Sure oppstøt - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om sure oppstøt.

Sitron skrev:

Sitroner er bra for laktose intolerante og aprikos.

Jau skrev:

Hva med et kjerringråd som hjelper mot sure oppstøt for de som er laktoseintolerant? Det hadde jo hvert veldi greit, da.

Sander skrev:

Tørkede aprikoser, kjøp det, og se hvordan halsbrannen bare forsvinner. Jeg har gått på tunge medisiner for halsbrann i mange år, måtte bare ta mer og mer. Jeg slutta når jeg fikk høre at tørkede aprikoser hjelper.

Og ja, jeg har prøvd alt som finnes av kjerring råd og alt legen har å tilby. Jeg vil også gjøre folk oppmerksom på at protonpumpehemmere som er i alle de pillene dere får kjøpt på apoteket er meget skumle å gå på i flere år. Det øker sjansen for kreft dramatisk.

Bekymret skrev:

Jeg har prøvd både melk og vann, ikke noe funker. Du over skrev at bakepulver hjalp. Mener du da bare bakepulver, eller bakepulver i vann?

Odd Arne skrev:

Etter 1 uke med julemat kom straffen med sure oppstøt, hadde hverken melk eller sitron i hus men deriomot bakepulver. Det hjalp. Utrolig.

Charlotte skrev:

En teskje bakepulver i et glass vann skal hjelpe.

Anders skrev:

Hei, hva kan jeg ta hvis jeg ikke kan drikk melk, for jeg tåler ikke melk.

I skrev:

Støtter inlegget on sitronvann. Det reddet nattesøvnen min.

Ola skrev:

Er det Tine som har skrevet kjærringrådet eller? sunt og godt

Sure oppstøt kommer av hva du spiser. Mat med mye mel og sammen med fett (som pizza, brød med smør og feit pålegg osv) kan gi sure oppstøt. Cheeze doodles kan også gi sure oppstøt har jeg merket.

Alexander skrev:

Legg merke til at Tine aldri skriver at melk er sunt, men bruker andre formuleringer. Det er jo både sunt og godt. Vi trenger en begrunnelse, gjerne en kildehenvisning, på at det faktisk er sunt.

Maia skrev:

Sikkert et godt tips for de fleste, men funker dårlig for oss med laktoseintoleranse. Det gjør det bare verre. Men regner med at folk som ikke tåler melk ikke følger dette rådet.

Tikktakk skrev:

Skal ikke gi meg inn på diskusjonen om melk hjelper eller ikke, men det eneste de gjør med melka på meieret er å varme den opp og kjøle den igjen. Grunnene til at det kan føles bedre med melk rett fra kua er at den er fetere. Fløten er enda ikke skilt ut, og fettet legger seg litt som en beskyttende hinne i magesekken.

Rolf skrev:

Melk funker veldig bra, hurra for gode kjerringråd.

Camilla skrev:

Jeg har virkelig prøvd alt dere alle har nevnt. Det er ikke noe som funker.

Smarty skrev:

Nå i det siste har jeg vært plaget av sure oppstøtt. Selv viste jeg ikke at det var det, men så begynte jeg å tenke litt.Nå som jeg satt her tenkte jeg det er lenge siden jeg har drukket melk. Og så så jeg det her. Før drakk jeg melk hele tiden og nå som jeg ikke drikker melk kan det da forårsake sure oppstøt?

Aleksander skrev:

Melk hjelper litt.

Ikke melk skrev:

Jeg har hatt problem med sure oppstøt, svie i spiserør, halsbrann og hele pakken i årevis. Jeg har bestandig brukt melk for å nøytralisere. Og det virker fint nok det. Men ikke så lenge før det svir på nytt.

I vår begynte jeg å skjønne sammenhengen. For hver gang jeg drikker melk så blir jeg bedre som øyeblikksvirkning, men så blir det etter kort tid VERRE enn det var.

Nå har jeg kuttet ut alle melkeprodukter i en måned snart (så godt det lar seg gjøre. Is også nå i varmen. Kun saftis.) Så nå får tablettene ligge nesten urørt. Jeg har variert på forskjellig medisin fordi jeg har blitt så inderlig lei av å tygge samme smaken, og for å variere på kort og langtidsvirkende tabletter.

Ja, jeg vet godt at dette neppe stemmer med kjemi om syrer og baser. Men slik er det altså for meg iallefall. Prøv selv, det skader jo ikke.

Jeg kan nå drikke ripssaft og andre sure drikker UTEN å svi. Dette har jeg ikke kunnet gjort før når jeg drakk melk.

Flere kommentarer:
0 1
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...