisk etter 1 - 2 dager. Har drukket rundt 10 kopper idag og nå føler jeg meg ganske så bra. Er du sanger å skal synge en konsert så anbefaler jeg på det sterkeste å drikke grønn te med honning. Sanglæreren min sa også at jeg burde spise hvitløk men siden te virket så bra så slapp jeg det.

Ingrid skrev 04. februar:

Har vært kraftig forkjølet de siste dagene. Stemmen har vært veldig hes i dag, og etter å ha lest kommentarene her, tenkte jeg å prøve ut å gurgle vann med vademecum. Jeg har gjort det 2 ganger de siste 45 minuttene, og merker allerede forbedring. Høres fortsatt ikke helt normal ut, men er noe bedre. Takk for tips.

Donna skrev 30. desember:

Helt fra jeg var liten har mamma presset en hel sitron i et glass, og rørt det sammen med ca 3-4 ts sukker og steinen til ferskenen. Hvis du har lyst kan du ta isbiter! Dette har funket hver gang, uansett om jeg har feber eller om jeg bare er forkjølet. Og det er også kjempe godt.

Katharina skrev 22. desember:

Enn hvis man ikke tåler melkeprodukter? Da kan man jo ikke få ned et eneste av tipsene her.

Frode skrev 10. september:

Min mor brukte ofte å koke melk som vi skulle drikke når vi var forkjøla.

Inga skrev 16. juli:

Jeg har vært syk en uke nå, med tørrhoste og nesten uten stemme. Skal på jobb i morgen, og siden jeg ikke har fastlege her enda (har nettopp flytta, var ingen ledige) så må jeg på jobb, fordi jeg ikke kan få noe sykemelding. Og jeg jobber som servitør, skjønner ikke hvordan det skal gå. Har prøvd de fleste kjerringråd uten lindring.

Silje skrev 04. juli:

Honning er rik på antibiotika. Ta en skje og la honningen renne ned uten å svelge. Viktig at du ikke svelger, da poenget er at det skal legge seg et beskyttende lag slik at antibiotikaen kan virke. Vet det er utrolig ekkelt, men funker bra. Er du heldig kan du være frisk i morgen. Jeg skal ta en skje nå. Håper stemmen min kommer tilbake i morgen tidlig.

Mia skrev 25. juni:

Jeg trenger stemmen min tilbake. Jeg har prøvd alt. Isbiter, dusjet, sove lenge og kledd godt på meg. Hva mer kan jeg gjøre?

Robert skrev 19. mai:

Ved stemmeløshet har jeg prøvd te men en hviløkbåt oppi , det vikrer.

Marte skrev 19. april:

Skal synge solo på ei forestilling på skolen og er forkjølet med sår hals. Hva skal jeg gjøre? Må finne en kur som hjelper til i morgen.

Martine skrev 03. mars:

Jeg har vært uten stemme siden mandag, og jeg går på dekadin(sugetabeletter mot sår hals) Jeg synes det hjalp litt men ikke så veldig mye. Jeg har også prøvd ecalyptushonning, men det hjalp ikke noe serlig spør du meg. Noen andre tips?

Linn Vilde skrev 14. desember:

Det er bedre å pise is hvis man har mista stemmen eller er forkjøla enn å drikke te. Bakterier trives i varme, så det sier seg selv. Men te hjelper litt hvis du begynner å bli hes. For all del ikke syng, det sliter på stemmen. Pass på å drikk nok vann.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter stemmeløshet

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...